Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kako ocjenjujete dosadasnji rad Gradonacelnice?

Nikako
49
42%
Lose
43
37%
Osrednje
5
4%
Dobro
3
3%
Odlicno
17
15%
 
Total votes: 117

Prenj
Posts: 7014
Joined: 20/07/2004 08:59

#1 Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Prenj »

Kako ocjenjujete dosadasnji rad gradonacelnice Sarajeva, Semihe Borovac?
Molim vas, obavezno potkrijepite vasu ocjenu argumentima.
User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

#2 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by valterbranisarajevo »

Evo sve moje sa one teme na jednom mjestu...Ocjena njezinog rada "NULA"



I pored najbolje volje ja ne mogu da "skontam" šta je u toku svog mandata Semiha Borovac pozitivno uradila. Svi projekti sa kojima se hvali su još uvijek "mrtvo slovo na papiru" (Vjećnica je još uvijek u gotovo istom stanju kao i 1992). Trebević je postao velika deponija smeća, a u novu žičaru nije ugrađen niti jedan šaraf..Olimpijski objekti, bob staza i skakaonice na Igmanu će se vjerovatno jedino moći srušiti. Hoće li više taj olimpijski bazen -tempira li se otvaranje za oktobar? Svi ovi projekti su napravljeni da bi se eventualno pokupio koji predizborni poen i još jedan mandat. Projekti su OK, ali mislim da će biti teško izvodivi, jer na cigančenje za donacije više nasjedaju samo rijetki..ovo će se morati uraditi vlastitim parama, a pare se troše na gluposti...

Za vrijeme njezinog mandata Baščaršija je gotovo u potpunosti upropaštena, grad nikada nije bio prljaviji. Punom parom jedino radi web stranica na kojoj se redaju svi uspjesi- prijemi milion raznih delegacija i ispijanje kafa sa njimaZnači njezina besmrtna dostignuća su “krečenje” nekoliko fasada i popločavanje Baščaršije zbog koga su svoje najdublje ogorčenje izrazili stručnjaci iz državnog zavoda za zaštitu kulturnih spomenika..


Popločavanje Baščaršije je urađeno tako dobro da se ljudima iz struke diže kosa na glavi... toliko o tome...

Koliko je za vrijeme njezinog mandtata metropola dobila javnih WC-a? . Koje fasade? Alipašino, Mojmilo, Čengić Vila su... su također dio grada, takvim sređivanja fasada oni će doći nared 21 i neke. Smrdljivi haustori, po život opasni liftovi, razvaljeni pločnici i trotoari. K.K. Bosna je umalo svoje utakmice ULEB kupa umjesto u Skenderiji igrala u Širokom Brijegu..Sezona klizanja za djecu traje malo više od 1 mjesec..

Ovo nije direktna tema, tema jeste sigurnost u gradu, ali kada se već hvali svojim uspjesima - ona nije jučer došla na vlast - njezina vlast je mislim pri kraju. Osim nekoliko fasada i svojevoljnog popločavanja Čaršije-bez konsultovanja sa stručnjacima. ima li još koji uspjeh?



Ah da uradila je- išla je kod Milana Bandića (ili je trebala ići) da je ovaj uputi u tajnu, kako neki grad može organizovati utrku svjetskog kupa u skijanju i staviti ga u kalendar FIS-a.. Iako u gradu postoji hiljadu stručnjaka sa bogatim iskustvom sa olimpijade koji bi to organizovali perfektno. Lijep povod da nam se smije cijeli svijet

Pozitivni zeultati njezinog rad stvarno nisu vidljivi, osim ako u tajnosti ne gradi metro- pa nas ne iznenadi u oktobru..


100 puta izgovorena laž postaje istina. zato treba odgovarati na provokacije- ne zbog branitelja lika i djela gradonačelnikovice, nego zbog mnogih ljudi koji ovo čitaju, a nemaju drugi izvor informacija..

