Kad se sjetim Boga

Rasprave o vjerskim temama.
luciferino

Post by luciferino »

TebiNesudjena, ti meni mirišeš na agnostika, nekoga ko misli da možda i postoji neka Viša sila. Nemoj mi zamjeriti, ali zaista ne vidim ništa neobično u tome što se obraćaš Bogu premda nisi religiozna. Mislim da manje više svi mi to ponekad radimo tražeći svrhu svega, žudeći za nečim ljepšim i veličanstvenijim od ovog jadnog svijeta. Preispitaj prvo sebe. Sumljam da ti forumaši mogu ponuditi adekvatne odgovore.
patrius

Post by patrius »

TebiNesudjena wrote:Ne znam zasto se uvijek povlace citati iz Kurana ili Biblije, a ne moze se svoje misljenje reci, eto onako, iz glave.

Kazem i ja "Tita mi", ali to bar znam zasto kazem, i to bas nikakve veze s temom i mojim pitanjem nema.

Kao sto rekoh na pocetku, nisam religiozna, pa me nisu stvorili "ON" ili "MI" nego moji roditelji, onako, na starinski nacin, kako cu i ja svoju djecu, a opet, npr. eto sinoc, legla i pomislila "Boze, sto meni ovo sve treba". :roll:
da boga nema,morali bismo ga izmisliti.to su situacije kad nemas kome drugom da se obratis,kad te niko ne razumije...nista novo ni cudno,svakom se ponekad desi da pomisli kako je sav svijet lud,ili da je on sam lud...cesto se covjeku desi da ne razumije svijet i sredinu u kojoj zivi...kad od svih onih koji nas okruzuju ne nalazimo podrsku ni razumijevanje,onda se valja obratiti onome koga "nema"...
Ahmmed

Post by Ahmmed »

TebiNesudjena wrote:Ne znam zasto se uvijek povlace citati iz Kurana ili Biblije, a ne moze se svoje misljenje reci, eto onako, iz glave.

Kazem i ja "Tita mi", ali to bar znam zasto kazem, i to bas nikakve veze s temom i mojim pitanjem nema.

Kao sto rekoh na pocetku, nisam religiozna, pa me nisu stvorili "ON" ili "MI" nego moji roditelji, onako, na starinski nacin, kako cu i ja svoju djecu, a opet, npr. eto sinoc, legla i pomislila "Boze, sto meni ovo sve treba". :roll:
Dobro....nisi religiozna, ne vjeruješ da te Bog stvorio, a istovremeno Ga dozivaš.....Ja mislim da trebaš, za početak, psihologu :D jer, ovo nije najnormalnije stanje :D
TebiNesudjena

Post by TebiNesudjena »

Eto sad sam i nenormalna :roll:

Mozda me psiholog uvjeri da u stvari vjerujem u Boga ali toga nisam svjesna, ili mi samo "naopaku" kosulju navuce!? :D

U pravu si, ne vjerujem da me Bog stvorio, ali opet, kad me je strah, ili mi tesko, Bogu se obratim, a znam se i zahvaliti tu i tamo :)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

TebiNesudjena wrote:Eto sad sam i nenormalna :roll:

Mozda me psiholog uvjeri da u stvari vjerujem u Boga ali toga nisam svjesna, ili mi samo "naopaku" kosulju navuce!? :D

U pravu si, ne vjerujem da me Bog stvorio, ali opet, kad me je strah, ili mi tesko, Bogu se obratim, a znam se i zahvaliti tu i tamo :)

Ja sam se malo šalio....Ne zamjeri....Dileme koje imaš, ako ih imaš, morat ćeš riješiti sama....

I po cijenu da me pojedinci optuže za misionarenje :D , ne mogu da ne napišem ovaj ajet:

A kada te robovi Moji za Mene upitaju, Ja sam, sigurno, blizu: odazivam se molbi molitelja kad Me zamoli. Zato neka oni pozivu Mome udovolje i neka vjeruju u Mene, da bi bili na Pravome putu.

sura Bekare, 186
Post Reply