kakav hljeb jedemo

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

ružmarin-a

#26 Re: kakav hljeb jedemo

Post by ružmarin-a »

pa čovjek je sam, a možda je i na dijeti. no opet mi nije jasno ovo sa jajcima :D
pa hljeb nabrzaka i ispržena jaja na brzaka

jel to zezaš il ti baš nije jasno :-D

a kako je @ppdd neozbiljan možda je mislio na nešto drugo, ta ja znam
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#27 Re: kakav hljeb jedemo

Post by PipiDugaDevetka »

vesna55 wrote: Ova ti je super domaći kruh samo imam jedno pitanje gdje kupit kvalitetno brašno :thumbup:
Pitanje je šta je za tebe kvalitetno brašno?

Prije svega, brašno treba biti higijenski i hemijski ispravno i najviše imam povjerenja u Klas koji ima svoju laboratoriju, tokom rata nas nije iznevjerio, non-stop radili,...S druge strane, Klas nikada nije objavio gdje nabavljaju brašno.

Ako je to Ukrajina, nadam se da mjere radio-aktivnost i kontrolišu ostalo,...

A i ovaj Sejad Mačkić, direktor državne Agencije za hranu, neće da objavi imena firmi čiji proizvodi su ''obogaćeni'' lahko-teškim metalima, reziduima antibiotika,....
munevera44

#28 Re: kakav hljeb jedemo

Post by munevera44 »

Kruh je takav kakav je.
Samo me potaklo na razmišljanje npr. konkretan pekarski proizvod onako lijepo poredan na policama. Sve i svašta kupujemo ali eto i makar i najsitnijim skoro nevidljivim slovima je napisana specifikacija čega sve ima u tom proizvodu. A za pekarske proizvode, osim za one koji su zapakovani (tost i ostale polutrajne vrste ) nisam nigdje vidjela sastav ono brašno, sol, voda, aditivi i sve ostalo što se stavlja u konkretan proizvod ili ja to nisam znala pronaći i vidjeti
munevera44

#29 Re: kakav hljeb jedemo

Post by munevera44 »

micki125 wrote:
vesna55 wrote:
Evo za tebe rmuškarca samca recept za nabrzaka: komšiniceeeeeeeeeeeeeeee evo me ja stiGOOOOOOOOOOOO :lol:
a jel to mora pod balkonom reći u stilu romea ili može i pred vratima. :D

a što pažljivo ne čitaš sti GOO pa ti skontaj možel takav pod balkon :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#30 Re: kakav hljeb jedemo

micki125 wrote: ...e toga se ja bojim. :lol: ko zna šta je on mislio. možda poziva dame na hljeb tepsijaner i ko ono usput idu i jajca, na brzaka naravno. :-) :lol:
Da objasnim, kod mene ima umirovljeničko-penzionerska kafana i sabah-in-the-morning je zbor. Tamo poslužuju bosansku kafu (80pf) sa jajima. Kafu prave Mujo i Omer, jedan dan je Omer dežurni, a drugi dan Mujo.
PipiDugaDevetka

#31 Re: kakav hljeb jedemo

ružmarin-a wrote:
PDD wrote:-18 do 20 supenih kašika brašna
i kolko ti bidne vako mali ljeb ? (vremenski) :-) :D
Nas troje, najčešće 2 dana, a nekada i preostane za 3 dana.
PipiDugaDevetka

#32 Re: kakav hljeb jedemo

vesna55 wrote:Evo za tebe muškarca samca recept za nabrzaka:
komšiniceeeeeeeeeeeeeeee evo me ja stiGOOOOOOOOOOOO :lol:
:thumbup: :bih:
pLaV00kA_LmY

#33 Re: kakav hljeb jedemo

Post by pLaV00kA_LmY »

Nekad bijeli, nekad razev, nekad crni... kako kad... A u posljednje vrijeme se trudim da ga opcenito jedem sto je manje moguce...
Post Reply