kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku uniju?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
respo

#51 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by respo »

jao poredjenja :-)
i ti udjes u moj kafic i napravis belaj ja cu ti zabraniti ulaz do kraja zivota u njega
a to ako moj brat porazbija kafic normalno da ce opet uci kasnije a to kako cemo mi to rijesiti je sasvim druga prica

isto tako oni ce biti u zatvoru a ti neces
ni danska ni italija ni ko ti je vec dao zabranu ti ne brani nista u tvojoj zemlji niti ti uskracuje prava

sam sebi priznaj sam zajebo sad sam "jedi" svoja *ovna i to je to
asbosanac76

#52 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by asbosanac76 »

mogao bi i ja malo u zatvor...
asbosanac76

#53 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by asbosanac76 »

tvoj brat udje u tvoj kafic i ubije ti druga i ti ces ga pustiti da ti ponovo napravi belaj..tvoji komentari su nepotrebni, jer ocito nemas osjecaja za ljudske problema
respo

#54 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by respo »

asbosanac76 wrote:mogao bi i ja malo u zatvor...
dali ti zabranu i boli njih briga
to je njima kao da si u zatvoru
a to sto ti zelis tamo je sasvim druga prica a brat ako ubije druga ce ici na sud pa za to odgovarati i dobiti kaznu koja ga sleduje a opet ce uci u kafic jer je brejvik njihov gradjanin i drugacije se naravo tretira nego ti koji nemas nista s italijom
ajmo onda iz azilantskog centra ili kako se vec zove pustiti nek hodaju po ferhadiji jer cemo onda imati osjecaj za njihove probleme

kazem ti sam si zasro sad ispastaj
nije ti silvio kriv sto si to ti uradio nije te niko nagovarao na to

ps. pomiri se da ce ti neko reci istinu i u lice a ne samo ono sto zelis da cujes
hrle1976

#55 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by hrle1976 »

Ja opet nekotam sto bezveze rizikuju kad znaju da je kaza do 10 god. zabrane ulaza u schengen zonu. :skoljka:
iamia

#56 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by iamia »

onaj drugi je jos bolji.
nije dobio azil u finskoj,, i pokusat ce sad u austriji... :lol:
jednostavno neke stvari ne mogu se shvatiti...
terremoto

#57 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by terremoto »

asbosanac76 wrote:zdravo forumasi,evo ponovo nakon godinu dana otprilike sam u istom problemu ako ne i u jos tezem.pisao sam o mojoj zabrani u italiji i kako da se ta zabrana skine.u medju vremenu sam putovao normalno za bosnu i nazad u austriju i bas se naputovao.predao sam za papire i cekao da mi zabrana istekne medjutim ispostavilo se da je produzena na jos dvije godine ustvari tri jer me tek 2016 brisu iz registra sis.ovi na magistratu(opstina) su mi rekli kad sam predao za papire da je najbolje da cekam da mi zabrana istekne a trebalo je to da se desi sad u februaru,valjda nisu znali da ce da mi italijani produze zabranu.sve sto se tice za papire sam ovde u austriji obavio ali oni sad nemogu da mi ih daju jel im u bazi podataka stoji da mi je zabrana produzena.zvao sam razne organizacije ovde i niko jos nema za mene rijesenje,ustvari ja sam sad ovde na crno bio sam to i prije ali nisam znao dok nisam otisao kod advokata.da jos malo pojasnim,u italiji sam bio na drugom prezimenu u pasosu bila je greska u tom pasosu na jedno slovo.kad sam dobio izgon iz italije dosao sam kuci i napravio pasos na ispravno prezime,nakon godina boravka u bosni sam odlucio da opet idem i okusam srecu u evropi,dobio sam i papire u sloveniji radnu vizu na godinu dana ali nisam otisao da radim jer je firma koja mi je papire napravila propala i propali su i moji papiri.sve troskove sam sam snosio i sve pare su bacene u vodu.da napomenem i to da mi je u zabrani za italiju stojalo,da je to zabrana samo za italiju god. 2005 i mislio sam da je to tako sve dok nisam dosao u austriju.8 god. poslije, sad znam da sam svo to vrijeme imao zabranu za sengen ali kako to da me slovenci pustaju na granici kako to da sam dobio i slovenske papire?i kako to da sam se u austriji i vjencao i da sam se redovno prijavljivao ovde i odjavljivao kad idem kuci i da sam sve papire predao i polozio i jezik i dva puta uplacivao za papire ovde sve to u austriji i sad mi kazu kako mi nemogu dati dozvolu za boravak.sad je problem i to sto sam kod slovenca zakasnio na granici jer sam dosao i mislio kako ce sve da bude ok.sta da radim ljudi pisite pomozite,sve savijete cu uzeti u razmatranje

