Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Locked

Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu stanovnistva u BiH

Poll ended at 12/11/2012 18:08

Hrvat
8
4%
Srbin
8
4%
Bosnjak
106
52%
Bosanac
74
36%
Ostali
8
4%

Total votes: 204

Vrteska

#376 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Vrteska »

Dzedaj vitez.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#377 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by odesveuhonduras »

jOFLA wrote:
ArthurSpooner wrote:
odesveuhonduras wrote: Nevjerovatno, zar ne? mogao bi komotno biti svjedok karadžićeve obrane
Bas.

@Jofla: ko su "Bosanci" vidimo na ovoj temi; ljudi koji se (da ih citiram) "poseru na drzavu" i na nacionalne osjecaje uopste. Znaci kao sto sam rekao jedna besciljna, anacionalna rulja koja je zivot razocarala. Bosanci su zalutala podgrupa Bosnjaka. Nisu narod.

Jedna lasta ne čini proljeće. Usput, i nacionalisti u Hrvatskoj i Srbiji osporavaju bošnjačku nacionalnost nazivajući ih svakakvih ružnim imenima. Žalosno je da ima današnjih Bošnjaka koji osporavaju postojanje Bosanki/Bosanaca nazivajući ih anacionalnom ruljom, kao što govore iz Srbije i Hrvatske za BiH muslimane da nisu bošnjački narod već Srbi, Hrvati...
a nije žalosno što Bosanci i Hercegovci maltene optužuju Bošnjake da su promjenom imena doprinijeli međunacionalnim razmiricama i poremetili integracijske procese iako ih je u godini dana prije te odluke poklano na desetine hiljada od tih mirnih, integrirajućih komšija.. kako vas ba nije sramota?
hrastov žižak

#378 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by hrastov žižak »

ArthurSpooner wrote:
@Jofla: ko su "Bosanci" vidimo na ovoj temi; ljudi koji se (da ih citiram) "poseru na drzavu" i na nacionalne osjecaje uopste. Znaci kao sto sam rekao jedna besciljna, anacionalna rulja koja je zivot razocarala. Bosanci su zalutala podgrupa Bosnjaka. Nisu narod.
a evo šta je meni jednom prilikom napisao:
ArthurSpooner wrote:Svakako bolje nego biti ljigavi i kukavicki Bosnjak u BiH.
i onda on nekom spočitava:
ArthurSpooner wrote:Tipicno za tebe. Bio si u banovicama i prije zbog ovavkog "perfidnog" vrijedjanja.
:skoljka:
Last edited by hrastov žižak on 29/09/2012 03:59, edited 1 time in total.
poznanik

#379 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by poznanik »

odesveuhonduras wrote:a nije žalosno što Bosanci i Hercegovci maltene optužuju Bošnjake da su promjenom imena doprinijeli međunacionalnim razmiricama i poremetili integracijske procese iako ih je u godini dana prije te odluke poklano na desetine hiljada od tih mirnih, integrirajućih komšija.. kako vas ba nije sramota?
Vidiš kako si ti to uspio shvatiti, čestitam, čestitam :D Samo si ponovo ušao u ljudsko prizemlje bijegom u kolektivitet i pokvarenom generalizacijom, jer niko nije optužio Bošnjake da su promjenom imena doprinjeli međuetničkim (ne međunacionalnim) razmiricama (uostalom "Bošnjake" - bivše Muslimane, niko nije ni pitao tada, a za takvu odluku je morao biti raspisan referendum, a nije... :-) ), već odgovornost pripada perfidnoj šačici političkih prvaka koji su se dočepali pozicija vlasti i usnili kalifat, šta li, pa brže-bolje pristupili ostvarenju snova kroz kreiranje i poistovjećivanje imena etniciteta sa religioznim i državnim :-)

Kasnije su Izetbegović i Silajdžić kumovali još jednoj izdaji i priznanju okupirane teritorije Republike Srpske, formiranjem Federacije BiH od "ostatka" države, od njenog slobodnog dijela.

