gusti jaranedetroit-mercy wrote:Na cemu si ti onda jaraneibizza wrote:Ne pijem kafu,ne pusim cigare,ne drogiram se,ne pijem alkohol,ne pijem gaziranonisam dobar
.
Kafa...
Moderator: anex
-
ibizza
#26 Re: Kafa...
-
ibizza
#27 Re: Kafa...
za srce ti je dobar red bullKomšinica wrote:Sve isto, baš isto.ibizza wrote:Ne pijem kafu,ne pusim cigare,ne drogiram se,ne pijem alkohol,ne pijem gaziranonisam dobar
![]()
S tim da volim kafu, i pila sam je, ali već 7 godina je nisam ni okusila, bude mi muka, ubrzan rad srca...
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#28 Re: Kafa...
ja mislim da je ovo nase carsijsko "blejanje" treba brendirati kao turisticko-rekreacioni prozivod i da bi na kafenisanju mogli zaradit vise neg federalna braca na adriaticu...cigara wrote:"pasha, malu s mlijekom i casu vode Boga ti"i cigaru
kod kuce sebi cesto napravim da odcejfim, al nema veceg cejfa od blejanja u prazno u gradu i ispijanju
Last edited by Toto on 23/09/2010 22:13, edited 1 time in total.
- jedna tamo
#29 Re: Kafa...
- citroen
#30 Re: Kafa...
Isti sam ti takiKomšinica wrote:Sve isto, baš isto.ibizza wrote:Ne pijem kafu,ne pusim cigare,ne drogiram se,ne pijem alkohol,ne pijem gaziranonisam dobar
![]()
S tim da volim kafu, i pila sam je, ali već 7 godina je nisam ni okusila, bude mi muka, ubrzan rad srca...
- mofo33
#31 Re: Kafa...
nije me briga koja je kafa i kakva je
najvaznije je da me posteno probudi
- Cow boy
#32 Re: Kafa...
ma ništa ne legne ko jutarnja kafamofo33 wrote:nije me briga koja je kafa i kakva je
- cigara
#33 Re: Kafa...
upravoToto wrote:ja mislim da je ovo nase carsijsko "blejanje" treba brendirati kao turisticko-rekreacioni prozivod i da bi na kafenisanju mogli zaradit vise neg federalna braca na adriaticu...cigara wrote:"pasha, malu s mlijekom i casu vode Boga ti"i cigaru
kod kuce sebi cesto napravim da odcejfim, al nema veceg cejfa od blejanja u prazno u gradu i ispijanju
skontaj turisticke vodice kako vode grupu turista iz azije kroz grad "now we gonna have some coffee here, we gonna sit for next 2 hours doing nothing smart and progressive, just chit chat", mislim da bi im od sjeba oci postale normalne
- green man
#34 Re: Kafa...
Kafa, kisela, cigara i novine u za tu priliku posebno odabranim kafanama- NEPROCJENJIVO 
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#35 Re: Kafa...
Kafane su u predinternetsko doba bile institucije u pravom smislu te rijeci. Konobari su bili obavjesteniji i pismenijo od vecine danasnjih copy/paste novinara.
Kahvenisanje je bio svojevrstan prerformas i filozofija. Pozorista danas propadaju jer su propale kafane i kahvenisanje..
Kultura dijaloga je izumrla kad su polupismeni vlasnici kafica poceli pustali glasnu muziku i tociti pivu da bi gosti manje pricali a vise pili.
Kahvenisanje je bio svojevrstan prerformas i filozofija. Pozorista danas propadaju jer su propale kafane i kahvenisanje..
Kultura dijaloga je izumrla kad su polupismeni vlasnici kafica poceli pustali glasnu muziku i tociti pivu da bi gosti manje pricali a vise pili.
- Michun
#36 Re: Kafa...
Jutarnja kafa u kuci uz sminkanje za posao i slusanje vijesti...
Preko dana - kako kad, ako znam da je dobra kafa (gdje se zadesim na pauzi) onda moze i uzivam u kafi bez secera i bez cigara (da, da, moze se i to)
Maxuz kafu pijem u kaficu u centru grada a zavucen u sporednoj ulici, skuplja se standardna raja, poprica se, razmjenes enovine i tako to.
Preko dana - kako kad, ako znam da je dobra kafa (gdje se zadesim na pauzi) onda moze i uzivam u kafi bez secera i bez cigara (da, da, moze se i to)
Maxuz kafu pijem u kaficu u centru grada a zavucen u sporednoj ulici, skuplja se standardna raja, poprica se, razmjenes enovine i tako to.
- black
#37 Re: Kafa...
ako sam kuci napravim si bosansku kafu, vani naravno esspresso, uz cigaru naravno
uz kafu ponekad kiselu ili kolu, al najbolja je sa obicnom vodom, volim jaku kafu, ness, kapuchino itd. ja to uopste ne smatram kafom niti kafedzijama one koji to piju
mogu i ja popiti ali urijetko i to kad vise ne znam sta cu..najcesce pijem 3 dnevno, i bas uzivam u kafi

- black
#38 Re: Kafa...
ne mogu, na poslu sambabyline wrote:Kafa, odlična ideja, hmmm ko će sa mnom na kafu
- cat lover
#39 Re: Kafa...
đe si da dođem po tebebabyline wrote:Kafa, odlična ideja, hmmm ko će sa mnom na kafu
- 2407
#40 Re: Kafa...
