Izgleda da ljubav sa ozenjenim muskarcem postoji od kada postoji i brak. Sigurno ti nije lako, a tim vise sto se ovdje ne radi o nekoj mladalackoj, zaludjenoj ljubavi u 20tim godinama, vec o ljubavi koja te je zatekla u zreloj dobi. Imas li prijateljica? Ukoliko si ih zanemarila- okreni stare brojeve, ukoliko su prave prijateljice, razumjet ce i oprostit ce ti. Pocnite se intenzivno vidjati, a kasnije se moze prosirivati drustvo, pa bi logicno bilo da se tu pojavi i neki slobodni, zanimljivi muskarac, koji ce ti privuci paznju. Imaj na umu da ces se puno lakse, brze i efikasnije odljubiti i preboliti ozenjenog ukoliko imas alternativu. Vjerovatno zvuci skroz egoisticno, ali kad je on mogao sjediti na dvije stolice bez problema, onda ti definitivno mozes imati i vise opcija. Kada shvatis koliko je lijepo (i moguce!) imati kraj sebe muskarca koji ce te bezuslovno voljeti i postovati, te koliko je olaksanje biti u "normalnoj" vezi, u kojoj se nece samo jedna strana (a to si bila ti) prilagodjavati vremenu, zeljama i raspolozenjima one druge strane, stisnut ces zube i izbrisati njegov broj. Pocni primjecivati muskarce, mozda sebi nisi dosad niti davala priliku da ti se neko svidi, jer si bila previse zaokupljena ozenjenim.Miau miau wrote:Imam veliki problem u zivotu, u vezi sam vec koju godinu s ozenjenim muskarcem koji nije nikad nista obecavao u smislu da ce izaci iz braka, ali je isto tako sve cinio da se previse ne udaljim, tj. cinio je, cini svasta da ostanemo u vezi... U pitanju je ljubav, tesko mi je, ali moram se izvlaciti iz toga, a ne znam kako... ja nemam nikakvu drugu vezu godinama... Oboje smo presli 30... Molim pomoc onih koji su imali neka iskustva i molim vas bez komentara tipa da to ne treba raditi, da ne treba nikome upadati u brak itd., to i ja znam... To je pocelo, to traje i to je sva istina, lako je uvijek drugome pametovati... Hvala!
Kako se izvuci...?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Sarajevski Marlboro
#51 Re: Kako se izvuci...?
-
urbanagerila
Ima ima. come to daddyKing Kikapu wrote:da je u stanju napraviti sto joj govorim ovaj topic ne bi imao svrhu. iz vlastitog iskustva znam da drugog nacina nema.Salko sto je u vodu skako wrote:mozda ga ona pravo voli...nije to tek tako okreni ledja i idi...King Kikapu wrote:iz iskustva: okreni ledja i otidji. drukcije ne ide.
- anais_nin
to pogotovo nakon ovoliki godinitaxi_driver wrote:ma najlakse se tudjoj muci smijati.nego ja bih ti savjetovao, ne prekidaj,mozda ce se rastaviti od zene,i doletiti tebi u zagrljaj-znam iz vlastitog iskustvaByanka wrote:razumijem potrebu za sprdanjem, ali djevojka-zena vjerovatno na to gleda kao na najvecu mogucu tragediju, postedite je![]()
nego iz tog se ne izlazi dugim dumanjem nego cvrstom odlukom - moj provjeren recept
-
Tandzika
Ja, ja..vama je do sa*ebancija a cura je jos uvijek sa njim u vezi .ccc
Mjau, mjau (e stvarno nicka...cc) Imaju trenutno 3 djevojke oko mene, u mom drustvu i prisustvu sto su u vezi sa ozenjenim muskarcima, i jednog deckica, dobrog druga sto je u vezi sa udatom zenom. Ovaj drugar, za njega se bas i ne sekiram
, jer iskreno, njega boli dupe, valja dok moze jer je riba boli glava. Ako muz "udari" na njega, on zna da se tuce. Ali ove tri..
Kada je prva pocela da se zabavlja sa svalerom govorila je " On je meni pruzio ovo , ono..ja nikada necu traziti da se on razvede..mene to ne inetersuje, ja sam svjesna da je ozenjen.."
Ja sam joj tada rekla ".. Da, sada tako mislis.. ostanes li par mjeseci ili godinu dana sa njim, zavolis ga do bola, i onda zelis da ga imas samo za sebe, trazices da se razvede..."
naravno, evo godinu i nesto su zajedno..voli ga kao Boga, trazi mu da se razvede, ona ne moze vise tako, kada je pitam za njega a on slucajno na porodicnom "putovanju" ona kaze "Dabogda se vratio bez nje..."