To su krivična djela koje se kažnjavaju najstrožijim zatvorima, ali ovi su nagrađeni :( Kažnjeni su državljani BiH koji ne pripadaju religioznom određenju, koji nisu pripadali Muslimanima i koji se nikako ne mogu svrstati u Bošnjake, Srbe ili Hrvate, kažnjeni su građani BiH koji imaju stoljetno korijenje u BiH, a ne pripadaju joj :-) :( Čak joj više pripadaju pešterski Jugoslaveni, danas zakleti Bošnjaci :-)
jOFLA

#380 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by jOFLA »

.
ArthurSpooner

#381 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by ArthurSpooner »

hrastov žižak wrote: a evo šta je meni jednom prilikom napisao:
Ti:

Evo danas vidimo mnogo kukavica i ljigavaca

ja:

Sto i vidimo na ovoj temi

ti:

đe si hrabri, kakav je osjećaj biti hrabar Bošnjak u Norveškoj?

ja

Svakako bolje nego biti ljigavi i kukavicki Bosnjak u BiH.

--

Znaci prvi si koristio rijeci "ljigavac" i "kukavica" a kad sam ih ja koristio onda ti je toliko boljelo da ti to ni danas nisi zaboravio :lol:
hrastov žižak

#382 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by hrastov žižak »

ArthurSpooner wrote:
hrastov žižak wrote: a evo šta je meni jednom prilikom napisao:
Ti:

Evo danas vidimo mnogo kukavica i ljigavaca

ja:

Sto i vidimo na ovoj temi

ti:

đe si hrabri, kakav je osjećaj biti hrabar Bošnjak u Norveškoj?

ja

Svakako bolje nego biti ljigavi i kukavicki Bosnjak u BiH.

--

Znaci prvi si koristio rijeci "ljigavac" i "kukavica" a kad sam ih ja koristio onda ti je toliko boljelo da ti to ni danas nisi zaboravio :lol:
Nisi shvatio poentu. Poenta je da si ti taj koji perfidno vrijeđa, a to spočitava nekom drugom. Pravi licemjer. A u onoj diskusiji koju smo vodili prvi si me uvrijedio, što se može vidjeti iz ovog što si kopirao. Čuj prvi sam koristio te riječi :lol: Pa nisu se odnosile na tebe. Ti i onako ne živiš u BiH, a post se odnosio na stanje u BiH. Čak do tad nisi ni učestvovao u diskusiji. Opet potvaraš. Kako jadno. :roll:
ArthurSpooner

#383 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by ArthurSpooner »

hrastov žižak wrote:Nisi shvatio poentu. Poenta je da si ti taj koji perfidno vrijeđa, a to spočitava nekom drugom. Pravi licemjer. A u onoj diskusiji koju smo vodili prvi si me uvrijedio, što se može vidjeti iz ovog što si kopirao.
Nisam tebe genijalcino ni spomenuo (niti sam na tebe mislio sa komentarom) prije nego sto si poceo s onim "djes ba dijasporac, kako je u Norveskoj". Onda sam jednostavno koristio tvoje rijeci (koje si ti koristio za Bosance) protiv tebe.

@odesve: poznanik je prije banovan mjesec dana jer je izrazio razumijevanje za unistavanje islamskih vjerskih objekata u BiH. Kuliraj ga, provokator je.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» ArthurSpooner
1 mjesec
Last edited by Anonymous on 29/09/2012 10:47, edited 1 time in total.
Reason: info
hrastov žižak

#384 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by hrastov žižak »

ArthurSpooner wrote:
hrastov žižak wrote:Nisi shvatio poentu. Poenta je da si ti taj koji perfidno vrijeđa, a to spočitava nekom drugom. Pravi licemjer. A u onoj diskusiji koju smo vodili prvi si me uvrijedio, što se može vidjeti iz ovog što si kopirao.
Nisam tebe genijalcino ni spomenuo (niti sam na tebe mislio sa komentarom) prije nego sto si poceo s onim "djes ba dijasporac, kako je u Norveskoj". Onda sam jednostavno koristio tvoje rijeci (koje si ti koristio za Bosance) protiv tebe.
nek ti bude...
pravićemo se budale.
aj živio
Only1

#385 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Only1 »

Bosnjaci samo gube sa opcijom Bosanac na tom potpisu. Koliko god ljudi bude uzelo tu opciju za toliko ce biti Bosnjaka manje. To se nesmije dozvoliti.
ArthurSpooner

#386 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by ArthurSpooner »

hrastov žižak wrote:nek ti bude...
pravićemo se budale.
aj živio
Govorim o prvom komentaru ("sto i vidimo na ovoj temi"). Znam da ti je ovo tesko za varenje, ali ne vrti se svijet oko tebe. Nisi bio jedini ucesnik te rasprave.
MUNAFIK

#387 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by MUNAFIK »

Bosnjak
Musliman

Bez bosnjaka NEMA Bosne i Hercegovine, ko misli drugacije taj ili je lud ili nema pojma sta se oko njega desava. Najgora stvar za BiH je da se Bosnjaci/bosanci podjele na BOSNJAKE i BOSANCE, tako smo na putu d apostanemo manjina u svojoj zemlji!!!

