Slazem se Engrame!Engram::X wrote:Aliju??TheGame wrote:ubio bi slobu, aliju i tudjmana i sve ostale.... i s tim bi mi pola rodbine ostalo zivo,komsije ,prijatelji...
Covjek je vec mrtav!
A i Tudjman je, za njega si se zaboravio zacuditi!
.............vratila bih svome sinu zdravlje...........i sve moje drage prijatelje iz svijeta u Sa.sunday_morning wrote:citam sada neke vase postove, pa mi je sinulo ''sta bi bilo-kad bi bilo''
Kada biste mogli vratiti vrijeme, ali SAMO jedan put u zivotu, sta biste uradili? ...da cujem, pisite sve sto vam padne na pamet, moze biti: ljubav, porodica, rat, skolovanje...(valjda nije suvise intimno pitanje)?
stupidne monologe mozes drzati ispred nase margeVodenjak wrote:Slazem se Engrame!
Covjek je vec mrtav!

I meni su k´o djetetu davali shekerice da se primirim...Engram::X wrote:stupidne monologe mozes drzati ispred nase margeVodenjak wrote:Slazem se Engrame!
Covjek je vec mrtav!
r.Izetbegovic nije bio planer genocida i agresije, nije bio pokrovitelj masovnih zlocina ili politike ubistva/protjerivanja/mucenja/logora i sl.
zato je mrznja neproduktivna a edukacija-majka
http://www.islam.co.ba/aktuelno/index.p ... 1070834362
1993.:
Nagrada kralja Fejsala
1994.:
Nagrada za ljudska prava grada Izmira1995.;
Potpis Dejtonskog sporazuma 14. novembra
- donesen mir nakon agresije i genocida;
odlikovan hrvatskim odličjem "Kraljica Katarina"
1997.:
Dobitnik Godišnje nagrade Američkog centra za demokratiju,
Počasnog doktorata Univerziteta u Rijadu,
Počasnog doktorata Univerziteta u Istanbulu,
Ordena slobode Republike Turske...
1998.:
Dobitnik Povelje mira Međunarodne lige humanista;
Orden nezavisnosti države Katar...
1999.:
Nagrada Foruma Crans Montana za promovisanje ljudskih prava
..............i moj sin ne bi bio obolio od engramovih danasnjih ljepota.TheGame wrote:ubio bi slobu, aliju i tudjmana i sve ostale.... i s tim bi mi pola rodbine ostalo zivo,komsije ,prijatelji...
hebiga...margareta wrote:..............i moj sin ne bi bio obolio od engramovih danasnjih ljepota.TheGame wrote:ubio bi slobu, aliju i tudjmana i sve ostale.... i s tim bi mi pola rodbine ostalo zivo,komsije ,prijatelji...
bih bi bila normalna drzava.......................ne bi bilo mrtvih, razorenih porodica.pismeni i sposobni bi bili na svojim mjestima.nesposobni na svojim mjestima.ne bi bilo ubistava.kriminala.mafije.seade paravlic sa ponovnim obecanjem da se jos strpimo da nam opet bude gore sljedece tri godine kako bi nam opet bilo bolje..........
Pusti ih mama, moraju mi replicirat' nemaju ideja, pa nadju nesto.mama32 wrote:Vezu prekinutu 2000 ne bih ni zapocinjala 1994.Vezu prekinutu 1995 ne bih ni zapocinjala 1993. Vezu zapocetu 1999 nikad ne bih prekinula. A vezu zapocetu 1991. prekinula bih 1997.![]()
Jeste li skontali ili trebam napisati prekinjena?
(ne dirajte missAu, razbicu vas!!!)
of skroz maj darlin ali ti nisi sa mircazoom66 wrote:al' sad imas zadovoljstvo sto si upoznala masu cool...sicky wrote:hm...ma ne znam sad zaboravih....preskocila bih dan kad sam otkrila mirc![]()
![]()
![]()
...likova poput mene...
:D:D
Jadna ti kad te automehanicari uce pismenosti.missA wrote:Satriani, nemas vise od automehanicarskog zanata, pa meni ti i tebi slicni izigravate lektore, u zelji da mene obezvrednotite kao sugovornika, a sebe povisate i poboljsate vlastitu samo podobu u vlastitim i tudjim ocima.
Jezik je sredstvo, a bit ono sta si i kome si htio da kazes!
Tebe i tebi slicnima iz automehanicarske radnje, je lako ti taj bosanski/hrvatski/srpski imas svaki dan, gledas i citas, kretenu, i opet ga ne znas. Kad trebas napsiati neki dopis ili izjavu, trcis do komsije koji ima malo visu izobrazbo od tebe, ap mu jos uz to placas!
A ja, se susrecem s ovim jezikom, jako rijetko, govorim jos rijedje, svakodnevni jezik mi je jezik slican ovom, koji zbog slicnosti izaziva pravljenje nekih gresaka u ovom jeziku, a ti si toliki uskomisleci seljacina da ces tesko tesko razumjeti sta ti pricam.
Pogledaj ti svoje bijedne postove, pa analiziraj svoju jadnu pismenost.
Neznam zasto ali od svih ovih ljudi koji postirase, ubjedjen sam da ti imas jedini pravi razlog da vratis vrijeme.Neznam ali vidim da prica nije sa hepi endom, jako mi je zao!bojana wrote:U ljeto 1994, izasla bih iz kuce samo par minuta kasnije.