A gradonačelnikovica se fakat prošle sedmice hvalila sa uspješnim projektima - koji se još uvijek nalaze na pausu..

Zadnji put nas je obrukala kada je za rukav vodila njemačkog ambasadora Šmunka i žicala od njega lovu - čovjek joj je lijepo rekao: Neka vaši bogataši odriješe kesu za to što tražite..odnosno - nema para od mene...
User avatar
Discball
Posts: 490
Joined: 31/10/2006 09:56

#3 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Discball »

Evo par primjera rada gradonačelnice...a bogami i premijera kantona Sarajevo

Mjesto događanja Titova ulica ili ti za one koji neznaju Centar (najstroži) Sarajeva

Vrijeme događanja, prošlost, sadašnjost, budućnost...ja sam bio eto sposoban zabilježiti ovu tako rijetku pojavu u Sarajevu i zamrznuti trenutak da ostane pokoljenjima u sjećanju :x :x :x

Image

Image

Image

Za onog kretena Pljuvačku ili već nekako tako, zbog ovakvih stvari u normalnoj zemlji bi pala cijela vlada, a navešću primjer zbog nedovoljno ravno postavljenih šahtova u jednom gradu ne baš tako daleko odavde u Europi jedna osoba na funkciji je podnijela ostavku jer su je GRAĐANI prozvali zato što su šahtovi odstupali nekih 5mm (da milimetara) od ostatka ceste, treba li da spomenem da je funkcija veoma slična našem premijeru kantona i gradonačelnice.
I šta se dalje dešavalo je, da je osoba podnijela ostavku, došla druga na njeno/njegovo mjesto i fino rekla izvođaču radova da mora napraviti popravke o vlastitom trošku. O kako ova rečenica zvuči...čista naučna fantastika za ove naše prostore, samo nam Alien-i fale.

Jebote u normalnim zemljama neko može da podnese ostavku zbog jebenog šahta, a nama su šahtovi najmanji problem u Gradu i Državi, ljude ubijaju na ulici i to je normalna pojava, a da bi se podnijela moralna ostavka trebaju institucionalni mehanizmi - najveća glupost koju sam u životu čuo, ili imaš obraz ili ga nemaš.

Pitam se dali bi gospođa (ako se tako može nazvat`) otišla u Dubai da je kojim slučajem njeno dijete zadobilo neku recimo povredu i završilo na Koševu na Traumi, otkazo bi se Dubai odmah bez pogovora osim naravno ako je bezosjećajna kuja i nije je briga za vlastito dijete. Gospodin Tajo urla kao idiot i još prijeti kako neće dati ostavku, pitam se da je kojim slučajem njegovo dijete izbodeno u tramvaju, na koji bi način ova cijela priča bila ispričana, a da mene neko ovoliko proziva, reko bi mu gonite se u tri lijepe .... i počeo se baviti hortikulturom ili već nekim drugim po živce poželjnim poslom.

:x :x :x
Prenj
Posts: 7014
Joined: 20/07/2004 08:59

#4 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Prenj »

valterbranisarajevo wrote:Ah da uradila je- išla je kod Milana Bandića (ili je trebala ići) da je ovaj uputi u tajnu, kako neki grad može organizovati utrku svjetskog kupa u skijanju i staviti ga u kalendar FIS-a.. Iako u gradu postoji hiljadu stručnjaka sa bogatim iskustvom sa olimpijade koji bi to organizovali perfektno. Lijep povod da nam se smije cijeli svijet
...
Mogla je od Bandica traziti i odgovor na jednostavno, ali za sarajevske vlasti i graditelje, tako komplikovano pitanje:
Kako napraviti i poplocati tramvajsku prugu, a da se isti posao ne mora ponavljati svake tri godine?
Mogao bih se jos kladiti da ga svaki put obavljaju iste firme ...
User avatar
Tesssa
Posts: 3753
Joined: 29/11/2006 15:33
Location: nja nja :)
Contact:

#5 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Tesssa »

Discball wrote:
Image
Podsjeti me sad na naizdrziv smrad koji dolazi iz Pruscakove ulice :x Naime, na mjestu nekadasnjeg City fashiona, sad nije nista, ali ko zna sta je sve unutra. Iz godine u godinu postaje sve gore i gore, smrad je grozan :roll: A naravno niko da reaguje.

