kako joj stati na rep ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
weed

#126 Re: kako joj stati na rep ?

Post by weed »

Loulou, nije mi jasno to tvoje "konstantna borba"... al' nikako... kad napises "konstantna", kao da mislis na pridobijanje nekoga... ako je to upitanju, onda tu ljubavi nema.. barem ne na obje strane...

A sad da te pitam... kad govorimo o borbi, ali ne konstantnoj... jesi li udata ili u vezi?

Ako jesi, sta je to sto te drzi s tim covjekom i sta njega drzi pored tebe... sta, zajedno ste i to je to, jel... ili, volite se i to je to... hoces da kazes da se i dalje, ako ste vec u vezi, ne borite jedno za drugo... ta borba nije borba macevima i kojekakvim oruzjima, niti borba do krvi... to je borba sitnicama, kojima uljepsavate ili zagorcavate zivot jedno drugom... na kraju krajeva - samo od ljubavi se ne zivi... cak se i za nju boris... bojim se da su u zabludi svi koji misle suprotno...

A za te guzove sto ih, evo vec drugi put, citiras... to je uprosteno napisano, mogao sam napisati i "Voli svog covjeka, pruzi mu sve i on nece u drugoj curi/zeni traziti to sto s tobom nema"... nemoj se bukvalno hvatati za rijeci, pokusaj neko znacenje naci... a ne, "aha evo guzova, to nema veze sa ljubavlju - sex i nista vise"...

:mrgreen:
pustopoljina

#127 Re: kako joj stati na rep ?

Post by pustopoljina »

jednostavno suprotni karakteri...neko trazi mirnu,a neko nemirnu vezu.
ljubav_aha

#128 Re: kako joj stati na rep ?

Post by ljubav_aha »

capella wrote:Ni jedan to neće reći..iz kurtoazije..već jer rekao ne može joj ništa jer je to bolesno, navodno, što radi...dakle neće joj ništa reći
iz kurtozaije se ne kaze direktno osobi koji ne poznajes dovoljno,ali izgleda dovoljno kao dama,gospodja ,sta god,a zenama poput ove se moze vrlo lako reci,neka pokusa,jel ima jajca ili ne
Last edited by ljubav_aha on 23/01/2009 03:35, edited 1 time in total.
encian

#129 Re: kako joj stati na rep ?

Post by encian »

istog ste vi kova kad ti njemu rovis po mobitelu i mailu. pokazuje da nemas postovanja prema njemu, osim sto mu ne vjerujes. sto ce on u takvoj vezi?
ljubav_aha

#130 Re: kako joj stati na rep ?

Post by ljubav_aha »

encian wrote:istog ste vi kova kad ti njemu rovis po mobitelu i mailu. pokazuje da nemas postovanja prema njemu, osim sto mu ne vjerujes. sto ce on u takvoj vezi?
zelis reci,da tip vjeruje djevojci dok ne brise informacije sa mobitela :mrgreen:

izgleda da ti imas problema sa zenama tebi jedino pozntaog "tipicnog kova",eh pa dragi moj,grijesis,prva ne bih provjeravla mobitel,jer ako ga dobro poznajem,sigurno cu znati da nesto mulja,ili bih to rekla direktno

a sta bi ti uradio,da li bi rekao kolegici da prestane :?:
encian

#131 Re: kako joj stati na rep ?

Post by encian »

zelim reci, da su meni kao zeni, istog kova capella i njena "suparnica". rovarenje po privatnim stvarima bilo koga je nisko i prljavo, i osim toga sto pokazuje da nekome ne vjeruje, pokazuje i da ima malu samouvjerenost i samopostovanje, a i postovanje prema svome partneru. a mislim da je ovo posljednje kljucna stvar za uspjeh bilo koje veze. mozda sam ja blesava, ali znam sifre svog muza, i nikad nisam otvorila njegov mail. takodjer ga ne citam kad ostane otvoren na compu.
ljubav_aha

#132 Re: kako joj stati na rep ?

