Kada ste bile djevojcice...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Euridika
Globalna šefica

#276 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Euridika »

Dope_Man wrote:
Euridika wrote: Pokušavam da dokučim koja je to situacija u kojoj bi vlastita žena ponudila drugom nešto mnogo više nego mužu, ali ne ide mi baš...
Da, svakako, ako muža ne voli, već su samo u interesnom braku ili u paklu od života. Tad kontam da mužu ne nudi ništa, a nekom drugom sve.
Da idem logikom da ju je možda stid ili strah od određenih stvari (u smislu da joj je stalo do muža i želi mu priuštiti zadovoljstvo, ali nije sigurna kako to izvesti ili se pribojava neuspjeha i razočarenja), i to mogu skontati donekle. Mada tu očito nedostaje i otvorenosti u komunikaciji i/ili kompromisa (obostranog). A s druge strane, do tog nekog drugog joj nije uopće stalo, pa joj je svejedno i ako ne bude valjalo... :zoka:
Ili joj je možda muž previše egocentričan i misli samo na sebe i svoj užitak, a ne vodi računa o njoj i njenim željama i potrebama, pa ona to zadovolji sa strane...

Kako god okrenem, nekako zaključim da ovdje nije problem u spavaćoj sobi, već u braku generalno. :|
Kod dvoje zaljubljenih cesto nedostaje potpuna otvorenost i iskrenost jer se boje da ne uniste ono sto imaju. Npr. recimo da imaju samo klasicni seks, a oboje zele nesto novo, ali se desi da oboje bas zato sto imaju klasicni seks misle da je ono drugo ''fin/a'' i boje se da ce narusiti odnos ako predloze nesto drugacije. I dalje vole tu osobu, i dalje zele biti s tom osobom, ali bi kada je seks u pitanju malo avanture ali se boje da predloze to svom partneru. Onda se desi nesto sa strane, s obzirom da je bez ikakvih obaveza tu su opusteni da budu freaky do kraja.

Problem je uvijek u nedostatku otvorene komunikacije iz straha da ce nesto sto se kaze dovesti do narusavanja trenutnog odnosa koji je OK.
Da, ovo je jedan od scenarija na koji sam aludirala, rekla bih i najčešći.

@Annoy
Mislim da je problem loše komunikacije u spavaćoj sobi dobrim dijelom i zbog toga što smo mi i dalje vrlo tradicionalna, patrijarhalna sredina. U većim gradovima je to manje izraženo, ali u manjim sredinama je itekako još uvijek uvriježeno mišljenje da se o tom ne priča, da se to spontano sprovodi u vezi/braku. Zastupljeno je to i kod mlađih parova koji su odgajani u dosta striktnom duhu.
Euridika
Globalna šefica

#277 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Euridika »

eluna wrote:Joj bato bato ....... O tim intimnostima se prica samo sa onim posebnim ......

Sent from my V7A using Tapatalk
S posebnim br. 1, posebnim br. 2, posebnim br. 3 itd. ... :D
supercali

#278 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by supercali »

eluna wrote:Joj bato bato ....... O tim intimnostima se prica samo sa onim posebnim ......

Sent from my V7A using Tapatalk
Sta treba da idem u onu skolu kod robota pa da o tome pricam jer su sa posebnim
Daj ba eluna ti bas imas cudne fetise
anchor85

#279 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by anchor85 »

Prvi momak ja 16 a on 19. Prva znacajna veza meni 24 a njemu 36. Mozda cak i najznacajniji muskarac u mom zivotu. Druga znacajna veza 6 godina stariji od mene. Najbolji sex u zivotu momak 2 godine mladji od mene.
Godine su samo broj. Ako se dvije osobe istinski slazu i vole, i istinski zele da jedno drugo razumiju i da budu pravi partneri, to im nece smetati.
Bar ja tako razmisljam.
Sanjarko

#280 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Sanjarko »

Ma glup post kikuja pravo.
Jbt pa radzale su prije sa 13, 14, 15, 16, 17 godina.
I danas sirom svijeta.

Izgledale ko seks bombe sa mnom sto su isle u razred od 13, 14 godina.
To odbojka, kosarka, itd.

Razvijene sve bile, jos ko seks bombe.
Jb kardasijanke, one su bezeze naspram tadasnjih kolegica iz skole.

