KAKO PREPOZNATI PRAVE SARAJLIJE?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vingo

Post by Vingo »

Prva sam pitala!!!!
angel26

Post by angel26 »

TareSA wrote:Nema Sarajeva svakako,nista vise nije isto ali ne zbog nepokretne imovine. Ne moze se nauciti da budes sarajlija ili jesi ili nisi,samo ja opet ne priznajem one koji samo na papiru imaju da su rojdeni u bolnici Kosevo a ono roditelji im iz pizdica(ne vrijedjajuci nikoga). Sarajlija ne mozes postati nego se samo roditi i ponasati kao pravi gradjanin metropole. Statistike prije nekoliko godina su govorile da je svaki 7 covjek sarajlija a sada mislim da je statistika jos gora. Ja recimo koji sam po svim standardima sarajlija prodjem gradom i pozdravim se s ljudima i skontam kad dodjem kuci da niti jedan pod tih nije bio sarajlija i onda se zabrinem u kakvom ja to gradu zivim.......... :?Ali zabrinutost brzo prodje jer skontam da nista ne mogu promjeniti i da je to ok da ljudi dolaze sa strane i sta cu ja sad.Samo mogu pokusati da se nadam da oni koji dodju ponasaju se kako treba jer kako ja kazem ne mozes u opancima u grad nikako, i niko im ne brani da dolaze u grad ali neka se brate mili uklope u neke normalne standarde oblacenja i ponasanja grada. :razz:

a zivota ti koji su to standardi i do kojeg koljena unazad ti preci moraju biti rodjeni u sarajevu da bi se i ti smatrai istim...NE SERITE ZIVOTA VAM....
Ina

Post by Ina »

Smirite tenzije ljudi...
Ova izjava je najrelevantnija i bez skrivenih ili neskrivenih frustracija...

Autor: Stitch__ Poslano: 13. jan. 2006. 07:58

pa recimo, mozes ih prepoznati po tome sto generalno ljude ne cijene po tome jesul "prave" ili "krive" sarajlije, ili uopste nisu sarajlije, nego po licnosti, karakteru i po tome kakva je ko osoba.

angel26

Post by angel26 »

Ina wrote:Smirite tenzije ljudi...
Ova izjava je najrelevantnija i bez skrivenih ili neskrivenih frustracija...

Autor: Stitch__ Poslano: 13. jan. 2006. 07:58

pa recimo, mozes ih prepoznati po tome sto generalno ljude ne cijene po tome jesul "prave" ili "krive" sarajlije, ili uopste nisu sarajlije, nego po licnosti, karakteru i po tome kakva je ko osoba.

AFFERIM!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

ama ko li se to usudio.... :mrgreen: :lol:
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ja sam Alipashinac.,... jel to u Sarajevu ?
debela

Post by debela »

ovakve teme su potrebne bar jednom godisnje da se vidi kakvih sve pacenika ima medju nama :D
Saian

Post by Saian »

debela wrote:ovakve teme su potrebne bar jednom godisnje da se vidi kakvih sve pacenika ima medju nama :D
deba jeste'l isli na muziku u klub lj. sedme umjetnosti :D :D
stidljiv

Post by stidljiv »

Joj mizerne teme...taman za one ljude koji pate od krize identiteta... :-)
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Pljuju izmedju dva prednja zuba (jedinice) i misao ne mogu zavrsiti bez fraze "oca mi" na kraju recenice. :D :D :D
Saian

Post by Saian »

Eh sad mi je poslije ova dva posta jasno sto ih je uopce vazno prepoznat. Da ih mozes sigurno zaobic :D :D :D :D
winetou

Post by winetou »

Misle da su Nadrealisti. :?
debela

Post by debela »

Saian wrote:deba jeste'l isli na muziku u klub lj. sedme umjetnosti :D :D
ja nisam, a ne znam za ostale. nema se kad :-?
Dzani

#214 rajvosa

Post by Dzani »

U Sarajevu zive 4 religije, 3 nacionalnosti, zive rodjene sarajlije sa porijeklom sarajevskim, zive sarajlije sa porijeklom iz nekih drugim mjesta, zive doseljenici prijeratni i poslijeratni, zive doseljenici srbi, hrvati , muslimani. Poslije rata pretezno su se doseljavali muslimani iz svih krajeva balkana. Zive doseljenici iz kosova tj. siptari koji su ovamo samo radi biznisa. Zive stranci koji uzdisu za cevapima i dive se nasoj carsiji, pomalo strasljivo prolazeci kraj BEgove Dzamije ne bil ih ko zaskocio i zbo ih nozem. A sto je najinteresantnije, u ovom gradu svi ti ljudi znaju zajedno popiti kafu i fino se ispricati o zajednickim temama. Ovaj grad ima puno finih postenih ljudi, ima manji broj kriminalaca koji teroriziraju te fine ljude. Ovaj grad je jedan od najbogatijih gradi na svijetu po svojoj raznolikosti... Sve u svemu samo da je malo vise posla i vecih plata , malo vise onih postenijih ljudi na vlasti i ljudi koje srcem se bore za prosperitet ovog grada i drzave, ovo bi bio jedan od najintresatnijih gradova za zivot :-D
TareSA

Post by TareSA »

flora.sa wrote:@TareSA:Ja recimo koji sam po svim standardima sarajlija

Tare, obiirom da ti poznajes ove standarde na osnovu kojih se odredjuju prave sarajlije, imam pitanje?