Post by ljubav_aha »

encian,da,u pravu si :)
Majjah

#133 Re: kako joj stati na rep ?

Post by Majjah »

Ja samo znam da i mis nekad voli rupu da promijeni ;) Nista mi nije ofirnije vec kad gledam sa strane kako u ovakvim situacijama uvijek se okrivljuje samo jedna strana, a partner nikad nije kriv, nevinasce! :D
Eh sad, prema opisanome taj TVOJ tako ce reagovati samo ako je a) papuchar b) moze imati probleme na poslu ako je odbije direktno, ali to je vec otvoreni mobing!
Neko vec spomenu ovdje da muskarac u takvim situacijama ili ce je zatjerati u mp3, ili ce uzeti ono sto mu se otvoreno nudi ;) Kod nas nazalost nema nista ,,izmedju'', nama ne treba nabacivanje zena koje su nam odbojne da bi digli svoj ego, to nas samo cini nesigurnim i nervoznim, jednostavno smeta nam. :-D A koja ti nije odbojna, a nije ti familija....ma znas vec i sama :mrgreen:
Bumbar

#134 Re: kako joj stati na rep ?

Post by Bumbar »

Super Hik wrote:
capella wrote:Onda je najbolje da JA TEBE poštrcam NJENIM mlijekom :D i svi sretni
ili jos bolje, nek me ona postrca svojim mlijekom, tako cemo biti oboje zadovoljni, i ti sto si je se rijesila a i ja....ne moram obrazlagati zasto..... :D
@super hik...kontrolisi se prilikom davanja komentara!! :evil: :evil: :x
weed

#135 Re: kako joj stati na rep ?

Post by weed »

ljubav_aha wrote:
capella wrote:Ni jedan to neće reći..iz kurtoazije..već jer rekao ne može joj ništa jer je to bolesno, navodno, što radi...dakle neće joj ništa reći
iz kurtozaije se ne kaze direktno osobi koji ne poznajes dovoljno,ali izgleda dovoljno kao dama,gospodja ,sta god,a zenama poput ove se moze vrlo lako reci,neka pokusa,jel ima jajca ili ne
Jajca za sta? Da kaze toj trebi da odjebe, jer on ima curu? Ne znam zasto bi to uradio? Prvo - o vezi se radi, a ne o braku... a veza je trazenje partnera za kojeg ces se ozeniti/udati... zato ljudi i imaju nekoliko veza, dok ne nadju osobu koja im odgovara (rijetki su oni koji iz prve ubodu i ozene si ili udaju za tog nekog prvog/u)... drugo - ako lik skonta da mu ta treba sto mu se nabacuje, moze ponuditi vise od sadasnje cure - ne vidim razlog zasto ne bi pokusao napraviti nesto s njom, kad mu vec ova sadasnja ne pruza toliko... svakom frajeru prija kad mu se nabacuju trebe i trebice (osim ako nije rijec o gejevima)... i samo frajer koji je u dobroj vezi i u istoj ima sve za sta misli da mu je potrebno, NECE razjebavati tu vezu i letjeti na drugi cvijet... zato opet kazem - naravno ako je lik vrijedan ove cure - nek' se bori za njega i pokaze mu da od nje NEMA bolje kad je on upitanju... :dance:
walkabout

#136 Re: kako joj stati na rep ?

Post by walkabout »

poshalji je meni :oops:
pustopoljina

#137 Re: kako joj stati na rep ?

