webby-x wrote:Čemu uopće ta potreba da Hrvati ili Srbi
osjećaju neku ljubav prema BiH, reprezentaciji i slično?
Pa cemu potreba da zivimo u istoj zemlji?
Hajmo svako sebi i vozdrica.
webby-x wrote:Čemu uopće ta potreba da Hrvati ili Srbi
Nema potrebe, barem ne unutarnje.gorgonzola wrote:Pa cemu potreba da zivimo u istoj zemlji?webby-x wrote:Čemu uopće ta potreba da Hrvati ili Srbi
nije to nikakav paradoks,jel nisu srbi iz srbije ratovali sa bosnjaima vec srbi iz republike srpske,bilo je dobrovoljaca i iz srbije ali to je mali broj,,,dal bi srbi navijali za bih kad bi dosao susic,pa gledajte u rs vise kao igraca cijene susica neko dzeku .dzeko je malo prenaduvan u federalnim medijima,,ne vjerujem da bi sad banjalucani prestali navijati za srbiju i poceli za bih ali vjerujem da bi u brazilu imali neke simpatije prema reprezentaciji,ja mislim da ni sad niko ne mrzi bh reprezentaciju to je vise ravnodusnost nema navijacke strasti niko ne prica o bh reprezentaciji pred pocetak i posle meca,,tako bilo sta da se uradi bilo bi pozitivno..Tvrtko II Kotromanić wrote:jel ovaj Truepath dodje Cmolji i ostalim nesto u rodu pa ga ne zele banovati
dosadan ko proljev, a da ne spominjem nepismenost, neupucenost i konstantno spamanje glupostima
on topic: paradoks je da ce dobar dio Srbije i Hrvatske navijati za BiH u Brazilu, dok ce veci procenat populacije u rs-u i zap Hercegovini navijati kontra nas, jbg "veci katolici od Pape"
kako god, nasa reprezentacija je jedna od najljepsih prica u poslijeratnoj BiH, nemojmo je kvariti uplitanjem politike u istu
Koliko ja vidim neka ravnodušnost kod Srba i Hrvata.razum wrote:ja mislim da ni sad niko ne mrzi bh reprezentaciju to je vise ravnodusnost nema navijacke strasti niko ne prica o bh reprezentaciji pred pocetak i posle meca,,tako bilo sta da se uradi bilo bi pozitivno..
Ono kad Kinez živi u Štokholmu kontam da je red da makar iz pristojnosti podrži Švedskuwebby-x wrote:Čemu uopće ta potreba da Hrvati ili Srbi
Gdje to imaš? I još da navija protiv Kine za Švedsku?cyprus wrote:Ono kad Kinez živi u Štokholmu kontam da je red da makar iz pristojnosti podrži Švedsku
puno konfuzije.webby-x wrote:Gdje to imaš? I još da navija protiv Kine za Švedsku?cyprus wrote:Ono kad Kinez živi u Štokholmu kontam da je red da makar iz pristojnosti podrži Švedsku
Pa nemaš džabe kineske četvrti gdje god imaš barem
malo veću koncentraciju Kineza. Sve vrvi od kineskih zastava.
Inače, primjer ti nije baš dobar.
Srbi i Hrvati su starosjedioci na ovim prostorima.
Nisu se doselili u BiH zadnjih desetljeća u potrazi za boljim životom.
Tebi je kao čudno da onaj u Gabeli navija za Hrvatsku, ali nije
da onaj u Metkoviću radi isto. Po tebi valjda to nije isti narod i
neka nametnuta granica bi trebala nešto značiti ljudima?
nije ti poredjenje na mjestu bosna i hercegovina nije ni ruska,ni ukrajinska,ni turska zemlja,ona je zemlja,srpska,bosnjacka i hrvatska,to pise u ustavu i sad i prije rata kad je bila rbih,isto je pisalo..Danguba wrote:puno konfuzije.webby-x wrote:Gdje to imaš? I još da navija protiv Kine za Švedsku?cyprus wrote:Ono kad Kinez živi u Štokholmu kontam da je red da makar iz pristojnosti podrži Švedsku
znaci, rusi, bjelorusi, cesi, ukrajinci, turci, italijani...koji godinama zive ovdje, svi oni ne bi trebali da navijaju za bh reprezentaciju.
ko onda ostaje?
Eh, ulazimo već u metafizička pitanja naših prostorawebby-x wrote:Gdje to imaš? I još da navija protiv Kine za Švedsku?cyprus wrote:Ono kad Kinez živi u Štokholmu kontam da je red da makar iz pristojnosti podrži Švedsku
Izvini, al nigdje u ustavu ne piše da je BiH bošnjačka, srpska i hrvatska... To što su Bošnjaci, Srbi i Hrvati konstitutivni narodi, znači samo da oni imaju nešto veća politička prava, ali ne i da je zemlja isključivo njihova...razum wrote:nije ti poredjenje na mjestu bosna i hercegovina nije ni ruska,ni ukrajinska,ni turska zemlja,ona je zemlja,srpska,bosnjacka i hrvatska,to pise u ustavu i sad i prije rata kad je bila rbih,isto je pisalo..
