Kako? Moras nauciti...a da bi naucio neko ti mora pokazati...osim ako nisi neki genije pa da sam skontas...alen_zenica wrote:moram da naucim za max tri dana ...molim pomozite...
trazio sam po netu ...al sve se svodi na nekakve algoritme. ima li kakav laksi nacin
A kad ti pokazu onda treba vremena da zapamtis...mada moze se zapamtiti brzo...cak i za jedan dan...
Postoji formula bez obzira na raspored...tj sama formula je uopstena tako da pomjeranje po toj formuli zapravo zavisi od rasporeda...chengaba wrote:Ako ne moras pred nekim sastavit, uzmi sarafciger pa izvadi dijelove, i slozi ih kako treba.
Nemas generalno neku formulu za to tipa srednji red - 2 lijevo, 3 gore, jer je nasumican raspored. E sad ako mozes iz slozen je rastaviti i vratiti se istim putem, to je druga prica
A probaj pogledati na YouTube-u kako ljudi slazu.
A na youtube-u testo da ces skontati...
Moze i ima...chuchumbamayumbe wrote:Uz skoro beskonačan broj kombinacija, mislim da ne može postojati generalno pravilo da se rubikova žimslo na "taj i taj" način...?!
Tebi vjerujem da znas sloziti jer i ja upravo na ovaj nacin znam...kockica_kockica wrote:ja znam sloziti rubikovu kocku![]()
kolko placas da te naucim
p.s. imas posebno odredjene poteze i sistem po kome se slaze![]()
prvo jedna cijela boja
pa prvi red
pa drugi red
pa srednje kockice treceg reda
onda u isto vrijeme odredjenim potezima ostatak
sve skupa traje 2 minute
Meni nekad treba i 5 minuta...jer ovaj treci red i zadnja strana uzme malo vise vremena...Cuo sam da ima i brzi nacin za taj treci red al ga ja ne znam...
Mozda ti znas bas taj brzi....
Tako alene sve u svemu moze se ali nije lako...najbolje da ti neko ko zna pokaze....
Naprimjer jedan strana i prvi i drugi red je lagano ali ti neko mora pokazati i objasniti...tesko da ti ovako objasnim...
A onda za treci red i donju stranu postoji pravilo koje sam nasao na netu,skontao i malo pojednostavnio...i naucio napamet...(nije bas lagano)
Evo ti tog mog pravila ali ti nista ne znaci ako ne znas prvi dio i ako ne znas citati ovo pravilo...
Cak i da ti objasnim sta koji znak znaci nije tako jednostavno da znas kako ga primjenjivati bez da ti uzivo objasnim...