Kako Pape da ujedini zemlju ?
- Opetja033
#76 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Na stranu sto je tema naivna i djetinjasta, ali ovdje je teza pogresna u samom startu: kao da je nekome u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Zenici, Brckom, Srebrenici, itd bitno za koga neki od negatora genocida navijaju pa da im se ide na noge radi PR-a i imidza.
Ne mogu ti opisati koliko mi puca neka stvar hoce li prosjecan negator genocida iz BL-a, Trebinja, Gacka, Prnjavora - navijati za reprezentaciju BiH ili ne.
Trebamo Pape nekome jos da ga malo oglaba kako bi nas gotivili vise nego sada? Smijesno.
Ne mogu ti opisati koliko mi puca neka stvar hoce li prosjecan negator genocida iz BL-a, Trebinja, Gacka, Prnjavora - navijati za reprezentaciju BiH ili ne.
Trebamo Pape nekome jos da ga malo oglaba kako bi nas gotivili vise nego sada? Smijesno.
-
detroit-mercy
#77 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Mislim da bi se mnogi zacudili koliko BH Srba i Hrvata ipak navija za reprezentaciju BiH
.
-
Yug
#78 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Pa niko i ne misli da je tebi bitno i ljudima sa takvim mentalnim sklopom.Zar Ti stvarno mislis da jedan Susic,Osim,Bajevic,Dzeko,Miske,Pjanic i ostali svjetski ljudi iz reprezentacije imaju takav mentalni sklop.Opetja033 wrote:Na stranu sto je tema naivna i djetinjasta, ali ovdje je teza pogresna u samom startu: kao da je nekome u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Zenici, Brckom, Srebrenici, itd bitno za koga neki od negatora genocida navijaju pa da im se ide na noge radi PR-a i imidza.
- Opetja033
#79 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Kakav mentalni sklop? Mazohisticki? Sigurno nemaju ni mentalni sklop koji bi ih tjerao da idu nekome na noge kako bi vrsili promociju reprezentacije drzave u kojoj se ti gradovi i nalaze.Yug wrote:Pa niko i ne misli da je tebi bitno i ljudima sa takvim mentalnim sklopom.Zar Ti stvarno mislis da jedan Susic,Osim,Bajevic,Dzeko,Miske,Pjanic i ostali svjetski ljudi iz reprezentacije imaju takav mentalni sklop.Opetja033 wrote:Na stranu sto je tema naivna i djetinjasta, ali ovdje je teza pogresna u samom startu: kao da je nekome u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Zenici, Brckom, Srebrenici, itd bitno za koga neki od negatora genocida navijaju pa da im se ide na noge radi PR-a i imidza.
Na kraju krajeva ocito je da sam u pravu jer ove tvoje puste zelje i ostaju upravo to - zelje. Nikada se to nece desiti.
-
Yug
#80 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Pa nije Ti BiH Norveska.Poenta je ove teme kako iskoristiti jednu pozitivnu i veliku stvar da se makar malo ljudi ujedine i da se pocne desavati nesto lijepo.Najlakse je praviti se slijep i razmisljati ograniceno.Opetja033 wrote:Kakav mentalni sklop? Mazohisticki? Sigurno nemaju ni mentalni sklop koji bi ih tjerao da idu nekome na noge kako bi vrsili promociju reprezentacije drzave u kojoj se ti gradovi i nalaze.Yug wrote:Pa niko i ne misli da je tebi bitno i ljudima sa takvim mentalnim sklopom.Zar Ti stvarno mislis da jedan Susic,Osim,Bajevic,Dzeko,Miske,Pjanic i ostali svjetski ljudi iz reprezentacije imaju takav mentalni sklop.Opetja033 wrote:Na stranu sto je tema naivna i djetinjasta, ali ovdje je teza pogresna u samom startu: kao da je nekome u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Zenici, Brckom, Srebrenici, itd bitno za koga neki od negatora genocida navijaju pa da im se ide na noge radi PR-a i imidza.
