reče fino Veliki Vrač kome ba mi da se prilagođavamo?
i poslušah mudre riječi i zato sam Bosanac u nacionalnom i političkom smislu, a u širem kulturnom Jugoslaven
sad mnogi od vas koji očigledno nemaju pojma šta je šta i na silu hoće da trpaju ljude, ko da su glavice kupusa u nekakve sopstvene unaprijed definirane clustere, pa neki su po imenu to i to...kad nemre po imenu onda po vjeri, kad nemre po vjeri onda po boji očiju itd. i da ne ulazim u dublju analizu geneze ovih lažnih identiteta nastalih najobičnijim preimenovanjem vjerskih grupa i kićenjem naziva

.
Jednostavno sa sve tri ove vjerske grupe u BiH, koje pretenduju i guraju se da budu nacije i tako tepaju jedna drugoj te same sebe lažu jer je
NACIJA SAMO DRŽAVA!, nemrem nikako da se identificiram, a niti niti želim jerbo svojim samoproglašenjem uzurpiraju državu BiH pretvarajući je u kolektivno dovište/parastošište/misište...što mi mlogo ide na tuki....kad ovi bosanski katolici/muslimani/pravoslavci pojedinačno budu primljeni u UNITED NATIONS onda mi stavite u onaj obrazac da mi je to nacionalnost...do tada imam jednu državu ili naciju Bosnu i Hercegovinu
a za vaše prebrojavanje me tako libo tuki da nemrem vam to ni dočarati i na prvom mjestu neću da budem to što mi seoska zadruga određuje čisto da se svi kojima je do brojanja nasekiraju što ih malo ima pa neće imati osnova da prče bilo koga drugoga svojim imaginarnim veličinama.
Dalje, ne želim da budem dio igre kojom se legitimizira teror vračeva nad plemenom i teror plemena nad pojedincem što je civilizacijski nazadan proces. Danas ljudi lete u svemir, kontaju kako će na Mars, a vi mi nudite povratak u pećine

samo naprijed u prošlost, al bez mene..umoran sam od toga.
imam nelagodan osjećaj da ću za par godina biti uvjeravan kako je zemlja ravna ploča jer me već danas uvjeravaju da su anamoni šejtani i da sam i ja šejtan ako ne igram kako mi većina svira.....
Dame i gospodo, drugovi i drugarice, braćo i sestre svirite qorcu, ja igram samo po svojim pravilima!