Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#101 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by KatarinaKosaca »

Hristo Botev wrote:Ocjena rada postojeceg gradonacelnika veca je od katastrofalne.

- Delikvencija veca
- Ferhadija gora
- Rad policije katastrofalan. Napadi i neredi u gradskom prevozu veci nego u prosloj godini a Gradonaacelnik se ne zauzima za to. Skoro d
- Masovno odbijanje pomoci NVOima koji zastupaju fakat ugrozene kategorije (pomoc gluhonjemima i sl). Pomognute su samo NVO koje su daracile Semihu sto govori kako SDP funkcionira..
- Budzetski novac se koristi za promovisanje kriminalaca kao sto je Marin Ivanisevic...
- 2 miliona nasih para ce biti utroseno za kupovinu televizije u doba najtezi finansijske krize za gradjane Sarajeva
- Sto se tice putovanja, Marin I. i ostali za ovaj dio mandata su vise putovali nego Semiha u posljednjoj godini mandata (cinjenica se moze provjeriti informacijama iz GU)
- Ne postojanje kapitalnog projekta kojim ce grad nesto dobiti za ove 4 godine. Semiha je imala kapitaalni projekat izgradnje Bazena koji se pokazao vise nego odlican. Broj skola plivanja i broj djece koji posjecuje bazen su najbolja potvrda.
- Gradonbacelnik ima duplo vise savjetnika (u doba recesije) nego sto je to bila praksa u proslim mandatima
Ovo je sve tačno i post vriejdan pozornosti. A najtužnije od svega je što će sad doći neki dežurni branitelj takozvane opozicije da kaže da si nacionalista ili homofob.
Kako vrijeme prolazi sve više mi se čini da su protesti poslije smrti jednog dječaka bili politički izmanipulirani u korist dobivanja šake vlasti, a opet da bi tu vlast pretvorili u javašluk, i punjenje svojih džepova i džepova svojih bližnjih. Stvarnost me još jednom uvjerava da u ovoj zemlji nemamo opcije b i tu je naša najveća beznadežnost.
kosmos

#102 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by kosmos »

KatarinaKosaca wrote:
Hristo Botev wrote:Ocjena rada postojeceg gradonacelnika veca je od katastrofalne.

- Delikvencija veca
- Ferhadija gora
- Rad policije katastrofalan. Napadi i neredi u gradskom prevozu veci nego u prosloj godini a Gradonaacelnik se ne zauzima za to. Skoro d
- Masovno odbijanje pomoci NVOima koji zastupaju fakat ugrozene kategorije (pomoc gluhonjemima i sl). Pomognute su samo NVO koje su daracile Semihu sto govori kako SDP funkcionira..
- Budzetski novac se koristi za promovisanje kriminalaca kao sto je Marin Ivanisevic...
- 2 miliona nasih para ce biti utroseno za kupovinu televizije u doba najtezi finansijske krize za gradjane Sarajeva
- Sto se tice putovanja, Marin I. i ostali za ovaj dio mandata su vise putovali nego Semiha u posljednjoj godini mandata (cinjenica se moze provjeriti informacijama iz GU)
- Ne postojanje kapitalnog projekta kojim ce grad nesto dobiti za ove 4 godine. Semiha je imala kapitaalni projekat izgradnje Bazena koji se pokazao vise nego odlican. Broj skola plivanja i broj djece koji posjecuje bazen su najbolja potvrda.
- Gradonbacelnik ima duplo vise savjetnika (u doba recesije) nego sto je to bila praksa u proslim mandatima
Ovo je sve tačno i post vriejdan pozornosti. A najtužnije od svega je što će sad doći neki dežurni branitelj takozvane opozicije da kaže da si nacionalista ili homofob.
Kako vrijeme prolazi sve više mi se čini da su protesti poslije smrti jednog dječaka bili politički izmanipulirani u korist dobivanja šake vlasti, a opet da bi tu vlast pretvorili u javašluk, i punjenje svojih džepova i džepova svojih bližnjih. Stvarnost me još jednom uvjerava da u ovoj zemlji nemamo opcije b i tu je naša najveća beznadežnost.
Niti Semihina niti Alijina ( ah to ime) vlast ne valjaju. Drastican primjer politike koja se vodila i vodi u Sarajevu, je odbijanje bijelog shengena radi korupcije, sada najvece u regionu. Te borbe sa tom drustvenom kugom dema, niti je ikad bilo poslije rata u Sarajevu. Dakle i njih dvoje su krivi za ovaj debakl s vizama. Ovaj Alija, isto kao i onaj prosli, prvi, bavi se stvarima potpuno nepotrebnim, samo da bi opravdali svoje politicko postojanje, citaj prihode, a narod zivi u getu koje mu je njegovo pol. rukovodstvo nametnulo svojom , kako se vec i u evropi prica, korupcijom.
Ali zasto ovaj Alija, isto kao i onaj prosli, ne poziva na borbu protiv korupcije?
valterbranisarajevo

