A kad je grmilo, druga se pjesma pjevala...
Kako je SDA trgovala teritorijama
- NightSkyWalker
#26 Re: Kako je SDA trgovala teritorijama
Ala je danas svako pametan. Sve sve znaju i imaju neke ideje.
-
vinja
#27 Re: Kako je SDA trgovala teritorijama
neretvanac wrote:Lahko je iz Sarajeva djeliti i dodjeljivati Mostar.
Jednom se pokazalo da nasi ljudi na to ne pristaju, pa ako treba ne pitaju nista ni Sarajevo, a kamoli da pristanu sad.
Ko sto rece moj komsija neki dan :" Da je bilo po njihovom iz Bosne, rampa bi im bila u Vrapcicima kad idu na more"![]()
Pretjerano, al jasno sta se hoce reci.
S druge strane, Mostarci sami sebi su djelimicno skuhali ovo danas sto imaju, ne desi se ovom gradu vece zlo od SDA i HDZ.
Slazem se. A za rampu me nasmija
Nego, ja ne mogu shvatiti da i sada postoje ljudi koji ce te popljuvati ako pricas o tome... Kao - ne mrze oni nas sto su nas zaignorisali, nego sad mi mrzimo kad o tome progovorimo...
A danasnja situacija je naravno - do nas samih. O tome nisam ni pricala... Jedino sto me opravdava da zugam na situaciju to je da nikada nisam glasala ni za jedne ni za druge. A i sto svaki put izadjem na izbore, pa se trudim glasati za neke trece... A pitanje je i sta bi bilo da dodju ti neki treci...
Pozdrav tebi iz satranog, ali slobodnog MO
-
neretvanac
#28 Re: Kako je SDA trgovala teritorijama
Otprilike. Uglavnom treba biti svjestan da sami sebi moramo krojiti sudbinu, sto se prije okrenemo sami sebi umjesto Sarajevu, to bolje po nas.vinja wrote:neretvanac wrote:Lahko je iz Sarajeva djeliti i dodjeljivati Mostar.
Jednom se pokazalo da nasi ljudi na to ne pristaju, pa ako treba ne pitaju nista ni Sarajevo, a kamoli da pristanu sad.
Ko sto rece moj komsija neki dan :" Da je bilo po njihovom iz Bosne, rampa bi im bila u Vrapcicima kad idu na more"![]()
Pretjerano, al jasno sta se hoce reci.
S druge strane, Mostarci sami sebi su djelimicno skuhali ovo danas sto imaju, ne desi se ovom gradu vece zlo od SDA i HDZ.
Slazem se. A za rampu me nasmija![]()
Nego, ja ne mogu shvatiti da i sada postoje ljudi koji ce te popljuvati ako pricas o tome... Kao - ne mrze oni nas sto su nas zaignorisali, nego sad mi mrzimo kad o tome progovorimo...
A danasnja situacija je naravno - do nas samih. O tome nisam ni pricala... Jedino sto me opravdava da zugam na situaciju to je da nikada nisam glasala ni za jedne ni za druge. A i sto svaki put izadjem na izbore, pa se trudim glasati za neke trece... A pitanje je i sta bi bilo da dodju ti neki treci...![]()
Pozdrav tebi iz satranog, ali slobodnog MO
Opet je najljepsi.Ne moze 100 sumornih, sivih bosanskih magli zamjeniti nase sunce i Neretvu
Pozdrav
- NightSkyWalker
#29 Re: Kako je SDA trgovala teritorijama
Sve junak do junaka....