Rekla sam ti ja da je zabrana deset godina,a ne osam,jedini ti je nacin da trazis povlacenje zabrane (revoca espulsione) u italijanskoj ambasadi u Sa.To mozes uraditi sam,sa advokatom bi prosao sigurno brze.To ti sve traje oko godinu dana.Ne razumijem jednu stvar, ako si ozenio djevojku koja ima austrijsko drzavljanstvo,brak bi trebao da ponisti sve zabrane,bar je u Italiji tako.Savjetujem ti da uzmas advokata.
asbosanac76

#58 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by asbosanac76 »

ja do sarajeva i ambasade vise nemogu.jer ce me i slo. sad kazniti.dali u bec da idem i itlijansku ambasadu,advokata cu uzeti vec sutr radim na tome
asbosanac76

#59 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by asbosanac76 »

u bazi sis je stojalo 8 god,sa mogucnoscu produzetka i italijani su produzili za jos dvije a iz sistema me brisu tek 2016
Op3r4t0r

#60 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by Op3r4t0r »

Tebe ne treba nikad izbrisati lol
melb26sa

#61 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by melb26sa »

terremoto wrote:
Rekla sam ti ja da je zabrana deset godina,a ne osam,jedini ti je nacin da trazis povlacenje zabrane (revoca espulsione) u italijanskoj ambasadi u Sa.To mozes uraditi sam,sa advokatom bi prosao sigurno brze.To ti sve traje oko godinu dana.Ne razumijem jednu stvar, ako si ozenio djevojku koja ima austrijsko drzavljanstvo,brak bi trebao da ponisti sve zabrane,bar je u Italiji tako.Savjetujem ti da uzmas advokata.
Jos nisam vidjela da brak u ikojoj zemlji ponistava (sve) zabrane posebice ako osoba napusti zemlju. Obicno su tu peticije da se odobri ulazak i boravak tzv waivers. Dalje, za pogresno spelovanje imena, putovanje sa tim pasosom, zabrana, povratak, vracanje u istu zemlju sa novim pasosom i pravim imenom - samo cu reci da se nadam da je osoba stavila sve opcije imena na formulare - i pravo i pogresno spelovano.
terremoto

#62 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by terremoto »

asbosanac76 wrote:ja do sarajeva i ambasade vise nemogu.jer ce me i slo. sad kazniti.dali u bec da idem i itlijansku ambasadu,advokata cu uzeti vec sutr radim na tome

Advokat ce to znati najbolje.
terremoto

#63 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by terremoto »

melb26sa wrote:
terremoto wrote:
Jos nisam vidjela da brak u ikojoj zemlji ponistava (sve) zabrane posebice ako osoba napusti zemlju. Obicno su tu peticije da se odobri ulazak i boravak tzv waivers. Dalje, za pogresno spelovanje imena, putovanje sa tim pasosom, zabrana, povratak, vracanje u istu zemlju sa novim pasosom i pravim imenom - samo cu reci da se nadam da je osoba stavila sve opcije imena na formulare - i pravo i pogresno spelovano.[/quote....
Last edited by terremoto on 12/07/2013 16:01, edited 1 time in total.
asbosanac76

#64 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by asbosanac76 »

koliko je to sve otprilike trajalo i kakav je bio tvoj slucaj.ako mi mozes malo opsirnije bio bi ti zahvalan
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#65 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by Zviz »

Drug to je bacanje para. Vec si 8 godian pod zabranom a postupak ukidanja zabrane traje od 1 godine pa nadalje. Dok izganjas [ako izganjas] skoro pa kazna istekla. Nego moli Boga da slovenci ne ratificiraju pristup Hrvatske Europskoj Uniji pa raspali na more. :D
terremoto

#66 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by terremoto »

asbosanac76 wrote:koliko je to sve otprilike trajalo i kakav je bio tvoj slucaj.ako mi mozes malo opsirnije bio bi ti zahvalan
probala sam ti poslati post na pp ali nije mi omoguceno
asbosanac76

#67 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by asbosanac76 »