Tako je... dobro izmjeri i izvagaj...DoZeN wrote:U BIH repki ima i Srba i Hrvata,ali ipak su glavni i najbolji igraci Bosnjaci
Begovic,Spahic,Dzeko,Pjanic,Lulic![]()
Upravo tako.cyprus wrote:Izvini, al nigdje u ustavu ne piše da je BiH bošnjačka, srpska i hrvatska... To što su Bošnjaci, Srbi i Hrvati konstitutivni narodi, znači samo da oni imaju nešto veća politička prava, ali ne i da je zemlja isključivo njihova...razum wrote:nije ti poredjenje na mjestu bosna i hercegovina nije ni ruska,ni ukrajinska,ni turska zemlja,ona je zemlja,srpska,bosnjacka i hrvatska,to pise u ustavu i sad i prije rata kad je bila rbih,isto je pisalo..
pise ,,bosna i hercegovina je zemlja 3 konstutivna i ravnopravna naroda,srba hrvata i bosnjaka,,,,prema tome,sve je jasno,,cyprus wrote:Izvini, al nigdje u ustavu ne piše da je BiH bošnjačka, srpska i hrvatska... To što su Bošnjaci, Srbi i Hrvati konstitutivni narodi, znači samo da oni imaju nešto veća politička prava, ali ne i da je zemlja isključivo njihova...razum wrote:nije ti poredjenje na mjestu bosna i hercegovina nije ni ruska,ni ukrajinska,ni turska zemlja,ona je zemlja,srpska,bosnjacka i hrvatska,to pise u ustavu i sad i prije rata kad je bila rbih,isto je pisalo..
Podsjećajući se na Osnovna načela usaglašena u Ženevi 8. 9. 1995. godine i u Njujorku 26. 9. 1995. godine, Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao konstitutivni narodi (u zajednici s ostalima), i građani Bosne i Hercegovine ovim utvrđuju Ustav Bosne i Hercegovine:
Бошњаци, Хрвати и Срби, као конститутивни народи (заједно са осталим), и грађани Босне и Херцеговине овим одлучују да Устав Босне и Херцеговине гласи:
Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao konstitutivni narodi (zajedno s ostalima), i građani Bosne i Hercegovine ovim utvrđuju Ustav Bosne i Hercegovine:
Recalling the Basic Principles agreed in Geneva on September 8, 1995, and in New York on September 26, 1995, Bosniacs, Croats, and Serbs, as constituent peoples (along with Others), and citizens of Bosnia and Herzegovina hereby determine that the Constitution of Bosnia and Herzegovina is as follows:
Ali zato ima nebeska reprezentacija RS detaljno zacrtane ciljeve za SP u selu Kulina kod Dervente.Vrilo snage wrote:Pape Susic treba da ode u Banjaluku i Mostar i zatrazi potporu za svoj projekat. Nikom nije jasno sta predstavlja taj njegov projekat.
+1Ozil wrote:Evo ja kao Bosnjo se nadam da se ni jedna od zemalja iz bivse juge nece kvalifikovati osim nas
ehh moj bato pa ti citav zivot gledas svoje komsije kako postaju prvaci evope,prvaci svijeta,u kosarci,rukomtu,odbojci,vaterpolu,tenisu,,,a bih se sad prvi put u svojoj istoriji kvalifikuje na neko prvenstvo i ti sad mislis da oni imaju komplexe zbog bosne,pa kad nema bosna koja nikad nista nije osvojila od kako postoji,zasto bi imale srbija i hrvatska,,Ozil wrote:Mislim da cijela reprezentacija cini i vise nego sto treba kada je to neko "ujedinjavanje" u pitanju. Ili je mozda bolje da susic u ovim preostalim utakmicama izvaga minute po nacionalnom kljucu i pozove par antitalenata kako bi zadovoljio sve nase uvazene narode podjednako? Jebes SP bitno je da se mi volimo kao i do sada.
Pogledajte samo ove izjave nasih igraca (dzeko, pjanic...) o susjednim reprezentacijama, te izjave kao da daju politicari a ne profesionalni fudbaleri. Sjajno je to sto ih ovako javno podrzavaju. E sada sta misle privatno to je druga stvarEvo ja kao Bosnjo se nadam da se ni jedna od zemalja iz bivse juge nece kvalifikovati osim nas...zelim im svima da nas gledaju od kuce (doma
) i uzivaju ili crkaju od muke zbog igara nasih momaka, jbg ima ih svakakvih
vjerujem da mnogi nece ni gledati prvenstvo. To bi mi bila velika moralna satisfakcija.