Kako bih ste o karakterisali ove zgrade u BIH?
Moderator: Chloe
- motachjointa
#26 Re: Kako bih ste o karakterisali ove zgrade u BIH?
moze li neko nesto napisati o starom hotelu bristol, onom prijeratnom, kad je izgrađen, sta je prije bilo na onom mjestu, ko je arhitekt, da li je imao neku svoju ulogu u toku olimpijade, koko bi ga ocijenili, da li se on moze smatrati simbolom sarajeva? Bilo bi lijepo ako neko moze da to poprati sa ponekom fotografijom starog bristola i bristola iz vremena olimpijade.
- Wutkica
#27 Re: Kako bih ste o karakterisali ove zgrade u BIH?
Control panel wrote:sarajevo ce biti primjer kako ne treba graditi, koji ce se izucavati na fakultetima sirom svijeta.
U potpunosti se slazem....trebali bi vidjeti moju zgradu renoviranja fasade
-
true
#28 Re: Kako bih ste o karakterisali ove zgrade u BIH?
rtv dom znam sto je onakav gradjen je u krugovima ima centralni dio koji je ogradjen kancelarijama i ima jos jedan prsten vanjski tako da je relativno siguran.
Beton je pun armature i zidovi su poprilicno debeli.
Bosna je u centru tako da je rtv pravljen da u slucaju napada program moze biti emitovan sto duze.
Imao sam priliku biti dosta puta u ratu na televiziji i znam da su se granate odbijale bukvalno veliki minus su ogromna celicna vrata koja se u slucaju pozara sama zatvaraju ako si untru nahebao si
Beton je pun armature i zidovi su poprilicno debeli.
Bosna je u centru tako da je rtv pravljen da u slucaju napada program moze biti emitovan sto duze.
Imao sam priliku biti dosta puta u ratu na televiziji i znam da su se granate odbijale bukvalno veliki minus su ogromna celicna vrata koja se u slucaju pozara sama zatvaraju ako si untru nahebao si
-
true
#29 Re: Kako bih ste o karakterisali ove zgrade u BIH?
imamo cak 3 komisije ali su svi stranacka lica i nacionalni kljuc rade kako im se kaze...Nefsun wrote:Oduvijek me to nerviralo, i još uvijek se čudim (čitaj nerviram) zašto jedni boje balkone u crveno, drugi plavo, treći bijelo, a pojedini ustakle te iste. Da to makar na nešto liči, pa da se možemo izvući na foru neke ''kvazi arhitekture'', ali ovo je opći haos.Wutkica wrote:U potpunosti se slazem....trebali bi vidjeti moju zgradu renoviranja fasadeControl panel wrote:sarajevo ce biti primjer kako ne treba graditi, koji ce se izucavati na fakultetima sirom svijeta.sramota, kao sahovska tabla, ko je imao para renovirao ko nije, ostala rupa, pa po citavoj zgradi ima-nema
postavit cu je na internet ili vladi kantona koja dopusta da se radi na svoju ruku, i da li uopste postoji urbanisticki plan
![]()
Ja mislim da postoji urbanistički plan, ali se njega niko ne pridrzava, tacnije ne znam da li imamo oformljenu komisiju koja bi obavljala taj posao.
- Wutkica
#30 Re: Kako bih ste o karakterisali ove zgrade u BIH?
Pe ne znam mozda im se treba napraviti prijedlog komisije, bujrum ko je kompetentan neka se prijavi kad vec nemaju adekvatne ljude, postoje ljudi koji bar imaju smisla za izgled i lijepo , pa mislimNefsun wrote:Oduvijek me to nerviralo, i još uvijek se čudim (čitaj nerviram) zašto jedni boje balkone u crveno, drugi plavo, treći bijelo, a pojedini ustakle te iste. Da to makar na nešto liči, pa da se možemo izvući na foru neke ''kvazi arhitekture'', ali ovo je opći haos.Wutkica wrote:U potpunosti se slazem....trebali bi vidjeti moju zgradu renoviranja fasadeControl panel wrote:sarajevo ce biti primjer kako ne treba graditi, koji ce se izucavati na fakultetima sirom svijeta.sramota, kao sahovska tabla, ko je imao para renovirao ko nije, ostala rupa, pa po citavoj zgradi ima-nema
postavit cu je na internet ili vladi kantona koja dopusta da se radi na svoju ruku, i da li uopste postoji urbanisticki plan
![]()
Ja mislim da postoji urbanistički plan, ali se njega niko ne pridrzava, tacnije ne znam da li imamo oformljenu komisiju koja bi obavljala taj posao.
-
true
#31 Re: Kako bih ste o karakterisali ove zgrade u BIH?
koliko znam svaka opstina imaNefsun wrote:true wrote:imamo cak 3 komisije ali su svi stranacka lica i nacionalni kljuc rade kako im se kaze...
neki vid ekoloske komisije
pravnu komisiju
i urbanisticu komisiju
i svi su fail