KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

realna do boli

#51 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by realna do boli »

Sarlo..ti znaci vjerujes da ce ovi izbori nesto promijeniti. Jedni nekada nesto moraju , ali koliko vidim iz razgovorima s ljudima..slabo..slabo..jednostavno ne razmisljaju ispravno, a mediji su nam nula koja se boji svoje sjne a ne samo politickih stranaka na vlasti.
Sada mi stvarno rucak ode u helac :D
sarlo

#52 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by sarlo »

realna do boli wrote: Hoces reci da mase treba platiti da se pokrenu..mozda..ali kojim parama..zar neimastina i besparica nije jaci motiv da se neko buni, zbunila si me, ha, ha.
Vecina u ovoj drzavi dobro zivi. Auta, stanovi,...Manji broj ljudi je siromasan. i interesantno oni se vise bune od sirotinje (verbalno). Ali to su ljudi koji imaju sta da izgube? I mnogi ce izgubiti promjenama u drustvu i drzavi.
...I kad ce se vise ukinuti kantoni. Imamo deset karcinoma u drzavi.
RosaSpinosa

#53 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by RosaSpinosa »

.
Last edited by RosaSpinosa on 05/11/2012 19:45, edited 1 time in total.
sarlo

#54 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by sarlo »

realna do boli wrote:..ti znaci vjerujes da ce ovi izbori nesto promijeniti.
Sada mi stvarno rucak ode u helac :D
Hoce. Osjeti se u drustvu.
Do tada zene trebaju da se bave kuhinjom. A i kasnije, ja sam konzervativan tip :)
Pikaboo

#55 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by Pikaboo »

Mene ovo sve toliko izbija iz cipela da vise neznam ni sta sam posla napisati.Ispusih pet cigara od huje :-?
Da dodam,kad god samo posla za istanbul i vracala se,uvjek je bio neko iz vlade u avionu.Zadnji put ih je bilo petoro u biznis klasi ,sjedim tako , gledam i bjesnim
RosaSpinosa

#56 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by RosaSpinosa »

.
100tnukmova

#57 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by 100tnukmova »

RosaSpinosa wrote: Možda bi trebalo sve sravniti sa zemljim i početi sve ispočetka
Bez to mozda Rosa Spinosa...
To je jedino rijesenje da se ljudima ovdje promjeni glava...
bogumil-8

#58 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by bogumil-8 »

Da i ja jednu pametnu reknem!
Svi koji primamo nešto iz državnog budžeta (penzioneri, radnici na birou i socijali, radnici u administraciji, prosvjeti, školstvu, zdravstvu, vojsci, Mupu, Supu, Sipi, parlamentima, vladama, skupćinama i skupštinama,...) ovlastimo naše izabrane parlamentarce da nam svakog mjeseca „okasne sa isplatom“ samo po tri dana (sem zadnja dva mjeseca, jerbo su tad praznici i treba da svoja primanja primimo blagovremeno, kako bi mogli lijepo da proslavimo ovu našu blagodat).
Na kraju godine lijepo svedemo račun: Dočekali smo kraj godine sa 11 „redovnih mjesečnih isplata“ (sve tačno i u roku, sve po zakonu i propisu). Počinjemo sljedeću godinu sa „uštedom“ 1/12 godišnjih izdataka iz budžeta.
E, sad! Nikako da ovu pametnu ideju osmislim dalje. Nije samo u ptanju dvojba, trojba, već sam se totalno „raspametio“. Ne znam kolika bi to bila ušteda, ne znam da li je plaho hlapljiva (pa bi se „isparila“ i prije isteka kalendarske godine).
Elem, ukoliko bi sve bilo po planu (pa se i stvarno nešto uštedilo) onda bi trebalo da:
- Parlamentarci (od opštinskog do državnog nivoa) isplate sebi, sve po zakonu i pravilnicima, i 12 i 13 platu, i višak, i otpremninu, .... Ukoliko bi im usfalilo para neka ne uplaćuju zadnju tranšu duga MMF (obrazloženje: nema u budžetu para za tu isplatu, dok od MMF ne dobijemo novu tranšu). Naročito mi je stalo da dobiju ovu 13. platu, jer kažu da je 13 nesretan broj, ne bi li im ona presjela.
- Onda 01.01. 2012. počinjemo ispočetka, sa ledine, bez njih. Ako treba mogli bi primijeniti i „palijativne mjere“!
Nemojte mi samo reći da sam plaho pametan (mati mi kaže da sam odmah bio pametan, čim sam izletio iz p.m., ne vraćajte me nazad, u p. m. , među glupe glupane. Ako sam i glup hoću da budem i ostanem na pametnoj strani života.).
Možda vi imate i pametnijih, pardon, glupljih, ideja?!
RosaSpinosa

