Kako ih natjerati da rade

simi5

Post by simi5 »

Kao neko sa strane ja imam utisak da sve stranke u BiH vladaju na sejanju straha i nepoverenja među narodima i entitetima. Okupatoru to stanje odgovara i on ga stalno podgreva delovanjem svojih visećih predstavnika. Vi ste ljudi građani i birači i vi svojim oslobađanjem od straha možete to stanje u strankama menjati. Vama je to i u interesu.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

simi5 wrote:Kao neko sa strane ja imam utisak da sve stranke u BiH vladaju na sejanju straha i nepoverenja među narodima i entitetima.
I trebalo ti je samo 17 godina da to skontas. Doduse, better late than ever. :D
Okupatoru to stanje odgovara i on ga stalno podgreva delovanjem svojih visećih predstavnika.

Okupator ? Da nije tog okupatora i dan danas bi ovdje bio rat.
Vi ste ljudi građani i birači i vi svojim oslobađanjem od straha možete to stanje u strankama menjati. Vama je to i u interesu.
Kojeg ba straha ? Nije ovo Sjeverna Koreja, nije ovdje strah problem.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Strah u mikrosredinama jeste jedan od najvećih problema....
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

uvjek dobar gost wrote:Strah u mikrosredinama jeste jedan od najvećih problema....
Suti! :D Zidovi imaju usi. :D
simi5

Post by simi5 »

alfonse da nije bilo u interesu Nemačke i SAD da dođe do rata pregovori o raspadu Jugoslavije ne bi eskalirali u rat. Jesu svi jugosklovenski narodi ispali glupi? Jesu. Jesu li se SAD ponašale u najboljoj tradiciji Rima "Zavadi pa vladaj"? Jesu. Jel Nemačka ostvarina prodor na istok preko Hrvatske ? Jeste. Jesu li sprečili nastajanje islamske države u Evropi? Jesu.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

simi5 wrote:alfonse da nije bilo u interesu Nemačke i SAD da dođe do rata pregovori o raspadu Jugoslavije ne bi eskalirali u rat.
Uuuu bjelosvetskavatikanskomasonskojevrjeskoislamskofundamentalisticka zavjera protiv Jugoslavije. Dje si ba Slobo, ja mislio ti krepo u Haagu. :D
Jesu svi jugosklovenski narodi ispali glupi? Jesu.
Nisu Slovenci i Albanci.
Jesu li se SAD ponašale u najboljoj tradiciji Rima "Zavadi pa vladaj"? Jesu.
A SAD ovdje vlada ? :-) Na osnovu cega si to zakljucio svega ti ?
Jel Nemačka ostvarina prodor na istok preko Hrvatske ? Jeste.
Drang nach Osten ? :D Jao majko... :D
Jesu li sprečili nastajanje islamske države u Evropi? Jesu.
Nisu, sad ce Kosovo, a ako se RS otcijepi, i dio BiH. :D Na stranu sto u Evropi vec imas dvije drzave sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom, Tursku i Albaniju. :D

Samo nastavi...
simi5

Post by simi5 »

Alfons Kauders wrote:
simi5 wrote:alfonse da nije bilo u interesu Nemačke i SAD da dođe do rata pregovori o raspadu Jugoslavije ne bi eskalirali u rat.
Uuuu bjelosvetskavatikanskomasonskojevrjeskoislamskofundamentalisticka zavjera protiv Jugoslavije. Dje si ba Slobo, ja mislio ti krepo u Haagu. :D
Jesu svi jugosklovenski narodi ispali glupi? Jesu.
Nisu Slovenci i Albanci.
Jesu li se SAD ponašale u najboljoj tradiciji Rima "Zavadi pa vladaj"? Jesu.
A SAD ovdje vlada ? :-) Na osnovu cega si to zakljucio svega ti ?
Jel Nemačka ostvarina prodor na istok preko Hrvatske ? Jeste.
Drang nach Osten ? :D Jao majko... :D
Jesu li sprečili nastajanje islamske države u Evropi? Jesu.
Nisu, sad ce Kosovo, a ako se RS otcijepi, i dio BiH. :D Na stranu sto u Evropi vec imas dvije drzave sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom, Tursku i Albaniju. :D

Samo nastavi...
Šta da nastavim? Da žmurim na one okolo koji su se svojski trudili da nas uvale u govna pa zagospodare? Pa nisam baš ja ovde najnaivnija.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

simi5 wrote:Šta da nastavim? Da žmurim na one okolo koji su se svojski trudili da nas uvale u govna pa zagospodare? Pa nisam baš ja ovde najnaivnija.
Ti majke ti vjerujes u to ? Nije ti haman palo na pamet da su tu pricu upravo lansirali idioti koji su Jugoslaviju sjebali, kako bi narodu zamazali oci i oprali krvave ruke ?

Naravno, uvijek je na Balkanu neko drugi kriv, Turcin, Svabo, Amer, Rus, a mi smo svi fini, pametni, dobri, dusa od naroda, je li ?

Toliko o naivnosti... :roll:
simi5

Post by simi5 »

Hoćeš da ti nacrtam šta ja mislim?