Pozdrav Bosankama, seks bombama, ali i ostalim isto sirom svijeta.
Hrvaticama, Srpkinjama itd. [nastavi niz]. :mrgreen:

:kiss:
Sanjarko

#281 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote: kikuja
:lol:

Ja tipfelera, jest ispo smijesan.
Sanjarko

#282 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Sanjarko »

_BataZiv_0809 wrote:E to vec ne moze :oops:

Mrzim ogranicenja! Ne nosim gace :evil:
:lol:

Jer imas prirodne, ko i Ja. :lol:
Matzan

#283 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Matzan »

annoy wrote:Mozda ih ne pali seksualna ugrozenost :D

:lol: :lol: :lol:
PeppermintSA

#284 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by PeppermintSA »

Kad sam imao 21-22 godinu bio sam u dvogodišnjoj (uz 3-4 raskida) vezi sa ženom koja je bila 12 godina starija od mene. Nama je bilo odlično, međutim cijelo njeno okruženje nas je ismijavalo. Kad god me povede na neko okupljanje njenog društva to je bilo strašno. Svi su me oslovljavali sa ''mali'', njena starija sestra bi me uvijek uhvatila za obraz u fazonu, ''gdje si, mali?''. Katastrofa.
MisterNo1

#285 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by MisterNo1 »

PeppermintSA wrote:Kad sam imao 21-22 godinu bio sam u dvogodišnjoj (uz 3-4 raskida) vezi sa ženom koja je bila 12 godina starija od mene. Nama je bilo odlično, međutim cijelo njeno okruženje nas je ismijavalo. Kad god me povede na neko okupljanje njenog društva to je bilo strašno. Svi su me oslovljavali sa ''mali'', njena starija sestra bi me uvijek uhvatila za obraz u fazonu, ''gdje si, mali?''. Katastrofa.
...lafe, ti si baš uleteo u močnu shemu. ja sam takođe bivao sa starkama ali su uvek bile 2-3+ ne više.
Nayya

#286 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Nayya »

Kikibombona wrote:Danas bio na trcanju. Krajickom oka vidim na travi dvije djevojke. Kratko ih pogledam i vidim da se jedna smjeska. Kada sam se vracao nazad pogledam bolje... Hej, cista ljepota! Opet se smjeska. Dotrcim do njih, uz pomisao da ova sto se smjeskala ima 22-23 god. I to je malo za moje godine, ali hajde, mozda moze proci nekako. :D Kada sam pogledao izbliza pomislio sam da nikada nisam vidio ljepse lice. Mozda jednako lijepo, al ljepse valjda nema, makar kada je moj ukus u pitanju. Lici na djevojku Dzo Vilfrid Conge, samo prirodna, bez imalo sminke. Prozborimo koju, pitam za broj... Kada se nasmijala, lijepim djetinjim osmijehom, vidio sam da tu nesto ne stima. Pitam koliko ima godina. Kaze, sedamnaest! :oops: :zzzz: :evil: Ma nemoguce! Kada sam isao u srednju cini mi se da djevojcice nisu ovako izgledale. Naravno, odustanem od broja, nasalim se malo i raspalim dalje.

Pitanje za ekipu 28-35...

Da li bi se upustili u vezu sa djevojkom od 18-20 god.?

Pitanje za djevojke, koje me posebno zanima...

U kojim godinama su vam muskarci 28-35 postali opcija? :D
u trenutnim :lol: 24
supercali

#287 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by supercali »

Nayya spremi se za kafu
nightvision

#288 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by nightvision »

Nayya wrote:
Kikibombona wrote: Da li bi se upustili u vezu sa djevojkom od 18-20 god.?

Drugim rijecima, kad se suzi izbor potencijalnih princeva na bijelim konjima. :lol: :run:
Hakiz

#289 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Hakiz »

PeppermintSA wrote:Kad sam imao 21-22 godinu bio sam u dvogodišnjoj (uz 3-4 raskida) vezi sa ženom koja je bila 12 godina starija od mene. Nama je bilo odlično, međutim cijelo njeno okruženje nas je ismijavalo. Kad god me povede na neko okupljanje njenog društva to je bilo strašno. Svi su me oslovljavali sa ''mali'', njena starija sestra bi me uvijek uhvatila za obraz u fazonu, ''gdje si, mali?''. Katastrofa.
Trebao si im svima pokazati da nisi mali. Prestali bi te zezati. A i sestra bi postala ljubomorna na nju.
Nayya

#290 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Nayya »

nightvision wrote:
Nayya wrote:
Kikibombona wrote: Da li bi se upustili u vezu sa djevojkom od 18-20 god.?