Divno se brinete o turizmu grada gospodjo Borovac, ma divota! :oops:
Prenj
Posts: 7014
Joined: 20/07/2004 08:59

#6 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Prenj »

valterbranisarajevo wrote:Trebević je postao velika deponija smeća, a u novu žičaru nije ugrađen niti jedan šaraf.
Trebevicka zicara je napravljena 1959. godine, cetrnaest godina nakon zavrsetka II svjetskog rata, vlastitim novcem, bez skupih i nepotrebnih studija, a kamoli, gluho bilo, koncesija, u vremenu kada je izgradnja takvih objekata bila daleko skuplja i komplikovanija nego danas.
Sada je sasvim izvjesno da Trebevicka zicara nece biti obnovljena do 2009., cetrnaest godina nakon proslog rata.
Takodjer je potpuno izvjesno da ce jos neka kompanija, koja se nikada prije nije bavila izgradnjom zicara, dobiti lijepe novce da uradi "studiju".
Kazu, izgradnja bi kostala 16 miliona, pa bice da su pare glavni razlog, sto zicare u dogledno vrijeme jos nece biti.
Pitam se koliko je kostala izgradnja plinovoda do Bjelasnice, kojem je jedina svrha bila da ugrije apartmane guzonja, da oni ne bi slucajno ruke prljali lozeci drva?
Last edited by Prenj on 16/03/2008 20:52, edited 1 time in total.
User avatar
sesalmir
Posts: 893
Joined: 11/09/2007 20:17
Location: Maria's castle

#7 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by sesalmir »

Najbolja gradonacelnica ikada.
Prenj
Posts: 7014
Joined: 20/07/2004 08:59

#8 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Prenj »

sesalmir wrote:Najbolja gradonacelnica ikada.
Argumentovano, pliz, kao sto smo i napisali u uvodu teme.
User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

#9 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by valterbranisarajevo »

Nesnošljivi smrad koji se osjeti iz mnogih u ratu uništenih objekata: npr. bivšeg kina Sutjeska. Ta zgrada se nalazi 100 metara od glavnih institucija vlasti..Ako nema para za renoviranje može se makar očistiti...čeka se valjda neka zaraza..

Namjera da se od porodilišta napravi hotel i pored donacije 4 milina KM od strane Turske vlade koja bi u tom slučaju propala. Porodilište ni danas nije završeno, a u kakvim se uslovima rađaju naši mali sugrađani mogu samo zamisliti. Da je uradila nešto po pitanju tog kapitalnog projekta, ja bih joj bio zahvalan do kraja života...

Tada sam također bio ponosan na građane Sarajeva što su digli svoj glas i spriječili da se umjesto porodilišta Dr. Zehra Muidović napravi - kupleraj...

Eh da se sjetiti svih naziva silnih tema u kojima je opisivan javašluk i nerad kantonalnih i gradskih vlasti, pa samo lijepiti linkove...
User avatar
Mogly
Posts: 374
Joined: 31/12/2007 11:34

#10 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Mogly »

Ja na ovo oko smjene malo dugačije gledam. Pored toga što ne rade svoj posao, mene nešto drugo jače motivira da tražim njihove ostavke. Dakle - moralna odgovornost. Ja je osjećam kao građanin, najteže se mirim s činjenicom da su ljudi u tramvaju sjedili i nisu ništa poduzeli. Ja osjećam stid što sam građanin ovog grada jer živim u sistemu vrijednosti koji nije dostojan čovjeka, a nemem hrabrosti da se recimo zapalim pred "zaždivenom gumom". Tražim neki način da se izvinem rodbini žtrava i to isto očekujem od ljudi koji me predstavljaju. Dakle gradonačelnica, premijer (kantonalni, pederalni, državni, cijeli spisak sa glasačke liste). Tu je naravno i ona druga odgovornost, za neučinjeno. Ona troši 20i nešto miliona, a on 270miliona i imaju obraza da kažu nije moja nadležnost. Evo
User avatar
grunt
Posts: 2067
Joined: 17/01/2008 23:41
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
Contact:

#11 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by grunt »

Ako je njena uloga da je uvijek sređena,da putuje po svijetu itd. onda joj je ocijena odličan-5,u suprotnom loše.
Dali ste čuli da su općine spremile velike pare i da če ubrzo krenuti veliko renoviranje ulica u Sarajevu i glavnih i sporednih(u septembru su općinski izbori),a bazen na Otoci se otvara nakon svih ovih godina u septembru pred izbore,šta mislite ko če presijeći vrpcu :-D
User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

#12 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by valterbranisarajevo »

SARAJEVO - Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH i predstavnici Zavoda za kulturno-historijsko nasljeđe FBiH obustavili su juče radove na privremenom izmještanju Tašlihana u Sarajevu.

Radovi su obustavljeni nakon što su predstavnici Komisije utvrdili da radnici koji privremeno izmještaju ostatke Tašlihana na Baščaršiji macolama i krampama izbijaju zidove.

Predstavnici Zavoda su kazali da ne mogu dozvoliti tako destruktivno uništavanje ostataka spomenika, te je odlučeno da će se o ovom problemu razgovarati danas u Sarajevu.

Ovo nam je potvrdila Amra Hadžimuhamedović, predsjedavajuća Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH. Ona je objasnila da su predstavnici Komisije bili na licu mjesta, te da su fotografisali varvarsko uništavanje ostataka ovog hana, jednog od najstarijih u BiH, ispod kojeg investitor, "Evropa" d.d, planira graditi podzemne garaže.
"Plakali smo nakon onoga što smo vidjeli. Sada ja federalnim, kantonalnim i gradskim vlastima postavljam pitanje da li je važniji privatni investitor ili je važniji Tašlihan, koji je kulturno-historijski spomenik", ističe Hadžimuhamedovićeva.

Smatra da je u pitanju privatni interes, te da "oni koji su odobrili ovakav projekat" dobro znaju da je u drugim zemljama zabranjeno narušavanje spomenika, a kamoli njihovo uništavanje.
"Razmišljamo o tome da pokrenemo peticiju, te da pozovemo sve građane, posebno intelektualce da se izjasne o ovome skandalu", rekla je Hadžimuhamedovićeva.


Svaki komentar je suvišan. Semiha naravno nema pojma o ovome. Ona mora poslati inspekciju da vidi šta se sve to dešava, kao da je čaršija u Istanbulu a ne 500 metara od njezinog kabineta i to samo zato što je valjda bilo stid ljudi iz gradske uprave Istanbula koji su se sažalili na ono na što naši vlastodršci ne pokazuju nikakvu sažaljenje.

Inspekcija je trebala biti poslata na teren prošle nedjelje, ali prođe od tada ....Nigdje "ni habera" o rezultatima istrage.. Još jedna laž i obmana gradonačelnikovice...
kikiricky
Posts: 6
Joined: 28/09/2004 15:41
Location: Sarajevo

#13 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by kikiricky »

do sada je jedina nesto radila.....
sta su radili oni prije nje....NISTA
respect Semihi,u kakvom okruzenju radi i u kakvoj drzavi skidam joj kapu.
:bih: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :thumbup: :bih: :bih:
Prenj
Posts: 7014
Joined: 20/07/2004 08:59

#14 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Prenj »

Mogly wrote:Ona troši 20i nešto miliona, a on 270miliona i imaju obraza da kažu nije moja nadležnost. Evo
Budzet Kantona Sarajevo za 2008. godinu je 850 miliona KM. Kada se jos dodaju budzeti grada i cetiri gradske opstine to izadje na ukupno 1000 miliona KM. ili 2500km po jednom stanovniku Kantona.
http://www.ks.gov.ba/ak/31.01.08.zip
U sta je utrosen taj novac??????


