Kako prodjose izbori????

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

JBL wrote:
svitac wrote:Izvini ali nisu svi srbi četnici isto kao što ni svi muslimani nisu mudžahedini
Svi se mi razlikujemo. Na žalost sada težimo jednoumlju.
nisu svi Srbi cetnici (99% jeste ali nije vazno) ali svi cetnici jesu Srbi :roll:

poredini muslimane&mudzahedine i Srbe&cetnike je glupo
u pravu si, ali mislim da je ubjedljivo najgluplje uopće o takvim stvarima pričati 10 godina nakon rata :-)
svitac

Post by svitac »

:) mIRCerka čestitam ti od srca :)
Drago mi je vidjeti te poslije predizborne presije :)
Dobro zdravlje i puno srece od više nego misliš :)

Trenutno je dvoje djece zaposjelo 2 računara.Ja sam na krntiji.

POZDRAV
mIRCerka

Post by mIRCerka »

JBL wrote:
mIRCerka wrote:Pričajte šta hoćete, Željko Komšić je moj novi načelnik!
Druže Načelniče, ŽIVIO TI NAMA STO GODINA!
bila sam na par glasačkih mjesta na brojanju glasova, i sramotno je vidjeti kako što si dalje od jezgra grada (čitaj: što ideš ka ruralnijim krajevima) narod i dalje fura sve tri nacionalne stranke ;)
al DŽABAAAAAAAAAAA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
uh što nema crveni smajlić da opalim par redova :D
a ti kao gradjanka pa znas sve bolje od "glupih seljaka" zar ne?

koliko je tebi godina? 14?
meni je 25 punih godina, imam rodbine i u gradu i na selu i nije me stid. Dijete sam jedne socjialističke porodice i time se DIČIM! politikom se bavim od svoje 17-te i pratim sve što se dešava. ako ćemo već da se pljujemo, onda evo:
prošle izbore dobije SDP (općina Novi Grad, Sarajevo) i par dana prije primopredaje vlasti, SDA da posljednjih 800.000 KM iz budžeta za izgradnju džamije u Dobrinji 3B. I naprave oni džamiju, i sve ok i zamisli NIKO NEĆE DA JE PREUZME već nakače oglas da je džamija za iznajmljivanje?!?!?!?!?!?!

SDP nije pokusao spriječiti gradnju niti su to spominjali jer se ne bave takvim stvarima.

10 godina na vlasti SDAHDZSDS buljakovo se muči sa infrastrukturom, dođe DAMIR i napuca im komšiluk totalno...a oni masovno glasali za nacionalne stranke.....
ne lupetaj života ti.....
ne brani nacionalne interese...hljeb na tvom i mom stolu nema nacionalnost....
Pravda30

Post by Pravda30 »

Dijete sam jedne socjialističke porodice i time se DIČIM!
Jugoslovneski si proizvod(mjesani brak). Izjasni se jasnije da te svi razumiju.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pravda30 wrote:
Dijete sam jedne socjialističke porodice i time se DIČIM!
Jugoslovneski si proizvod(mjesani brak). Izjasni se jasnije da te svi razumiju.
forum/politika/osnivam novu stranku
tu sam navela skoro sve podatke o sebi osim telefona...i Hamza Raznatović (Macbeth) je dijete mješanog braka pa se javno deklariše jednonacionalno. Znači, NISMO SVI ISTI!
ja sam Dijete ovog grada, a čini mi se da nas je malo takvih ostalo
JBL

Post by JBL »

mIRCerka wrote:
JBL wrote:
mIRCerka wrote:Pričajte šta hoćete, Željko Komšić je moj novi načelnik!
Druže Načelniče, ŽIVIO TI NAMA STO GODINA!
bila sam na par glasačkih mjesta na brojanju glasova, i sramotno je vidjeti kako što si dalje od jezgra grada (čitaj: što ideš ka ruralnijim krajevima) narod i dalje fura sve tri nacionalne stranke ;)
al DŽABAAAAAAAAAAA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
uh što nema crveni smajlić da opalim par redova :D
a ti kao gradjanka pa znas sve bolje od "glupih seljaka" zar ne?

meni je 25 punih godina, imam rodbine i u gradu i na selu i nije me stid. Dijete sam jedne socjialističke porodice i time se DIČIM! politikom se bavim od svoje 17-te i pratim sve što se dešava. ako ćemo već da se pljujemo, onda evo:
prošle izbore dobije SDP (općina Novi Grad, Sarajevo) i par dana prije primopredaje vlasti, SDA da posljednjih 800.000 KM iz budžeta za izgradnju džamije u Dobrinji 3B. I naprave oni džamiju, i sve ok i zamisli NIKO NEĆE DA JE PREUZME već nakače oglas da je džamija za iznajmljivanje?!?!?!?!?!?!