Trebamo Pape nekome jos da ga malo oglaba kako bi nas gotivili vise nego sada? Smijesno.![]()
Na kraju krajeva ocito je da sam u pravu jer ove tvoje puste zelje i ostaju upravo to - zelje. Nikada se to nece desiti.
- animals
#81 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Pa svi Hrvati navijaju i za BiH i za Hrvatsku..za Srbe ne znam..iako ima vjerovatno i oni koji ne navijaju..a to je mali broj..ovo navodim za Bosanske Hrvate, a za Hercegovce ne znam..i svi Bosanski Hrvati kazu, ako se ne plasira Hrvatska imamo mi nasu Bosnu, svejedno jedetroit-mercy wrote:Mislim da bi se mnogi zacudili koliko BH Srba i Hrvata ipak navija za reprezentaciju BiH.
-
theTruePath
#82 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
A ako se plasiraju i Bosna i Hrvatska,onda imamo probleme,ako se dogodi da cak igraju jedna protiv druge 
- animals
#83 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Pa nek pobijedi bolji onda..ko god pobijedi, vjeruj da nijedan Hrvat ne bi bio zalostan..ovo sto posto mogu garantovati za Bosanske Hrvate...theTruePath wrote:A ako se plasiraju i Bosna i Hrvatska,onda imamo probleme,ako se dogodi da cak igraju jedna protiv druge
-
theTruePath
#84 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Ne prodaji ti maglu ovdje,nismo mi u iz Marsaanimals wrote:Pa nek pobijedi bolji onda..ko god pobijedi, vjeruj da nijedan Hrvat ne bi bio zalostan..ovo sto posto mogu garantovati za Bosanske Hrvate...theTruePath wrote:A ako se plasiraju i Bosna i Hrvatska,onda imamo probleme,ako se dogodi da cak igraju jedna protiv druge
- meth
#85 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Tema je besmislena, kao i tvoje fantazije. Nijedan BH reprezentativac neće vrijeđati žrtve genocida tako što će ići "na noge" počiniocima. Jesi li svjestan koliko vrijeđaš žrtve genocida kad javno plasiraš ovakve ideje? Da je bilo ko iz RS želio ujedinjenje, pokrenuli bi nešto....imali su 20 godina i šta su napravili? Gori su danas nego što su bili '90-tih.Yug wrote: Pa nije Ti BiH Norveska.Poenta je ove teme kako iskoristiti jednu pozitivnu i veliku stvar da se makar malo ljudi ujedine i da se pocne desavati nesto lijepo.Najlakse je praviti se slijep i razmisljati ograniceno.
Nema pomirenja, nema suživota, nema bratstva i jedinstva, izbij to iz glave. Bosna i Hercegovina je podijeljena zemlja i da se sutra izbrišu entitetske granice, opet će biti podjeljena. Ako ti ne odgovara, širok je svijet pa biraj gdje ćeš.
-
theTruePath
#86 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Posebno sto par njih i sami dolaze iz PodrinjaNijedan BH reprezentativac neće vrijeđati žrtve genocida tako što će ići "na noge" počiniocima
- meth
#87 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Nisu oni bosanski Hrvati, oni su Hrvati s prebivalištem u Bosni, da oni osjećaju ovu zemlju svojom pucala bi im neka stvar za Hrvatskuanimals wrote:Pa svi Hrvati navijaju i za BiH i za Hrvatsku..za Srbe ne znam..iako ima vjerovatno i oni koji ne navijaju..a to je mali broj..ovo navodim za Bosanske Hrvate, a za Hercegovce ne znam..i svi Bosanski Hrvati kazu, ako se ne plasira Hrvatska imamo mi nasu Bosnu, svejedno jedetroit-mercy wrote:Mislim da bi se mnogi zacudili koliko BH Srba i Hrvata ipak navija za reprezentaciju BiH.