#103 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by valterbranisarajevo »

Očigledno je da su, ne samo gradsko vijeće, nego i poslanici građanskih stranaka u skupštini kantona najčešće pod medijskom blokadom TVSA (sjetimo se samo da u izrežiranima izvještajima sa skupština kantona uopšte nisu bile spominjane mnoge inicijative poslanika SDP-a – posljednji primjer su bile inicijative za smjenu A. Mahmutović koje su jednostavno ignorisane u izvještajima sa sjednica).

Medijsku blokadu i SDA podmetanja preko TVSA treba razbiti, ali ja mislim da bi puno efikasnije a i prikladnije trenutku u kojem se nalazimo zakupiti, kada se za to ukaže potreba, 20-ak minuta komercijalnog programa na FTV ili BHT1 gdje bi se građanima poručilo ono što treba.

Kupovinom propale NTV 99 koju niko ne gleda, niti će je gledati, neće se probiti medijska blokada. Ne samo da ne treba kupovati studio 99, nego treba čekati pogodan trenutak da se i staljinistička TVSA, skine sa kantonalnog budžeta, a 4 milona koje ona proguta svake godine usmjere u neke korisnije svrhe.
KatarinaKosaca

#104 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by KatarinaKosaca »

valterbranisarajevo wrote:Medijsku blokadu i SDA podmetanja preko TVSA treba razbiti, ali ja mislim da bi puno efikasnije a i prikladnije trenutku u kojem se nalazimo zakupiti, kada se za to ukaže potreba, 20-ak minuta komercijalnog programa na FTV ili BHT1 gdje bi se građanima poručilo ono što treba..
Podvučeno uopće nije potrebno , jer je ta financijska ruina već dugo privatna prćija bosanskog Laušenka.
kosmos

#105 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by kosmos »

TVSA = TV KABUL, medjutim Alija br.2 to ne mijenja, nego hladnokrvno posmatra KABULIZACIJU cijelog Sarajeva. Nije tu bitna stranka kojoj se pripada, bitan je mentalitet.
KatarinaKosaca

#106 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by KatarinaKosaca »

kosmos wrote:TVSA = TV KABUL, medjutim Alija br.2 to ne mijenja, nego hladnokrvno posmatra KABULIZACIJU cijelog Sarajeva. Nije tu bitna stranka kojoj se pripada, bitan je mentalitet.
Ma, daj, molim te. Sad za ono što svojim očima svakodnevno viđam neko mi kaže da ja to ustvari ne vidim, nego je sve to medijska blokada :lol: :lol:
Nije tema o medijima, ali neovisnog nema. Pa ako ćemo o kantonalnoj možemo i o federalnoj. Ali za to postoji drugi podforum.
Neelix

#107 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Neelix »

:lol: pa koji su majmuni ovi iz sdp to nije humano

SVE ostale stranke su protiv kupovine tv, samo oni su za, sa argumentacijom "to je u interesu gradjana"

kako je mjerljiva ta tvrdnja? NIJEDNA javna rasprava nije provedena.

kako misli da kupi televiziju ako niko nije ni prisao stvarnim vlasnicima? hoce da ih "izguraju" :shock:

ako su vec odlucili kupiti tv - zar ne bi trebao postojati TENDER - zasto to mora biti 99, zasto ne bi mozda neka druga tv kuca ponuditi 10 puta bolje uslove?
:roll: grobe
kosmos

#108 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by kosmos »

Neelix wrote::lol: pa koji su majmuni ovi iz sdp to nije humano

SVE ostale stranke su protiv kupovine tv, samo oni su za, sa argumentacijom "to je u interesu gradjana"

kako je mjerljiva ta tvrdnja? NIJEDNA javna rasprava nije provedena.

kako misli da kupi televiziju ako niko nije ni prisao stvarnim vlasnicima? hoce da ih "izguraju" :shock:

ako su vec odlucili kupiti tv - zar ne bi trebao postojati TENDER - zasto to mora biti 99, zasto ne bi mozda neka druga tv kuca ponuditi 10 puta bolje uslove?
:roll: grobe
fakat ne razumijem, pored tvsa praviti jos jednu tv, pa ima i tv vogosca. molim da me niko krivo ne shvati, hrvati traze svoju tv, sdp bi htio svoju, jebote ovo je doba hitlerove propagande. pa savakako zivimo u getu, nije cudo
valterbranisarajevo

#109 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Ako SDP-u treba Studio 99, ako SDA ima potrebu za TVSA zašto onda ne financiraju te televizije iz svojih vlastitih budžeta, nego troše pare svih poreskih obveznika.