#59 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by RosaSpinosa »

.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#60 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by PipiDugaDevetka »

bogumil-8 wrote:Da i ja jednu pametnu reknem!
Svi koji primamo nešto iz državnog budžeta (penzioneri, radnici na birou i socijali, radnici u administraciji, prosvjeti, školstvu, zdravstvu, vojsci, Mupu, Supu, Sipi, parlamentima, vladama, skupćinama i skupštinama,...) ovlastimo naše izabrane parlamentarce da nam svakog mjeseca „okasne sa isplatom“ samo po tri dana (sem zadnja dva mjeseca, jerbo su tad praznici i treba da svoja primanja primimo blagovremeno, kako bi mogli lijepo da proslavimo ovu našu blagodat).
Na kraju godine lijepo svedemo račun: Dočekali smo kraj godine sa 11 „redovnih mjesečnih isplata“ (sve tačno i u roku, sve po zakonu i propisu). Počinjemo sljedeću godinu sa „uštedom“ 1/12 godišnjih izdataka iz budžeta.
E, sad! Nikako da ovu pametnu ideju osmislim dalje. Nije samo u ptanju dvojba, trojba, već sam se totalno „raspametio“. Ne znam kolika bi to bila ušteda, ne znam da li je plaho hlapljiva (pa bi se „isparila“ i prije isteka kalendarske godine).
Elem, ukoliko bi sve bilo po planu (pa se i stvarno nešto uštedilo) onda bi trebalo da:
- Parlamentarci (od opštinskog do državnog nivoa) isplate sebi, sve po zakonu i pravilnicima, i 12 i 13 platu, i višak, i otpremninu, .... Ukoliko bi im usfalilo para neka ne uplaćuju zadnju tranšu duga MMF (obrazloženje: nema u budžetu para za tu isplatu, dok od MMF ne dobijemo novu tranšu). Naročito mi je stalo da dobiju ovu 13. platu, jer kažu da je 13 nesretan broj, ne bi li im ona presjela.
- Onda 01.01. 2012. počinjemo ispočetka, sa ledine, bez njih. Ako treba mogli bi primijeniti i „palijativne mjere“!
Nemojte mi samo reći da sam plaho pametan (mati mi kaže da sam odmah bio pametan, čim sam izletio iz p.m., ne vraćajte me nazad, u p. m. , među glupe glupane. Ako sam i glup hoću da budem i ostanem na pametnoj strani života.).
Možda vi imate i pametnijih, pardon, glupljih, ideja?!
Dobra ideja, ali to je samo jedna plata uštede.

Bolja i još gluplja ideja je da se proglasimo Prvom fudbalskom državom na svijetu, pa da izvozimo fudbalere i sve resurse usmjerimo na proizvodnju EU fudbalera za izvoz.

Eto, Crna gora se proglasila prvom ekološkom državom, pa šta joj fali.

