Kako se zaštiti od razbojnika
- Dozer
#201 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
I, jesu kasnije ganjali gospodina da mu se svete, jel' zavrsio u zatvoru, jesu ga karindjali tamo? 
- ovo_malo_duse
#202 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Dok raja ne pocne u samodbrani uzimat pravdu u svoje ruke, niko i nista se ovdje nece rjesavati po pitanju kriminala.
Dok ne budemo gledali sudzenja ljudima koji su ohladili indijance tipa onog sefica zbog svoje djece i uz to jos po nekog ko ih stiti, nema hajra u ovoj zemlji. Bolje organizovat proteste podrske takvima ispred suda nego kao Muriz protestovat da neko ucini nesto.
I u zatvoru se takvi ljudi gledaju s postovanjem....
Greska je napravljena prvih godina poslje rata, ne znam jeli to merhamet u nama ili nesto drugo. Tad se trebalo pocet uzimat pravda u svoje ruke jer se moglo. A bilo je razloga milion....
Potpuno se slazem sa Dozerom, samo u slucaju da nemam nista kod sebe i da vidim da cu poginut uzalud tad bi ih pustio da mi uzmu auto, u svakom drugom slucaju cu ga sam izresetat skupa sa njima nego ga kupovat nazad napola razvaljenog.
Dok ne budemo gledali sudzenja ljudima koji su ohladili indijance tipa onog sefica zbog svoje djece i uz to jos po nekog ko ih stiti, nema hajra u ovoj zemlji. Bolje organizovat proteste podrske takvima ispred suda nego kao Muriz protestovat da neko ucini nesto.
Greska je napravljena prvih godina poslje rata, ne znam jeli to merhamet u nama ili nesto drugo. Tad se trebalo pocet uzimat pravda u svoje ruke jer se moglo. A bilo je razloga milion....
Potpuno se slazem sa Dozerom, samo u slucaju da nemam nista kod sebe i da vidim da cu poginut uzalud tad bi ih pustio da mi uzmu auto, u svakom drugom slucaju cu ga sam izresetat skupa sa njima nego ga kupovat nazad napola razvaljenog.
-
Dogoljubac
#203 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Trebalo je lgbt paradu organizovat u KP Zenica i svima dobro. 
-
Dogoljubac
#204 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Vrlo jednostavno-imaj nesto kod sebe.ovo_malo_duse wrote:Dok raja ne pocne u samodbrani uzimat pravdu u svoje ruke, niko i nista se ovdje nece rjesavati po pitanju kriminala.
-
TheGodfather001
#205 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Mislim da se nismo razumjeli.Dozer wrote:I, jesu kasnije ganjali gospodina da mu se svete, jel' zavrsio u zatvoru, jesu ga karindjali tamo?
Ne govorimo o ljudima koji žive od ubijanja i koji provedu od 5 do 45 godine život u teretani, ratnim zonama, specijalitičkim obukama itd., Govorimo o ljudima koji žive u BiH i koji sigurno neće odbiti razbojnike time što će sasuti šaržer u njihovo vozilo od 20ak tkm dok su razbojnici u njemu i završiti u zatvoru u društvu prijatelja pokojnika.
Last edited by TheGodfather001 on 06/04/2019 14:05, edited 1 time in total.
- Dozer
#206 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Ne postoji nesto sto se zove "visestruki legitimni identitet" 
To ako mu je drzava dala lazni identitet, ne cini ga legitimnim, nego i dalje laznim
To ako mu je drzava dala lazni identitet, ne cini ga legitimnim, nego i dalje laznim
-
Hakiz
#207 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Ljudima poslije 30 godina na robiji DNK analiza pokaže da je kompletan pravosudni sistem zakazao i da su nepravedno osuđeni, a ti bi uzeo pravdu u sovje ruke i na osnovu osjećaja ili onoga šta ti se ne sviđa nekoga"overavao".ovo_malo_duse wrote:Dok raja ne pocne u samodbrani uzimat pravdu u svoje ruke, niko i nista se ovdje nece rjesavati po pitanju kriminala.
Ako neko uzme pištolj i ubije lopova koji mu je ukrao novčanik, mobitel ili auto, treba ga poslati na robiju na 20-40 godina.
Jer, lopov jeste lopov, ali neko ko izjednači stvar, predmet, sa životom ljudskog bića, nije za život u ljudskoj zajednici.