SDP nije pokusao spriječiti gradnju niti su to spominjali jer se ne bave takvim stvarima.

10 godina na vlasti SDAHDZSDS buljakovo se muči sa infrastrukturom, dođe DAMIR i napuca im komšiluk totalno...a oni masovno glasali za nacionalne stranke.....

Prvi dio tvog teksta nema nikakve veze sa mojim komentarom. Furati se na periferiju i gradu u Bosni je glupo (SDP je pobjedio u Bihac a taj "grad" nema kanalizacije). Znaci suplja prica.

I jedan od vecih razloga zasto su komunisti pukli je stalno seruckanje o "nacionalnim strankama". Nigdje u EU nije grijeh ili lose glasati za "nacionalnu" stranku. SDA je liberalna stranka prema nekim strankama u EU (koja su u vladama!).

znaci...... odrasti malo
Fair Life

Post by Fair Life »

mIRCerka wrote:...uh što nema crveni smajlić da opalim par redova :D
Mozel' ovako ?
ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Fair Life wrote:
Mozel' ovako ?
Fair....udaj se za mene :-D
sport billy

Post by sport billy »

Preliminarni rezultati izbora su onakvi kakvi su se i ocekivali. Evidentan je stalni pad uticaja vladajuce trojke, no jos je rano govoriti o konacnim utiscima.

Pozdrav mojoj Tuzli, izgleda jedinom krajicku moje domovine koja je ostala normalna... Ovim sto se rugaju komunjarama nek pogledaju na rezultate koje je nas gradonacelnik ostvario... A price o tome, kako Tuzla ne zna braniti nacionalne interese Bosnjaka nek pricaju onima koji su naucili gutat svakakva govna.

JEBITE SE NACIONALISTI! I ovo sto ste u Tuzli dobili vam je dovoljno. Na slijedecim cete dobit opet jos manje dok se konacno ne preselite na marginu, s 1-2 % (utvrdjen postotak zakrzljalih punoglavaca koji su procentualno zastupljeni u svim drustvima, nesto kao nuzno zlo ). Tako se moze zivjeti s vama, jer ste barem ostembiljani
mIRCerka

Post by mIRCerka »

:-D slažem se apsolutno
Pravda30

Post by Pravda30 »

mIRCerka wrote::-D slažem se apsolutno

Tvoji komentari su na nivou jedne curice od 15 godina.(Inace od 15 do 17 godina je "nakriticnije" doba za jedno zensko)
svitac

Post by svitac »

Bila sam i ostala samo ljudsko biće.
Nemam nacionalno-prljavi prefix i time se DIČIM.
Muslimani su ti koji su uspjeli istjerati i posljednji atom njihove vjere svojom demagogijom, lažima, prevarama, malverzacijama, kriminalom, razbojništvima i pljačkom naroda. Nikada se neču preobratiti i svoj stav promijeniti.
Kako da se osječaju drugi nemuslimani u državi čiji političar prvo pozdravlja SVOJ narod na ARAPSKOM jeziku?

ZDRAVO
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pravda30 wrote:
mIRCerka wrote::-D slažem se apsolutno

Tvoji komentari su na nivou jedne curice od 15 godina.(Inace od 15 do 17 godina je "nakriticnije" doba za jedno zensko)
Eh pa sad, ako sam ja uspjela da te toliko iživciram sa svojim "djetinjastim" komentarima, onda nisi ni ti ništa bolji!
OPUSTI se i uživaj, ovo je FORUM ne borilačka arena :D
Fair Life

Post by Fair Life »

mIRCerka wrote:
Fair Life wrote:
Mozel' ovako ?
Fair....udaj se za mene :-D
Dogovoreno.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

:-) :-) :-)
FaceOff

Post by FaceOff »

JBL wrote:
mIRCerka wrote:
JBL wrote: a ti kao gradjanka pa znas sve bolje od "glupih seljaka" zar ne?

Prvi dio tvog teksta nema nikakve veze sa mojim komentarom. Furati se na periferiju i gradu u Bosni je glupo (SDP je pobjedio u Bihac a taj "grad" nema kanalizacije). Znaci suplja prica.

I jedan od vecih razloga zasto su komunisti pukli je stalno seruckanje o "nacionalnim strankama". Nigdje u EU nije grijeh ili lose glasati za "nacionalnu" stranku. SDA je liberalna stranka prema nekim strankama u EU (koja su u vladama!).

znaci...... odrasti malo

Kao prvo i prvo, dodji u Bihać pa vidi ima li kanalizaciju. Da ,ima je i to onu napravljenu u socijalisticko doba, a naravno SDA koja je vladala 14 godina nije prstom pomakla da se bilo sta napravi. Pardon, grijesim, Bihac je dobio 10ak novih dzamija.