STUDENTI NAS TREBAJU 17. FEBRUARA PRED MUZEJOM!
PRIDRUŽIMO SE OVIM PRVIM PROTESTIMA ALTERNATIVNIH STUDENATA!
bogumil-8

#61 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by bogumil-8 »

Pošto su me još u ratu raspametili (što granatama, što pameću "baba Stane") više ne znam ni šta je pametno, a šta glupo. Vidim ja da "pametan narod" bolje zna od mene šta je za mene dobro (velik broj me uvjeravalo da je to onaj svijet, a ovaj se ne pika). Ma nek mije živ i zdrav moj veliki vođa! Ne pitajte ko je moj vođa (možda sam iz S. Koreje).
Edit: Ovo sa proizvodnjom "fudbalera" bi mogla i biti dobra i rentabilna investicija. Da mi onu 12-inu uložimo u izgradnju fudbalskih terena?!
Možda bi mogli i pamet izvoziti (imamo li je na pretek?)?!
Last edited by bogumil-8 on 07/02/2010 15:19, edited 2 times in total.
realna do boli

#62 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by realna do boli »

STUDENTI NAS TREBAJU 17. FEBRUARA PRED MUZEJOM!

Ovo mi malo nije jasno..pravi ili alternativni...ali nema veze..neka se samo bune :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#63 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Pikaboo wrote:Mene ovo sve toliko izbija iz cipela da vise neznam ni sta sam posla napisati.Ispusih pet cigara od huje :-?
Da dodam,kad god samo posla za istanbul i vracala se,uvjek je bio neko iz vlade u avionu.Zadnji put ih je bilo petoro u biznis klasi ,sjedim tako , gledam i bjesnim
Ja pošao zgradu pio/mio u Zdravstveni fond, kad ja tamo, a ono, međutim, jedna, očigledno uposlenica u zgradi nosi dva pakovanja pelena za odrasle.

I ja istim poslom pošao u taj Zdr. fond, pa je u prolazu priupitah, zar nije gida tri pakovanja pelena za odrasle putem Zdr. fonda. Šuti i promače prema novom golfu5 u kojem ju je čekao muž.

Petak bio oko 15 sati, hem je ukrala dva pakovanja pelena za odrasle, hem pobježe sa posla sat vremena ranije.

Sve to vlast dozvoljava, pljahu manju ili veću, uglavnom, urušiće se domovina od te pljahe.
(Pljaha=Sitna kradja, kada sa posla iz ureda odneseš djetetu olovku ili svesku kakvu)
Stotine hiljada pljahatora, što velikih, što malih rade na uništenju domovine,....To je postalo normalno malo ''pljahnuti'' državu.

PODRŽIMO STUDENTE!
PipiDugaDevetka

#64 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

realna do boli wrote:STUDENTI NAS TREBAJU 17. FEBRUARA PRED MUZEJOM!

Ovo mi malo nije jasno..pravi ili alternativni...ali nema veze..neka se samo bune :D
Imaju i pravi državni studenti organizovani u Studentski parlament, a ovi što se bune se zovu ASP=Alternativni studenski parlament. Vidi na Nauci i edukaciji njihovu temu o protestima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#65 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by Truba »

krajem prošle godine sam izgubio svaku nadu

i sada mi je fino :) :) :) :) mnogo se lakše živi kada nema očekivanja
PipiDugaDevetka

#66 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

komi wrote:krajem prošle godine sam izgubio svaku nadu

@komi,
DEFETISTO, PRIDRUŽI SE STUDENTIMA, MINORNI ZAHTJEVI, BIĆE MIRNO, ALI ĆE STUDENTI STEĆI SAMOPOUZDANJE, A ONDA SLIJEDI ONO PRAVO. PRAVI ZAHTJEVI. VLAST SE BOJI STUEDENATA KOJIMA JE POBUNA IMANENTNA. SAMO SU ONI 100% ZA PROMJENE, JER GDJE ĆE POBOGU OSNIVATI PORODICE U OVAKVOM OKRUŽENJU?!

