Kako izabrati.. ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
spacek
-
esminamala
#27 Re: Kako izabrati.. ?
Hajde prestanite vrijedjat djevojku, kad ne znate kako je, ako se ikad nadjete u ljubavnom trokutu , znat ceTE. Ako imate savjet recite, ako ne, nemojte ni gledat sta se pise. Jeste varanje normalno i samo cesta komunikacija s drugom osobom, ne samo fizicki kontakt, al kao da ovdje nikad niko nije prevario. Dajte molim vas.
- frameni
#28 Re: Kako izabrati.. ?
esminamala wrote:Hajde prestanite vrijedjat djevojku, kad ne znate kako je, ako se ikad nadjete u ljubavnom trokutu , znat ceTE. Ako imate savjet recite, ako ne, nemojte ni gledat sta se pise. Jeste varanje normalno i samo cesta komunikacija s drugom osobom, ne samo fizicki kontakt, al kao da ovdje nikad niko nije prevario. Dajte molim vas.
Nisam nikad bila u takvoj situaciji i nadam se da necu nikad doci u to iskusenje.A u prirodi covjeka je da grijesi,ali lako je pisati postove na forumu i hvaliti na sva zvona "ljubav", "iskrenost", i maskirati se u maskirna odjela da nitko ne vidi sto iza toga stoji.Najcesce stoji zena ili muskarac koji ne znaju sta bi s zivotom, fali im nesto al ne znaju se za to izboriti, i kad se pokusaju budu popljuvani.
-
betametazon
#29 Re: Kako izabrati.. ?
Tacno covjek ne zna u kako savrsenom svijetu zivi dok ne dodje u situaciju da mu forumasi dijele lekcije
dje ste moralni i bezgresni 
http://vukajlija.com/forumas
FUJ!
za postavljacicu, ne pitaj forumase nista nego slusaj sebe
http://vukajlija.com/forumas
FUJ!
za postavljacicu, ne pitaj forumase nista nego slusaj sebe
-
Johnny_x
#30 Re: Kako izabrati.. ?
Ja ne mogu da shvatim da je onaj moj post neko uzeo zaozbiljno.
- Ray
#31 Re: Kako izabrati.. ?
Ako si ti jedna od osoba,koja je nekad prevarila,pa ovu osobu sto je zapocela smatras normalnom,da pored momka s kojim ima nesto stabilno i voli ga,razmislja o drugom(akcenat razmislja,a ne samo ,,palo na pamet,,),ne mora znaciti da svi to smatramo normalnim...Ja prvi takvo nesto osudjujem,ne varam nit' cu ikada,a osoba koja je postavila temu bi mozda najradije sjedila na obe stolice - ne moze jare i pare,odluci se za jedno...samo mi zao tog momka,kojeg zavlaci...fkt nije fer prema njemu...esminamala wrote:Hajde prestanite vrijedjat djevojku, kad ne znate kako je, ako se ikad nadjete u ljubavnom trokutu , znat ceTE. Ako imate savjet recite, ako ne, nemojte ni gledat sta se pise. Jeste varanje normalno i samo cesta komunikacija s drugom osobom, ne samo fizicki kontakt, al kao da ovdje nikad niko nije prevario. Dajte molim vas.
Sent from my Xperia Ray using Tapatalk 2
- Ray
#32 Re: Kako izabrati.. ?
patakdaca wrote:Da nisi mozda zaboravila napisati kako se u njegovom pogledu mogao vidjeti njegov novi automobil koji tvoj decko nema, a u prici imovinsko stanje, o kojem tvoj decko moze samo sanjati, pa si ostala hipnotisana i izluđena potencijalnom prilikom?selka wrote:Da li ste ikad bili u situaciji da volite jednu osobu,a da vas druga nenormalno privlači i da mislite da ste se zaljubili u nju/njega.. Ja sam u vezi skoro 2 godine, i volim ga stvarno, ali sam jednu noć upoznala drugog koji me izludio svojim govorom,pogledima..Za kratko vrijeme između nas se stvorila ta neka hemija,a možda i nešto više..Nisam prevarila svog momka,ali se sad povremeno dopisujem sa ovim drugim..I jednostavno me i pomisao na njega izluđuje,i otkad je i on ''tu'' imam osjećaj da mi momak postaje sve manje bitan..Ali opet se bojim da će on saznati za to i ne mogu sebi dopustiti da izgubim ovo sve,zbog avanture..Možda i ne bi bila samo avantura, ali to je ko igra na sreću... Znam da kažu ono ''Ako se ne možete odlučiti između dvije osobe,izaberite drugu,jer da vam je stvarno stalo do prve,druga ne bi ni postojala''..Ali meni stvarno jeste stalo do mog momka,i zato i jesam u ovakvoj nedoumici.. Pa me zanima vaše mišljenje i iskustva o tomeA tamo jadnik koji bi mozda i zivot dao za tebe ni ne sluti sta mu se odigrava iza leđa.