Za poredjenje, budzet RS za 2008. je 1500 miliona KM,
http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada ... tinica.pdf
budzet Federacije BIh za 2008. je 1757 miliona KM,
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=44
Predlozeni budzet BIH za 2008. je 1186 miliona.
Last edited by Prenj on 16/03/2008 23:49, edited 1 time in total.
Prenj
Posts: 7014
Joined: 20/07/2004 08:59

#15 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Prenj »

kikiricky wrote:do sada je jedina nesto radila.....
sta su radili oni prije nje....NISTA
respect Semihi,u kakvom okruzenju radi i u kakvoj drzavi skidam joj kapu.
:bih: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :thumbup: :bih: :bih:
Za usporedbu, evo par crtica o tome kako se u Sarajevu gradilo nakon II svjetskog rata:
- stadion Kosevo je napravljen 1948., svega tri godine nakon rata,
- Univerzitet je otvoren 1949.,
- gradnja Grbavice i Cengic Vile je otpocela 1949.,
- nasa prelijepa zeljeznicka stanica je zavrsena 1949.,
- uspinjaca je pustena u rad 1959. i to bez milion skupih studija, bez koncesije, ...
...
Ovo je sve napravljeno bez ijednog dolara strane pomoci.

A Semiha???
User avatar
Discball
Posts: 490
Joined: 31/10/2006 09:56

#16 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Discball »

kikiricky wrote:do sada je jedina nesto radila.....
sta su radili oni prije nje....NISTA
respect Semihi,u kakvom okruzenju radi i u kakvoj drzavi skidam joj kapu.
:bih: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :thumbup: :bih: :bih:

Znaš šta je postigla, javne kuhinje su bile ,tu su još uvijek i biće i dalje za veliki broj naših sugrađana na rubu egzistencije.

Da ja tebe pitam nešto, jeli tebi svejedno gledati kako ljudi u redu stoje s kanticama u ruci da dobiju obrok da nešto pojedu ili pak da prebiru po kontejnerima da bi se prehranili.

Pogledaj cifre budžeta iznad i onda mi samo reci da se nemože od toga izdvojiti neki novac da se riješe bijede i neimaštine ljudi koji su primorani da stanu u red s kanticom, od kojih su velika većina penzioneri koji su nažalost zaradili pošteno svoju penziju a sada su primorani na milostinju.

A zašto, zato što imaš mali milion Semiha, Samira i Brankovića i njima sličnih koji i tebe idiota kradu, ali jebiga ti nisi dovoljno inteligentan da skontaš.
User avatar
Mogly
Posts: 374
Joined: 31/12/2007 11:34

#17 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Mogly »

Mogly wrote: Ona troši 20i nešto miliona, a on 270miliona i imaju obraza da kažu nije moja nadležnost. Evo
Čuj mene budale, još ja znam da je budžet 847 i kusur miliona i pišem 270 :? Otkud mi ovo...svašta
User avatar
Jara
Posts: 31408
Joined: 27/03/2006 00:36

#18 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Jara »

