Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?
- JThomas
#501 Re: Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?
hajd', hajd'...samo ti kontriraj.
da se želi - ovo se sa postojećim zakonom može strpati u zatvor...ali se ne želi. i to, kad policija - to jest država - okreće glavu i opušteno toleriše isticanje nacističkog simbola na javnom okupljanju...e to je drug - sistemski problem, problem države, i to krupan.
da se želi - ovo se sa postojećim zakonom može strpati u zatvor...ali se ne želi. i to, kad policija - to jest država - okreće glavu i opušteno toleriše isticanje nacističkog simbola na javnom okupljanju...e to je drug - sistemski problem, problem države, i to krupan.
- BHCluster
#502 Re: Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?

1993

2010

Tradicija se nastavlja...
- rechts432
#503 Re: Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?
Što je manje vraga, više je demonizacije.
Kako ono Halil reče - toleranciju sam naucio od netolerantnih, ali tim uciteljima nisam zahvalan; otvorenim, prikrivenim, nepismenim i akademicima. Jebite se, učitelji!
Kako ono Halil reče - toleranciju sam naucio od netolerantnih, ali tim uciteljima nisam zahvalan; otvorenim, prikrivenim, nepismenim i akademicima. Jebite se, učitelji!
- piupiu
#504 Re: Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?
Sta nije jasno? U politickim naukama, pojam centra i periferije odnosi se na centar politicke i finansijske moci i periferiju na koju taj politicki i finansijski centar ima uticaj. Rumunije je u EU, ne? Ima politike i problema i van srpsko-hrvatsko-bosnjackih odnosa na ovom svijetu od 6 i kusur milijardu ljudi. Vecina poprima svoje lokalizirane karakteristike. Kad koristis metafore, ponekad vrijedi izaci iz svog zacaranog diskursivnog kruga.Miš mekinjaš wrote:piupiu wrote:Radi se o tipicnom sukobu centra i periferije, i nije bitno gdje je centar, a gdje periferija. Iste se paralele vuku izmedju Splita i Zagreba, Nisa i Beograda, Brisela i Bukuresta ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#505 Re: Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?
JThomas wrote:nije ovo mali incident, ovo je veliko sranje, već sam napisao zašto...nije problem u grupi budala, takvih ima svugdje, ali je problem kad policija (to jest - DRŽAVA!) mirno gleda nacističku zastavu i tako to prešutno odobrava, a usput krši i zakon...
pogledaj naslovnicu sax-a povodom incidenta. nisu se mogli usaglasiti oko visine kazne pa onda nisu nikako kaznili. zamisli!! kazem ti ja moj jthomas....
- JThomas
#506 Re: Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?
ma klub je manje bitan. kakav je da je, teško klub i da želi može spriječiti nekoga da nešto istakne na tribinama. ali problem je u odnosu policije, a policija, opet kažem, jest' jednako vlast i država. što će reći - država toleriše ovo.
hnk široki brijeg, koliko god ga ja ne volio, nije vlast i država i ne može kazniti odgovorne sve i da hoće. al' ima onaj ko bi morao, a to nije učinio...
hnk široki brijeg, koliko god ga ja ne volio, nije vlast i država i ne može kazniti odgovorne sve i da hoće. al' ima onaj ko bi morao, a to nije učinio...
- harač
#507 Re: Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?
Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?
Lično ne gledam... ne znam ni gdje je
Lično ne gledam... ne znam ni gdje je
- Alfons Kauders
#508 Re: Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?
zasto klub nije bitan?JThomas wrote:ma klub je manje bitan. kakav je da je, teško klub i da želi može spriječiti nekoga da nešto istakne na tribinama. ali problem je u odnosu policije, a policija, opet kažem, jest' jednako vlast i država. što će reći - država toleriše ovo.
znaci igras utakmicu na domacem terenu, kreten izvadi svastiku i ti se pravis dalabu ko da se nista nije desilo... domaci klub, njihov stadion... trener je lijepo trebao traziti od redara da odmah izbace tu grupu navijaca i cao... mogao je traziti od delegata da prekinu utakmicu dok se ne ukloni zastava... mogao je reci igracima da odu do navijaca i da ih zamole da sklone zastavu...
ako ne reda radi, onda zato jer klubu prijeti jebena kazna za takve stvari...
ali ne... nisu uradili nista... zato jer su znali da niko nece kazniti ni njih ni navijace... moze im se...
- JThomas
#509 Re: Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?
manje je bitan. neuporedivo je manje bitan. incidenti se dešavaju apsolutno svugdje. ali u normalnom državama ih sistem surovo sankcioniše.
ZAŠTO niko neće kazniti ni njih ni navijače? ko bi to trebao da radi? ti ako stvarno hoćeš, možeš i u njemačkoj nekako prošvercovati zastavu sa kukastim krstom i prošetati umotan u nju. al' ćeš istrunuti u zatvoru za to, to je bitna razlika...
ZAŠTO niko neće kazniti ni njih ni navijače? ko bi to trebao da radi? ti ako stvarno hoćeš, možeš i u njemačkoj nekako prošvercovati zastavu sa kukastim krstom i prošetati umotan u nju. al' ćeš istrunuti u zatvoru za to, to je bitna razlika...
-
staza
#510 Re: Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?
NS je skupina politički podobnih i kasnije, tj. već dugo, korumpiranih i ne treba im hateriti nečinjenje: uskoro ih vjerovatno ni evropski i svj. fudbalski rukovodioci neće priznati.
Opasno je braniti fašizam i nacizam: pokazani simbol je i nacistički također: Feral Tribune je bio splitski, a jedno od najjačih uporišta LDP-a je niško.
Uostalom i da su razne pomoćne teorije parcijalno tačne degutantno je iste upotrebljavati da bi se ovako nešto opravdalo.
Vedranov ubica namjerno nije pronađen do danas, iako se zna ko je.
Također narod ne treba poistovjećivati, jer je bilo Širokobriježana koji su u svojim domovima tada pružili utočište Sarajlijama u bijegu pred protivničkim navijačima.
Također ni sarajevski navijači tada nisu bili ni blizu nevinašca i također su ničim izazvano provocirali protivničku stranu.
A ako ćemo o nekim velikim teorijama mislim da se one već rješavaju, jer je novac numero uno: SNSD i SDS ili SDA i HDZ.
U budućnosti glavni grad može biti i Banja Luka ili Široki Brijeg, ili da je grad bude administrativni centar (Sarajevo), a drugi grad državni centar (Banja Luka ili Čapljina).
No do tada će sve to preko leđa naroda doći na svoje mjesto.
Opasno je braniti fašizam i nacizam: pokazani simbol je i nacistički također: Feral Tribune je bio splitski, a jedno od najjačih uporišta LDP-a je niško.
Uostalom i da su razne pomoćne teorije parcijalno tačne degutantno je iste upotrebljavati da bi se ovako nešto opravdalo.
Vedranov ubica namjerno nije pronađen do danas, iako se zna ko je.
Također narod ne treba poistovjećivati, jer je bilo Širokobriježana koji su u svojim domovima tada pružili utočište Sarajlijama u bijegu pred protivničkim navijačima.
Također ni sarajevski navijači tada nisu bili ni blizu nevinašca i također su ničim izazvano provocirali protivničku stranu.
A ako ćemo o nekim velikim teorijama mislim da se one već rješavaju, jer je novac numero uno: SNSD i SDS ili SDA i HDZ.
U budućnosti glavni grad može biti i Banja Luka ili Široki Brijeg, ili da je grad bude administrativni centar (Sarajevo), a drugi grad državni centar (Banja Luka ili Čapljina).
No do tada će sve to preko leđa naroda doći na svoje mjesto.
- lara b.
#511 Re: Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?
ne znam zasto se ovo sve toliko spominje, sto se vise paznja pridaje ovim navijacima i zastavama /kakvim god/ to vise oni postaju vazni
meni licno ovi fasisticki znakovi i oni decki djeluju ocajni, frustrirani mladi ljudi ruralne sredine, u momentima dokolice, napili se i dogovorili da nesto naprave...i gle napravise

