Da si pratio tok izmedju meneka i anamo u njega @Yole shavtio bi da se zekam do daske .Otkad su vakat i lahko hrvatske rijeci ??? Pa fakat nikad .Vakat cak nije ni bosanska rijec nego tudjica , turcizam , a bosanska rijec je vrijeme .njonjica wrote:Nema potrebe za salvom kojom me obasu.....vatra i voda wrote:A po nacionalsti se izjasnjavo kao hrvat i pisao hrvatskim jezikom.njonjica wrote: Mehmedalija Mak Dizdar, knjizevnik koji se uvijek bavio Bosnom i njenom historijom, na mezaru svoje majke zapisa:
"LaHka ti zemlja bila
majko moja mila..."
Toliko o "lahko"...a za "mahramu" cu da potrazim..
Zakljucak rijec lahko nam dolazi iz rvackog jezika.Od sada ima da govoris i ti Yole lahko i mehko inace ce ces ostati bez pasosa , pardoncek putovnice , mogao bi na ukor i kod tate koji govori izbornik jos od Titova vakta.
Btw, Mehmedalija se zaista izjasnjavao kao Hrvat jer je u to vrijeme se osim Hrvata jos mogao izjasniti i kao Srbin....
Koliko se sjecam, Mehmedalija je rodjen u Stocu, a taj grad se nalazi u Bosni i Hercegovini...
I sad mi jos samo pronadji u kojem dijelu Hrvatske (u njenim granicama) se govori laHko, i odmah prihvatam da su laHko i maHrama rijeci nastale u SUSJEDNOJ nam Hrvatskoj...pa mirna Bosna...a i Hercegovina bogme..
Hm da, ako nastavis ovako iznevjerit ces svoj Hrvatski puk jer "vakat" je turska rijec![]()
I da; ja imam putovnicu i to Hrvatsku, zamisli...
Nonjo , njonjice ne se daj samo sam se salao sa nadoubudnim momkom Yolom koji je prespavao rat a od skole ima dva osnovne i veliki odmor.
Ovdje je banuo iznebuha .Izbacila ga kobila u trku .