Kaže turizam je važan pa zato prioritet u sređivanju ima Ferhadija...
Gospođo draga, ovdje su prisutne stvari koje su u svjetskim turističkim centrima nezamislive. :-)
Turizam je i Gras, i taksisti, i ugostiteljski objekti...npr. ni jedno stajalište tzv. komercijale nije obilježeno!!! :roll:
Po Čaršiji, Ferhadiji itd. gradonačelnici i premijeru KS pred nosom turistima grad pokazuju divlji, neregistrirani turistički vodiči, strani državljani i domaći bez dozvole za rad za šta zakon predviđa vrlo visoke kazne! To je u ZG, kod Bandića, nezamislivo!!! Ma nezamislivo je sada i u Mostaru!!!
Gospođa izgleda uopće ne poznaje zakone koji regulišu ugostiteljstvo i turizam! Inače bi se budžet dooobro napunio parama od svakojakih kazni!
Gdje je inspekcija? A tek taksisti na aerodromu i željezničkoj i autobuskoj stanici! :x Centrotrans odavno predao projekat o liniji s aerodroma, ali ništa od toga. Zašto???
Prenj
Posts: 7014
Joined: 20/07/2004 08:59

#19 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Prenj »

Jara wrote:Kaže turizam je važan pa zato prioritet u sređivanju ima Ferhadija...
Gospođo draga, ovdje su prisutne stvari koje su u svjetskim turističkim centrima nezamislive. :-)
Turizam je i Gras, i taksisti, i ugostiteljski objekti...npr. ni jedno stajalište tzv. komercijale nije obilježeno!!! :roll:
...
[/b]
Jos da dodam da hoteli sebi odoka stavljaju kategorije, u Sarajevu i zadnja rupa sebi moze nekaznjeno okaciti pet zvjezdica ...
User avatar
Discball
Posts: 490
Joined: 31/10/2006 09:56

#20 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Discball »

Na koliko mjesta u gradu možeš pronaći one mape "Vi se nalazite ovdje" koje bi trebale biti pomoć svakom turistu.

Ja sam vidio samo dvije ili tri....
Prenj
Posts: 7014
Joined: 20/07/2004 08:59

#21 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Prenj »

Sta bi sa Pomodorinom koji je otrovao nasih 600 sugradjana?
Radi opet, naravno.
Nije ni cudo sto i ovakvi opisi boravka u Sarajevu kruze internetom:
http://dianeculver.blogspot.com/2007/09 ... ience.html
That night we made our way into Sarajevo and the bonding began. I woke up the next morning to find out that about half of our group was really sick during the night with food poisoning. For the day we were only scheduled lectures so they were all cancled and we had a free day. As the day progressed more people got sick too. By the next day only about 7 people from our group of 47 had not gotten sick...i unfortunately was not one of the lucky ones.
Prenj
Posts: 7014
Joined: 20/07/2004 08:59

#22 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by Prenj »

Discball wrote:Na koliko mjesta u gradu možeš pronaći one mape "Vi se nalazite ovdje" koje bi trebale biti pomoć svakom turistu.

Ja sam vidio samo dvije ili tri....
A i one su vjerovatno ostale od Olimpijade :D
User avatar
protest.ba
Posts: 105
Joined: 03/03/2008 23:29
Location: Sarajevo
Contact:

#23 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by protest.ba »

Prenj wrote:
sesalmir wrote:Najbolja gradonacelnica ikada.
Argumentovano, pliz, kao sto smo i napisali u uvodu teme.
Obzirom da je do sada jedina gradonačelnica, svakako jeste najbolja. Eto argumenta :shock: :D
User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

#24 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by valterbranisarajevo »

Niko nije kriv za Pomodorino

Niko nije kriv za smrt beba na pedijatriji

Niko nije kriv za tragediju u domu Ljubica Ivezić..

Naravno da postoje krivci, ali sadašnjim vlastima nije stalo da se oni nađu i osude... :(

Pitam se zašto- zato što i oni snose veliki dio odgovornosti zbog nerada sanitarnih, protivpožarnih, tržišnih i ostalih inspekcija koje su pod njihovom kontrolom.

Da su te inspekcije redovno radile svoj posao, obilazili restorane, bolnice, dom, tragedije su se možda mogle izbjeći..
User avatar
bpsang
Posts: 10258
Joined: 10/07/2005 21:03
Location: AK,

#25 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnice?

Post by bpsang »

Nema niti jednog javnog wc-a na potezu od Tržnice do Ilidze
Post Reply