Izvini na vikanju, ali sam morao!
realna do boli

#67 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by realna do boli »

PipiDugaDevetka wrote:
realna do boli wrote:STUDENTI NAS TREBAJU 17. FEBRUARA PRED MUZEJOM!

Imaju i pravi državni studenti organizovani u Studentski parlament, a ovi što se bune se zovu ASP=Alternativni studenski parlament. Vidi na Nauci i edukaciji njihovu temu o protestima.
Nemam studenata u blizini pa upitah..hvala na objasnjenju.
Znaci i oni se podijelili..jedni hoce nesto mijenjati, drugima dobro.Klasika.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#68 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by Truba »

PipiDugaDevetka wrote:

@komi,
DEFETISTO, PRIDRUŽI SE STUDENTIMA, MINORNI ZAHTJEVI, BIĆE MIRNO, ALI ĆE STUDENTI STEĆI SAMOPOUZDANJE, A ONDA SLIJEDI ONO PRAVO. PRAVI ZAHTJEVI. VLAST SE BOJI STUEDENATA KOJIMA JE POBUNA IMANENTNA. SAMO SU ONI 100% ZA PROMJENE, JER GDJE ĆE POBOGU OSNIVATI PORODICE U OVAKVOM OKRUŽENJU?!

Izvini na vikanju, ali sam morao!
završio sam fakultet koji svi pljuju 2004 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ja bih rado izašao ali sam obećao poslije nesreće sa denisom da me protesti ne zanimaju... ima generacije poslije 1981. godišta da protestuju :) :) :) meni dosta... ionako život samo do 30.e traje :oops:
bogumil-8

#69 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by bogumil-8 »

PipiDugaDevetka wrote:To je postalo normalno malo ''pljahnuti'' državu.
Nešto slično sam pročitao ovdje (nisi prepisao ideju?).
Hej, proglasiće nam forum huškačkim, anti - državnim. Smirite malo!
realna do boli

#70 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by realna do boli »

Cuj, protudrzavni, ma neeeee, mi samo hocemo drzavu za NAS a ne NJIH, mislim politicrare. A ja tebe, jeli se i ti to bojis. Valjda mozemo pricati, kritikovati, diskutovati i ostalo na iti i ati....
Pikaboo

#71 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by Pikaboo »

Moja sestra isto kaze ali svaki put kad dobije odbijenicu za posao,ili je nikad ne dobije,ona se uvjek razocara :sad:
Klodovik

#72 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by Klodovik »

Statistike foruma:

Total posts 3069822 • Total topics 58259 • Total members 52788

Ako uzmemo da je za slanje jednog komentara potrebno 10 sekundi, do sada je potrošeno 355 DANA samo na slanje komentara na forumu, tj. mahom na priču kako i na koji način nešto treba uraditi. Protraćeno vrijeme - više od 1000 radnih dana.
PipiDugaDevetka

#73 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

bogumil-8 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:To je postalo normalno malo ''pljahnuti'' državu.
Nešto slično sam pročitao ovdje (nisi prepisao ideju?).
Hej, proglasiće nam forum huškačkim, anti - državnim. Smirite malo!
Za izraz ''pljaha'' sam čuo od omladine dok sam radio za strance, pa je možda koincidencija sa poštovanim i uglednim iz članka.
sheilak

#74 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by sheilak »

Ovo nije drzava, nego legalizirani bastion organiziranog kriminala. Pipi ima pravo kada kaze da bi trebali praviti razliku izmedju domovine i drzave. Domovina nam je Bosna i Hercegovina, a drzava nazadni Apsurdistan.

Meni se to vec odavno sve zgadilo, toliko da sam se emocionalno odvojila i od drzave i od naroda, a pocinjem i od domovine.

Inace, jesu li bile penzije ?