- animals
#88 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Nije magla, ja sam Hrvat, i znam sta pricam, jer jos nisam sreo nekog svog sunarodnjaka da je rekao nesto protiv reprezentacije BIH, ni u Bosni ni u dijaspori..theTruePath wrote:Ne prodaji ti maglu ovdje,nismo mi u iz Marsaanimals wrote:Pa nek pobijedi bolji onda..ko god pobijedi, vjeruj da nijedan Hrvat ne bi bio zalostan..ovo sto posto mogu garantovati za Bosanske Hrvate...theTruePath wrote:A ako se plasiraju i Bosna i Hrvatska,onda imamo probleme,ako se dogodi da cak igraju jedna protiv druge
-
Yug
#89 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Ako se javljas iz inostranstva mozda te mogu razumjeti ali ako si u BiH onda je to katastrofa.meth wrote:Tema je besmislena, kao i tvoje fantazije. Nijedan BH reprezentativac neće vrijeđati žrtve genocida tako što će ići "na noge" počiniocima. Jesi li svjestan koliko vrijeđaš žrtve genocida kad javno plasiraš ovakve ideje? Da je bilo ko iz RS želio ujedinjenje, pokrenuli bi nešto....imali su 20 godina i šta su napravili? Gori su danas nego što su bili '90-tih.Yug wrote: Pa nije Ti BiH Norveska.Poenta je ove teme kako iskoristiti jednu pozitivnu i veliku stvar da se makar malo ljudi ujedine i da se pocne desavati nesto lijepo.Najlakse je praviti se slijep i razmisljati ograniceno.
Nema pomirenja, nema suživota, nema bratstva i jedinstva, izbij to iz glave. Bosna i Hercegovina je podijeljena zemlja i da se sutra izbrišu entitetske granice, opet će biti podjeljena. Ako ti ne odgovara, širok je svijet pa biraj gdje ćeš.
Ambasador Miralem Pjanić razgovarao s mladim nogometašimaFOTO: M. KADRIĆ
Nogometni reprezentativac BiH Miralem Pjanić promovirao je danas u Sarajevu Treće BH Telecom Sportske igre mladih, koje će i ove godine biti održane u 19 bh. gradova. Igre počinju sutra sportskim takmičenjima za najmlađe u Konjicu - prvom gradu domaćinu.
Nakon Konjica, Igre će biti održane u Goraždu, Doboju, Zenici, Sarajevu, Prijedoru, Bihaću, Tuzli, Gradačcu, Travniku, Bugojnu, Visokom, Brčkom, Livnu, Širokom Brijegu, Mostaru, Bijeljini, Zvorniku i Zavidovićima.
Organizatori manifestacije istaknuli su na druženju s novim ambasadorom Igara, nogometnim reprezentativcem BiH Miralemom Pjanićem, da su u prethodne dvije godine Sportske igre mladih okupile više od 30.000 bh. mališana, dok se ove godine već prijavilo 25.000 dječaka i djevojčica.
Nogometaš italijanske Rome Miralem Pjanić razgovarao je s najmlađim polaznicima škole nogometa o svojim prvim nogometnim koracima, reprezentaciji BiH, te odgovarao na njihova pitanja.
Pjanić je savjetovao mlade nogometaše da uvijek slušaju i poštuju ljude koji ih podučavaju u školi i na terenu, kazao je da mu je najveći sportski uspjeh reprezentacija BiH za koju je oduvijek želio igrati, te da se nikada nije mogao zamisliti u dresu neke druge države.
- Imao sam ponude iz drugih zemalja, ali ja sam Bosanac i velika mi je čast igrati za ovu zemlju. Oduvijek sam se želio plasirati na veliko takmičenje s reprezentacijom BiH i mislim da smo na dobrom putu da odemo na SP u Brazil - kazao je Pjanić.
Naglasio je da želi i ubuduće učestovati u radu Sportskih igara mladih i prenositi svoje nogometno znanje najmlađim generacijama bh. nogometaša.
Igre mladih okupit će mlade bh. sportiste koji će se takmičiti u deset sportova podijeljenih u dvije kategorije: 1997. godište i mlađe i 2001. godište i mlađe, te dvije konkurencije: mušku i žensku.
