i ja zaboravih na to. one zgrade od crvene/zute cigle su bile omiljena metaPrkyyySa wrote:Hhahaha i mi smo ovo radili, ne mogu da vjerujem da se nisam ovog sjetila, ali mi smo ljudima po kisobranima bacali, hehe ludostS4mpion wrote:A kuglice od blata nabacene na fleksibilnu sipku,napravljene namjenski da komsiji ukrase fasadu
kad sam bio mali
-
Modest Musorgski
#1801 Re: kad sam bio mali
-
PrkyyySa
#1802 Re: kad sam bio mali
S4mpion wrote:
Ova plasticna kasika je bila strasno fleksibilna,cesto sam je koristio umjesto pracke,stavis u kasiku kamencic,nategnes i opucas![]()
.Znao sam nekad,u nedostatku kamencica,i kilu graha potrosit gadjajuci,s balkona,narod i ptice na ulici.
![]()
-
blesava
#1803 Re: kad sam bio mali
e kad pricate o ratu i struju evo sta sam ja uradila...
kako je ono struja dolazila razlicito po kvartovima (kako je koji kvart imao generala, jelte), ko sav normalan svijet isprebacivali kablove po mahali. Mi smo imali tri kabla iz tri razlicita kvarta i jos jedan od agregata kod komsije. i tako da smo uspijevali imati struju svakih par dana, za sijalicu i tv. al dodje jednom struja svima. i ja pametnica sama u kuci bila i spojim nekako sva cetiri kabla na jednu uticnicu i kurslus nastade. tata bio u tom momentu u mjesnom stabu i dolazi kuci, psuje, sva se mahala digla da trazi budalu koja je napravila kurslus. Ja se usutila, lafo ne znam o cemu je rijec (bilo mi 10 godina) Nestate tad struje i nije je bilo narednih 10 mjeseci, plus sto je i agregat od komsije rikno.
tek sam mu naknon mnogo godina iza rata priznala da sam to ja hihihi
kako je ono struja dolazila razlicito po kvartovima (kako je koji kvart imao generala, jelte), ko sav normalan svijet isprebacivali kablove po mahali. Mi smo imali tri kabla iz tri razlicita kvarta i jos jedan od agregata kod komsije. i tako da smo uspijevali imati struju svakih par dana, za sijalicu i tv. al dodje jednom struja svima. i ja pametnica sama u kuci bila i spojim nekako sva cetiri kabla na jednu uticnicu i kurslus nastade. tata bio u tom momentu u mjesnom stabu i dolazi kuci, psuje, sva se mahala digla da trazi budalu koja je napravila kurslus. Ja se usutila, lafo ne znam o cemu je rijec (bilo mi 10 godina) Nestate tad struje i nije je bilo narednih 10 mjeseci, plus sto je i agregat od komsije rikno.
-
blesava
#1804 Re: kad sam bio mali
kako li si to uspijela?mušema wrote:Isto, čak sam i protrčavačla ispodDioda wrote:Bila sam fascinirana dugom, i bila sam ubijedjena da cu jednog dana uspjeti protrcati ispod nje i postati muskoAli NA SVU SREĆU, još uvijek sam žensko
![]()
- shiljak
#1805 Re: kad sam bio mali
haha sad se i ja sjecem nje, ista im je svrha bila!PrkyyySa wrote:S4mpion wrote:
Ova plasticna kasika je bila strasno fleksibilna,cesto sam je koristio umjesto pracke,stavis u kasiku kamencic,nategnes i opucas![]()
.Znao sam nekad,u nedostatku kamencica,i kilu graha potrosit gadjajuci,s balkona,narod i ptice na ulici.
![]()
ova smedja je bila jaca od one bijele hehehee
A kad je previse savijes onda "pobijeli", tj. ostane iskrivljena trajno
- S4mpion
#1806 Re: kad sam bio mali
I duzaPrkyyySa wrote:S4mpion wrote:
![]()
- S4mpion
#1807 Re: kad sam bio mali
Zamor materijala,pa pukne,ali makar kasika nikad nije faliloshiljak wrote:haha sad se i ja sjecem nje, ista im je svrha bila!PrkyyySa wrote:S4mpion wrote:
![]()
A kad je previse savijes onda "pobijeli", tj. ostane iskrivljena trajno
-
PrkyyySa
#1808 Re: kad sam bio mali
blesava wrote:e kad pricate o ratu i struju evo sta sam ja uradila...