Post by pustopoljina »

nikad ne bih pregledala bez dopustenja,ali bi mi islo na zivce da sam s nekim godinama,a da ne smijem pipnuti njegov mobitel.
moj partner ima apsolutno zeleno svjetlo za moj mobitel,a i ja za njegov... to je doslo spontano-de javi se ti,ja ne mogu...de vidi sta pise...joj de odgovori,dok ja...de mi namjesti ono da mi javi,ako me neko zove dok pricam,de mi iskljuci voicemail,imas kakvih melodija...postoje situacije,ljudi gdje je fakat glupo da se ja javim,a njega zovu-i obratno...ali mobitel nije tabu.
mislim- privatnost cijenim,trazim i dajem,ali kad vidim da nista ne krije :P ...a kad vidim da voli biti misteriozan,a godine prolaze-nemam ja tu sta traziti.
encian

#138 Re: kako joj stati na rep ?

Post by encian »

malo je bezveze da neko cuva mobitel ko oci u glavi od bracnog druga/partnera. javit se kad ti neko kaze, provjeriti ili odgovoriti na mail kad ti neko kaze, skroz je drugacije od kopanja po partnerovim mailovima trazeci "nesto".
Cholina_Lokica

#139 Re: kako joj stati na rep ?

Post by Cholina_Lokica »

joj ako mi ima ista mrze od tog preturanja po mob-u. kad mi neko s kim sam u vezi iz cista mira eto uzme mob da vidi sta ima, nema veze sto stvarno nista ne krijem, naprosto pocnem dozivljavati nervne slomove i napade histerije. cisto zato jer su to neke privatne stvari, i moze se desiti npr. ja s jaranicom se dopisivala oko toga kako se ona posvadjala sa sestrom, ili kako se sexala sa nekim, i nema razloga da neko to cita, jer ga se to ne tice :) i nikad mi nije palo na pamet da neciji telefon kontrolisem, ako mi kaze de se javi ok, ili ako ja njemu kazem to isto, sve vise od toga mi je dno nepovjerenja.
faye

#140 Re: kako joj stati na rep ?

Post by faye »

:lol:

jasta. hajd eto i da nijedan nece reci. zna pokazati :P
iskreno, ne vidim da ti tu mozes ista uraditi. ako on nece, nece. ako hoce... :cry: zao mi je onda.
pjega

#141 Re: kako joj stati na rep ?

Post by pjega »

nesto postavljam ovo pitanje sve cesce u posljednje vrijeme. koliko je vama djeci godina? :D
JThomas

#142 Re: kako joj stati na rep ?

Post by JThomas »

faye wrote: iskreno, ne vidim da ti tu mozes ista uraditi. ako on nece, nece. ako hoce... :cry: zao mi je onda.
sve se svodi na ovo.

moj dobar drug voli reći nekako ovako: ako ona hoće da me prevari, prevariće me na mom pragu a ja je neću moći spriječiti.

volja je jedino bitna :)
alijadzigibau

#143 Re: kako joj stati na rep ?

Post by alijadzigibau »

Cappela moras se potrudit tj bit puno puno perverznija.....probaj s uletanjem i non stopnim nudzenjem ofis sekse :D
Loulou

#144 Re: kako joj stati na rep ?

Post by Loulou »

hladovina wrote:Loulou, nije mi jasno to tvoje "konstantna borba"... al' nikako... kad napises "konstantna", kao da mislis na pridobijanje nekoga... ako je to upitanju, onda tu ljubavi nema.. barem ne na obje strane...

A sad da te pitam... kad govorimo o borbi, ali ne konstantnoj... jesi li udata ili u vezi?

Ako jesi, sta je to sto te drzi s tim covjekom i sta njega drzi pored tebe... sta, zajedno ste i to je to, jel... ili, volite se i to je to... hoces da kazes da se i dalje, ako ste vec u vezi, ne borite jedno za drugo... ta borba nije borba macevima i kojekakvim oruzjima, niti borba do krvi... to je borba sitnicama, kojima uljepsavate ili zagorcavate zivot jedno drugom... na kraju krajeva - samo od ljubavi se ne zivi... cak se i za nju boris... bojim se da su u zabludi svi koji misle suprotno...