Image
Shoshana

#75 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by Shoshana »

Citam i razmisljam. I nekako mi tuzno.... ne znam hocete li mi vjerovati - ali ovdje je isto tako. I - da ne bude zabune, mislim da je isto tako u svim drzavama na svijetu. Do juce sam mislila da mi, ovdje, u Kanadi cutimo, jer nam je standard ipak dobar, ako nista - bar u usporedbi sa vama. Pa kontam, hajde, ljudi svjesni da im i nije bas tako lose kako bi moglo biti, pa cute :roll: Pa me jos veca tuga uhvati, pa pomislim - bas smo ovce. Kad nas se lupi po ledjima, mi malo zablejimo, pa onda opet spustimo glave i pasemo ono malo travice sto nam je pod nogama.

I ovdje se krade, pljacka, otima.... Kanada je, eto, veoma razvijena zemlja. Kvibek medju najrazvijenijim provincijama u Kanadi. PLacam u prosjeku 31% poreza, plus 5% drzavnog poreza na promet, plus 7.5% provincijskog poreza na promet. Za penziju stedim, kod zubara placam samo :-) $65.00 po posjeti (ostalo pokrije osiguranje koje takodje kupujem), placam prevoz, placam 20% cijene lijekova (opet zahvaljujuci osiguranju), da imam djecu placala bih i vrtic, skolovanje je daleko od besplatnog - i da ne nabrajam, sve i jedna drzavna usluga me kosta. Celine Dion kupuje bolnicke aparate, umjetnici dogradjuju bolnice, a svakog dana me presretnu dobrovoljci koji sakupljaju pare da nahrane gladnu djecu...

A mi, onako, puni ponosa sto smo, eto, tako dobri pa dijelimo sa onim koji nemaju, spustamo po 2, 3, 5 dolara u te kantice za gladnu djecu. Pa me jednog dana, prije par godina huja uhvatila, pa pitam tu jednu sto skuplja pare, koliko to ima gladne djece u Kvibeku. A ona mi odgovori da oko 50000 djece u provinciji nema dorucak svakog dana. Onda me bas ludjacka uhvati, pa joj se nadrobim o tome kako ona u stvari ne pomaze toj gladnoj djeci. Kako ona u stvari pomaze da se na vlasti odrzi inkompetentna ekipa kradljivaca, jer, ne zivimo mi pobogu u drzavi u kojoj buducnost gladne djece ovisi o mom dobrovoljnom prilogu, nego o mom urednom placanju poreza. Kako, u stvari 50000 gladne djece znaci 100000 nezadovoljnih roditelja, i jedno 500000 nezadovoljnih baba, djedova, tetaka, i ostalih, i kako 500000 ljudi pred parlamentom rusi vladu. I jos joj kazem da cu joj se pridruziti kada bude organizovala taj pohod pred parlament.

A ona meni odgovori kako su oni apoliticna organizacija. Apoliticna, moj *urac, velim, ti direktno pomazes politicarima na vlasti, onima kojima je jos uvijek prece da im punica na godisnji ide drzavnim avionom, onima istim koji primaju debele koverte od mafijasa cije firme dobivaju sve lukrativne kontrakte za izgradnju objekata i infrastrukture koja je tako kvalitetna da nam mostovi padaju na glave (bukvalno), Olimpijski stadion ne sluzi vise ni za sprdnju, autoputevi su takvi da se kamen u bubregu moze razbiti (pa Celine ustedi pare); onim istim politicarima cija porodica ide na lijecenje u inostranstvo, dok mi cekamo po 12 sati u hitnoj, onom istom usranom ministru koji nekidan tvrdi da bi Kvibek trebao povecati porez za kojih 1- ili cak i 2% jer zaboga, statistika pokazuje da je vecina porodica u stanju ustedjeti $5000 na kraju godine. Kao da postoji zakon koji kaze da mi ne smijemo nista biti u stanju ustedjeti. I niko, ali zaista niko ni da ga upita za logiku i/ili moralnost njegove izjave.

Nego, pomirite se sa cinjenicom, mi smo svi ovce. I bas kao i ja sada - samo blejimo :x
Post Reply