Da li je pravi sarajlija dijete ciji se otac igrom slucaja rodio negdje u Foci, a cijela njegova porodica jos od 16.vijeka zivi u Sarajevu, a on se nakon odredjenog perioda vratio na zemlju svojih djedova :D

Je li sarajlija, ili ipak nije??

bas me zanima, jer sam u dilemi... :roll: :roll:

dijete je rodjeno u sarajevu...

Ah valjda,uh kako vas je lako upaliti:):) :lol:

hajd, please, odgovori? :D
TareSA

Post by TareSA »

winetou wrote:KAKO PREPOZNATI PRAVE SARAJLIJE?

Misle da su Nadrealisti. :?
Do sad ovo je najbolji post,sta vam je ljudi palite se kao kockica za potpalu vatre, nemojte se vrijedjati a standardi su visoki vjerujte mi.Jedan od njih da vam je makar cukundjed iz sarajeva, da se izrazavate sa ba,sa itd. Drugi je da vam je pra nana iz sarajeva jer ako nije nista od sarajajluka.........treci je da se znate ponasati u tramvaju jer ste odrasli s njima za razliku od nekih......a trece morate biti lijepi i sa svim zubima u glavi i eto ga sarajlija,a sad cete mi odgovoriti da ima milion sarajlija koji nema zube ili obratno ali nije ni bitno:) 8-) :lol: :-?
PR80.

Post by PR80. »

Nisam sarajka ali zelim samo da napisem par stvarcica ovdje. :-)
Upoznala sam raje sa podrucja cijele Bosne i Hercegovine i sta da kazem: svi oni koji su (ako se vratimo unazad do 16. vijeka ako treba) porijeklom iz Sarajeva, Banjaluke, Tuzle, Mostara i ostalih manjih gradova/ mjesta nisu se nikad zamarali da meni ili bilo kome drugom dokazu ko su i odakle su. Najvise su se zamarali oni kojima je bas porijeklo sa neke druge strane da dokazu ko su i sta su.
Ne kontam zasto se raja zamara time?
Bitno je gledati kvalitete u svakoj osobi, a iskreno: boli me dzon odakle je ko.
Ako je neko porijeklom sa Zec planine i dodje da foruma ovdje nek se slobodno meni javi, jer meni ne smeta odakle je...
Bacimo sve predrasude na stranu, vrijeme je da prestanemo procjenjivati osobe po porijeklu. Bolje je da trosimo vrijeme na prijatne stvari.
Evo, da ste sada blizu, pozvala bih vas sve (ne)sarajlije na kafu i sok. :D
danas

Post by danas »

PR80. wrote: Evo, da ste sada blizu, pozvala bih vas sve (ne)sarajlije na kafu i sok. :D
imal' rahatlokuma pride :D
PR80.

Post by PR80. »

danas wrote:
PR80. wrote: Evo, da ste sada blizu, pozvala bih vas sve (ne)sarajlije na kafu i sok. :D
Za tebe se moze sve nabaviti. :)
I sa a i bez rahatlokuma ces vidjeti da (ni)sam sarajka. :D
TareSA

Post by TareSA »

PR80. wrote:
danas wrote:
Za tebe se moze sve nabaviti. :)
I sa a i bez rahatlokuma ces vidjeti da (ni)sam sarajka. :D
Mogu li i ja doci molim te toliko mi se jede rahat lokum i sjedi s nekim ko nije iz sarajeva(nije ironija majke mi) :-?
PR80.

Post by PR80. »

Tare, ne smijem zachatavati temu. Rekla sam bujrum svima. :-) :-)
Meni ne smeta da li si sarajlija ili ne. :) :)
water

Post by water »

otprilike ovako:
Ako se okliznes na ledu i padnes pogotovu ako si starija osoba, reci ce joj jes' smotan i produziti dalje
ako se organizuje nekakva dobrovoljna akcija, prikupljanje odjece ili love za tamo nekakve nastradale u nekom Bangladesu ili slicno, imace pametnija posla
dok kolege studenti iz unutrasnjice uce za ispite, nas dragi Sarajlija ima preca posla, malo skijanje, malo po kafanama, nema zurbe
dok omrazeni sandze i svedjani skacu po zuci, pisaju krv po hrasnom brdu, nas mladi sarajlija neumorno doprinosi krvavo cuvajuci neki magacin Unprofora, voza neku blindu ili pak prevodi negdje nesto sa motorolom u jednoj ruci i naravno Marlborom iz PX u drugoj.
Nema vise vremen mogao bih ovako do sutra ali nadam se da je ideja jasna.
P.S.
I sam sam vam jedan od takvih (bio)
giga

Post by giga »

"pravi sarajlija" je covjek koji je izmislio ono cime se bavi jer je rodjen u sarajevu
Last edited by giga on 17/01/2006 19:00, edited 1 time in total.
St.Germain

Post by St.Germain »

jao glupe teme majko mila
danas

Post by danas »

ja bih samo da se tuspasim i kazem
da sam ja "kriva" sarajka :D

eto :D
Post Reply