Zviz wrote:Drug to je bacanje para. Vec si 8 godian pod zabranom a postupak ukidanja zabrane traje od 1 godine pa nadalje. Dok izganjas [ako izganjas] skoro pa kazna istekla. Nego moli Boga da slovenci ne ratificiraju pristup Hrvatske Europskoj Uniji pa raspali na more. :D
terremoto wrote:
asbosanac76 wrote:koliko je to sve otprilike trajalo i kakav je bio tvoj slucaj.ako mi mozes malo opsirnije bio bi ti zahvalan
mozes li ovako javno da mi objasnis svoju situaciju,mozda ces mi pomoci
asbosanac76

#68 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by asbosanac76 »

ovde se pojedinci zajebavaju na moj racun a meni gori pod nogama,ipak hvala svima koji su uzeli ucesce u raspravi
iamia

#69 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by iamia »

ljudi se zajebavaju jer shvataju da ti nema pomoci.
samo ti ne shvatas.

proces smanjenja kazne traje dugo. i kosta brdo para.
najpametnije ti je da sacekas da ti kazna istekne.
zasrao si. i bit ces kaznjen.
znam da prosjecnom bosnji to ne ide u glavu da za gresku moras biti kaznjen. ... ali tako svijet inace funkcionise.
terremoto

#70 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by terremoto »

asbosanac76 wrote:
Zviz wrote:Drug to je bacanje para. Vec si 8 godian pod zabranom a postupak ukidanja zabrane traje od 1 godine pa nadalje. Dok izganjas [ako izganjas] skoro pa kazna istekla. Nego moli Boga da slovenci ne ratificiraju pristup Hrvatske Europskoj Uniji pa raspali na more. :D
terremoto wrote:
mozes li ovako javno da mi objasnis svoju situaciju,mozda ces mi pomoci
Last edited by terremoto on 14/03/2013 19:35, edited 1 time in total.
terremoto

#71 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by terremoto »

Da ne mislite da je on najgori ima nas jos gorih :-D
hrle1976

#72 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by hrle1976 »

Izgon mozes dobiti i ako su u braku jer nisi drzavljanka italije. Brak nije nikakva prepreka za izgon. To bi trebalo da bude svakom majmunu jasno a ne nekome ko zna da sabere 2 i 2. BRAK skoro nije nikakva garanacija nizasta, a pogotovo ne u slucaju krsenja zakona! Vi ste prekrsili zakon vise puta, mada iskreno receno prvi dio vase price zvuci malo ne istinit, jer nebi vi lagano vidili slobode a vase porijeklo bi lagano saznali. :wink:
asbosanac76

#73 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by asbosanac76 »

hvala ti u svakom slucaju i svima vama koji uzima te ucesce
asbosanac76

#74 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by asbosanac76 »

jos nesto za ove koji su cangrizavi i ne izivljeni.nisam vise u pitanju ni ja ni moja zena,mi smo odrasle osobe i iz ovoga ce mo da izadjemo kao pobjednici.u pitanju je mala djevojcica koja se svaki dan budi sa svojim tatom i koja leze u krevet svaku noc uz tatu.sta sa tom malom dijevojcicom kad tate ne bude vise tu.zivjecu ja i u bosni kao sto sam i zivio i dole se ne umire i dole je zivot to hocu da kazem.ipak hvala svima na komentarima :bih:
hrle1976

#75 Re: kako i dali se moze skinuti zabrana ulaska u evropsku un

Post by hrle1976 »

asbosanac76 wrote:jos nesto za ove koji su cangrizavi i ne izivljeni.nisam vise u pitanju ni ja ni moja zena,mi smo odrasle osobe i iz ovoga ce mo da izadjemo kao pobjednici.u pitanju je mala djevojcica koja se svaki dan budi sa svojim tatom i koja leze u krevet svaku noc uz tatu.sta sa tom malom dijevojcicom kad tate ne bude vise tu.zivjecu ja i u bosni kao sto sam i zivio i dole se ne umire i dole je zivot to hocu da kazem.ipak hvala svima na komentarima :bih:
Humanost je jedna stvar a drugo su zakoni. Ako ces djevojciu koristiti kao argument za ukidanje zabrane, te su fore ispucane nema vise tog. Puno srece zelim! Ali i onaki ti je brlizu kraj kazne, a iskreno receno gdje ti je glava bila prije kazne.
Last edited by hrle1976 on 27/02/2013 14:09, edited 1 time in total.
Post Reply