Kad se voli, što se rastaje?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
PalaSa Marsa

#151 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by PalaSa Marsa »

aida05 wrote:
PalaSa Marsa wrote:
Pa tu moras bit' malo proracunata :mrgreen: , npr, da bi duze trajalo, ti mu zadaj da ti napravi neku tortu kojoj treba par sati da se napravi :mrgreen: i samim tim neces pricati o minutama, nego o satima :mrgreen: :dance:
Ma jok,nisi shvatila.Bas kao da si pala s marsa :D Nema mi on sta praviti,ja kupim donere,palacinke i lahmadzune i prema njima osjecam pravu ljubav -dok ih ne pojedem a to kratko traje :-)
E onda nisi jos imala prvu i pravu ljubav :mrgreen: (tebi za informaciju, jesam, jesam, pala sa sa Marsa) :skoljka: :mrgreen: :dance:
kolega

#152 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by kolega »

PalaSa Marsa wrote:jesam, jesam, pala sa sa Marsa) :skoljka: :mrgreen: :dance:
dobro, a jesil' barem pala na nekoga, odnosno, da li ti se to više puta dešavalo da padneš na nekoga? :D
PalaSa Marsa

#153 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by PalaSa Marsa »

kolega wrote:
PalaSa Marsa wrote:jesam, jesam, pala sa sa Marsa) :skoljka: :mrgreen: :dance:
dobro, a jesil' barem pala na nekoga, odnosno, da li ti se to više puta dešavalo da padneš na nekoga? :D
:-) :-) :-) :-) Puno pitanja, a ja ne znam ni jedan odgovor :D
kolega

#154 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by kolega »

PalaSa Marsa wrote: :-) :-) :-) :-) Puno pitanja, a ja ne znam ni jedan odgovor :D
imaju i druga pitanja; dok si tako padala ili bolje rečeno letila (jer i pad je jedna vrsta leta) da li si imala strah od letenja; i ako si imala tada da li i danas isto postoji? :D
PalaSa Marsa

#155 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by PalaSa Marsa »

kolega wrote:
PalaSa Marsa wrote: :-) :-) :-) :-) Puno pitanja, a ja ne znam ni jedan odgovor :D
imaju i druga pitanja; dok si tako padala ili bolje rečeno letila (jer i pad je jedna vrsta leta) da li si imala strah od letenja; i ako si imala tada da li i danas isto postoji? :D
Jel'' se to kolega fura na Eriku Jong, (u prevodu) :?:

Kolega dragi, previse si duboko us'o, sto se tice mojih komentara :mrgreen: :mrgreen: (nemoj se puno unosit', samo citaj kolega, samo citaj) :D :P
PalaSa Marsa

#156 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by PalaSa Marsa »

Btw, nisam nikad imala krila, nisam, nisam letila, ucim jos da hodam, a nisam sigurna dali pravim ispravne korake, ni dali uopste hodam pravom "ulicom" kolega (puno, puno pitanja) :mrgreen: :-)
fa84

#157 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by fa84 »

zagrebačka_cura wrote:kada se voli onda se svašta tolerira...ali kao što svi znamo ljubav polako jenjava s vremenom...i tada dolazi do raspada sistema ..jer ono što smo prije tolerirali i što nam nije toliko smetalo...počinje nam smetati sve više...netrpeljivost je sve veća...mane više dolaze do izražaja....i počinju učestale svadje jer stvari koje prije nismo vidjeli..ili ih nismo htijeli vidjeti počinju jako smetati......s vremenom to postane nepodnošljivo i dolazi do rastave....ili u drugom slučaju...pojavi se treća osoba..a svi znamo da je novo zanimljivije...

manje vise slazem se sa time da ti poneke stvari pocinju smetati i previse no opet ne mora znaciti da te stvari dovode do rastave, po meni sve se moze rijesiti normalnim razgovorom i pravljenjem kompromisa
svi mi imamo neke mane i musice koje nekome smetaju i obratno, svi grijesimo i ucimo na greskama, a kada ti je fakat stalo do nekoga potrudices se maximalnmo da sve nesuglasice i probleme rijesis na sto laksi i bezbolniji nacin, al naravno obostrano....
zagrebačka_cura