Drugim rijecima, kad se suzi izbor potencijalnih princeva na bijelim konjima. :lol: :run:

nije tacno, nego ne mogu vise nezrelih klinja oko sebe
Nayya

#291 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Nayya »

supercali wrote:Nayya spremi se za kafu

evo odmah :lol:
Kikibombona

#292 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Kikibombona »

Nayya wrote:nije tacno, nego ne mogu vise nezrelih klinja oko sebe
Dobro, tebi vec 24, trebalo bi da si 'zrela'. :D Klinke danas nemaju nikakav problem biti sa starijim muskarcem. A mene nekako sramota samog sebe, a nemam sa njima o cemu pricati, osim ako se ne radi o natprirodno inteligentnoj djevojcici. Ne znam vala, sve ima svoje prednosti imane. Samo co'ek treba odvagati i skontati sta mu najbolje pase. Za provod nema neke ekstra kriterije, ali za zabavljanje, sto stariji - kriteriji veci... :-) :-)
nightvision

#293 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by nightvision »

Nayya wrote:nije tacno, nego ne mogu vise nezrelih klinja oko sebe
E tu sam te cekao, radi nekih, da ovo kazes. :mrgreen:
Jer naravno, sta drugo ocekivati, do sada si imala svoje vrsnjake, koji su idealni za provod i manje-vise nista drugo. U medjuvremenu tvoje drugarice koje su bile u vezama sa starijim mocima su se poudale, ili su na putu da uplove u bracne vode. A ti koja si se do juce zgrazavala veze sa nekim starijim 5-6-10 godina postala si mudrija i zrelija i skontala da je vrijeme da se pocne ozbiljno razmisljati o buducnosti. Posto to ne mozes sa svoiim vrsnjacima kojima je najdalji domet ko ima kakav mobitel, a poucena iskustvom svojih jaranica, shvatila si da stariji momci mozda i nisu tako los izbor. Pogotovo sto vecina dolazi u paketu sa koliko-toliko poslozenim zivotom. Sto je svakako plus za kakvu-takvu sigurnu buducnost. I tako si pocela da mjerkas staronje. Cak sta vise, vrlo je vjerovatno da imas jednog kandidata.
Hajd mi reci koliko sam u pravu a gdje sam pogrijesio u procjeni? :skoljka:
Nayya

#294 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Nayya »

.
Last edited by Nayya on 26/03/2017 14:06, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#295 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Velkoski »

najgore su mi ove moje vršnjakinje, zato nikad nisam ni ganj'o jednu :-? :mrgreen:
Nayya

#296 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Nayya »

.
Last edited by Nayya on 26/03/2017 14:06, edited 1 time in total.
Kikibombona

#297 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Kikibombona »

Nayya wrote:
Trebalo bi da sam ali ko zna :lol: Nemaju klinke problem biti u vezi sa starijima a nije ni vama mane. Volite vi putere, a i lako je preveslati mnogo mlađu, prozivjeli svasta i imate dosta iskustva u svim oblastima zivota. Sad je pitanje sto traze stariji, sto žele...sto kazes samo treba odvagati i skontati sto ti pase... a to koliko su djevojke zrele u tim godina je individualno, dok ne probas ne mozes da znas.
Probao par puta. Kada sam prifuravao, mislio sam da su starije, radi 'radova' na licu. :D Jedna je, dvadesetogodisnjakinja, bila super pametna, za tri klase ispred mene kada sam bio u njenim godinama, u svakom pogledu. Veliki je generacijski jaz, malo zajednickog izmedju mene, koji sam u ranim tridesetim ( :D ) i djevojke od 20, 21, 22 god. Danasnje generacije imaju skroz drugaciji smisao za humor, neke skroz druge furke. Ne volim fejsbuk, ne volim slikanje i sl. Ka'e, dodaj me na fejsbuk. Ka'e, hajmo se slikati. :D I aj se nemoj osjecati djetinjasto. Znam i volim podjetinjiti, ima djecaka u meni, ali volim ono dijete kakvo sam bio u svoje vrijeme, ne da oponasam danasnju djecu. :D Aliii... Strateski razmisljajuci, nije ni to lose, strpiti se malo, zene se brze razvijaju od muskaraca, u svakom pogledu, ako imaju mozga. Kada imas 40, bolje da zena ima 30 nego isto kao ti. :D I moglo bi se ako bi postojale neke karakterne slicnosti, interesovanja...

