Kafa...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

ibizza

#26 Re: Kafa...

Post by ibizza »

detroit-mercy wrote:
ibizza wrote:Ne pijem kafu,ne pusim cigare,ne drogiram se,ne pijem alkohol,ne pijem gazirano :? nisam dobar :D
Na cemu si ti onda jarane :mrgreen: .
gusti jarane :D
ibizza

#27 Re: Kafa...

Post by ibizza »

Komšinica wrote:
ibizza wrote:Ne pijem kafu,ne pusim cigare,ne drogiram se,ne pijem alkohol,ne pijem gazirano :? nisam dobar :D
Sve isto, baš isto. :D

S tim da volim kafu, i pila sam je, ali već 7 godina je nisam ni okusila, bude mi muka, ubrzan rad srca...
za srce ti je dobar red bull :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#28 Re: Kafa...

Post by Toto »

cigara wrote:"pasha, malu s mlijekom i casu vode Boga ti" :D i cigaru
kod kuce sebi cesto napravim da odcejfim, al nema veceg cejfa od blejanja u prazno u gradu i ispijanju :D
ja mislim da je ovo nase carsijsko "blejanje" treba brendirati kao turisticko-rekreacioni prozivod i da bi na kafenisanju mogli zaradit vise neg federalna braca na adriaticu...
Last edited by Toto on 23/09/2010 22:13, edited 1 time in total.
jedna tamo

#29 Re: Kafa...

Post by jedna tamo »

:lol: fakat
citroen

#30 Re: Kafa...

Post by citroen »

Komšinica wrote:
Sve isto, baš isto. :D

S tim da volim kafu, i pila sam je, ali već 7 godina je nisam ni okusila, bude mi muka, ubrzan rad srca...
Isti sam ti taki :D :D :D :D
mofo33

#31 Re: Kafa...

Post by mofo33 »

nije me briga koja je kafa i kakva je
najvaznije je da me posteno probudi :-)
Cow boy

#32 Re: Kafa...

Post by Cow boy »

mofo33 wrote:nije me briga koja je kafa i kakva je
najvaznije je da me posteno probudi :-)
ma ništa ne legne ko jutarnja kafa :)
cigara

#33 Re: Kafa...

Post by cigara »

Toto wrote:
cigara wrote:"pasha, malu s mlijekom i casu vode Boga ti" :D i cigaru
kod kuce sebi cesto napravim da odcejfim, al nema veceg cejfa od blejanja u prazno u gradu i ispijanju :D
ja mislim da je ovo nase carsijsko "blejanje" treba brendirati kao turisticko-rekreacioni prozivod i da bi na kafenisanju mogli zaradit vise neg federalna braca na adriaticu...
upravo :D
skontaj turisticke vodice kako vode grupu turista iz azije kroz grad "now we gonna have some coffee here, we gonna sit for next 2 hours doing nothing smart and progressive, just chit chat", mislim da bi im od sjeba oci postale normalne :lol:
green man

#34 Re: Kafa...

Post by green man »

Kafa, kisela, cigara i novine u za tu priliku posebno odabranim kafanama- NEPROCJENJIVO ;-)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#35 Re: Kafa...

Post by Toto »

Kafane su u predinternetsko doba bile institucije u pravom smislu te rijeci. Konobari su bili obavjesteniji i pismenijo od vecine danasnjih copy/paste novinara.
Kahvenisanje je bio svojevrstan prerformas i filozofija. Pozorista danas propadaju jer su propale kafane i kahvenisanje..
Kultura dijaloga je izumrla kad su polupismeni vlasnici kafica poceli pustali glasnu muziku i tociti pivu da bi gosti manje pricali a vise pili.
Michun

#36 Re: Kafa...

Post by Michun »

Jutarnja kafa u kuci uz sminkanje za posao i slusanje vijesti...
Preko dana - kako kad, ako znam da je dobra kafa (gdje se zadesim na pauzi) onda moze i uzivam u kafi bez secera i bez cigara (da, da, moze se i to)
Maxuz kafu pijem u kaficu u centru grada a zavucen u sporednoj ulici, skuplja se standardna raja, poprica se, razmjenes enovine i tako to.
black

#37 Re: Kafa...

Post by black »

ako sam kuci napravim si bosansku kafu, vani naravno esspresso, uz cigaru naravno :mrgreen: uz kafu ponekad kiselu ili kolu, al najbolja je sa obicnom vodom, volim jaku kafu, ness, kapuchino itd. ja to uopste ne smatram kafom niti kafedzijama one koji to piju :mrgreen: mogu i ja popiti ali urijetko i to kad vise ne znam sta cu..najcesce pijem 3 dnevno, i bas uzivam u kafi :mrgreen:

Image
black

#38 Re: Kafa...

Post by black »

babyline wrote:Kafa, odlična ideja, hmmm ko će sa mnom na kafu :?
ne mogu, na poslu sam :mrgreen: :skoljka:
cat lover

#39 Re: Kafa...