#158 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by zagrebačka_cura »

fa84 wrote:
zagrebačka_cura wrote:kada se voli onda se svašta tolerira...ali kao što svi znamo ljubav polako jenjava s vremenom...i tada dolazi do raspada sistema ..jer ono što smo prije tolerirali i što nam nije toliko smetalo...počinje nam smetati sve više...netrpeljivost je sve veća...mane više dolaze do izražaja....i počinju učestale svadje jer stvari koje prije nismo vidjeli..ili ih nismo htijeli vidjeti počinju jako smetati......s vremenom to postane nepodnošljivo i dolazi do rastave....ili u drugom slučaju...pojavi se treća osoba..a svi znamo da je novo zanimljivije...

manje vise slazem se sa time da ti poneke stvari pocinju smetati i previse no opet ne mora znaciti da te stvari dovode do rastave, po meni sve se moze rijesiti normalnim razgovorom i pravljenjem kompromisa
svi mi imamo neke mane i musice koje nekome smetaju i obratno, svi grijesimo i ucimo na greskama, a kada ti je fakat stalo do nekoga potrudices se maximalnmo da sve nesuglasice i probleme rijesis na sto laksi i bezbolniji nacin, al naravno obostrano....
pa do rastave dolazi ako ti fakat više baš i nije stalo do te osobe...moj bivši je mogao uraditi sve i svašta i svakakve kompromise ali ja ga više ne bi mogla trpit...jer ljubav je ostala negdje daleko iza nas...prema tome džabe tu svi kompromisi...
fa84

#159 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by fa84 »

ma ne ako se ljubav ugasi sa jedne strane tu u biti fakat nemas vise sto traziti
ono djaba se truditi i raditi nekih milijun stvari ako to druga strana ne zeli....
najbolje bi bilo kada jedna strana skonta da vise to nije to, tj da ne voli vise i ne osjeca se isto kao prije da to odma kaze a ne da pravi budalu od partnera i vuce ga za nos...
najbolje je odma staviti karte na stol i reci ej kraj je i ovo vise ne ide
a ne varati sa strane i sta vec mjesecimaa dok se ne bude sto posto sigurno
zagrebačka_cura

#160 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by zagrebačka_cura »

fa84 wrote:ma ne ako se ljubav ugasi sa jedne strane tu u biti fakat nemas vise sto traziti
ono djaba se truditi i raditi nekih milijun stvari ako to druga strana ne zeli....
najbolje bi bilo kada jedna strana skonta da vise to nije to, tj da ne voli vise i ne osjeca se isto kao prije da to odma kaze a ne da pravi budalu od partnera i vuce ga za nos...
najbolje je odma staviti karte na stol i reci ej kraj je i ovo vise ne ide
a ne varati sa strane i sta vec mjesecimaa dok se ne bude sto posto sigurno
pa lijepo je tako....kada onda ona druga ostavljena strana to prihvati i sve bude ok...ali kada se druga strana opire...a ona prva koja vidi da to nije to popušta...i šta se onda desi...dodje nekoliko djece i agonija se nastavlja...što zbog djece...što zbog okruženja...što zbog ko zna čega...i do kada? kada napokon reći stop?
metal_rules_cura

#161 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by metal_rules_cura »

Ukoliko to druga strana ne prihvati to je onda vec njen problem, nije moj.

Osim toga, nastavljati vezu iz razloga koje si navela moze samo emocionalno nestabilna ili nezrela osoba.
iz dna duše

#162 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by iz dna duše »

metal_rules_cura wrote:Ukoliko to druga strana ne prihvati to je onda vec njen problem, nije moj.

