Kako bi se eventualna podela Kosova odrazila na BiH

bosank_a

Post by bosank_a »

fantom slobode wrote:
bosank_a wrote:@fantom slobode i tebi bi preporucila da manje za Kosovo brines ima ko o njima brigu brinuti.
Brinu se oni sami za sebe i to odlicno.Hvala ti na savjetu.
Kako se lako slozismo :kiss:
SFSN

Post by SFSN »

8)...хвала на бризи, драги пријатељи....али, истина се не може спријечити...8)...
fantom slobode

Post by fantom slobode »

SFSN wrote:8)...хвала на бризи, драги пријатељи....али, истина се не може спријечити...8)...
opet pozitivan komentar, dobro je, samo naprijed, vidis kako imas sve vise prijatelja druge nacionalnosti.Hrvati, Bosnjaci, Ukrajinci, Jevreji, sve su to potencijalni prijatelji.Pusti sprijecavanje istine.Ne bavi se sa tim.
Downunda

Post by Downunda »

Mislim da je vrijeme da se zatvori ova tema, jer se već apsolvirala. A ovakve teme su svakako duševna hrana sanjarima (čitaj gorštacima), koji iz kršovitih dijelova Hercegovine još uvijek nikako da se pomire da od plana Karlovac-Karlobag-Vinkovci-Virovitica nema ništa!
Samo je na internetu Srbija do Tokija svakako!
Bolest je to, reko sam već!

Ta ra
dioklecian

Post by dioklecian »

bosank_a wrote:
fantom slobode wrote:
bosank_a wrote:
Cinjenica je da se bilo u odvajanju Kosova uzelo puno maha cak i Busman bio u posjeti Albaniji ali kad se oglasi Putin po tom pitanju svi zamukose.

Austrija progtovori tiho ako ova situacija s Kosovom potraje da bi oni mogli da ih priznaju pa onda nek se snalazi ko moze, ali kako Putin ode u posjetu Austriji i kupi nakih austrijskih dionica ... usutise se i oni.

Plin je u igri pored ostalog, a Putin je vec dokazao svoju samovolju i niko mu nista neodgovori.
Sta ono rusi prisvoise i kopaju na Sjevernom polu, a ameri ni da pisnu ...
Probaj da pomislis da nekada onima sto nista ne znace i ne moras nista da govoris, nije Rusija Kina, to je zemlja koja se o svom jadu zabavila.Imaju neku sansu da se izvuku, ako budu bili dobri sa Kinezima, trebaju hitno da se uclane u kakav savez sa istima, ali onako kao sto su bile zemlje Varskavskog ugovora u savezu sa Rusijom nekada.Inace, ode sve dodjavola, izgubise se sve kolonije sto su bile u SSSR, a kako je krenulo i dio teritorije za kojih 50 godina, koja je ruska.Imaju strasni problem nataliteta, manji narodi polako i sigurno uzimaju sve veci procenat u Ruskoj federaciji...Rusko carstvo je perfekt, to je tako, nijedno carstvo se ne dize iz pepela, a i ako se podigne kvrcnu ga po glavi pa ga nema nikako.

A sta je to Kina - sila po proizvodnjki nakih nekvalitetnih jeftinih proizvoda.
Al mi dade cinjenice. Od tebe sam se vise nadala. Do tada malo se informisi po ovom pitanju.
lskreno od nekih doba za b ... me i za Kosovo i za BiH ...
nije ti puno trebalo da skines masku i da potvrdis moj argument, jos ti samo fali da se ogledas na ogledalo, pa onda mi javi sta si ugledala
pozdrav
bosank_a

Post by bosank_a »

dioklecian wrote:
bosank_a wrote:
fantom slobode wrote: Probaj da pomislis da nekada onima sto nista ne znace i ne moras nista da govoris, nije Rusija Kina, to je zemlja koja se o svom jadu zabavila.Imaju neku sansu da se izvuku, ako budu bili dobri sa Kinezima, trebaju hitno da se uclane u kakav savez sa istima, ali onako kao sto su bile zemlje Varskavskog ugovora u savezu sa Rusijom nekada.Inace, ode sve dodjavola, izgubise se sve kolonije sto su bile u SSSR, a kako je krenulo i dio teritorije za kojih 50 godina, koja je ruska.Imaju strasni problem nataliteta, manji narodi polako i sigurno uzimaju sve veci procenat u Ruskoj federaciji...Rusko carstvo je perfekt, to je tako, nijedno carstvo se ne dize iz pepela, a i ako se podigne kvrcnu ga po glavi pa ga nema nikako.