Ti imas 24, za tebe je taman neko izmedju 26-28, do 30. :D Ako je decko sa 26 glup i infantilan, bice takav zauvijek. Gledam po sebi. Bio sam tokmak u ranim dvadesetim. Samo raja i provod, sa djevojkama 2-3 izlaska sedmicno, da mi ne oduzimaju previse vremena. Vec sa 25, 26 sam bio prilicno normalna i uravnotezena osoba. Od tada se postepeno napreduje, valjda... :D Nemoguce da nema ozbiljnih i pametnih momaka od 25 ili 26 godina, da ne govorim o 27, 28!?? Nemoguce da su svi djetinjasti, ne vjerujem ti. :-) :D

U ekipi 30plus nema bas puno dobrih prilika. Postoji razlog zasto ti ljudi nemaju porodicu, ozbiljnu vezu. :D Isto vazi za zene. Vise je kvalitetnog materijala medju dvadesetpedogodisnjacima nego tridesetogodisnjacima. Logicno, jelte!? :D I naravno da je momak od 30 uglavnom bolji od momka od 25. Iskustvo je cudo. Da li je dugorocno bolji, to je vec upitno!? Ovaj od 25 ce imati 30, dok ovaj od 30 nikada vise nece imati 25. :D Treba malo da se strpis i odgojis si co'eka. Malo se salim. Vrijedi probati iskusnog muzjaka, bez sumnje... a i zenku, bgm... :D :D

Suma sumarum, ne treba si postavljati imperativa, ogranicavati se... Treba uzimati ono sto valja - odbacivati sto ne valja, bez obzira na godine, vjeru, rasu, etniju itd.
Hakiz

#298 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Hakiz »

Samo neka je legalna. Sve ostalo je između njih dvoje.

Koliko god veza između dvije osobe sa velikom dobnom razlikom mogla biti neracionalna, pogrešna, izrabljivačka za jedno ili oboje itd, ako su u pitanu dvije osobe koje legalno mogu ući u takvu vezu, to je samo nihova stvar (naravno, ne govorim o situaciji u kojoj jedno ucjenjuje ili prisiljava drugo, govorim o sporazumnom ulasku u vezu). Ali, uvijek se nađe neko ko misli da je to pogrešno i ko aktivno počne raditi na "ispravljanju stvari", ko se postavi kao moralna vertikala i donosi odluku za taj par. Maltene se postavlja u poziciju boga i odlučuje o životima drugih. OK, gadi ti se ruka 50-godišnjaka na tijelu 17-godišnjakinje (i obratno kada je ona starija a on mlađi). Ali, šta to ima sa tobom, to je njena stvar, ne tvoja. Bjesni, ali u sebi. Ona kada kaže "Mičite ovog starca od mene", onda prileti i pomozi joj da ga se riješi. Do tada šuti i trpi.

To pitanje koliko je ko zreo. Mislim da niko sa 18 nije zreo da ode u rat i pogine, ali je to dob u kojoj se u većini zemalja ide na odsluženje vojenog roka gdje ga ima ili je to donja dobna granica za prijavljivanje u profesionalnu vojsku gdje je ima.

Kada je ko zreo je individualno i sigurno formuaši i forumašice neće dati konačan odgovor na to pitanje.

A to što ljudi svoje mišljenje (koje je uslovljeno mnogim faktorima, ali siguno ne apsolutnim znanjem) žele da nametnu kao jedinicu mjere to je uvijek bilo tako. Razlozi su mnogi, od toga da stvarno tako misle, da im je to sistem vrijednosti, a da su ubijeđeni da su bogom dani i da taj sistem treba svi da usvoje, do toga da shvate da su se u životu zajebali pa ne mogu da podnesu da drugi nisu napravili tu grešku i da žele da sve uvale u situaciju u kojoj su sami, da i drugi dijele njihovu sudbinu. Ljubomora, ništa više.
supercali

#299 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by supercali »

Vi meni bas hocete da upropastite kafu
nightvision

#300 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by nightvision »

Nayya wrote:Haha..paaa nesto si pogodio, nesto ne :P :lol:
Ma sigurno sam vise pogodio nego fulao. To ti je to, stariji, iskusniji... :skoljka:
Post Reply