Osim toga, nastavljati vezu iz razloga koje si navela moze samo emocionalno nestabilna ili nezrela osoba.
slažem se, ali imamo onda jako puno emocionalno nestabilnih i nezrelih osoba, po mojoj slobodnoj procjeni...
a sve što si rekla, zaista stoji...
kolega

#163 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by kolega »

PalaSa Marsa wrote:Jel'' se to kolega fura na Eriku Jong, (u prevodu) :?:
dobro, ovaj..., meni se sviđaju malo starije ali ipak Erika nije moj tip, mislim žena ima i unuke :lol:
PalaSa Marsa wrote:Kolega dragi, previse si duboko us'o, sto se tice mojih komentara :mrgreen: :mrgreen:
ni blizu koliko se može još dublje :lol:
PalaSa Marsa

#164 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by PalaSa Marsa »

Uh kolega, sad se ja zadevera :mrgreen:
metal_rules_cura

#165 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by metal_rules_cura »

iz dna duše wrote:
metal_rules_cura wrote:Ukoliko to druga strana ne prihvati to je onda vec njen problem, nije moj.

slažem se, ali imamo onda jako puno emocionalno nestabilnih i nezrelih osoba, po mojoj slobodnoj procjeni...
a sve što si rekla, zaista stoji...
Pa imamo, jasno kao dan! :-D
PalaSa Marsa

#166 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by PalaSa Marsa »

Rastanak, nije i pokazatelj da se neko ne voli.. (Vjerujem da ima i sudbine u svemu po malo) i da i naj pametniji ljudi izgube nekad nekog, do koga im je jako stalo, ali kao sto rekoh, milion elemenata ima, da nekad neko ode, ali ne znaci, kad ode, da i prestaje da voli...
kolega

#167 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by kolega »

komplikovano je to ...
PalaSa Marsa

#168 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by PalaSa Marsa »

kolega wrote:komplikovano je to ...
Pa da, sto bi jednostavno, kad moze i komplikovano :mrgreen:
Enticer

#169 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by Enticer »

Najbolje je ne voljeti, pa kad ode nece boljeti, ali ako ipak boli onda se mora naci rame za plakanje :wink:
PalaSa Marsa

#170 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by PalaSa Marsa »

Enticer wrote:Najbolje je ne voljeti, pa kad ode nece boljeti, ali ako ipak boli onda se mora naci rame za plakanje :wink:
Prosto nemoguca recenica :-) :mrgreen:
iz dna duše

#171 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by iz dna duše »

Enticer wrote:Najbolje je ne voljeti, pa kad ode nece boljeti, ali ako ipak boli onda se mora naci rame za plakanje :wink:
Da je imati neki prekidač i reći: Neću da volim-off, hoću da volim-on...
Ali, prekidača nema i zato se otkad je svijeta i vijeka i voli i pati i sastaje i rastaje...
Neki slijede svoja osjećanja više, neki manje, nekima su neki drugi interesi prioritet, nekima je ljubav svetinja....
Nema formule, nema univerzalnog rješenja i uz to najpametnijeg...
Svako voli na svoj način i rješava probleme vezane za ljubav ili prestanak ljubavi na svoj način...
Bogati su ljudi koji vole i koji su voljeni...
Enticer

#172 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by Enticer »

PalaSa Marsa wrote:
Prosto nemoguca recenica :-) :mrgreen:
Klin se klinom izbija, jedna ode, druga dodje pa koja se pokaze najboljom ozeniti je, ali opet ako se ikako moze ne voljeti u toj mjeri da patim ako ode. :-)
iz dna duše wrote:Bogati su ljudi koji vole i koji su voljeni...
Voljeti je relativna stvar, danas me voli, sutra ne voli, danas sam bogat, a sutra siromasan. Bogati su oni ljudi kojima prekidi i rastanci ne mogu nista :-)
kolega

#173 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by kolega »

Enticer wrote:Klin se klinom izbija, jedna ode, druga dodje
nije ti ta izreka za odbacit, ili još bolje; klinKA se klinKom izbija :lol:
PalaSa Marsa

#174 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by PalaSa Marsa »

E sto ne mogu ove sovinisticke :-) :mrgreen: Sta ste se razbacali vise :mrgreen:
Enticer

#175 Re: Kad se voli, što se rastaje?

Post by Enticer »

PalaSa Marsa wrote:E sto ne mogu ove sovinisticke :-) :mrgreen: Sta ste se razbacali vise :mrgreen:
Nije to sovinisticka :D , to je realisticka :D , a ne znas ti mene kad se ja zaista razbacam :D :-)
:wink:
Post Reply