meni licno ovi fasisticki znakovi i oni decki djeluju ocajni, frustrirani mladi ljudi ruralne sredine, u momentima dokolice, napili se i dogovorili da nesto naprave...i gle napravise
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#512 Re: Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?
lara b. wrote:ne znam zasto se ovo sve toliko spominje, sto se vise paznja pridaje ovim navijacima i zastavama /kakvim god/ to vise oni postaju vazni![]()
meni licno ovi fasisticki znakovi i oni decki djeluju ocajni, frustrirani mladi ljudi ruralne sredine, u momentima dokolice, napili se i dogovorili da nesto naprave...i gle napravise![]()
bas tako, nedostatak djevojaka u selu. moraju privuci paznju na sebe. zamislite samo jednu subotnju noc u listici...laj,lah hilalaj. nebi je neprijatelju preporucio!!
- Mis mekinjas
#513 Re: Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?
piupiu wrote:Sta nije jasno? U politickim naukama, pojam centra i periferije odnosi se na centar politicke i finansijske moci i periferiju na koju taj politicki i finansijski centar ima uticaj. Rumunije je u EU, ne? Ima politike i problema i van srpsko-hrvatsko-bosnjackih odnosa na ovom svijetu od 6 i kusur milijardu ljudi. Vecina poprima svoje lokalizirane karakteristike. Kad koristis metafore, ponekad vrijedi izaci iz svog zacaranog diskursivnog kruga.Miš mekinjaš wrote:piupiu wrote:Radi se o tipicnom sukobu centra i periferije, i nije bitno gdje je centar, a gdje periferija. Iste se paralele vuku izmedju Splita i Zagreba, Nisa i Beograda, Brisela i Bukuresta ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ok, ali čega je Bukurešt centar? da se veže na Brisel?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#514 Re: Kako Sarajlije gledaju na Zapadnu Hercegovinu?
10. Nov. 2010. 12:34 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”Priorat wrote:ma daj , naglabate bezze... glupo receno , meni je svastika "draza" nego 4c ili nedaj ti boze ona sa natpisom noz...z..s...... djecurlija sve...
» Priorat
14 dana