Post by cat lover »

babyline wrote:Kafa, odlična ideja, hmmm ko će sa mnom na kafu :?
đe si da dođem po tebe :D
2407

#40 Re: Kafa...

Post by 2407 »

Kod kuce pijem Nes jer mi je mrsko praviti tursku/bosansku iako mi je tur/bos puno bolja. 3 kasikice Nesa na 2-3dl vode, sa jako malo secera i bez mlijeka.

Vani uvijek pijem produzenu sa pola onog pakovanja secera, bez mlijeka. Uglavnom, volim jaku crnu kafu, malo zasladjenu.
black

#41 Re: Kafa...

Post by black »

2407 wrote: Vani uvijek pijem produzenu sa pola onog pakovanja secera, bez mlijeka. Uglavnom, volim jaku crnu kafu, malo zasladjenu.
pa to i nije bas jaka kafa :mrgreen:
2407

#42 Re: Kafa...

Post by 2407 »

black wrote:
2407 wrote: Vani uvijek pijem produzenu sa pola onog pakovanja secera, bez mlijeka. Uglavnom, volim jaku crnu kafu, malo zasladjenu.
pa to i nije bas jaka kafa :mrgreen:
Nije mozda jaka ukusom, ali je najjaca sto se tice sadrzaja kofeina u njoj. One ostale su jace ukusom, ali su slabije sto se tice sadrzaja kofeina a i popijem ih u jednom gutljaju :mrgreen:
petunija

#43 Re: Kafa...

Post by petunija »

Kad je kafa u pitanju, tu sam potpuno naopaka, :D uopšte je ne pijem! Rijetko kad uzmem kapućino, u kafani, ono kad svi piju kafu, pa da ne budem izuzetak :roll: inače, kod kuće, nikad. Svi su mi se uvijek iščuđavali: rođena i živi u Bosni, a kafu ne pije :D
Ghost_Rider_XXX

#44 Re: Kafa...

Post by Ghost_Rider_XXX »

Uh nezamisliv dan bez jedno litar-litar i po. ujutro bosanska, u toku dana na poslu tučem espresso u prosjeku 4, onda namotam jednu džezvu čim udjem u kuću i nekad oko 8 isto smotam jednu džezvu i to je to.
bez_ideje

#45 Re: Kafa...

Post by bez_ideje »

Ja ne secerim kafu :mrgreen: ,a ni limunadu :oops:
Ukus svega,mora biti izvorni :-)
duh_sa_sjekirom

#46 Re: Kafa...

Post by duh_sa_sjekirom »

ujutro jedna i popodne još jedna, i to kraća esspresso, sa običnom vodom, ili ev. kiselom...
nekad je bilo o više puta dnevno, ali kako se stari, počelo se vodit' računa i o zdravlju... :D
bosansku kafu rijetko pijem...nekad, kao dijete, gledao sam starije ljude kojima je to bio ritual, haman pa smisao života....ta kafa se pržila ručno, pri čemu se širio nevjerovatan miris...i mljela se u mlinovima (ručno) neposredno prije samog ispijanja. toga danas nema, kupuje se već samljevena, i rijetko se može osjetiti onaj pravi miris...
Aorta

#47 Re: Kafa...

Post by Aorta »

Mmmmm, volim jaku, crnu kafu bez secera i komadic-dva dobre cokolade, da mi se topi pih po pih. Volim nasu kafu iz dzezve, ali samo ako imam s nekim kahvendisat. Ako nemam, onda koristim Starbucks Via ujutro, pa pijem dok ne dodjem do posla.

Elem, otkako mi imunosupresivne terapije unistise imunitet, ne smijem kafu pit, vec samo pijuckam kojekakve ljekovite cajeve. Cejf ni blizu ko s kafom,al ko sto moj tata kaze, "ljudi moji, nuzda mijenja zakon." I tako to bjese ...
Aorta

#48 Re: Kafa...

Post by Aorta »

i jedna od drazih navka..kad djeca zaspu i sve kucne obaveze zavrsim..pola soljice jacobs sa kockom secera i trun mlijeka...na svom cosetu u kuhinji u tisini ...merak je to..sad vise nisam sigurna je li do kafe il do tog obicaja pijenja kafe i svemu sto ide uz to.. al bez kafe se ne moze :)[/quote]

Draga hadzinice, bas je tako. Imam i ja cose u terpezariji, i tako kad je mir i spokoj u kuci, ja navecer sjednem i ocejfim sa soljicom neceg toplog ... Ja mislim da je vise do obicaja, "a moment to myself ..."

A bas bih voljela s tobom kafu popit. :)
djulbehara

#49 Re: Kafa...

Post by djulbehara »

Slika govori 1000 rijeci :)
Gospoda Ministarka

#50 Re: Kafa...

Post by Gospoda Ministarka »

U jutro dupla, a popodne kraca. A sve to izmedu par cajeva.
Post Reply