Uz to, Adil Kulenović je danas izjavio da je jedan od uslova prodaje zadržavanje na poslu i finaciranje njega i 7 uposlenih na NTV 99, tako da se ova priča neće završiti sa konačnim troškom od 2 miliona KM..
sestoperac

#110 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by sestoperac »

valterbranisarajevo wrote:.....................
Uz to, Adil Kulenović je danas izjavio da je jedan od uslova prodaje zadržavanje na poslu i finaciranje njega i 7 uposlenih na NTV 99, tako da se ova priča neće završiti sa konačnim troškom od 2 miliona KM...............
Ostatak novca obezbijedice Marin Ivanisevic ....
Last edited by sestoperac on 26/02/2010 14:54, edited 1 time in total.
Alhemicarkaa

#111 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Alhemicarkaa »

Uz uvodjenje interventnog zakona oni prave svoju televiziju :roll: , ja svoje pare ne dam za to. Nas stvarno neko zajebava, kakav lud zbunjen, sta smo mi sa njima svima.
Prpa.ba

#112 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Prpa.ba »

Ocito se stvorio odredjen broj clanova SDP-a, novinara, kojima je potrebno uhljebljenje. A ocito i Marinko ima svoj interes Image Zali Boze glasa za ove maloumnike na lokalnim izborima. Kad su protesti? :-)
vjesticanametli

#113 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by vjesticanametli »

Alhemicarkaa wrote:Uz uvodjenje interventnog zakona oni prave svoju televiziju :roll: , ja svoje pare ne dam za to. Nas stvarno neko zajebava, kakav lud zbunjen, sta smo mi sa njima svima.
odjavi telefon i nemaaaaaaa placanja..............da vidis rahatluka :mrgreen:
valterbranisarajevo

#114 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Adil Kulenović je dužan i bogu i narodu. na osnovu poreza, zakupa prostorija u Skenderiji i ko zna čega još, novi vlasnik(mi građani Sarajeva) ćemo dobiti i dugove tog hoštaplera u iznosu od 1.5 miliona KM.

Najveća greška SDP-a je što je dopustio ulazak u novu vlast iskompromitiranim kadrovima iz prošlog saziva vijeća tipa Ivanišević, pa sad poslije one sramote sa izborom Semihe u komisiju za nešto i Tatjane Ljujić Mijatović (iako sam je ja čak "vidio" na mjestu gradonačelnice"-kako se čovjek prevari :( )

ne može se sve pravdati nedostatkom novca.

Gdje je ona čuvena "platforma za Sarajevo" koju su gromoglasno najavljivali Kojović i ekipa iz N.S?

Kojeg će to utorka napokon Alija B. pokrenuti tužbu ustavnom sudu za vraćanje nadležnosti gradu koje mu je oteo kanton?

Jedan od razloga zašto je pala Semiha je što nije slušala "glas naroda"

Nažalost i ovi ne slušaju glas naroda a vrlo dobro znaju da:

- je većina građana i njihovi glasači bila zgrožena sa ulaskom Semihe Borovac u novu vlast preko one famozne komisije.
-građani baš nisu oduševljeni idejom koju guraju i ovi novi da vijećnica bude mjesto koje će također okupirati političari.
-kada će se ispuniti obećanje Alije B. izrečeno na "kafi sa gradonačelnikom" da će očistiti grad od smeća?

itd itd.

Ako kao Semiha odluče da slušaju glas naroda i "trkeljaju po forumima" pred same izbore, mislim da će onda biti kasno...Nema vlasti "na guzove" nikome..