1. Prosečno domaćinstvo u Jugoslaviji imalo je u kešu 20 000 DM.
2. Na vlasti su bili likovi iz životinjske farme u svim strukturama.
3. Jugoslavija je bila tampon zona u svetskoj podeli a raspadom Istočnog bloka nestalo je potrebe za postojanje tampon zone i svi su ostvarivali svoje interese beskrupulozno.
4. Narod u Jugi osim Slovenije ne ume da misli politički i lako je manipuluisati čak i danas. U to vreme krajem 80-tih i početkom 90-tih još je vladao mentalitet zaokruži šta ti vlast kaže da ne zaglaviš Goli otok (Zabelu, Lepoglavu, Zenicu...)
5. Svi krimosi su bili u ratu profiteri i svi su sarađivali među sobom. Pošteni ljudi su upropašteni i izginuli na svim stranama.
6. Šiptari nisu profitirali, njima je uvaljen uranium i droga, tek ćeš videti šta im se kuva za 20 godina.
7. Slovenci su pokupili pare iz cele Juge, zapalili bure baruta i zbrisali. Pare su još kod njih. Svi ostali su najebali, izginuli, porušeni, okupirani, stresirani, izostavljeni iz EU,...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

simi5 wrote:Hoćeš da ti nacrtam šta ja mislim?
Bujrum, umjetnik sam, vizuelni tip. :D
1. Prosečno domaćinstvo u Jugoslaviji imalo je u kešu 20 000 DM.
Za ovo imas neki relevantan izvor ili si do ove cifre dosla drevnom ekonomskom metodom odokativnosti ?
2. Na vlasti su bili likovi iz životinjske farme u svim strukturama.
Da.
3. Jugoslavija je bila tampon zona u svetskoj podeli a raspadom Istočnog bloka nestalo je potrebe za postojanje tampon zone i svi su ostvarivali svoje interese beskrupulozno.
Ne. Juga se granicila samo sa jednom članicom NATO-a, tako da nije bila nikakva tampon zona.
4. Narod u Jugi osim Slovenije ne ume da misli politički i lako je manipuluisati čak i danas. U to vreme krajem 80-tih i početkom 90-tih još je vladao mentalitet zaokruži šta ti vlast kaže da ne zaglaviš Goli otok (Zabelu, Lepoglavu, Zenicu...)
Ne bih se slozio. Jeste lako manipulisati, ali da je istina to sto govoris, onda bi svi 1990. glasali za reformiste, a ne za nacionaliste.
5. Svi krimosi su bili u ratu profiteri i svi su sarađivali među sobom. Pošteni ljudi su upropašteni i izginuli na svim stranama.
Da.
6. Šiptari nisu profitirali, njima je uvaljen uranium i droga, tek ćeš videti šta im se kuva za 20 godina.
Albancima je uvaljen uranij samo zato jer je isti uranij koristen za razvaljivanje srpskih tenkova. Uvaljen je i Sarajevu i jos nekim mjestima po BiH. Nista strasno, radi se o svega par hiljada granatica.
7. Slovenci su pokupili pare iz cele Juge, zapalili bure baruta i zbrisali. Pare su još kod njih. Svi ostali su najebali, izginuli, porušeni, okupirani, stresirani, izostavljeni iz EU,...
Hehehe, a Srbija kao nije pokupila pare iz Juge ? Daj molim te. Opuhali ste skoro 5000 golfova iz TAS, plus cijela postrojenja iz okupiranih dijelova Sarajeva, Mostara i mnogih drugih krajeva. O namjenskoj industriji da i ne govorimo. A gdje li je tek lova koju su Bosanci stedili u srpskim bankama ? Gdje je imovina bosanskih firmi u Srbiji ?

Uostalom, hoces da ti nabrojim koliko para meni i mojoj porodici pliva Srbija ? Od granata i sjebane imovine, do opljackane stednje i nastradalih ? Prvo pocisti svoju avliju, pa onda pricaj o Slovencima.

Super si mi sve nacrtala, samo sto nisi potvrdila niti jednu od svojih izjava vezanu za okupatore, SAD i zavjere protiv Juge. :D
uvjek dobar gost

Kako ih natjerati da rade.... trebaju se prepasti svojoj guzici, skontati da ih narod gleda i gleda i da se ne boje da traže svoja prava... da se ne boje i da nas nije strah stati svi kao jedan i ne dati na sebe....

Svi kao jedan.... ako treba na barikade oko skupštine, predsjedništva, entiteta i čega sve ne.... nisu izbori jedina stvar u demokratiji... treba koristiti sve demokratske metode borbe... a ako se ogluše na njih... tražimo nove načine da čuju jer odavno oni sjede na ušima....... :x :x

Manimo se šuplje vazda...
simi5

Post by simi5 »

Alfonse šta je po tvom mišljenju dovelo do rata?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

simi5 wrote:Alfonse šta je po tvom mišljenju dovelo do rata?
Tito. :D
uvjek dobar gost

Alfons Kauders wrote:
jedino što nije živio 1000 godina...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

uvjek dobar gost wrote:
Alfons Kauders wrote:
jedino što nije živio 1000 godina...
Ne, vec zato sto nije nakon onog rata pobio 1000 puta vise ustasa i cetnika, i poslao 1000 puta vise ljudi na robiju...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

zoom66 wrote:hoce li se gospoda izvoliti vratiti temi? ..:D

tenkju veri mach...:kravata:
Pitam se hoće li....
Post Reply