Al mi dade cinjenice. Od tebe sam se vise nadala. Do tada malo se informisi po ovom pitanju.
nije ti puno trebalo da skines masku i da potvrdis moj argument, jos ti samo fali da se ogledas na ogledalo, pa onda mi javi sta si ugledala
pozdrav
Odbij gnjido neobrazovana :oops:

Sta si to ti rekao pametno do sada ili nisi dugo zensko vidi! Odbi!
dioklecian

Post by dioklecian »

SFSN wrote:
dioklecian wrote:samo za SFSN, moram pohvalit mog prijatelja za omoguceni prevod dijela texta.
vecina crkava pravoslavnih je gradjena za osmanlijski vakat, ostali dobar dio gradjen je od vremena "cika petra" pa negdje do 1998 god. to je istina koju ti mozes sam provjeriti ili vjerovatno ti to i znas,
:lol:

Како да не....Хајдемо овако...за сваку цркву или манастир која је грађена за вријеме Турака :lol: ја ћу наћи двије које су разрушене за вријеме Турака 8) ....ок?....

Но, како год....што би неко градио српске православне цркве , па макар то и Турци били, ако тамо гдје су те цркве нема Срба...шта ти мислиш? 8)
a sto se tice manastira i crkve u decanima tu si pogresno informiran ili zelis da vjerujes falsifikatima. naime katedrala u decanima je bila katolicka albanska ali je kasnije pretvorena u pravoslavnu premjestajuci dio crkve sa zapada na istocnu stranu da bi je pretvorilu u pravoslavnu.
:lol::lol::lol::lol: И велиш ти ''албанска''??? Ма, гарант су је Турци претворили у православну , а? 8) ....Дошли сто година раније помоћи Стефану Дечанском 8)....ја стварно не знам одакле ви извирете такви....стварно :(

a drugo ako studiras i procitas malo zapise turskih osvajaca koji su bili dobro pismeni a opisivali svaki dio usvojenih teritorija(demografiju) a sto sto se tice dijela kosova onda ce ti mnogo stosta biti jasno i vjeruj mi bit ce to strasno olaksanje za tebe i slicnim tebi koji jos uvijek vjerujete u napisane bajke i zelje.
Ево, ти нама појасни...али конкретно...значи дај нам цртице тога што си прочитао, па си нешто закључио 8)....па да и нама буде јасно....само немој, жив био, ове историје/повијести као што је ова о Дечанима....Вито Которанин се окреће у гробу....пази на њега....неимар Дечана, наравно ... 8)
jedno je tacno da je kosovsko polje masovna grobnica srba, albanaca, madjara i mnogo drugih kriscana koji su tu dosli dobrovoljno odbraniti kriscanstvo, ali mjesto je samo slucajnodobar teritorij za odmjerivanje snaga, gdje smo mi svi fasovali sta ces bili su jaci i pobjedili ali to je sad proslost i ostavimo to kao takvu.
pozdrav
...ех, селективности моја федерална....оставимо прошлост кад су Турци отели Космет од Срба (пардон од Шиптара који су давали насељима српска имена и градили православне цркве...јел'... пошто се из твојих ''мисаоних'' бравура може то закључити, јер су Срби ''окупирали'' космет 1912.. 8) и није их било никад тамо 8) ). али не оставимо 1912. када су Срби протјерали Турке са Космета, јер, побогу, то је ''окупација'' 8)...ех....грдне ране моје....Аваз је закон!!! 8) ....
eh vidis ja bi ti sad odgovorio ali kako cu kad ne razumijem sta pises. ja sam ucio povijest pisano latinicom sto znaci ako me ne razumijes od vremena starih rimljana pa do savremene povijesti, za razliku od tebe gdje povijest je napisana cirilicom i pocinje od cika petra pa do milosa ili vec koji je tvoj idol eto vidis to je problem(razlog) sto se mi ne razumijemo. drugo imam jedno pitanje za tebe , reci mi kako je moguce to da vas turci tolko pobise a ipak vas ima dosta iako ste bili potpuno pod osmanlijama? citavih 500 god, a vjerovatno znas za koliko je vremena nestala civilizacija inka i asteka od demokrata spanaca. jarane iz hercegovine 500 godina je dug period. milosevic je djelio narod ilire kao siptari nevaljali(iredente) i posteni albanci, aja djelim kao hercegovci i hercegovanac u koju ti i pripadas.
pozdrav
bosank_a