Nažalost čini mi se da će moja želja, da poslije izbora 2010 makar u kantonu Sarajevo vidimo na vlasti građanske stranke i tako se riješimo nacionalista - ostati pusti san.. :(
Last edited by valterbranisarajevo on 29/07/2009 00:13, edited 1 time in total.
sinergija

#115 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by sinergija »

ako necete jednu normalnu televiziju u kojoj cete imati informacije o gradu i opcinama onda uzivajte u
onoj nezavisnoj TVSA sa Zvonkom Maricem i ostalima. a i ostale su bas nezavisne. i sad kao svi su zabrinuti sto neko hoce
da kupi NTV 99. pa kad su toliko zabrinuti sto prije nisu pomogli Adilu i ljudima da se ne pate svih ovih godina.
i nije ovdje stvar samo o kupovini,koliko ja vidim ovdje se pomaze da se ova televizija skroz ne ugasi.nakon ovih dugova koje ima sljedece bi bilo gasenje.
i koliko ja vidim grad uskace da pomogne. ako nece grad uletit ce neko drugi, nezavisan. osim toga ja mislim da je ovo jos i mala cifra za kupovinu jedne tv i radio stanice i tih frekfencija.
nesreca je sto je eto u pogresnom trenutku kada ''nema para''. pa nisam ja i vi krivi sto nema para. mi placali sve poreze a dosadasnje vladajuce strukture su sve to sharcile i jos i vise pa nam ni kretiti MMF ne mogu pomoci da se izvadimo i sad je SDP kriv sto hoce da ulozi u nesto 1, 2, 3, miliona nebitno. i na to treba da se paznja skrene a sto je federacija u deficitu milijardu to nema veze. pa nije sdp napravio taj deficit.
u potpunosti podrzavam ovaj potez SDP i SBIH (mada rijetke poteze od njih podrzavam, ali na ovom im svaka cast). svaka osuda za NS koja je izdala svog partnera u vlasti i pokusavaju na jeftine poteze da se ulizu raji i da pokupe nesto poena. pa poslusajte im izjave. puna im usta interesa gradjana. ko da su svu pamet svijeta popili pa nam sole pamet. ma daj. i jos i vrijedaju pojedine clanove SDP-a u izjavama koje daju, skoro pa kao dodik.
A SDA je posebna prica. okrenuli su ledja od projekta koji je pokrenula gradonacelnica. i sdp nastavio kada je dosao na poziciju u Gradu. krivo im samo sto je to SDP nastavio, a da su oni kojim slucajem fromirali vlast u gradu pitam vas kakav bi onda bio njihov stav prema ovom projektu.

sad ce me mnogi napasti. ali mislim da sdp treba da pokaze da je spreman da se uhvati u kostac sa najslozenijim problemima i da ih do kraja dovede, zbog nas gradjana i zbog dusmana, da im se pokaze kako se ipak nesto moze sprovesti do kraja i uspjesno. uz svo silno napadanje opozicije, koalicionih partnera, ''nezavisnih medija''...

Gradonacelnice, SDP i SBIH za ovaj potez :thumbup:
atko

#116 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by atko »

Sjasi kurta da uzjase murta ... mozda na globalnom nivou nije fer staviti znak jednakosti izmedju SDP i SDA/ZABIH ...ako nista bar zbog nenacionalistickog opredjeljenja SDP-a ... ali sve ispod kloc do kloca na svim stranama ... i pored protesta koji su bili signal da nesto ne valja i pored ekonomske krize godinama uhljebljeni SDP vjecnici rastaljuju talove ... ako ovom gradu i treba TV sigurno mu ne treba u sred krize i to bas propala ntv99.

Jadnooo da nemoze jadnije ... sve ista govna :x :x a pazi kombinacije SDP i ZABIH su glasali ZA a SDA i NS protiv :-) i SDP odmah kreno u pljuvacku kampanju protiv NS
KatarinaKosaca

#117 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by KatarinaKosaca »

Ne znam koji mi je garant da će to biti "normalna televizija" a ne Lagumdžijina privatna prćija što je djelimično već napravio od federalne. Čista alatka ostajanja na vječitoj vlasti bez rezultata sa permanentim lamentiranjem o lošem nasljeđu, medijskoj blokadi, mržnji nacionalista i ostalom.
Nevjerovatno ko još u to vjeruje. Čak ni pioniri.
KatarinaKosaca

#118 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by KatarinaKosaca »

atko wrote:Jadnooo da nemoze jadnije ... sve ista govna :x :x a pazi kombinacije SDP i ZABIH su glasali ZA a SDA i NS protiv :-) i SDP odmah kreno u pljuvacku kampanju protiv NS
:-) :-) :-) :-)

Samo dokaz onoga što uvijek pišem na forumu, da SDP nije nikakva opozicija, nego samo da lovi u mutnom da dobije dio kolača.
sinergija

#119 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by sinergija »

atko wrote:Sjasi kurta da uzjase murta ... mozda na globalnom nivou nije fer staviti znak jednakosti izmedju SDP i SDA/ZABIH ...ako nista bar zbog nenacionalistickog opredjeljenja SDP-a ... ali sve ispod kloc do kloca na svim stranama ... i pored protesta koji su bili signal da nesto ne valja i pored ekonomske krize godinama uhljebljeni SDP vjecnici rastaljuju talove ... ako ovom gradu i treba TV sigurno mu ne treba u sred krize i to bas propala ntv99.

