Kako se zove vas bog?
-
violentjack
Boze Bobi ako ti je bog 1$$$$$$$ BILL, Onda stvarno imas problema, i Washington
Ja preferiram Bena samo
Ja preferiram Bena samo
- Prince
Jednostavno ću ti reći, neki od vas nemaju pojma o čemu pričaju, jer nisu vjernici, ti si prva od njih. Nije mi jasno zašto neko dolazi na religiju, i dijeli neukusne komentare, ako nema pojma s timna princa sam mislila...
pa on je jedini koji pizdi...
ljudi bi se generalno trebali malo pozabaviti vise tim pojmom religije... jer razgovor o religiji majka mu stara ne podrazumijeva samo razgovor izmedju vjernika i vjernika, razmjenu recepata i utisaka sa zadnje mise/dzume... pod religiju spada i neprihvatanje religije...
a recenica "ako ovo ne obrisete, nemojte srati o toleranciji" bi svakako trebala uci u anale ovog foruma
- Fair Life
#56 Re: Kako se zove vas bog?
Babsy wrote:Ukoliko imate kojeg?
_______
___
- zanzibar
Bog(Allah) je jedan! Svi koji sumnjaju u to uvjerit ce se! Na zalost, nekima to nece donijeti dobro...
On je Plemenit, Pravedan(apsolutna pravda), Uzvisen(nicemu slican nije i iznad svega je s cim Ga uporedjuju),... i iznad svega Milostiv( zapitajte svoje srce ko vas cupa iz problema koje ne mozete sami otkloniti)...
O vi veliki(oholi, egosticni,,,) ljudi. Jeste se ikada vozili avionom i pogledali na zemlju sa pet hiljada metara. Nigdje covjeka, ma ni u velicini mrava. A na zemlji niko veci od njih... Smijesno.
Bog(Allah), dakle nesto sto ograniceni ljudski razum ne moze pojmiti, je jedan!
Sretan ostatak zivota!
On je Plemenit, Pravedan(apsolutna pravda), Uzvisen(nicemu slican nije i iznad svega je s cim Ga uporedjuju),... i iznad svega Milostiv( zapitajte svoje srce ko vas cupa iz problema koje ne mozete sami otkloniti)...
O vi veliki(oholi, egosticni,,,) ljudi. Jeste se ikada vozili avionom i pogledali na zemlju sa pet hiljada metara. Nigdje covjeka, ma ni u velicini mrava. A na zemlji niko veci od njih... Smijesno.
Bog(Allah), dakle nesto sto ograniceni ljudski razum ne moze pojmiti, je jedan!
Sretan ostatak zivota!
-
Glumica
prince ipak predlazem da se jos malo malo cita i nauci o pojmu religije...
a argumenti tipa "ne znas o cemu pricas, jer nisi vjernik" mozda mogu proci kod djece u osnovnoj skoli... nigdje veze...
pa dajte ljudi procitajte sta pisete prije nego sto pritisnete ono "potvrdi"
a argumenti tipa "ne znas o cemu pricas, jer nisi vjernik" mozda mogu proci kod djece u osnovnoj skoli... nigdje veze...
pa dajte ljudi procitajte sta pisete prije nego sto pritisnete ono "potvrdi"
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Sta vam je ljudi.Jedina stvar kojoj se svi klanjaju je novac.Bio to dolar,euro,KM
ili hrvatska "tjuna"
.
Sve se vrti oko para
.
Sve se vrti oko para
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Uj..ko mi kaze,lik koji ne zna rijesiti jednacinu s dvije nepoznateviolentjack wrote:Boze Bobi ako ti je bog 1$$$$$$$ BILL, Onda stvarno imas problema, i Washington
Ja preferiram Bena samo
Poklopi se ushima
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
bog ne postojicrazy wrote:Reci:
Allah je Jedan.
Allah je utociste svemu.
Nije rodio i Rodjen Nije.
I niko Mu ravan Nije.