-
Hakiz
#208 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Sa druge strane, samo kada te država dokumentima potvrdi, tek tada pravno postojiš. Činjenica da biološki postojiš ne znači da pravno postojiš.Dozer wrote:Ne postoji nesto sto se zove "visestruki legitimni identitet"
Tako da ako ti država da 5 identiteta, svi su ti i legitimni i legalni.
Jer je to nadležnost i pravo države.
-
Puf
#209 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Apsolutno nije istina da ne mozes imati i da ti nece prodati i da zena mora ici u policiju, ne siri dezinformacije. Ja uredno otisao u SCC i kupio svojoj zeni sprej.Hakiz wrote: U Kantonu Sarajevo (to svaki kanton reguliše za sebe) žene imaju pravo na peper srej ali moraju sa računom otići u policiju i prijaviti da ga posjeduju, muškarci nemaju pravo. U prodavnicama tipa Army shop muškarcu neće ni prodati peper sprej, djevojkama hoće.
Ali, to je za sprejeve namijenjene za upotrebu na ljudima.
Peper sprejeve namijenjene za odbranu od pasa ili madvjeda (planinari) svako može kupiti i imati.
Ja sam nakon napada čopora dok sam bio na biciklu kupio bez problema i nosio peper sprej protiv pasa. Kupio sam ga u Army shopu.
A onda bacio jer je ostario a nikada nije bio iskorišten
Probelm sa peper sprejevima i ženama je što ih uglavnom nose u torbicama. Pa dok ga u panici izvadi kada je napadnuta, prođe voz.
I ne trebas bacati sprej koji je ostario, to dodje ko i vino, sto starije to bolje ahhaha
-
Hakiz
#210 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
U pravu si.Puf wrote:Apsolutno nije istina da ne mozes imati i da ti nece prodati i da zena mora ici u policiju, ne siri dezinformacije. Ja uredno otisao u SCC i kupio svojoj zeni sprej.Hakiz wrote: U Kantonu Sarajevo (to svaki kanton reguliše za sebe) žene imaju pravo na peper srej ali moraju sa računom otići u policiju i prijaviti da ga posjeduju, muškarci nemaju pravo. U prodavnicama tipa Army shop muškarcu neće ni prodati peper sprej, djevojkama hoće.
Peper sprejeve namijenjene za odbranu od pasa ili madvjeda (planinari) svako može kupiti i imati.
Ja sam nakon napada čopora dok sam bio na biciklu kupio bez problema i nosio peper sprej protiv pasa. Kupio sam ga u Army shopu.
Probelm sa peper sprejevima i ženama je što ih uglavnom nose u torbicama. Pa dok ga u panici izvadi kada je napadnuta, prođe voz.
I ne trebas bacati sprej koji je ostario, to dodje ko i vino, sto starije to bolje ahhaha
Kada sam ga ja kupovao, propis je bio kako sam rekao.
U međuvremenu je promijenjen, sad sam provjerio, nakon reakcije obudsmena od 2017. je dozvoljen svim punoljetnim osobama.
Moja greška.
-
espn
#211 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Ja znam kad sam poprskao cuku sprejom koji je ostario, on ga samo polizao. Nikakav efekt nije imao na psa.Puf wrote:Apsolutno nije istina da ne mozes imati i da ti nece prodati i da zena mora ici u policiju, ne siri dezinformacije. Ja uredno otisao u SCC i kupio svojoj zeni sprej.Hakiz wrote: U Kantonu Sarajevo (to svaki kanton reguliše za sebe) žene imaju pravo na peper srej ali moraju sa računom otići u policiju i prijaviti da ga posjeduju, muškarci nemaju pravo. U prodavnicama tipa Army shop muškarcu neće ni prodati peper sprej, djevojkama hoće.
Zanima me, zna li neko da li se može protiv ljudi upotrijebiti sprej protiv pasa?
-
Dogoljubac
#212 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Naravno,ne postoji anti insan sprej vec samo anticuko sprej.Sprej dobro promuckati prije prve upotrebe.Moze se koristiti vise puta.Prilikom upotrebe izbacuje relativno tanak mlaz tako da nece napraviti stetu slucajnim prolaznicima.Dosta jak pritisak pa ga vjetar nece odnijeti na stranu.Kada dodje na lice pece ko djavo,nema te sile koja ce ignorisati taj osjecaj.