Post by bosank_a »

l nisi mi rekao sta pise u toj povjesti mali?

Citajuci ovo gore vidim da je nisi ni ucio a trebao bi pa da znas ko su ti prirodni neprijatelji ... Jel hrvati ne ratovase s turcima 500 godina, za koga pade Zrinski, sta bi u Dubrovackoj repoblici, pa u Mletackoj ...
dioklecian

Post by dioklecian »

bosank_a wrote:
dioklecian wrote:
bosank_a wrote:
pozdrav

hvala, to je odgovor ogledala to sam i mislio, sto se tice obrazovanja vjerovatno imam vise nego citav tvoj rod(inklusiv tvoja baba i djed), drugo imam jeda pprijedlog. JA MISLIM DA TI I SFSN TOLIKO PASALI DA BI STE VI BILI PAR STOLJECA :D
osa

Post by osa »

gadno je kad rasprave s foruma završe na osobnim uvredama, to obično dođe kad nema argumenata.
dioklecian

Post by dioklecian »

bosank_a wrote:l nisi mi rekao sta pise u toj povjesti mali?

Citajuci ovo gore vidim da je nisi ni ucio a trebao bi pa da znas ko su ti prirodni neprijatelji ... Jel hrvati ne ratovase s turcima 500 godina, za koga pade Zrinski, sta bi u Dubrovackoj repoblici, pa u Mletackoj ...
jedan citat meni dragog pisca miroslava krleze; sacuvaj me boze srpskog junastva i hrvatske kulture.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Red je i da se zapjeva:

-Pogledaj sa ljepse strane svoga prozora,
kisa pada da bi novu dugu rodila.
Kad ti se cini prekasno je, prekasno za nas
jos ima nade, u ljubavi je spas.
Niko ne zna dal se radja, il sa neba pada,
pojavi se uvijek kad se najmanje nadas.
Ona nema volje, ona nema nacije,
ne trazi ni od kog da za nju pogine.
-Ljubav je nebo, ljubav je more,
ljubav si ti kad budis se.
I kad je tesko ljudi se vole
samo u ljubav vjerujem.
-Ponekad se pitam otkud ljubavi za sve,
nas je tako mnogo, ona jedna je.
Iako oluja ide, ljubi me
i bar na svakom od nas nesto ostaje,
nesto ostaje.
samo u ljubav vjerujem.
-A kad se oluja stisa, ja ti ostajem,
zivjet cemo zajedno k'o prijeeeee
samo u ljubav vjerujem...
bosank_a

Post by bosank_a »

dioklecian wrote:
bosank_a wrote:
dioklecian wrote: nije ti puno trebalo da skines masku i da potvrdis moj argument, jos ti samo fali da se ogledas na ogledalo, pa onda mi javi sta si ugledala
pozdrav

hvala, to je odgovor ogledala to sam i mislio, sto se tice obrazovanja vjerovatno imam vise nego citav tvoj rod(inklusiv tvoja baba i djed), drugo imam jeda pprijedlog.