Finalno takmičenje Sportskih igara mladih bit će održano u Sarajevu od 20. do 24. augusta.
- animals
#90 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Vjeruj, nije sve tako crno kako ti mislis..odes na teren, pa vidis kako Hrvat pozajmi svom radnom kolegi Bosnjaku 300 km, jer on tog Bosnjaka ne gleda kao Bosnjaka, vec kao obicnog radnog kolegu i dobrog momka..meth wrote:Nisu oni bosanski Hrvati, oni su Hrvati s prebivalištem u Bosni, da oni osjećaju ovu zemlju svojom pucala bi im neka stvar za Hrvatskuanimals wrote:Pa svi Hrvati navijaju i za BiH i za Hrvatsku..za Srbe ne znam..iako ima vjerovatno i oni koji ne navijaju..a to je mali broj..ovo navodim za Bosanske Hrvate, a za Hercegovce ne znam..i svi Bosanski Hrvati kazu, ako se ne plasira Hrvatska imamo mi nasu Bosnu, svejedno jedetroit-mercy wrote:Mislim da bi se mnogi zacudili koliko BH Srba i Hrvata ipak navija za reprezentaciju BiH.
-
Yug
#91 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Sreca da ovi momci ne citaju ove forume i gluposti i da su svi kao jedan.
SARAJEVO - Selektor mlade fudbalske U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić objavio je danas spisak igrača koje je pozvao na pripreme za prvi kvalifikacioni susret za EP protiv selekcije Albanije.
Jagodić je pozvao sljedeće igrače: Kristijan Jajalo (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Ivan Tirić (Rudar Kakanj), Kenan Pirić (Gradina), Muhamed Bešić (Ferencvaroš, Mađarska), Dino Bevab (Zagreb, Hrvatska), Sead Jakupović (Vintertur, Švajcarska), Ognjen Petrović (Javor, Srbija), Gojko Cimirot (Leotar), Danijel Graovac (Zrinjski), Adnan Kovačević (Travnik), Sead Hajrović (Arsenal, Engleska), Aldin Čajić (Teplice, Češka Republika), Dušan Jevtić (Minhen 1860, Njemačka), Mario Kvesić (RNK Split, Hrvatska), Sanjin Prcić (Sošo, Francuska), Srđan Grahovac (Borac), Haris Duljević (Olimpic), Filip Arežina (Zrinjski), Petar Kunić (Dukla, Češka Republika), Marko Maletić (Štutgart, Njemačka), Jasmin Mešanović (Čelik), Anid Travančić (Čelik), Stipe Marković (Široki Brijeg) i Mirza Ćemalović (Velež).
Okupljanje reprezentativaca je zakazano za 30. maj u Vogošći.
Mladi bh. fudbaleri u okviru priprema odigraće dva prijateljska susreta, 31. maja s A reprezetacijom BiH na "Grbavici", te 4. juna u Tuzli s mladom reprezentacijom Srbije.
Kvalifikacioni susret BiH - Albanija na rasporedu je 11. juna na stadionu "Bilino polje" u Zenici u 18 sati.
SARAJEVO - Selektor mlade fudbalske U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić objavio je danas spisak igrača koje je pozvao na pripreme za prvi kvalifikacioni susret za EP protiv selekcije Albanije.
Jagodić je pozvao sljedeće igrače: Kristijan Jajalo (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Ivan Tirić (Rudar Kakanj), Kenan Pirić (Gradina), Muhamed Bešić (Ferencvaroš, Mađarska), Dino Bevab (Zagreb, Hrvatska), Sead Jakupović (Vintertur, Švajcarska), Ognjen Petrović (Javor, Srbija), Gojko Cimirot (Leotar), Danijel Graovac (Zrinjski), Adnan Kovačević (Travnik), Sead Hajrović (Arsenal, Engleska), Aldin Čajić (Teplice, Češka Republika), Dušan Jevtić (Minhen 1860, Njemačka), Mario Kvesić (RNK Split, Hrvatska), Sanjin Prcić (Sošo, Francuska), Srđan Grahovac (Borac), Haris Duljević (Olimpic), Filip Arežina (Zrinjski), Petar Kunić (Dukla, Češka Republika), Marko Maletić (Štutgart, Njemačka), Jasmin Mešanović (Čelik), Anid Travančić (Čelik), Stipe Marković (Široki Brijeg) i Mirza Ćemalović (Velež).