I da, ponosan sam sto je SDP pobjedio u Bihacu, pa makar nista ne uradili, drago mi je sto su SDA djubradi otisle s vlasti, kao sto se nadam da ce otici i sa drzavnog nivoa.

I opet, da ponosan sam sto ce mi od sada nacelnik biti mr. Hamdija Lipovaca, student generacije 2000.godine na Pravnom fakultetu u Sarajevu, student generacije na Connecticut University-ju kada je radio magisterij, bivsi savjetnik BH ambasadora u SAD-u, covjek koji je odbio 100 prilika da ostane u SAD-u i vratio se u Bihac, gdje radi kao profesor.
Covjek koji se ne stidi proci kroz carsiju, gdje ce dozivjeti ovacije, a ne kao SDA gospoda koje ljudi doslovno "hakaju", baqs kao sto se desilo prije 3-4 dana kada je nas grad docekao Sulejmana Tihica, za kojim se ni cuko okrenuo nije, osim par ljudi kojima je malo falilo da nasrnu na njega.

I na kraju drago mi je sto su napokon pravi Biscani nadglasali seljacine sa sela koji se u 20 autobusa jedva napunili dvoranu Luke u Bihacu, na predizbornom skupu,a SDP je bez i jednog jedinog autobusa, istu tu dvoranu napunio.

Od danas, ponosni gradjanin Bihaca...napokon!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

FaceOff wrote: Od danas, ponosni gradjanin Bihaca...napokon!
bem mu misha, sad sam poslom bila u Bihaću tri dana i baš sam se pitala zbog koga je bila onolika frka sa policijom i zatamnjenim audijima. :) neka, zaslužili ste odmor konačno ;)
sve najbolje :-)
BECHO

Post by BECHO »

To znaci i Biscani su krenuli tuzlanskim putem! Svaka cast! Nego, sta mi je sa Zenicom? Cujem da su tamo 'branitelji' Bosnjaka u velikom vodstvu!? :?
JBL

Post by JBL »

FaceOff wrote:
JBL wrote:
mIRCerka wrote: meni je 25 punih godina, imam rodbine i u gradu i na selu i nije me stid. Dijete sam jedne socjialističke porodice i time se DIČIM! politikom se bavim od svoje 17-te i pratim sve što se dešava. ako ćemo već da se pljujemo, onda evo:

znaci...... odrasti malo

Kao prvo i prvo, dodji u Bihać pa vidi ima li kanalizaciju. Da ,ima je i to onu napravljenu u socijalisticko doba, a naravno SDA koja je vladala 14 godina nije prstom pomakla da se bilo sta napravi. Pardon, grijesim, Bihac je dobio 10ak novih dzamija.

I da, ponosan sam sto je SDP pobjedio u Bihacu, pa makar nista ne uradili, drago mi je sto su SDA djubradi otisle s vlasti, kao sto se nadam da ce otici i sa drzavnog nivoa.

I opet, da ponosan sam sto ce mi od sada nacelnik biti mr. Hamdija Lipovaca, student generacije 2000.godine na Pravnom fakultetu u Sarajevu, student generacije na Connecticut University-ju kada je radio magisterij, bivsi savjetnik BH ambasadora u SAD-u, covjek koji je odbio 100 prilika da ostane u SAD-u i vratio se u Bihac, gdje radi kao profesor.
Covjek koji se ne stidi proci kroz carsiju, gdje ce dozivjeti ovacije, a ne kao SDA gospoda koje ljudi doslovno "hakaju", baqs kao sto se desilo prije 3-4 dana kada je nas grad docekao Sulejmana Tihica, za kojim se ni cuko okrenuo nije, osim par ljudi kojima je malo falilo da nasrnu na njega.

I na kraju drago mi je sto su napokon pravi Biscani nadglasali seljacine sa sela koji se u 20 autobusa jedva napunili dvoranu Luke u Bihacu, na predizbornom skupu,a SDP je bez i jednog jedinog autobusa, istu tu dvoranu napunio.

Od danas, ponosni gradjanin Bihaca...napokon!
Govorio sam u podjelama tipa:"ja u gradu XYZ sam pametana a on 3km nize je glup". A vidi njegovu kucu sa prozora.
Koliko ima novih ("starih") dzamija nema nikakve veze jer su to gradile donacije. Donator kaze da hoce dzamiju i ne fabriku stolica. Znaci tu se nema sta birati stolice ili dzamije.

Odusevaljenje nad SDPom je bezze jer je SDP vec bio na vlasti i nekog uspjeha nije bilo. Osim za Zlatka naravno :D
BECHO

Post by BECHO »

Rezultati koje je objavio SDP
3.10.2004.