Moj savjet ostavi sadasnjeg momka i rijesi ga muka, s tobom takvom nece nekog hajra imati u zivotu, jer ces uvijek traziti "bolju" priliku.
- Vegetastar
#33 Re: Kako izabrati.. ?
Usreći momka. Raskini s njim
- Ray
#34 Re: Kako izabrati.. ?
takva ce joj biti reakcija,kada bude citala komentarem@m@ wrote:
- jazzer
#35 Re: Kako izabrati.. ?
U pravu su forumasi osim u jednom..zasto ne ''trojka''? Mozda je to ono sto joj treba? 
- dust in the wind
#36 Re: Kako izabrati.. ?
ja cudnih komentara... kao da se ne mogu dvije osobe voljeti..ili druga varijanta, kao da se ne moze kada si u vezi upoznati neko i zainteresovati se, pa i zaljubiti se... sve neko moralisanje, a razvoda kamara, prevara kamara...a niko nikad ne bi nista. sto ne volim suplju
- Ray
#37 Re: Kako izabrati.. ?
Nije niko nju ovdje na forumu osudio,sto je ona primijetila nekog novog,i sto zeli da izadje iz veze - to da je tako,to bi bilo okay,ne mozes tim osjecajima upravljati...Mozda je i sama veza uletjela u krizu,pa njoj taj novi i odgovara i hiljadu okolnosti...dust in the wind wrote:ja cudnih komentara... kao da se ne mogu dvije osobe voljeti..ili druga varijanta, kao da se ne moze kada si u vezi upoznati neko i zainteresovati se, pa i zaljubiti se... sve neko moralisanje, a razvoda kamara, prevara kamara...a niko nikad ne bi nista. sto ne volim suplju
Nju ovdje jedino,licno ja - vjerovatno i ostali,ne shvatam zasto ili ne prekine sa tim likom odnos,ili nek prekine sa momkom,pa ode sa tim likom...Iritira pojava pokusaja sjedenja na 2 stolice,nije fer prema momku sa kojim je sad. A ocito da joj on nije na pameti,cim nastavlja razmisljati o tom nekom novom liku. To je problem
- madner
#38 Re: Kako izabrati.. ?
Sjo vas, vi isto da ne poznajete zene. One nemaju hobije kao muskarci, tako da ne znaju fercerati same. Osim ako ne nabave macke. Dakle kako ne bi pazila 100 macaka, mora imati nekog momka. Logicno da vaga, ovaj je mozda bolji ali nema garanciju da on hoce sa njom.
- Zatamnjena stakla
#39 Re: Kako izabrati.. ?
Joj ja trebe. Koji ti je?
Nemoj nikad momka zavlačit reci mu. Il' tog otpiši hebo te on i ne znaš ga kako treba
Nemoj nikad momka zavlačit reci mu. Il' tog otpiši hebo te on i ne znaš ga kako treba
- Zatamnjena stakla
#40 Re: Kako izabrati.. ?
m@m@ wrote:jel ovo ona obrisala post a mi kao savjete dajemoselka wrote:.
- madner
#41 Re: Kako izabrati.. ?
Nista, dao joj hemicar korpu i sada se pravi da nista nije ni bilo. 
-
esminamala
#42 Re: Kako izabrati.. ?
dust in the wind wrote:ja cudnih komentara... kao da se ne mogu dvije osobe voljeti..ili druga varijanta, kao da se ne moze kada si u vezi upoznati neko i zainteresovati se, pa i zaljubiti se... sve neko moralisanje, a razvoda kamara, prevara kamara...a niko nikad ne bi nista. sto ne volim suplju
Upravo tako, danas je to sve normalno ocito. Koliko smao znam parova sto su se razveli radi mjesanja trece osobe. I onda svi neko moralisanje.
-
esminamala
#43 Re: Kako izabrati.. ?