Elektrosoker probija kroz jaknu,nije smrtonosan.Dejstvo-trenutno grcenje misica,nemoguce ignorisati taj osjecaj i oduprijeti se grcevima misica neko vrijeme.Dovoljan je djelic sekunde da se napadac onesposobi a dvije tri sekunde...nece se pomaci dvadesetak minuta.U djelicu sekunde napadac doslovno odskoci ko da ga je struja iz uticnice dobro trehnula i ne moze se uhavizat par minuta.Uobicajena reakcija kad se uhaviza je strah i bjezanje.
Obje dobre stvari.Nemojte ovo kupovati i koristiti iz znatizelje vec u krajnjoj nuzdi da zastitite sebe.Zastitite uvijek i druge ako ste u mogucnosti.
Ako vam otimaju auto i upere automatsku pusku u celo nemam nikakav savjet.
Elektrosoker probija kroz jaknu,nije smrtonosan.Dejstvo-trenutno grcenje misica,nemoguce ignorisati taj osjecaj i oduprijeti se grcevima misica neko vrijeme.Dovoljan je djelic sekunde da se napadac onesposobi a dvije tri sekunde...nece se pomaci dvadesetak minuta.U djelicu sekunde napadac doslovno odskoci ko da ga je struja iz uticnice dobro trehnula i ne moze se uhavizat par minuta.Uobicajena reakcija kad se uhaviza je strah i bjezanje.
Obje dobre stvari.Nemojte ovo kupovati i koristiti iz znatizelje vec u krajnjoj nuzdi da zastitite sebe.Zastitite uvijek i druge ako ste u mogucnosti.
Ako vam otimaju auto i upere automatsku pusku u celo nemam nikakav savjet.
- ovo_malo_duse
#213 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
O cemu ti pricas covjece jesi u toku de procitaj jos par puta sta sam napisao. Lopovi se namlate dobro i puste.Hakiz wrote: Ljudima poslije 30 godina na robiji DNK analiza pokaže da je kompletan pravosudni sistem zakazao i da su nepravedno osuđeni, a ti bi uzeo pravdu u sovje ruke i na osnovu osjećaja ili onoga šta ti se ne sviđa nekoga"overavao".
Ako neko uzme pištolj i ubije lopova koji mu je ukrao novčanik, mobitel ili auto, treba ga poslati na robiju na 20-40 godina.
Jer, lopov jeste lopov, ali neko ko izjednači stvar, predmet, sa životom ljudskog bića, nije za život u ljudskoj zajednici.
Ja pisem o kriminalnim kadabahijama koji su u sjeni politicara, bogatih tajkuna, familije itd spremni uraditi
svasta nesto i izvuc se zbog totalno korumpiranog sistema. Uz.njih stini kriminalci se osili, pljackaju na ulici, ubijaju po tranvajima, otimaju auta itd.
Jebote ubice se setaju po gradu, svi znaju ko i kako i nikom nista, u sudnici podjebaju familije zrtava i nikom nista. I da cekas sistem.
Ma porokao bi ih do 6 koljena sve kad ne bih nikad iz zatvora izasao.
Sto mok prika kaze bolje lezat u zatvoru nego u bolnici
I opet kazem dok neko ne pukne i ne pocne rokat nema ovdje hajra..
- kabal1337
#214 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
izvadi kais i kopcom po glavi
-
PM72
#215 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
ja ovdje jedino za ozbiljno shvatam Dozera.Znam ga preko 30 godina,sportista,specijalac i ima muda za pobit se.Sjećam se dobro da je u srednjoj školi pravio špagu uz štok od vrata i vrlo rijetko sam ga vidio ljutog.E ko ga naljuti-fakat će mu sprašit 20 komada mada mu utoka ne bi trebala da se obračuna sa par klošara.
Doduše,ostarilo se,ko će se znojit...sprašiš im po koljenima i mirna Bosna.
Doduše,ostarilo se,ko će se znojit...sprašiš im po koljenima i mirna Bosna.
- King Theoden
#216 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Dajte malo detalja. Nisam upoznat sa slučajem.TheGodfather001 wrote:Taj gospodin je identifikovan, a ubijeni su kriminalci jednog srpskog klana čiji je vođa ostao u šumi sa ak47 jer kada je vidio kako ih je dingospo pobio za 1.5 sekundu, ostavio je samo mokar trag ispod sebe i molio se da ga ne primjeti u žbunju.klixoris wrote: Kada citam i slusam ovakve price, uvijek se sjetim onog GOSPODINA (namjerno pisem velikim slovima jer je zasluzio) sto je prije nekih desetak godina, blizu Kule, izresetao klosare koji su mu maskirani kao policija (plavi kombi sa blinkerima) pokusali oteti auto. Povaljao ih na mrtvo i uredno otisao, nikada ga nisu identifikovali. Obzirom da nam je zakon takav da stiti kriminalce, covjek je i postupio u skladu sa tim zakonom. Jer da je bio fin pa sacekao policiju, bezveze bi fasovao robije samo zato sto je stitio svoje
- commendatore
- strucnjakdemagog
#218 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Dozer wrote:Opet - povlacenje....
Da probamo postaviti stvari ovako, na drugi scenario - uzmu ti, recimo, auto, a ti ne reagujes nikako. Eto ih sutra da ti uzmu i sve iz kuce, prekosutra da ti otmu dijete i traze pare za njega... Zakosutra da ti opet uzmu auto...
Stalno ces se povlaciti zbog straha od zatvora i/ili onoga sto bi moglo uslijediti ako reagujes? Slobodno. Ja cu ih hladno sprasiti, odmah i prvi put, i vrlo je vjerovatno da nece ostati ni jedan. Radije prihvatam taj nekakav rizik koji nosi taj neki okrsaj, nego da ih pustim da rade sta hoce i do kad hoce.
Shvatite jednu stvar - nereagovanjem im samo dajete dodatnu snagu da nastave s onim sto rade. Kurazite ih da sve opet ponove, jer su vidjeli da mogu, i da u tome nema ni opasnosti, ni sankcije.
Kad bi im se 3-4x desilo da ih zrtva poroka, izranjava i isprasi, ne brini - sljedeci put ce to isti uraditi sa 100% vise straha nego prvi put (ako uopste urade), a i svi drugi ce dooobro razmisliti prije nego krenu raditi isto, jer ce znati sta im se moze desiti.
da, ali moras biti svjestan da ukoliko tako reagujes i ti mozes zavrsiti na barama ili u boljem slucaju na KCUS. jedino ako nisi neki ninja.
- S4mpion
#219 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Ali nije u pitanju život ljudskog bića.Hakiz wrote: Ljudima poslije 30 godina na robiji DNK analiza pokaže da je kompletan pravosudni sistem zakazao i da su nepravedno osuđeni, a ti bi uzeo pravdu u sovje ruke i na osnovu osjećaja ili onoga šta ti se ne sviđa nekoga"overavao".
Ljudska bića imaju dostojanstvo, a ovo su gmizavci čiji život vrijedi taman tih par metaka.
- Dozer
#220 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Netacno. Drzava te pravo i legalno "potvrdjuje" po rodjenju, i samo po rodjenju, a na osnovu roditeljskog iskaza. Sljedeca ili sljedece legalno "potvdjivanje" moze biti na osnovu tvog vlastitog iskaza i zelje za promjenom imena. Ali, tada ti se ukida prethodni legalni identitet.Hakiz wrote:Sa druge strane, samo kada te država dokumentima potvrdi, tek tada pravno postojiš. Činjenica da biološki postojiš ne znači da pravno postojiš.Dozer wrote:Ne postoji nesto sto se zove "visestruki legitimni identitet"
Tako da ako ti država da 5 identiteta, svi su ti i legitimni i legalni.
Jer je to nadležnost i pravo države.
Ne mozes legalno i legitimno imati vise od jednog licnog identiteta (imena i prezimena), pa makar ti ih drzava tajno dala i 10. Svaki osim onog tvog zavedenog po rodjenju, i ukoliko ga nisi mijenjao legalnim putem - niti je legalan, niti legitiman.
Znam da ciljas na drzavne sluzbe, spijune, itd., ali to nisu ni legalni identiteti. Legitimnima se mogu nazvati ukoliko je osoba od nekog posebnog drzavnog znacaja, ukoliko joj je ugrozen zivot, i sl.
- Dozer
#221 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Svjestan sam ja svega. Svake sitnice i mogucnosti situacije, kao i svojih mogucnosti. Vjeruj mi, ako ikada dodje do ovoga, sanse da ostanem neokrznut su mi vece od 80%, a otprilike su tolike i onima s druge strane da nece ostati neokrznuti.strucnjakdemagog wrote: da, ali moras biti svjestan da ukoliko tako reagujes i ti mozes zavrsiti na barama ili u boljem slucaju na KCUS. jedino ako nisi neki ninja.