SDP osvojio je načelničke pozicije u sarajevskim općinama Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, te Tuzli, Gračanici, Živinicama, Gradačcu, Varešu, Kaknju, Grahovu, Bihaću, u FBiH, i u općini Vukosavlje, u RS, rekao je koordinator za odnose sa javnošću u Izbornom štabu SDP-a Damir Mašić.

On nije želio govoriti o rezultatima stranke za odbornička mjesta u skupštinama opština, navodeći da još nema zvaničnih i tačnih podataka.

U poređenju s izbornim rezultatima prije dvije godine, on je rekao da vladajuće nacionalne stranke SDA, HDZ i SDS, zajedno sa PDP-om i Strankom za BiH, bilježe znatan pad, dok su SDP i SNSD jedine veće stranke čiji su izborni rezultati porasli.
winetou

Post by winetou »

I šta sad. Prođoše lokalni izbori koji će se kako odraziti na stanje u zemlji ?
Nebitno ko je odnio pobjedu stanje će biti isto s obzirom da je profil predratne BH privrede bila industrija zasnovana na vrlo niskom stepenu tehniike a takve tvornice su već davno preseljene iz Evrope u Kinu :D
Šta raditi sa Bosnom :? Zemlja koja nije na raskrsnici puteva, koja ima slabe čak i poljoprivredne resurse. Ako bi neko znao odgovoriti kako će se opštinske vođe pozabaviti tim pitanjem svaki u svom lokalu :D
svitac

Post by svitac »

:) Becho sreco mamina :)

Nadam se da će se situacija do večeras promijeniti NA ŠTETU nacionalističkih stranaka.

"Samo da SDA ne vlada"
mIRCerka

Post by mIRCerka »

JBL wrote:Govorio sam u podjelama tipa:"ja u gradu XYZ sam pametana a on 3km nize je glup". A vidi njegovu kucu sa prozora.
Koliko ima novih ("starih") dzamija nema nikakve veze jer su to gradile donacije. Donator kaze da hoce dzamiju i ne fabriku stolica. Znaci tu se nema sta birati stolice ili dzamije.
Odusevaljenje nad SDPom je bezze jer je SDP vec bio na vlasti i nekog uspjeha nije bilo. Osim za Zlatka naravno :D
Ja govorim o dzamiji u blizini slasticarne KUP na Dobrinji 3B a ne o dzamiji Princa Salmana koja je napravljena donacijom. A evo za kraj današnjeg pljuvanja, još da citiram Reisa na polaganju kamena temeljca: "Zahvaljujući Allahu dz.sh. i Edhemu Bičakčiću polažemo kamen.."...
pa sad ti meni reci ko je ovdje nepismen i balav i ne znam ti šta.....
JBL

Post by JBL »

mIRCerka wrote:
JBL wrote:Govorio sam u podjelama tipa:"ja u gradu XYZ sam pametana a on 3km nize je glup". A vidi njegovu kucu sa prozora.
Ja govorim o dzamiji u blizini slasticarne KUP na Dobrinji 3B a ne o dzamiji Princa Salmana koja je napravljena donacijom. A evo za kraj današnjeg pljuvanja, još da citiram Reisa na polaganju kamena temeljca: "Zahvaljujući Allahu dz.sh. i Edhemu Bičakčiću polažemo kamen.."...
pa sad ti meni reci ko je ovdje nepismen i balav i ne znam ti šta.....
Jel to prva, zadnja i jedina dzamija u BiH? Vecina dzamija u ovom dijelu svijeta je napravljena donacijama (cak i ona u ZG). To sto jedna dzamija "u blizini whatever" nije neznaci bas puno zar ne?

ako nisi sposobna to shvatiti onda ...

p.s.: ko je ono isao u BL zbog dzamije? pa ga Srbi docekali? de me podsjeti Tite ti tvog?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

[quote="JBLJel to prva, zadnja i jedina dzamija u BiH? Vecina dzamija u ovom dijelu svijeta je napravljena donacijama (cak i ona u ZG). To sto jedna dzamija "u blizini whatever" nije neznaci bas puno zar ne?

ako nisi sposobna to shvatiti onda ...

p.s.: ko je ono isao u BL zbog dzamije? pa ga Srbi docekali? de me podsjeti Tite ti tvog?[/quote]

Džamija o kojoj govorim je napravljena NOVCEM IZ BUDŽETA KANTONA SARAJEVO, a ne donacijom! I ne radi se o blizini slastičarni (to sam ti navela da ti dam orijentaciju lokacije) već se radi o tome da je zjapila prazna a garant još uvijek zjapi (što ti ne bih mogla potvrdit jer na dobrinji nisam bila mjesec dana)
O Banjaluci i Ferhadija džamiji ne govorim uopće! Ja govorim o svom globalnom selu (KS)!
Post Reply