Kod kuce pijem Nes jer mi je mrsko praviti tursku/bosansku iako mi je tur/bos puno bolja. 3 kasikice Nesa na 2-3dl vode, sa jako malo secera i bez mlijeka.
Vani uvijek pijem produzenu sa pola onog pakovanja secera, bez mlijeka. Uglavnom, volim jaku crnu kafu, malo zasladjenu.
Vani uvijek pijem produzenu sa pola onog pakovanja secera, bez mlijeka. Uglavnom, volim jaku crnu kafu, malo zasladjenu.
- black
#41 Re: Kafa...
pa to i nije bas jaka kafa2407 wrote: Vani uvijek pijem produzenu sa pola onog pakovanja secera, bez mlijeka. Uglavnom, volim jaku crnu kafu, malo zasladjenu.
- 2407
#42 Re: Kafa...
Nije mozda jaka ukusom, ali je najjaca sto se tice sadrzaja kofeina u njoj. One ostale su jace ukusom, ali su slabije sto se tice sadrzaja kofeina a i popijem ih u jednom gutljajublack wrote:pa to i nije bas jaka kafa2407 wrote: Vani uvijek pijem produzenu sa pola onog pakovanja secera, bez mlijeka. Uglavnom, volim jaku crnu kafu, malo zasladjenu.
- petunija
#43 Re: Kafa...
Kad je kafa u pitanju, tu sam potpuno naopaka,
uopšte je ne pijem! Rijetko kad uzmem kapućino, u kafani, ono kad svi piju kafu, pa da ne budem izuzetak
inače, kod kuće, nikad. Svi su mi se uvijek iščuđavali: rođena i živi u Bosni, a kafu ne pije 
- Ghost_Rider_XXX
#44 Re: Kafa...
Uh nezamisliv dan bez jedno litar-litar i po. ujutro bosanska, u toku dana na poslu tučem espresso u prosjeku 4, onda namotam jednu džezvu čim udjem u kuću i nekad oko 8 isto smotam jednu džezvu i to je to.
- bez_ideje
#45 Re: Kafa...
Ja ne secerim kafu
,a ni limunadu
Ukus svega,mora biti izvorni
Ukus svega,mora biti izvorni
- duh_sa_sjekirom
#46 Re: Kafa...
ujutro jedna i popodne još jedna, i to kraća esspresso, sa običnom vodom, ili ev. kiselom...
nekad je bilo o više puta dnevno, ali kako se stari, počelo se vodit' računa i o zdravlju...
bosansku kafu rijetko pijem...nekad, kao dijete, gledao sam starije ljude kojima je to bio ritual, haman pa smisao života....ta kafa se pržila ručno, pri čemu se širio nevjerovatan miris...i mljela se u mlinovima (ručno) neposredno prije samog ispijanja. toga danas nema, kupuje se već samljevena, i rijetko se može osjetiti onaj pravi miris...
nekad je bilo o više puta dnevno, ali kako se stari, počelo se vodit' računa i o zdravlju...
bosansku kafu rijetko pijem...nekad, kao dijete, gledao sam starije ljude kojima je to bio ritual, haman pa smisao života....ta kafa se pržila ručno, pri čemu se širio nevjerovatan miris...i mljela se u mlinovima (ručno) neposredno prije samog ispijanja. toga danas nema, kupuje se već samljevena, i rijetko se može osjetiti onaj pravi miris...
-
Aorta
#47 Re: Kafa...
Mmmmm, volim jaku, crnu kafu bez secera i komadic-dva dobre cokolade, da mi se topi pih po pih. Volim nasu kafu iz dzezve, ali samo ako imam s nekim kahvendisat. Ako nemam, onda koristim Starbucks Via ujutro, pa pijem dok ne dodjem do posla.
Elem, otkako mi imunosupresivne terapije unistise imunitet, ne smijem kafu pit, vec samo pijuckam kojekakve ljekovite cajeve. Cejf ni blizu ko s kafom,al ko sto moj tata kaze, "ljudi moji, nuzda mijenja zakon." I tako to bjese ...
Elem, otkako mi imunosupresivne terapije unistise imunitet, ne smijem kafu pit, vec samo pijuckam kojekakve ljekovite cajeve. Cejf ni blizu ko s kafom,al ko sto moj tata kaze, "ljudi moji, nuzda mijenja zakon." I tako to bjese ...
-
Aorta
#48 Re: Kafa...
i jedna od drazih navka..kad djeca zaspu i sve kucne obaveze zavrsim..pola soljice jacobs sa kockom secera i trun mlijeka...na svom cosetu u kuhinji u tisini ...merak je to..sad vise nisam sigurna je li do kafe il do tog obicaja pijenja kafe i svemu sto ide uz to.. al bez kafe se ne moze
[/quote]
Draga hadzinice, bas je tako. Imam i ja cose u terpezariji, i tako kad je mir i spokoj u kuci, ja navecer sjednem i ocejfim sa soljicom neceg toplog ... Ja mislim da je vise do obicaja, "a moment to myself ..."
A bas bih voljela s tobom kafu popit.
Draga hadzinice, bas je tako. Imam i ja cose u terpezariji, i tako kad je mir i spokoj u kuci, ja navecer sjednem i ocejfim sa soljicom neceg toplog ... Ja mislim da je vise do obicaja, "a moment to myself ..."
A bas bih voljela s tobom kafu popit.
-
Gospoda Ministarka
#50 Re: Kafa...
U jutro dupla, a popodne kraca. A sve to izmedu par cajeva.