A za te guzove sto ih, evo vec drugi put, citiras... to je uprosteno napisano, mogao sam napisati i "Voli svog covjeka, pruzi mu sve i on nece u drugoj curi/zeni traziti to sto s tobom nema"... nemoj se bukvalno hvatati za rijeci, pokusaj neko znacenje naci... a ne, "aha evo guzova, to nema veze sa ljubavlju - sex i nista vise"...

:mrgreen:
(Postojeću, pretpostavimo funkcionalnu vezu) između dvoje ljudi ne bih stavljala u konekst nečeg tako mukotrpnog kao što je borba. ("1. vojn. sudar većih razmjera između vojnih jedinica ili vojski, osnovni oblik ratnog djelovanja
2. proces svladavanja (drugoga ili čega u sebi) [borba do posljednje kapi krvi; borba na život i smrt do posljednje mogućnosti]; rivalstvo, sukob b. nastojanje, zalaganje [borba za bolje sutra]"
)

"Sitnice koje uljepšavaju vezu" bih nazvala znakovima pažnje, njegovanjem ljubavi.

Da ne zaboravimo guzove :D Ako si mislio, ili, kako kažeš, mogao napisati - "Voli svog covjeka, pruzi mu sve i on nece u drugoj curi/zeni traziti to sto s tobom nema", zašto nisi? Analogija koju si provbitno ponudio (guzovi - djevojka) implicira doživljaj djevojke, kao osobe.

I, kao što sam ranije pomenula, mislim da smo svi svjedoci mase slučajeva gdje jedna osoba voli drugu, "pruža sve", i pri tome "ne zadrži" drugu osobu pored sebe, zar ne? Uzroci toga su višestruki, ali ne bih dalje zachatavala :mrgreen:
Loulou

#145 Re: kako joj stati na rep ?

Post by Loulou »

pustopoljina wrote:jednostavno suprotni karakteri...neko trazi mirnu,a neko nemirnu vezu.
Naravno, neko voli "Mirno more", a neko "Mr. & Mrs. Smith" :D
Ima tu i varijacija, svakako....
PalaSa Marsa

#146 Re: kako joj stati na rep ?

Post by PalaSa Marsa »

Sta li bi ovdje, dali je rep nastradao :?: :mrgreen:
ljubav_aha

#147 Re: kako joj stati na rep ?

Post by ljubav_aha »

hladovina wrote:
ljubav_aha wrote:
Jajca za sta? Da kaze toj trebi da odjebe, jer on ima curu? Ne znam zasto bi to uradio? Prvo - o vezi se radi, a ne o braku... a veza je trazenje partnera za kojeg ces se ozeniti/udati... zato ljudi i imaju nekoliko veza, dok ne nadju osobu koja im odgovara (rijetki su oni koji iz prve ubodu i ozene si ili udaju za tog nekog prvog/u)... drugo - ako lik skonta da mu ta treba sto mu se nabacuje, moze ponuditi vise od sadasnje cure - ne vidim razlog zasto ne bi pokusao napraviti nesto s njom, kad mu vec ova sadasnja ne pruza toliko... svakom frajeru prija kad mu se nabacuju trebe i trebice (osim ako nije rijec o gejevima)... i samo frajer koji je u dobroj vezi i u istoj ima sve za sta misli da mu je potrebno, NECE razjebavati tu vezu i letjeti na drugi cvijet... zato opet kazem - naravno ako je lik vrijedan ove cure - nek' se bori za njega i pokaze mu da od nje NEMA bolje kad je on upitanju... :dance:
nekoliko veza,naravno,ali ne u isto vrijeme
burek_in_space

#148 Re: kako joj stati na rep ?

Post by burek_in_space »

ljubav_aha wrote:
nekoliko veza,naravno,ali ne u isto vrijeme
Shta fali?! :mrgreen:
zelenashica

#149 Re: kako joj stati na rep ?

Post by zelenashica »

burek_in_space wrote:
ljubav_aha wrote: