Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Locked

Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu stanovnistva u BiH

Poll ended at 12/11/2012 18:08

Hrvat
8
4%
Srbin
8
4%
Bosnjak
106
52%
Bosanac
74
36%
Ostali
8
4%

Total votes: 204

goofy

#426 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by goofy »

ono sto raduje je i sama cinejnica da ce se individua moci izjasniti kao Bosanac ili bio sta ili sto drugo sto je ustvari izvrstan pokazatelj pravca u kojem ce ici promjene Ustava jer nemozete na popisu imati jednoga bosanca, cak i samo jednoga, a da nepostoji u ustavu .... anketa na postu nije mjerodavna uopste ali ako nista, dokazuje da ipak postoje bosanci .... isti post kao i anketu sam postavio na banalukaforum.com i interesantno, cak se i tamo "pojavilo" par bosanaca
AkHolic

#427 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by AkHolic »

Ne živim u BiH a na popisu čini mi se prošle godine na upit popisivača o nacionalnosti odgovorio sam Sloven.Ateista,naravno.
muzicar_iz_parka

#428 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by muzicar_iz_parka »

Koliko će biti Kineza???
mO k3

#429 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by mO k3 »

Musliman
Islam
Bosanski
Bosnjak333

#430 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Bosnjak333 »

MuaDib wrote:Ja sam 3B :D

Bosanac
Bogumil
Bosanski

Jer Bosanci su jedina nada za spas Bosne.
I napomena bošnjačenje Bosanaca neće uspjeti.
Boze sacuvaj,vi spas za BiH? :run:
Halcyon

#431 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Halcyon »

Meanwhile, na banjalučkom forumu:
Image
Akadi

#432 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Akadi »

Ženski Dr.Med wrote:Musliman
Islam
Bosanski
:roll:
s@mson

#433 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by s@mson »

2001 wrote:MEŠA SELIMOVIĆ O BH MUSLIMANIMA

Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni sa kim istorija nije napravila takvu šalu kao sa nama.
Do juče smo bili ono što danas hoćemo da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo.
Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više ni toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog riješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i MRŽNJOM.
Zar je mesa selimovic Musliman???
svasta ovdje mozes cuti i procitati...
Morales

#434 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Morales »

jedna tamo wrote:Hrvatica

ako treba objašnjenje:
rođena sarajka, otac sarajlija, do rata osjećala se jugoslovenkom, katolkinjom, vjeru smo držali u kući i tako je i dan danas, međutim juga se raspala, prema BiH ne osjećam pripadnost, doduše ne osjećam ni prema hrvatskoj, samo mi je mama tamo rođena, al eto jedino gdje sam osjećala pripadnost je juga e sad kako da se izjasnim kao bosanka kad ništa u toj bosni nema kao što je bilo u jugi....novi ljudi došli i svoje donijeli, stari se prilagodili i to je to....
kaže navijam za bih ! kako ću navijati kad su sve muslimani u timu,mada ne pratim fudbal, čak šta više mrzim ga :D
eh eto pošto se ja uvijek nešto pravdam pa čak i zato što živim pravdam se ...nadam se da ste me razumijeli
jedino što volim u bih je sarajevo, ono je moje i niko mi ga otet ne može ni sandže ni klinci palci
vozdrica Image
:shock: :shock: fUUj i kad mi neko kaze da niste svi isti...zivite sa nama a bog zna sta nam mislite....fino bi vi meni lagano preko granice :x :x
shell

#435 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by shell »

:shock: :shock: fUUj i kad mi neko kaze da niste svi isti...zivite sa nama a bog zna sta nam mislite....fino bi vi meni lagano preko granice :x :x[/quote]

kakve granice,šta sad ne navijam za bosansku reprezentaciju i moram van iz države u kojoj sam rodjen i u kojoj imam ista prava kao i drugi..
Morales

#436 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Morales »

shell wrote::shock: :shock: fUUj i kad mi neko kaze da niste svi isti...zivite sa nama a bog zna sta nam mislite....fino bi vi meni lagano preko granice :x :x
kakve granice,šta sad ne navijam za bosansku reprezentaciju i moram van iz države u kojoj sam rodjen i u kojoj imam ista prava kao i drugi..[/quote]
Ne navija za BH reprezentaciju jer u njoj igraju samo Bosnjaci...malo citaj postove a ne samo komentarisati reda radi...
smijesni_ste

#437 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by smijesni_ste »

Pa dobro...a ti i slični ne bi navijali za BiH da većinu igrača čine Srbi i Hrvati...da se ne lažemo... ;-)
Bosnjak333

#438 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Bosnjak333 »

Samo mi nije jasno zasto mi brisete komentare o ovim komleksasima kad je to ziva istina!Reis Ceric je tolerantniji od njih...
Morales

#439 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Morales »

smijesni_ste wrote:Pa dobro...a ti i slični ne bi navijali za BiH da većinu igrača čine Srbi i Hrvati...da se ne lažemo... ;-)
Uvijek navijao i do smrti cu to ciniti bez obzira ko je u reprezentaciji dok daje 100% od sebe
jOFLA

#440 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by jOFLA »

hašim wrote:Ulazite u zablude ne postoji bošnjak,bosanac ili hercegovac kao nacionalnost,postoje samo 3 konstitutivna naroda srbi,hrvati i muslimani,svako drugo izjašnjavanje dovodi do problema nekonstitutivnosti,gubiš razna prava itd itd

Za sad službeno Bosanke/Bosanci nisu priznati kao narodna odrednica, pa u tom smislu zaista ne postoje.
Nije postojalo ni Bošnjak u FNRJ i SFRJ pa to ipak nije značilo da tih ljudi nije bilo. Bilo ih je, vidi se to sada. Kao i Bosanki/Bosanaca što će se još vidjeti čim postane službeno priznato. A biće; Hint: Sejdić-Finci.

A onda... šta će ti određen procenat ljudi upisanih pod Srbin/Bošnjak/Hrvat kad se oni ne osjećaju tako ? Kud ćeš bolan govoriti ljudima da nisu Bosanci kad se tako osjećaju, već da su nešto drugo ?
ušće

#441 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by ušće »

Ne treba sporiti nekom da se izjašnjava nit Bosanac nit Tunguz nit Srbin nit Hrvat nitI Bosanski Musliman nit Bosanski srbin nit Bosanski hrvat da ne nabrajam isto ovo za Hercegovce ..jedino što me čudi jeste ,da se oni koji se osjećaju Bosanci ponašaju nadmeno u stili "ta ćeš ti ...

Kada bi u Bosni i Hercegovini bilo; 5% Hrvata iz Mostra koji s eizjašnjavaju kao Bosanci i Hercegovci ...5% srba iz Banja luke koji se izjašnjavaju kao Bosanci i Hercegovci ...Za" Balije " i ne brinem biće ih i više nego što se očekuje ...Potpisao bih i ja odmah ...

Ovako Ostajem na Očevoj vjeri Matenjem jeziki u Zemlji pradjedova...
nekavalaitrebatako

#442 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by nekavalaitrebatako »

Ostali
Ateist

Za jezik nisam sigurna dok ponovno ne proučim postojeće standardne norme i ne ustanovim koja je najviše nalik jeziku kojim se svakodnevno služim.

Uostalom, nije mi jasno pitanje iz naslova, valjda će se svako izjasniti kao ono što i jeste.
Akadi

#443 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Akadi »

hašim wrote:Ulazite u zablude ne postoji bošnjak,bosanac ili hercegovac kao nacionalnost,postoje samo 3 konstitutivna naroda srbi,hrvati i muslimani,svako drugo izjašnjavanje dovodi do problema nekonstitutivnosti,gubiš razna prava itd itd
Sve sami biseri na ovoj temi...
poznanik

#444 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by poznanik »

Akadi wrote:Sve sami biseri na ovoj temi...

Amerikanac, jesi ti poslao "izborno pismo" prema BiH?
Abid Sakalaš

#445 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Abid Sakalaš »

Akadi wrote:
Sve sami biseri na ovoj temi...
Po Hašimagi milijarda i po ljudi na planeti konstitutivni u Bosni. Cool.

Abid.
Akadi

#446 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Akadi »

poznanik wrote:

Kakva Amerika... ja sam ti komšija Josipe... uozbilji se.
poznanik

#447 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by poznanik »

Akadi wrote:
poznanik wrote:
A ti si znači danas dobio novi pasoš :D
Akadi

#448 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Akadi »

poznanik wrote:
Akadi wrote:
poznanik wrote: Amerikanac, jesi ti poslao "izborno pismo" prema BiH?
A ti si znači danas dobio novi pasoš :D
Tako je Josipe.
Locked