Jadnooo da nemoze jadnije ... sve ista govna :x :x a pazi kombinacije SDP i ZABIH su glasali ZA a SDA i NS protiv :-) i SDP odmah kreno u pljuvacku kampanju protiv NS
atko nisu upratio koje koga prvi poceo da pljuje i napada. sta je neki dan bilo u Novom Gradu NS je oborila dnevni red i sjednica nije odrzana.
pa onda ovi istupi oko televizije i prije nego sto je odluka donesena.
i sta onda da se ocekuje od SDp-a da i dalje suti a da mu NS kajle zabija. bas mi je drago da je NS pokazala svoje pravo lice. FUUUUUUJ
mislio sam da su mi nacionalne stranke najmrze ali izgleda da od goreg ima gore.
ja sam inace principijelan covjek ako se nesto dogovorimo idemo do kraja. pa kako god. ili u prevodu mozes me za..... jedno ali neces dva puta.
atko

#120 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by atko »

Ma to je davno receno i to stoji ... socijaldemokratije je nesto sasvim razlicito od zlajine zlatkokratije zvane SDP d.j.l
Prpa.ba

#121 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Prpa.ba »

KatarinaKosaca wrote:Samo dokaz onoga što uvijek pišem na forumu, da SDP nije nikakva opozicija, nego samo da lovi u mutnom da dobije dio kolača.
Koliko god ti navodila vodu na neke druge mlinove, nazalost se moram sloziti s tobom. :oops:
lolo_lolo

#122 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by lolo_lolo »

nas je gradonacelnik kreten :thumbup: :thumbup:

semiha za njega lavica ocami :lol:
atko

#123 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by atko »

@sinergija ... upratismo mi nekad od mame semihe sluzbenika koji cita forum
a sad ocigledno i dedo Aljo imenovo svog :-)
Neelix

#124 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Neelix »

KatarinaKosaca wrote:
atko wrote:Jadnooo da nemoze jadnije ... sve ista govna :x :x a pazi kombinacije SDP i ZABIH su glasali ZA a SDA i NS protiv :-) i SDP odmah kreno u pljuvacku kampanju protiv NS
:-) :-) :-) :-)

Samo dokaz onoga što uvijek pišem na forumu, da SDP nije nikakva opozicija, nego samo da lovi u mutnom da dobije dio kolača.
sad si naje*ala. isto to ja ovdje pisem godinama, pa sam bio od mudzahedina i vehabije do tihicevog placenika i sda aktiviste :lol:
sinergija

#125 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by sinergija »

KatarinaKosaca wrote:Ne znam koji mi je garant da će to biti "normalna televizija" a ne Lagumdžijina privatna prćija što je djelimično već napravio od federalne. Čista alatka ostajanja na vječitoj vlasti bez rezultata sa permanentim lamentiranjem o lošem nasljeđu, medijskoj blokadi, mržnji nacionalista i ostalom.
Nevjerovatno ko još u to vjeruje. Čak ni pioniri.
ma nije nikakav garant ali zar ta opcija nije bar malo normalnija od ostalih. naravno i oni imaju mana. pa i kod njih su clanovi bosanci i hercegovci.
a znas ti nas j... ti nas.
samo su kod njih ipak malo bolji i posteniji bosanci i hercegovci. i mislim da jos moraju da isciste svoje redove, pa ce tek ta opcja biti ono sto ja od nje ocekujem. i da onda neko ne kaze svi su oni ista govna. nisu.

a sto se tice lagumdjije pa kad svi mogu imati svoje televizije sto ne bi i on. sad ce neko reci neka kupi od svojih para, a ne od poreskih obveznika. a od cijih su para ostale televizije. garant od SNSD, SDA, SBIH, HDZ-a..... sve su to nase pare i mi sutimo i gledamo ono sto nam serviraju ti ''nezavisni mediji''.
e pa podrzavam onda neka i SDP ima svoj. mada se nadam da tako nece biti nego da ce to biti normalnija televizija sa svim onim sadrzajima koji nama gradjanima grada trebaju i da mi mozemo sa nekim sugestijama uticati na kvalitet tih sadrzaja. ne bude li tako i ja cu to napadati.
Post Reply