(pazi, ona lijepa on garib-garib!..a i mahala prica da njega zena vara)..
Kada se druga pocela zabavljati sa ozenjenim bilo je hocu-necu, ali je ipak htjela. Ista situacija. On je doduse imao bracnih problema, pa se i rastao od zene (zamal' ne rekoh rodjene
), ali je nakon izvjesnog vremena (cirka godinu dana) ona saznala da mu je samo bila odskocna daska da izadje iz tog braka i pocne povaljivati sve zivo. A voljela ga je kao Boga...
Treca je jos uvijek u vezi sa tim, ali nesto ne komuniciram sa njom pretjerano, tako da i ne znam puno detaljishen
Elem, nije dobro kako god okrenes... a ne znam sta bih ti rekla..znam kako je voljeti ozenjenog covjeka (s tim da je bio neozenjen kada smo se skupa voljeli
:D-kako ovo divno zvuci hehe!) , i biti zaljubljen uopste..A danas je to manje vise moda, svuda na svijetu, a ponajvise kod nas i u dijaspori
:D Mozda i naucis nesto iz mojih primjera..
:D
Mjau, mjau (e stvarno nicka...cc) Imaju trenutno 3 djevojke oko mene, u mom drustvu i prisustvu sto su u vezi sa ozenjenim muskarcima, i jednog deckica, dobrog druga sto je u vezi sa udatom zenom. Ovaj drugar, za njega se bas i ne sekiram
Kada je prva pocela da se zabavlja sa svalerom govorila je " On je meni pruzio ovo , ono..ja nikada necu traziti da se on razvede..mene to ne inetersuje, ja sam svjesna da je ozenjen.."
Ja sam joj tada rekla ".. Da, sada tako mislis.. ostanes li par mjeseci ili godinu dana sa njim, zavolis ga do bola, i onda zelis da ga imas samo za sebe, trazices da se razvede..."
naravno, evo godinu i nesto su zajedno..voli ga kao Boga, trazi mu da se razvede, ona ne moze vise tako, kada je pitam za njega a on slucajno na porodicnom "putovanju" ona kaze "Dabogda se vratio bez nje..."
(pazi, ona lijepa on garib-garib!..a i mahala prica da njega zena vara)..
Kada se druga pocela zabavljati sa ozenjenim bilo je hocu-necu, ali je ipak htjela. Ista situacija. On je doduse imao bracnih problema, pa se i rastao od zene (zamal' ne rekoh rodjene
Treca je jos uvijek u vezi sa tim, ali nesto ne komuniciram sa njom pretjerano, tako da i ne znam puno detaljishen
Elem, nije dobro kako god okrenes... a ne znam sta bih ti rekla..znam kako je voljeti ozenjenog covjeka (s tim da je bio neozenjen kada smo se skupa voljeli
-
Svemirski_Jebach
jebote jau tebe tih shema...ne bi ovo tito pofato ko koga 
- anais_nin
ma pusti Svemirskog, ja sam sve pohvatalaTandzika wrote:To ti na moj komentar repliciras???Svemirski_Jebach wrote:jebote jau tebe tih shema...ne bi ovo tito pofato ko koga:D
E tito dragi, da ti je znati medju kojim mentalcima ja zivim..
Nego kazu s' kim si takav si, pa i ne pricam puno o tome
-
urbanagerila
Cek ja ne skontah jel to frajerima oprosteno gazit zene a moralna dilema je kad se ribe uvaljuju u brak ???Tandzika wrote:To ti na moj komentar repliciras???Svemirski_Jebach wrote:jebote jau tebe tih shema...ne bi ovo tito pofato ko koga:D
E tito dragi, da ti je znati medju kojim mentalcima ja zivim..
Nego kazu s' kim si takav si, pa i ne pricam puno o tome
Tako mi nekako zvuci?
- anais_nin
neurbanagerila wrote: Cek ja ne skontah jel to frajerima oprosteno gazit zene a moralna dilema je kad se ribe uvaljuju u brak ???
Tako mi nekako zvuci?
-
Tandzika
Eh necemo sada da nija nisam bila u slicnim situacijama..pardon situaciji...samo sto je to bilo jedno ljeto, jedne godine, na jednom moru, tamo se sreli slucajno on i ja..naravno bez ljubavi, samo iz koristi koja je trajala mjesec danaanais_nin wrote:neurbanagerila wrote: Cek ja ne skontah jel to frajerima oprosteno gazit zene a moralna dilema je kad se ribe uvaljuju u brak ???