Okupljanje reprezentativaca je zakazano za 30. maj u Vogošći.
Mladi bh. fudbaleri u okviru priprema odigraće dva prijateljska susreta, 31. maja s A reprezetacijom BiH na "Grbavici", te 4. juna u Tuzli s mladom reprezentacijom Srbije.
Kvalifikacioni susret BiH - Albanija na rasporedu je 11. juna na stadionu "Bilino polje" u Zenici u 18 sati.
-
theTruePath
#92 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Sreca je jedino sto tebe nikada nece slusati
to sto postiras svi podrzavaju,a to sto ti pozivas,to samo ti i podrzavas
-
theTruePath
#93 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
Uvijek je to tako,pa odnosi izmejdu jevreja i arapa su takodjer fini ako gledamo na pojedinceVjeruj, nije sve tako crno kako ti mislis..odes na teren, pa vidis kako Hrvat pozajmi svom radnom kolegi Bosnjaku 300 km, jer on tog Bosnjaka ne gleda kao Bosnjaka, vec kao obicnog radnog kolegu i dobrog momka..
-
razum
#94 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
problem je sto u rs slabo ko i prati reprezentaciju bih,,u isto vrijeme kad igra bih i srbija rtrs prenosi srbiju,gradjani u rs niti navijaju za bih ni protiv bih,jednostavno su ravnodusni.animals wrote:Pa svi Hrvati navijaju i za BiH i za Hrvatsku..za Srbe ne znam..iako ima vjerovatno i oni koji ne navijaju..a to je mali broj..ovo navodim za Bosanske Hrvate, a za Hercegovce ne znam..i svi Bosanski Hrvati kazu, ako se ne plasira Hrvatska imamo mi nasu Bosnu, svejedno jedetroit-mercy wrote:Mislim da bi se mnogi zacudili koliko BH Srba i Hrvata ipak navija za reprezentaciju BiH.
- Edin H.
#95 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
razum wrote:problem je sto u rs slabo ko i prati reprezentaciju bih,,u isto vrijeme kad igra bih i srbija rtrs prenosi srbiju,gradjani u rs niti navijaju za bih ni protiv bih,jednostavno su ravnodusni.
Moras biti mazohista pa gledati reprezentaciju Srbije pored BiH
- CSKA
#96 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
A vrhunac mazohizma je pratiti Srbiju i navijati za Zvezdu 
- Danguba
#97 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
razum wrote:problem je sto u rs slabo ko i prati reprezentaciju bih,,u isto vrijeme kad igra bih i srbija rtrs prenosi srbiju,gradjani u rs niti navijaju za bih ni protiv bih,jednostavno su ravnodusni.
to je fenomen koji treba proucavati.
- Edin H.
#98 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
CSKA wrote:A vrhunac mazohizma je pratiti Srbiju i navijati za Zvezdu
- respo
#99 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
pa ko kaze da se trci srbima i hrvatima samo se ide u bosanski grad kao sto svabo ode i u minhen i u berlin i ne znam gdjetheTruePath wrote:Hajde sve na stranu ali zasto bi Muslimani trcali za srbima i hrvatima i molili ih "da nas prihvate? pa mozel se biti vise patetican
spanac ode u bilbao barcelonu majorku tenerife ili bilo gdje
samo mrzim sto pojedinci u ovom slucaju i tebe ubrajam tu vec otpisuju bosansku zemlju kao da i nije bosna i hercegovina
-
razum
#100 Re: Kako Pape da ujedini zemlju ?
sobzirom da se bih u svojoj istoriji nikad nije plasirala ni na jedno takmicenje,mislim da navijaci bih i nisu u poziciji da nekog zezaju..