Ote mi ti rijeći iz usta, care...JThomas wrote:daleko najefikasnije je ko umije, što bi rekli, "šuknuti" i okrenuti svaki komentar protiv onoga ko ga je dao![]()
kad jednom neko mahsuz krene da tebi pokvari raspoloženje, a vrati se umjesto toga sam suicidalan, neće više NIKAD.
ako treba pomoć, mogu preporučiti par prijatelja![]()
![]()
Kako "otpiliti" radoznale
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Lesli Eldridž
#26 Re: Kako "otpiliti" radoznale
-
Lesli Eldridž
#27 Re: Kako "otpiliti" radoznale
To je najbolje tako, mada sam ja da pokrenem integralnu temu nevezano za razvod mor'o takve mamlaze zbog posla i bezobrazluka da zaćeram đe ne trba i od tada su mirni. Ovo za privatne stvari i razvod i ne znaju jer već godinama nisu u dobrim odnosima sa mnom, ali da jesu, i ja bih tako postupio. Samo sreća u životu glupave mahalaše može oneraspoložiti i zaustaviti, u protivnom ko im nalegne na rudu i ne zna se othrvati najeb'o je k'o žuti...Daphna wrote:Kao prvo, kakav je to primitivizam pa smatrati da razvedeni ljudi manje vrijede? Hebem ga, svakome se može desiti... 21 je vijek, svakakve budalaštine se dešavaju a naša mahala brine i tabiri kako ćeš ti kroz život razvedena?!Čuj molim te rečenice "ko će te takvu"
![]()
Ne vjerujem da su uvrede najbolji način za "otpiliti ih" ali da moraš pokazati čvrtinu i jasno im staviti do znanja da su komentari tog tipa suvišni-moraš!
Fino ti takvim osobama reci da su te razočarale svojim stavovima, da je bolje biti sam nego sa bilo kim i trpjeti kojekakva sranja u braku! Vjerujem da ti je život dovoljno ispunjen i da se ne moraš osloniti na nekog muškarca...
Znaš draga, ponekad je najbolje prećutati takve komentare (koji su uglavnom zlonamjerni), nabaciti osmijeh na lice, izignorisati... Jer našeg čovjeka najviše boli sreća onog drugog! Dakle, nabaci osmijeh i briga te! Skockaj se, šetaj u najboljem izdanju mahalom, ista takva idi na posao... Ma pocrkaće svi od muke kada vide da ti je život i dalje drag!
Sretno
- sposa0408
#28 Re: Kako "otpiliti" radoznale
Toto wrote:ako hoces bas da je socno:sposa0408 wrote:Vasi prijedlozi...
Sta bi ste vi rekli osobi koja vam komentarise trenutnu situaciju u zivotu - razvod braka, na grozan nacin. Npr. Ko ce te sad takvu, ili sad te niko nece htjeti, i sl. grozne stvari
Kako bi ste ih otpilili onako "socno"
uvjek u stolu drzis spremnu litru nekog secerli himbera i to onog sto se muti; cim ti se na kosti navali takav neki kreten/keretenusa: fino izvadis himber i dvodecu, naspes himbera i iz lakta ga zalijes po sred lapine..... to je takvo opismenjavanje koje doticni nece nikad zaboravit a ni ostalima nece na um past da te dave
- Eleonora
#29 Re: Kako "otpiliti" radoznale
Bas tako...Lesli Eldridž wrote:To je najbolje tako, mada sam ja da pokrenem integralnu temu nevezano za razvod mor'o takve mamlaze zbog posla i bezobrazluka da zaćeram đe ne trba i od tada su mirni. Ovo za privatne stvari i razvod i ne znaju jer već godinama nisu u dobrim odnosima sa mnom, ali da jesu, i ja bih tako postupio. Samo sreća u životu glupave mahalaše može oneraspoložiti i zaustaviti, u protivnom ko im nalegne na rudu i ne zna se othrvati najeb'o je k'o žuti...Daphna wrote:Kao prvo, kakav je to primitivizam pa smatrati da razvedeni ljudi manje vrijede? Hebem ga, svakome se može desiti... 21 je vijek, svakakve budalaštine se dešavaju a naša mahala brine i tabiri kako ćeš ti kroz život razvedena?!Čuj molim te rečenice "ko će te takvu"
![]()
Ne vjerujem da su uvrede najbolji način za "otpiliti ih" ali da moraš pokazati čvrtinu i jasno im staviti do znanja da su komentari tog tipa suvišni-moraš!
Fino ti takvim osobama reci da su te razočarale svojim stavovima, da je bolje biti sam nego sa bilo kim i trpjeti kojekakva sranja u braku! Vjerujem da ti je život dovoljno ispunjen i da se ne moraš osloniti na nekog muškarca...
Znaš draga, ponekad je najbolje prećutati takve komentare (koji su uglavnom zlonamjerni), nabaciti osmijeh na lice, izignorisati... Jer našeg čovjeka najviše boli sreća onog drugog! Dakle, nabaci osmijeh i briga te! Skockaj se, šetaj u najboljem izdanju mahalom, ista takva idi na posao... Ma pocrkaće svi od muke kada vide da ti je život i dalje drag!
Sretno
Koji su to samo jadovi od ljudi...bukvalno za proucavanje...
Tudji zivoti i desavanja u njima ( bilo dobra ili losa ) su im od veeelike vaznosti...
Treba ih samo gledati iz perspektive '' donjih '' ( jer to i jesu po cijelom mentalnom, emocionalnom, prije svega ljudskom sklopu ) i sebe si time sigurno ogradio bez da im kazes jednu jedinu rijec...
Takve ljude je najbolje zbunjivati i šukati ( na jedan osebujan, mastovit nacin
- sposa0408
#30 Re: Kako "otpiliti" radoznale
Daphna wrote:Kao prvo, kakav je to primitivizam pa smatrati da razvedeni ljudi manje vrijede? Hebem ga, svakome se može desiti... 21 je vijek, svakakve budalaštine se dešavaju a naša mahala brine i tabiri kako ćeš ti kroz život razvedena?!Čuj molim te rečenice "ko će te takvu"
![]()
Sretno
Znam, ali nazalost... ljudi su zaista takvi
Ja bi bila bolja njima da sam "primitivna" nego razvedena
Cak vise, jos sam primitivnija sto sam izabrala da se okrenem svom zivotu, sretnijem zivotu nego sto to oni misle, odlucivsi se za takav potez...
Njihova stvar sta ce da oni misle, moj zivot je moj i samo moj
- Eleonora
#31 Re: Kako "otpiliti" radoznale
sposa0408 wrote:Daphna wrote:Kao prvo, kakav je to primitivizam pa smatrati da razvedeni ljudi manje vrijede? Hebem ga, svakome se može desiti... 21 je vijek, svakakve budalaštine se dešavaju a naša mahala brine i tabiri kako ćeš ti kroz život razvedena?!Čuj molim te rečenice "ko će te takvu"
![]()
Sretno
Znam, ali nazalost... ljudi su zaista takvi
Ja bi bila bolja njima da sam "primitivna" nego razvedena![]()
![]()
Cak vise, jos sam primitivnija sto sam izabrala da se okrenem svom zivotu, sretnijem zivotu nego sto to oni misle, odlucivsi se za takav potez...
Njihova stvar sta ce da oni misle, moj zivot je moj i samo moj