Naravno ja kao bosnjak osjecam se 100% bosancem i ove stvari apsolutno se nadopunjuju a ne iskljucuju...
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#388 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by odesveuhonduras »

poznanik wrote:
odesveuhonduras wrote:a nije žalosno što Bosanci i Hercegovci maltene optužuju Bošnjake da su promjenom imena doprinijeli međunacionalnim razmiricama i poremetili integracijske procese iako ih je u godini dana prije te odluke poklano na desetine hiljada od tih mirnih, integrirajućih komšija.. kako vas ba nije sramota?
Vidiš kako si ti to uspio shvatiti, čestitam, čestitam :D Samo si ponovo ušao u ljudsko prizemlje bijegom u kolektivitet i pokvarenom generalizacijom, jer niko nije optužio Bošnjake da su promjenom imena doprinjeli međuetničkim (ne međunacionalnim) razmiricama (uostalom "Bošnjake" - bivše Muslimane, niko nije ni pitao tada, a za takvu odluku je morao biti raspisan referendum, a nije... :-) ), već odgovornost pripada perfidnoj šačici političkih prvaka koji su se dočepali pozicija vlasti i usnili kalifat, šta li, pa brže-bolje pristupili ostvarenju snova kroz kreiranje i poistovjećivanje imena etniciteta sa religioznim i državnim :-)

Kasnije su Izetbegović i Silajdžić kumovali još jednoj izdaji i priznanju okupirane teritorije Republike Srpske, formiranjem Federacije BiH od "ostatka" države, od njenog slobodnog dijela.

To su krivična djela koje se kažnjavaju najstrožijim zatvorima, ali ovi su nagrađeni :( Kažnjeni su državljani BiH koji ne pripadaju religioznom određenju, koji nisu pripadali Muslimanima i koji se nikako ne mogu svrstati u Bošnjake, Srbe ili Hrvate, kažnjeni su građani BiH koji imaju stoljetno korijenje u BiH, a ne pripadaju joj :-) :( Čak joj više pripadaju pešterski Jugoslaveni, danas zakleti Bošnjaci :-)
ne sramoto ljudska, nisu niti Bošnjaci, niti šačica bošnjačkih političara političara pridonijeli "međunacionalnim razmiricama" i odmogli integracijskim procesima jer su u trenutku te odluke međunacionalne razmirice već odnijele na desetine hiljada bošnjačkih/muslimanskih žrtava, a integracijski procesi su bili takvi da je na Grbavici bila Srbija.

Kada bi historičari tvoje kontinuirane antimuslimanske bljuvotine i bolesne izmišljotine uzeli kao nešto ozbiljnije od gomile poganluka, te tvojih zadnjih par postova prihvatgili kao službenu historiju, djeca bi na časovima historije učila kako su "međunacionalne razmirice" u Bosni počele jer se srpska nejač osjetila ugroženom od podivljalih islamista koji nezakonito :-) promijeniše ime svog naroda te tako prisiliše tu nejač da se odreknu svog istančanog bosanskog bića. Karadžovština par excellence.. vojvode u Haagu čeznu za tvojom "expertizom".

Usput, samo budala može tvrditi da je nezakonita odluka o nazivu naroda kojem je u "vremenu svjetla", kako ga nazivaš, uskraćivano svako kolektivno političko pravo, a koja nije obavezujuća niti zakonski nametljiva. Mislim, fakat, koliko dezorijentisan vlastitom ograničenošću moraš biti da izjaviš takvu budalaštinu :-) Odluka je donesena od vodećih ljudi naroda kojem ti, srećom, ne pripadaš ni po jednoj osnovi, i gotovo plebiscitarno prihvaćena od tog istog naroda čijom si nas nepripadnošću počastio :) Tom odlukom je taj narod nakon desetljeća represije i svakojakog zatiranja identiteta konačno postao politički subjekt i zacementirao svoju poziciju i politički utjecaj na prostoru na kojem obitava. Znam da boli al zaboli nas :D