- strucnjakdemagog
#222 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Dozer wrote:Svjestan sam ja svega. Svake sitnice i mogucnosti situacije, kao i svojih mogucnosti. Vjeruj mi, ako ikada dodje do ovoga, sanse da ostanem neokrznut su mi vece od 80%, a otprilike su tolike i onima s druge strane da nece ostati neokrznuti.strucnjakdemagog wrote: da, ali moras biti svjestan da ukoliko tako reagujes i ti mozes zavrsiti na barama ili u boljem slucaju na KCUS. jedino ako nisi neki ninja.
ja pretpostavljam da si ti spreman, vjerovatno i znas dobro sa oruzjem cim si tako samouvjeren. ali zapamti da nikad ne znas ko je s druge strane. u takvim situacijama se cesto desavaju nepredvidive stvari, jer onaj ko je nenavikao na konfliktne situacije neocekivano reaguje kada ga opuca adrenalin, odnosno kada se nađe u smrtnoj opasnosti.
-
Dogoljubac
#223 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Ljudi sa obrazom i dobrom obukom nece ni dovesti"nenaviknutog"u situaciju da se nadje u smrtnoj opasnosti.Kriminalna gnjida i treba da naleti na nekog koga"opuca adrenalin"i da ga snadje šta je zasluzio.Niti jedan pravi sportista,policajac,vojnik...nece dovesti u opasnost prosjecnog covjeka na ulici po cijenu da fasuje udarac,metak,paliju po glavi.Ne treba se bojati obrazli ljudi vec drogirani gnjida.strucnjakdemagog wrote:Dozer wrote:Svjestan sam ja svega. Svake sitnice i mogucnosti situacije, kao i svojih mogucnosti. Vjeruj mi, ako ikada dodje do ovoga, sanse da ostanem neokrznut su mi vece od 80%, a otprilike su tolike i onima s druge strane da nece ostati neokrznuti.[/quostrucnjakdemagog wrote: da, ali moras biti svjestan da ukoliko tako reagujes i ti mozes zavrsiti na barama ili u boljem slucaju na KCUS. jedino ako nisi neki ninja.
ja pretpostavljam da si ti spreman, vjerovatno i znas dobro sa oruzjem cim si tako samouvjeren. ali zapamti da nikad ne znas ko je s druge strane. u takvim situacijama se cesto desavaju nepredvidive stvari, jer onaj ko je nenavikao na konfliktne situacije neocekivano reaguje kada ga opuca adrenalin, odnosno kada se nađe u smrtnoj opasnosti.
- strucnjakdemagog
#224 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
u ovom slucaju mislim na razbojnike kokosare/pocetnike koje opuca adrenalin kada im se neko ozbiljno suprotstavi. recimo kao sto je slucaj ubistva policajaca na alipasinom. moja je pretpostavka da je ubica neki retardirani klinac koji je pucao iz straha.Dogoljubac wrote:Ljudi sa obrazom i dobrom obukom nece ni dovesti"nenaviknutog"u situaciju da se nadje u smrtnoj opasnosti.Kriminalna gnjida i treba da naleti na nekog koga"opuca adrenalin"i da ga snadje šta je zasluzio.strucnjakdemagog wrote:Dozer wrote: Svjestan sam ja svega. Svake sitnice i mogucnosti situacije, kao i svojih mogucnosti. Vjeruj mi, ako ikada dodje do ovoga, sanse da ostanem neokrznut su mi vece od 80%, a otprilike su tolike i onima s druge strane da nece ostati neokrznuti.
-
Dogoljubac
#225 Re: Kako se zaštiti od razbojnika
Hajde...al majku mu sta je ovo?U ratu nekakav negdje neprijatelj dodje sa tenkom i bijemo se sa tenkom kamenicama.Ponosni!Sad dodje klošar sa nozem i citav tramvaj naroda lego ko ovca.Ja ne kontam da me ubijes kako moze bilo ko moliti krvnika za milost.Jbg bori se cim god mozes.Napominjem po milion puta da sam protiv nasilja što mi ne daje za pravo da umrem od straha i ne stitim sebe,svoju porodicu,imovinu ali i slucajnog prolaznika koji je napadnut bez razloga.Tuko sam se sa gnjidama i opet cu pa neka shvati kako ko hoce.