Da, jesam, to moje dopisivanje s drugim se smatra prevarom. Ali ne podrzavam to. Jer znam kako je u mom slucaju zavrsilo i kajem se. Mladost, ludost. I onda citav zivot patis radi gluposti. Zato sam ovoj forumasici upravo napisala da ne radi to, saznat ce kad-tad, nije fer upravo prema momku, i ima Boga, sve se vrati.Ray wrote:Ako si ti jedna od osoba,koja je nekad prevarila,pa ovu osobu sto je zapocela smatras normalnom,da pored momka s kojim ima nesto stabilno i voli ga,razmislja o drugom(akcenat razmislja,a ne samo ,,palo na pamet,,),ne mora znaciti da svi to smatramo normalnim...Ja prvi takvo nesto osudjujem,ne varam nit' cu ikada,a osoba koja je postavila temu bi mozda najradije sjedila na obe stolice - ne moze jare i pare,odluci se za jedno...samo mi zao tog momka,kojeg zavlaci...fkt nije fer prema njemu...esminamala wrote:Hajde prestanite vrijedjat djevojku, kad ne znate kako je, ako se ikad nadjete u ljubavnom trokutu , znat ceTE. Ako imate savjet recite, ako ne, nemojte ni gledat sta se pise. Jeste varanje normalno i samo cesta komunikacija s drugom osobom, ne samo fizicki kontakt, al kao da ovdje nikad niko nije prevario. Dajte molim vas.
-
esminamala
#44 Re: Kako izabrati.. ?
frameni wrote:esminamala wrote:Hajde prestanite vrijedjat djevojku, kad ne znate kako je, ako se ikad nadjete u ljubavnom trokutu , znat ceTE. Ako imate savjet recite, ako ne, nemojte ni gledat sta se pise. Jeste varanje normalno i samo cesta komunikacija s drugom osobom, ne samo fizicki kontakt, al kao da ovdje nikad niko nije prevario. Dajte molim vas.
Nisam nikad bila u takvoj situaciji i nadam se da necu nikad doci u to iskusenje.A u prirodi covjeka je da grijesi,ali lako je pisati postove na forumu i hvaliti na sva zvona "ljubav", "iskrenost", i maskirati se u maskirna odjela da nitko ne vidi sto iza toga stoji.Najcesce stoji zena ili muskarac koji ne znaju sta bi s zivotom, fali im nesto al ne znaju se za to izboriti, i kad se pokusaju budu popljuvani.
- duplanula
#45 Re: Kako izabrati.. ?
esminamala wrote:frameni wrote:esminamala wrote:Hajde prestanite vrijedjat djevojku, kad ne znate kako je, ako se ikad nadjete u ljubavnom trokutu , znat ceTE. Ako imate savjet recite, ako ne, nemojte ni gledat sta se pise. Jeste varanje normalno i samo cesta komunikacija s drugom osobom, ne samo fizicki kontakt, al kao da ovdje nikad niko nije prevario. Dajte molim vas.
Uvijek ista prica samo malo drugaciji naziv teme. Vecini raje su zivoti isprepleteni raznim ljubavnim avanturama i vezama, koji se tu i tamo nisu zavrsile dobro, pa to jednim dijelom tese covjekova razmisljanja, buduce emotivno-romanticne uplite sa drugim osobama i jos dosta drugih stvari. CIjelog zivotnog vijeka samo proktani razmisljanju sta mi zaista zelimo (iako sam vise misli da mi tacno znamo sta NE ZELIMO dok sta zelimo je nesto sto se mijenja sa nasim zivotnim iskustvima) i onda se pokusamo slagati druge ljude u nas zivot kao lego kockice. Koliko vam se cesto desilo da cujete ili kazete, on/ona je super ali samo da je ovo, ili samo da je ono. Uvijek sam se divio ljudima koji su znali "presjeci" sta je dobro za njih i prihvatiti tako kako je. Ubjedjenja sam da se tesemo koliko znamo i umijemo, da nasa odluka na kraju se svede na to koliko zaista mozemo nekoga prihvatiti takav kakav jeste, sa svim dobrim i losim stranama i odluciti koliko je taj neko zaista podoban za nas. I cvrsto vjerujem, da je su sve situacije koji redovno citamo od ljudi-koji-nas-dugo-citaju-a-odlucili-se-tek-sada-registrovati, zaista proizvod samo jedne stvari - nepoznavanje sebe samog.