Znam isto tako da će na ovo odgovarati sa ostalima i njihovim političkim pravima, i iako mi nefs govori da ti kažem - ko vas hebe, i mi nismo imali nikakva prava 50 godina koje ti nazivaš vremenom svjetla i boli te stidno mjesto što nismo imali ta prava, ali ipak moje prizemno mrziteljsko muslimansko biće ne dozvoljava da budem ti, gluho bilo, pa mi nalaže da kažem da se apsolutno zalažem da dobijete ta prava jer vam ta prava kao građanima ove države bez sumnje pripadaju.

Ionako ćete pušiti vazda jer ste manjina i vazda ćete biti :D Samo vas treba istjerati na čistac da kažete javno šta vam grudi kriju da narodu bude jasno s kim ima posla. Nažalost, to podjahkad predstavlja problem jer političke stranke koje zastupaju vašu ideologiju su dovoljno munafičke 8-) i nisu spremne otvoreno reći šta se krije u njihovim bolesnim mozgovima kao što vi izvorni glasači istih radite po forumima i društvenim mrežama. Ali hajde, još malo pa će svi Bošnjaci biti prikačeni na net pa to munafičenje neće moći proći kao što sad ponekad prođe.Tika-taka, tika-taka ;-)

Suma sumarum - s obzirom da si ti jedan patološki islamofob, koliko god da se čovjek zaprepasti čitajući gluposti koje pišeš, nijedna nebuloza od tebe nije neočekivana pa tako ni da relativiziraš odgovornost za "međunacionalne razmirice" ili ti ga klanje 90-ih niti da valjaš gluposti o nezakonitoj odluci o promjeni imena.

Toliko, odoh, sad će ezan, milina za moje, a patnja za tvoje uši :D
Najgora stvar za BiH je da se Bosnjaci/bosanci podjele na BOSNJAKE i BOSANCE, tako smo na putu d apostanemo manjina u svojoj zemlji!!!
Meni je žao samo ljudi koji su izmanipulisani dugogodišnjim medijskim terorom pa ne vide dalje od nosa. Presretan sam sa bilo kojom podijelom koja poznanika i njemu slične stavlja na jednu, a mene na drugu stranu. Ja s njima nemam ništa zajedničko osim osnovnih bioloških funkcija.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» odesveuhonduras
1 mjesec
Last edited by Anonymous on 29/09/2012 10:43, edited 1 time in total.
Reason: info
morti

#389 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by morti »

Dobro jutro 8-)

Bošnjak
Ateista
Bosanski

:D

PS. Am sexy and I dont know it :evil:
Last edited by morti on 29/09/2012 06:52, edited 1 time in total.
morti

#390 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by morti »

Dupli
pemanapemani

#391 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by pemanapemani »

MUNAFIK wrote:Bosnjak
Musliman

Bez bosnjaka NEMA Bosne i Hercegovine, ko misli drugacije taj ili je lud ili nema pojma sta se oko njega desava. Najgora stvar za BiH je da se Bosnjaci/bosanci podjele na BOSNJAKE i BOSANCE, tako smo na putu d apostanemo manjina u svojoj zemlji!!!

Naravno ja kao bosnjak osjecam se 100% bosancem i ove stvari apsolutno se nadopunjuju a ne iskljucuju...

Znači, ti si Bošnjak (etnički) i Bosanac. Bez tebe nema Bosne i Hercegovine, iako ti je primarno etničko, odnosno bošnjaštvo, a na drugom mjestu je država.
S druge strane, sa mojom malenkosti koja se ne izjašnjava etnički i koja je čitav život vlastitu identifikaciju vezala za BiH, ta ista BiH slabi.
Dapače, najbolje da Bosanaca, te izmišljene anacionalne rulje, uopće nema, jer takvi slabe Bosnu i Hercegovinu više nego fašist Dodik i nacionalkleptoman Čović zajedno. :-)

Zamisli ljude u Japanu optužuju da slabe državu time što će se izjasniti kao Japanci. Ili, treća generacija Meksikanaca u Kaliforniji se izjašnjava kao Amerikanci, a ostali ih optuže da rade protiv interesa SAD itd., itd.