Tako mi nekako zvuci?naravoucenje je ako mozes iskljuciti emocije i sve svesti na seks i uz to se ne bojis da ce te neko sacekati u mraku (u zenskom slucaju jos i cupanja za kosu), onda ti se i ne pise tako lose
*ebeno je kad se zaljubis u "oduzetu" osobu jer onda kako god okrenes "donji si", nema happy end
-
urbanagerila
Ovo je meni fakat nejasno jel ti to preporucujes zauzete jer sa oduzetima se nemoze ili nesto drugo??? Ja zamalo najebah ljetos u jednom slucaju kad sam mislio da je osoba "oduzeta" i ushemim se sa andjelom iz snova... nedugo zatim eto i muza u kadaranais_nin wrote:neurbanagerila wrote: Cek ja ne skontah jel to frajerima oprosteno gazit zene a moralna dilema je kad se ribe uvaljuju u brak ???
Tako mi nekako zvuci?naravoucenje je ako mozes iskljuciti emocije i sve svesti na seks i uz to se ne bojis da ce te neko sacekati u mraku (u zenskom slucaju jos i cupanja za kosu), onda ti se i ne pise tako lose
*ebeno je kad se zaljubis u "oduzetu" osobu jer onda kako god okrenes "donji si", nema happy end
- anais_nin
ma bjezi umorna sam od "dezurnih moralista"Tandzika wrote:Eh necemo sada da nija nisam bila u slicnim situacijama..pardon situaciji...samo sto je to bilo jedno ljeto, jedne godine, na jednom moru, tamo se sreli slucajno on i ja..naravno bez ljubavi, samo iz koristi koja je trajala mjesec danaanais_nin wrote:neurbanagerila wrote: Cek ja ne skontah jel to frajerima oprosteno gazit zene a moralna dilema je kad se ribe uvaljuju u brak ???
... i bilo kako bilo,priznala ja to slucajno, ispala bih k*rva..takav je nas mentalitet...dzaba ti sve..
- anais_nin
ODUZETA = zauzeta, termin iz za*ebancije.....urbanagerila wrote:
Ovo je meni fakat nejasno jel ti to preporucujes zauzete jer sa oduzetima se nemoze ili nesto drugo??? Ja zamalo najebah ljetos u jednom slucaju kad sam mislio da je osoba "oduzeta" i ushemim se sa andjelom iz snova... nedugo zatim eto i muza u kadarda crnjak bude jos veci znam frajera ... poslije toga ja bi radije oduzete pa ti vidi.
sta je pisac htio da kaze.....ako ti se vec desi situacija da se upletes s nekim za koga saznas da ima nekog drugog, svesti taj odnos na djidji midji i ne zaljubiti se je jedini nacin da se izadje iz toga bez "oziljaka"....sve ostalo garantuje bol za trecu (onu viska) osobu.....
i pored mora "dostupnih" osoba, ne, ne preporucujem zauzete (ni one ozenjene/udate ni one s curama/momcima)
- Fair Life
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... highlight=taxi_driver wrote:ma najlakse se tudjoj muci smijati.nego ja bih ti savjetovao, ne prekidaj,mozda ce se rastaviti od zene,i doletiti tebi u zagrljaj-znam iz vlastitog iskustvaByanka wrote:razumijem potrebu za sprdanjem, ali djevojka-zena vjerovatno na to gleda kao na najvecu mogucu tragediju, postedite je![]()
nego iz tog se ne izlazi dugim dumanjem nego cvrstom odlukom - moj provjeren recept
Arrival wrote:SARAJEVO – Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Mirsad Hasanić podnio je na prijedlog federalnoga obiteljskog zakona amandman prema kojem osoba može imati dva ili više građanskih brakova u isto vrijeme bez obveze da raskida jedan da bi stupila u drugi.
"Ovim bi se ozakonili slučajevi kakvih već imamo na ovim prostorima", izjavio je Hasanić za agenciju FENA te dodao kako danas ima slučajeva da jedna osoba ima više supruga, ali prema važećem zakonodavstvu samo jedna od njih može biti vjenčana.
Hasanić naglašava da njegov prijedlog podrazumijeva bračne partnere suprotnog spola i suglasnost partnera za sklapanje ovakvih brakova.
Prijedlog obiteljskog zakona FBiH uvršten je u mogući dnevni red za današnju 17. sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH u Sarajevu.
