kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MOSALJOZE

#1876 Re: kad sam bio mali

Post by MOSALJOZE »

Sa 4 godine sam pravio ručak,i to kuhani krompir,a posuda koju sam koristio bila je dzevđir.Nakon 2 minute,mama je osjetila da nešto gori,a onda :evil:
Više puta štrajkovao glađu,opremim se za 2 km u trgovini i zaključam se.
Kad se sad sjetim da smo hodali po krajevima napuštene trospratnice jeza me uhvati.Krova nije bilo,a mi glumili cirkusante.Svako donese po jedan čaršaf,i to bi trebalo ublaziti pad.
Naravno da smo igralii ta-ta,a jednom smo pronašli čini mi se zolju,ili šta već.Znam da su bila 2 paketa neiskorištene municije.Uzeli kolica i krenuli prema pijaci da prodamo.Sve smo mi progurali,kad policajac gdje ste to prošli,uglavnom kad je vidio šta vozimo,nije mogao vjerovati.Kaže on nama čekajte tu odma dolazim mi istresli sve što je bilo u kolicima,i bježi.Bio sam najmladji u raji,pa sam često glumio pomoćnu stativu.Nisam bio neko zijan dijete,prilično miran,ali se sjećam da sam amidzu koji je tek došao sa terena umoran,udario drvenom kašikom po sred čela,kašika se namah raspala.

2-3 puta smo glumili padobrance i to dosta uspješno.Svako je donio svoju jastučnicu ili šta je već imao,i mi smo tada šili naš padobran.Trebali smo 1 po 1 da odemo do Amerike,ne moram objašnjavati kako se sve završilo.

Što se tiče riječi uvijek sam govorio dzećedzent za deterdzent.Nisam se volio šišati,pa babo ošiša jednu stranu navčer,i sutradan drugu.Imam par slika,ali to je dobro zamandaljeno.

Od eufora koji je bio u komšiluku dobili smo 2 paketa milki,a starija raja dobila red bull.Naravno da sam kao pokusni kunić popio red bull,i pokušao letjeti.
Volio sam praviti sve i svašta uglavnom od drveta.Bilo je svakakvih skalamerija.Od svega što sam napravio najbolja stvar je bila kopnena "ladja" tako smo je zvali.Napravili smo ogromnu platformu,donijeli istrošene gume,komšija nam zavario neke šipke šta ti ja znam da se to moze okretati,nabavili veslo,i vozali se po čitav dan.Mislim da tom izumu ima i 15 godina,a evo ga i danas dan u garaži.Neki dan pokazujem djeci iz komšiluka čime smo se igrali svi me bljedo gledaju.

Nisam bio zijanćer,ali sam baksuz da ne moze veći.3 puta lomio ruku na fudbalu,na istom igralištu,i na istom mjestu.
Bio je jedan stolar u blizini,i mi ga molili da nam napravi 2-3 puškice.Napravili smo mi nacrte ovo ono,on nije htjeo.U blizini bio kontejner,i kad je on izašao mi ga ugurali unutra i zapalili.Naravno da se znao krivac :run:

Jedan od boljih folova jeste bilo zažmiriš pored auta,a stariji zavuku ruku u auspuh i da vidiš veselja.Jednom došle komšije iz Njemačke,naravno da su im djeca bila garava.
Anestezija

#1877 Re: kad sam bio mali

Post by Anestezija »

Im'o 7-8 godina,stariji me u parku namazali smolom po licu i rekli de puhni u auspuh...3 dana me prali :-D
Pa uzmi kamen jedan ispod majice stavi a drugim udaraj preko majice i gledaj u nebo ,vidjet ces nesto...5 majica sjebo tako :-D
relax11

#1878 Re: kad sam bio mali

Post by relax11 »

red evil wrote:
kuharica wrote:kad sam bila mala (4-5 godina) imala sam izmisljenog prijatelja. zvao se Boško :D
Čitajuči ovu temu ponovo, naletih na ovo, im'o sam i ja izmišljenog prijatelja, bolje rečeno prijateljicu, koja se zvala Prca :D Ja sam je zamišljao da je mala, slično kao u mumijevima i s njom sam se stalno svađ'o. :lol: :D

Tako sam jednom naletio na kabal od radija (kasetefona) koji je bio iščupan. Ja sam to uključio u struju tj. u utičnicu i nije ništa bilo odmah ali kad sam uzeo za ziče koje budu u radiju, kad je to puklo. :lol: Sav sam bio crn, prvo pitanje je bilo jesam li živ. :D
I ja sam imao frenda "Miru", kada god sam vozio autice zamisljao sam da sjedi kao suvazac :sad: :lol:
sikstinajn

#1879 Re: kad sam bio mali

Post by sikstinajn »

:lol: :lol: :lol:
Post Reply