Apsurd na kub.
jOFLA

#392 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by jOFLA »

Only1 wrote:Bosnjaci samo gube sa opcijom Bosanac na tom potpisu. Koliko god ljudi bude uzelo tu opciju za toliko ce biti Bosnjaka manje. To se nesmije dozvoliti.

Šta će ti na papiru određeni procenat zbog nemanja izbora upisanih kao Bošnjaci ili Hrvati ili Srbi, kad taj neki procenat ljudi u stvari nisu Bošnjaci ili drugi već se kao narodom osjećaju Bosankama/Bosancima ?
cyprus

#393 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by cyprus »

Ima li još Jugoslavena ovdje? :mrgreen: Lajkuj ako ima :P

:thumbup:
sema911

#394 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by sema911 »

moze mala pomoc da mi malo pojasnite ko su u bosni i hercegovini
bosnjaci
srbi
hrvati

ovu podjelu nekontam nikako
vaučer

#395 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by vaučer »

sema911 wrote:moze mala pomoc da mi malo pojasnite ko su u bosni i hercegovini
bosnjaci
srbi
hrvati

Misliš htio bi da ne kontaš to jest da je nema pa ćeš uvjeravati (pretpostavljam pripadnike malobrojnijih naroda) kako ustvari ne postoji ta podjela?
jOFLA

#396 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by jOFLA »

vaučer wrote:
sema911 wrote:moze mala pomoc da mi malo pojasnite ko su u bosni i hercegovini
bosnjaci
srbi
hrvati

Misliš htio bi da ne kontaš to jest da je nema pa ćeš uvjeravati (pretpostavljam pripadnike malobrojnijih naroda) kako ustvari ne postoji ta podjela?

Bosance od početka uvjeravaju da ih nema. Govori im se da nisu ono kako se osjećaju i žele službeno izjasniti, već da su nešto drugo.
vaučer

#397 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by vaučer »

jOFLA wrote: Bosance od početka uvjeravaju da ih nema. Govori im se da nisu ono kako se osjećaju i žele službeno izjasniti, već da su nešto drugo.
Ok ako se ti osjećaš pripadnikom naroda pod tim imenom ali te čeka velika borba za nacionalni preporod i priznanje istog kao ravnopravnog i konstitutivnog u Bosni i Hercegovini. Puno sreće i samo naprijed.
Arteta

#398 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Arteta »

muzicar_iz_parka wrote:
Arteta wrote: Popisi su glupost.
U drzavi trebaju da budu samo Bosanci i stranci :thumbup:
A kako ćeš to nametnuti bilo kome ako se svako izražava slobodno?????
Imaš recimo države poput Španije, Belgije, Velike Britanije koje se takođe sastoje od više naroda/nac. pripadnosti, jel i njima ukidaš pravo izjašnjavanja kao Katalonci, Baski, Valonci, Flamanci, Englezi, Škoti, Velšani, Irci, itd????
Ne zabranjujem im ja,te drzave im zabranjuju,kod njih nema popisa po nacionalnosti.
Arteta

#399 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Arteta »

poznanik wrote:
crusader wrote:
poznanik wrote:Do jeseni 1992. godine jedan od konstituivnih naroda u BiH bili su Muslimani. Muslimanima u BiH i SFRJ pripadali su muslimani, dakle - vjernici.

Od 2. Sabora Bošnjačke zajednice u BiH, naziv tog naroda s vjerskim predznakom - Muslimani, promijenjen je u naziv Bošnjaci. I to još nezakonito :-) :(
Klasican primjer balvana kojem svijet pocinje 1945. godine i zavrsava pocetkom 90-tih :lol:
Za balvana si prijavljen moderaciji, a za period '45-'90. da ti napomenem da je to jedini period stvarnog razvoja ovog prostora, u svemu i svačemu, jedini period kada nas je "sunce grijalo". I kada su u mišje rupe vraćeni oni koji danas razvaljuju ono što je bilo napravljeno :(
Taj period se naziva tamnica naroda,trebat ce nam hiljadu godina zbog toga da se oporavimo i stanemo na noge.
VjecitiStudent

#400 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by VjecitiStudent »

Ja kolika drama ne bil' se nagurao procenat Bosnjaka preko 50%, za kampanju "jedan covek, jedan glas"
Locked