Mirsad Hasanić, zastupnik SDA i ujedno predsjedavajući Povjerenstva za zaštitu osnovnih ljudskih prava u Zastupničkom domu predložio je spomenuti amandman kao zastupnik, neovisno od Povjerenstva kojem je na čelu i stranke kojoj pripada.
-
Vozdra_123
hebote ovih prica ovdje
ja sam izgleda jos uvijek puterko
ja sam izgleda jos uvijek puterko
- BHG
#73 Re: Kako se izvuci...?
get ready for dzehenem!Miau miau wrote:Imam veliki problem u zivotu, u vezi sam vec koju godinu s ozenjenim muskarcem koji nije nikad nista obecavao u smislu da ce izaci iz braka, ali je isto tako sve cinio da se previse ne udaljim, tj. cinio je, cini svasta da ostanemo u vezi... U pitanju je ljubav, tesko mi je, ali moram se izvlaciti iz toga, a ne znam kako... ja nemam nikakvu drugu vezu godinama... Oboje smo presli 30... Molim pomoc onih koji su imali neka iskustva i molim vas bez komentara tipa da to ne treba raditi, da ne treba nikome upadati u brak itd., to i ja znam... To je pocelo, to traje i to je sva istina, lako je uvijek drugome pametovati... Hvala!
-
rashid
#74 Re: Kako se izvuci...?
BHG wrote:get ready for dzehenem!Miau miau wrote:Imam veliki problem u zivotu, u vezi sam vec koju godinu s ozenjenim muskarcem koji nije nikad nista obecavao u smislu da ce izaci iz braka, ali je isto tako sve cinio da se previse ne udaljim, tj. cinio je, cini svasta da ostanemo u vezi... U pitanju je ljubav, tesko mi je, ali moram se izvlaciti iz toga, a ne znam kako... ja nemam nikakvu drugu vezu godinama... Oboje smo presli 30... Molim pomoc onih koji su imali neka iskustva i molim vas bez komentara tipa da to ne treba raditi, da ne treba nikome upadati u brak itd., to i ja znam... To je pocelo, to traje i to je sva istina, lako je uvijek drugome pametovati... Hvala!
-
Miau miau
Hvala vam puuuuno svima koji ste ozbiljno pokusali o tome pricati! Vec mi je dosta toga pomoglo, jer to predugo cuvam u sebi... Bilo je svakakvih konstatacija i pitanja, pa evo, da odgovorim- da, ima dijete, ne malo. ne znam u kom kontekstu je to pitano, ali u svkom slucaju to jeste bitan podatak ako pricamo o njegovoj situaciji u kuci. S druge strane, nije bitno ako pricamo o tome kako da ja to zavrsim... Da, volim ga... Da, jesam, upoznavala sam razne interesantne ljude, i kroz posao i kroz drustvo, radim kreativan posao, nije mi dosadno.. Mislim, dzaba ljudi, pojavi se neko nekad i bilo je perioda kad mi je uspijevalo ne odgovarati mu na poruke ili pozive, ali onda, slucajno ili ne, svako malo se desavalo da kroz posao ili kroz drustvo ili susretom na ulici, da se sve nastavi kao da nije ni bilo nikakvog durenja. Jednostavno, tako se ispunjeno osjecam(o) kad smo zajedno da mi sve te face koje upoznam u trenu postanu nebitne... U zadnje vrijeme sam bila iskljuciva i kad sam vidjela kroz razgovore s njim da ce to ici u beskraj, da on u zivotu nista nece promijeniti bez obzira na to sto osjecamo (znam ja da je to obostrano), odlucila sam da se cupam i da me bas briga za to sta ce on i kako ce, da li ce zvati, da li ce mu biti tesko ili ne... Znam da ce neko reci da nisam mislila na to da li je tesko i njegovoj zeni, ali to je sve relativno, vjerujte, po onome sto ja znam, ne bih rekla da je ovdje ikome od njih teze nego meni. Ko zna, mozda ti ljudi/zene/muskarci koje smatramo "prevarenim" zapravo vode zanimljiviji zivot (s nekom cetvrtom osobom, sto da ne?) nego mi koji smo uvuceni u njihova govna od veza... Bilo kako bilo, pokusacu izaci. ja mu ne odgovaram ni na sta ovih dana, ali znam da vec za nekoliko dana moramo kroz posao biti u kontaktu... Ako imate jos zivaca, pisite mi o svojim iskustvima i sta ubuduce da radim, jer je neizbjezno da se vidjamo i komuniciramo, makar povremeno kroz posao.