A sto se tice druge strane ovoga, a to jeste, da nekoga pravimo budalom, da sjedimo jednom guzicom da dvije stolice, a pogotovo za sve one koji opravdavaju varanje imamo samo jedno. Nemojte biti sebicni i pomisliti malo sta radite nekome drugome u zivotu. Neko ko je uvijek tu za vas, voli vas, postuje vas, cijeni vas, dao vam je 100% sebe ono najbolje sto moze, neko kome vi donosite osmijeh u zivot i cinite njen/njegov dan podnosljivim, neko kome ste vi centar svijeta vi uradite najgore ono. Nesto sto ne biste zeljeli da vama neko uradi ni za milion godina. I onda dodjete ovdje i trazite pohvale i utjehe jer je, eto, zivot zajeban. Dragi moji, da jeste zivot jedan jeben put, ali nije to problem, vec vi sami koji ne znate kako da deverate sa sobom samim.
I za one trece, koji se nalaze u vezama gdje nisu sretni, razmislite jos jednom i odvagajte sta vas to cini nesretnim i dosta stvari ce imati smisla.
Uh
- muhanata
#47 Re: Kako izabrati.. ?
Jeste da je OF, ali mene generalno zanima zašto ljudi ostaju u vezama u kojima nisu sretni?? Da nisu sami šta li?duplanula wrote: I za one trece, koji se nalaze u vezama gdje nisu sretni
- Ray
#48 Re: Kako izabrati.. ?
Prvo moze biti stvar navike,pa strah da nestane dio tebe...A drugo moze biti uzaludno nadanje da ce ,,sutra,, biti bolje...muhanata wrote:Jeste da je OF, ali mene generalno zanima zašto ljudi ostaju u vezama u kojima nisu sretni?? Da nisu sami šta li?duplanula wrote: I za one trece, koji se nalaze u vezama gdje nisu sretni
- Ray
#49 Re: Kako izabrati.. ?
,,ovo mi je skola,i drugi puta cu pametnije,, .esminamala wrote:Da, jesam, to moje dopisivanje s drugim se smatra prevarom. Ali ne podrzavam to. Jer znam kako je u mom slucaju zavrsilo i kajem se. Mladost, ludost. I onda citav zivot patis radi gluposti. Zato sam ovoj forumasici upravo napisala da ne radi to, saznat ce kad-tad, nije fer upravo prema momku, i ima Boga, sve se vrati.Ray wrote:Ako si ti jedna od osoba,koja je nekad prevarila,pa ovu osobu sto je zapocela smatras normalnom,da pored momka s kojim ima nesto stabilno i voli ga,razmislja o drugom(akcenat razmislja,a ne samo ,,palo na pamet,,),ne mora znaciti da svi to smatramo normalnim...Ja prvi takvo nesto osudjujem,ne varam nit' cu ikada,a osoba koja je postavila temu bi mozda najradije sjedila na obe stolice - ne moze jare i pare,odluci se za jedno...samo mi zao tog momka,kojeg zavlaci...fkt nije fer prema njemu...esminamala wrote:Hajde prestanite vrijedjat djevojku, kad ne znate kako je, ako se ikad nadjete u ljubavnom trokutu , znat ceTE. Ako imate savjet recite, ako ne, nemojte ni gledat sta se pise. Jeste varanje normalno i samo cesta komunikacija s drugom osobom, ne samo fizicki kontakt, al kao da ovdje nikad niko nije prevario. Dajte molim vas.
- muhanata
#50 Re: Kako izabrati.. ?
To nama govore i naši vrli političariRay wrote: ...A drugo moze biti uzaludno nadanje da ce ,,sutra,, biti bolje...
Šalim se..ne kažem da treba nakon neke svađice odmah noga, ali kada neko zaista nije zadovoljan svojom vezom godinama, ali ostaje u toj vezi to meni nikad neće biti jasno.
ON mislim da je ova djevojka već skontala koga će, šta će, samo definitivno neće biti sretna ni sa ovim sa kojim je sad (čim je osjetila bilo šta prema nekom drugom), a ni sa ovim drugim (ako ga izabere).. jer kaže nije sigurna.
Da je sigurna da je taj pravi, bez razmišljanja i kolebanja bi ostavila momka i bila sa ovim drugim
A valjda ste skontali šta je pisac htio reći ( ima ih brate previše )