Allah je moj Jedan i Jedini Bog kojeg priznajem i kojeg obozavam.
nema očiglednije stvari od te
vječni život se ne može zaslužiti za 75 godina
to je izmišljotina
-
damkan
To sto mi vjerujemo u jednog Boga ,(jednog i jedinog Allaha dž.š.) to je nas problem .A to sto oni vjeruju u krave , koze , koke...i milion stvari i predmeta i cega vec ne , to je tako dragi Allah odredio.A da li je njima "sigurno" cudno to sto mi vjerujemo u jednog Boga , to zaista moras da ides ravno u njihovu zemlju da ih pitas .
"U ime Allaha , u Alllaha se uzdam i na njega se oslanjam .Nema moci niti snage , osim dragog Allaha dž.š."
"U ime Allaha , u Alllaha se uzdam i na njega se oslanjam .Nema moci niti snage , osim dragog Allaha dž.š."
- Soul_Sista
Ja vjerujem u Faithlesse i njihovu muziku
a posebno pjesmu "God is a DJ"

- wels
komi wrote:jel vama vjernicima monoteistima malo čudno što u indiji vjeruju u kravu i 1000000 bogova jer je njima sigurno čudno što vi vjerujete u jednog boga
Pogresno je uvrijezeno misljenje da je u Indiji krava sveta zivotinja.
Tacno je to da Indijci kravu kao hranitelja miliona porodica neizmjerno postuju i izrazavaju joj zahvalnost na jedan nesvkidasnji nacin nama neoubicajen.
-
Maverick_
Bog ili Allah,meni je svejedno,ja nekad kazem Bog,nekad Allah. Mada mi je najbitnije da sam u srcu vjernik. Doalzio sam u teske situacije i u tim treutcima mi jedino znala vjera pomoci. Jednostavno sam se znao obratiti Bogu,prouciti Fatihu i nakon toga se osjecao opustenije i blazenije. Meni je jako puno puta pomoglo,naravno da se nije desilo neko cudo,ali eto...jednostavno psihicki sam se osjecao bolje i vremenom i molbe budu uslisene,samo ako su istinski iz srca,a to najbolje Bog moze spoznati. Samo Sabura(strpljenja) i sve bude OK
Pozdrav i Sellam svima
Pozdrav i Sellam svima
- Truba
wels wrote:komi wrote:jel vama vjernicima monoteistima malo čudno što u indiji vjeruju u kravu i 1000000 bogova jer je njima sigurno čudno što vi vjerujete u jednog boga
Pogresno je uvrijezeno misljenje da je u Indiji krava sveta zivotinja.
Tacno je to da Indijci kravu kao hranitelja miliona porodica neizmjerno postuju i izrazavaju joj zahvalnost na jedan nesvkidasnji nacin nama neoubicajen.
-
ragib
Zasto se i ovi bacaju kretenlucima po temama na kojima mogu dati i svoj odgovor a ne citat iz Kur'an-a...
------------------------------------------------------------------------------------
Zato sto je Kur'an Bozija rijec, i svaki musliman treba da se trudi da zivi po Kur'anu i sunetu koliko je u stanju.
Mogu ja smatrati da je uredu piti alkohol, krasti, lupati trolejbuse.............
a po Islamu nije dozvoljeno jer nas Stvoritelj nam to zabranjuje.
gospodjice babsy
------------------------------------------------------------------------------------
Zato sto je Kur'an Bozija rijec, i svaki musliman treba da se trudi da zivi po Kur'anu i sunetu koliko je u stanju.
Mogu ja smatrati da je uredu piti alkohol, krasti, lupati trolejbuse.............
a po Islamu nije dozvoljeno jer nas Stvoritelj nam to zabranjuje.
gospodjice babsy
- Truba
ako se dobro sjećam buda je rekaomorti wrote:buda nije bio bog,al je kažu bio loooooooood tip...ja sam budista,od sad...
da bog ne postoji jer da postoji ne bi bilo ovoliko patnje na svijetu
pa zašto je onda stvarao vjeru bez boga