Toliko si obrazovan da nisi u stanju dvije suvisle recenicde da upises a kamo li neku istorijsku cinjenicu :lol: :lol:

Kao zato sto zivis u Hrvatskoj mislis da mozes da seres kome hoces i slobodno se pogledaj u ogledalo zajedno sa ostalom malogradanskom familojom takve neces cesto vidjeti :lol: :lol:
Last edited by bosank_a on 17/10/2007 11:11, edited 1 time in total.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Izgleda da ima sansi da se ljubav javi, evo bosank_a nije uopste negativna prema tome, mozda i bude mjesoviti brak, on muskarac, a ona zena.Pa zajedno sa puno djecice u nasoj divnoj Bosni i Hercegovini.Mislim ovo cisto zbog happy end-a, neka sami odluce o tome, lijepo je kada se ljudi vole.
bosank_a

Post by bosank_a »

Tema je Kosovo = BiH pa eto ...
bosank_a

Post by bosank_a »

fantom slobode wrote:Izgleda da ima sansi da se ljubav javi, evo bosank_a nije uopste negativna prema tome, mozda i bude mjesoviti brak, on muskarac, a ona zena.Pa zajedno sa puno djecice u nasoj divnoj Bosni i Hercegovini.Mislim ovo cisto zbog happy end-a, neka sami odluce o tome, lijepo je kada se ljudi vole.

l konacno, kad to nisu mogli prije 15 godina, danas da napravimo otu multikulturnu drzavu :D
Sto bi se reklo sad ili nikad .... :D
fantom slobode

Post by fantom slobode »

bosank_a wrote:
fantom slobode wrote:Izgleda da ima sansi da se ljubav javi, evo bosank_a nije uopste negativna prema tome, mozda i bude mjesoviti brak, on muskarac, a ona zena.Pa zajedno sa puno djecice u nasoj divnoj Bosni i Hercegovini.Mislim ovo cisto zbog happy end-a, neka sami odluce o tome, lijepo je kada se ljudi vole.

l konacno, kad to nisu mogli prije 15 godina, danas da napravimo otu multikulturnu drzavu :D
Ma ota je vec napravljena odavno, uvijek je takva i bila, nego lijepo je sto se desavaju i ovakve stvari, ako ne reaguje kakvom lijepom pp, nije nista uradio.A tema je Kosovo, dobro si, necemo sada osamostaljivati i Dubrovacku Republiku(iako je bilo i takvih pokusaja).
bosank_a

Post by bosank_a »

fantom slobode wrote:
bosank_a wrote:

Ma ota je vec napravljena odavno, uvijek je takva i bila, nego lijepo je sto se desavaju i ovakve stvari, ako ne reaguje kakvom lijepom pp, nije nista uradio.A tema je Kosovo, dobro si, necemo sada osamostaljivati i Dubrovacku Republiku(iako je bilo i takvih pokusaja).

Da je srecom bilo vise mjesanih brakova, ali eto ....

Tema Kosovo = BiH :lol:
domacin

Post by domacin »

SFSN wrote:
domacin wrote:
Тако Косово може настати на снази тенкова, у овом случају америчких, ал не може добити међународно признање.
Ако се ово деси као што неки најављују е то ће бити преседан и сигуран сам да неће допринети стабилизацији.

Замолио бих остале да се држе теме а то је признање Косова и кршење међународног права као и могуће посљедице тога.
За остало отворите друге теме.
Еех, колега...откад је то међународно право битно?....па, као што знаш - ти живиш у држави која је настала кршењем међународног права и настала је преседаном....и шта? ....ништа....играли се слонови, мишеви згњечени....и тако у круг....

Али, да...Космет би могао бити опасан преседан, то је истина...али , договорна подјела Космета, не би пуно утицала на заједницу Српске и Федерације - али би можда метода могла бити прихваћена и примјењива и на ову заједницу....
Видиш ипак јесте битно.
Није џаба потписан дејтон. Јесте и БИХ донекле настала кршењем права ал је у дејтону то пристанком свих страна легализовано и добила је легитимитет.
Друга ствар Космет се не може поредити са БИХ која је била република са конститутивним народима у оквиру федерације.
То исто међународно право је оно што држи ову државу у цјелини, уз мало силе.
Чак Република Српска има веће надлежности и права од Косова према уставу.

Истина да договорена подјела не би имала утицаја ал тад то не би био преседан јер Србија даје сагласност па самим тим не би имало никаквог утицаја. Сада је очигледно да до тог неће доће па је скоро извјесно да ће преседан ипак бити направљен.
Толико од мене.
Post Reply