Hhahaha ne mogu vjerovati sta uradi ljudima, nisi im dala ni 1h da uzivaju u struji
- lik iz bajke
#1809 Re: kad sam bio mali
kad sam bio mali,plako sam kad bi se zavrsili Mumjevi,bilo mi ih zao,jer me stariji brat zezao da poslije zavrsene epizode Mumijevi idu u Samotno gorje i tamo siju samotne pantole. 
-
Ruzna_koka
#1810 Re: kad sam bio mali
Nikad mi nije bilo jasno kako se bebe rađaju. Mama nas je ubijedila da djecu donose rode. Pošto nismo "nasjele" na ovu priču morala je smisliti nešto drugo. U to vrijeme se teta u komšiluku porodila na carski rez i mama je to iskoristila, kad je krenula da previje tetu povela nas sa sobom i pokazala nam da se bebe rađaju na stomak. Bila sam
Uvjeravali su me da nam roda svako veče donosi slatkiše i kači ih na šteku od vrata. Želim rodu nazaaad
Kad mi je bilo 5 godina u mene je bio "zaljubljen" vršnjak E. Onako slinav i balav, satima me je ganjao da me poljubi (Traume imam i danas
)
Rekli su mi da će mi od kafe porasti rep. Satima sam se pipkala na mjestu gdje je trebao da izraste. Meščini da nije izrastao.
Način ispoljavanja bijesa je bio lupanje glavom o pločice. I sad mi se ponekad ćefne...
Plesala sam pred punom kućom svijeta. Ono na kraju furka, svučem gaćice i bacim ih s noge. I dan danas me stid kad vidim nekog od tada pristun (a imala sam samo 3 godine)
Haj' da se ne ofiram više, pomislit će te šta...ne d'o Bog
Uvjeravali su me da nam roda svako veče donosi slatkiše i kači ih na šteku od vrata. Želim rodu nazaaad
Kad mi je bilo 5 godina u mene je bio "zaljubljen" vršnjak E. Onako slinav i balav, satima me je ganjao da me poljubi (Traume imam i danas
Rekli su mi da će mi od kafe porasti rep. Satima sam se pipkala na mjestu gdje je trebao da izraste. Meščini da nije izrastao.
Način ispoljavanja bijesa je bio lupanje glavom o pločice. I sad mi se ponekad ćefne...
Plesala sam pred punom kućom svijeta. Ono na kraju furka, svučem gaćice i bacim ih s noge. I dan danas me stid kad vidim nekog od tada pristun (a imala sam samo 3 godine)
Haj' da se ne ofiram više, pomislit će te šta...ne d'o Bog
- sheilak
#1811 Re: kad sam bio mali
ujak me uplasio da ne smijem gutati zvake, jer cu dobiti zapetljaj crijeva. Takodjer, i da mi se nos iskrivi ako lazem
.
Kada sam nabrajala dane, govorila sam ponedjeljak, utorak...petak, šestak, sedmak
I: dva covjeka, pet covjeeka. Ispravili su me da se kaze pet ljudi, a onda sam ja skontala da je, dakle, jedan ljud, dva ljuda... 
Kada sam nabrajala dane, govorila sam ponedjeljak, utorak...petak, šestak, sedmak
- Logovan
#1812 Re: kad sam bio mali
Ja sam govorio samo šestak, sedmak nisam, ti još gora od mene.sheilak wrote:ujak me uplasio da ne smijem gutati zvake, jer cu dobiti zapetljaj crijeva. Takodjer, i da mi se nos iskrivi ako lazem.
Kada sam nabrajala dane, govorila sam ponedjeljak, utorak...petak, šestak, sedmakI: dva covjeka, pet covjeeka. Ispravili su me da se kaze pet ljudi, a onda sam ja skontala da je, dakle, jedan ljud, dva ljuda...
-
melisash
#1813 Re: kad sam bio mali
Kad sam bila mala, igrala sam se FBI sa malo starijom djecom u komšiluku, a nisam pojma imala šta je FBI
samo sam, kao i ostali znala gadne batine dobiti
Kad sam bila mala voljela sam raditi belaje, natrpat u kesu 2. kile rezdelija i gađati ljudima u prozore, sa drugaricama prepadala komšije u zgradi, pa su nam jednom prilikom specijalci došli; zapalila vatru sa drugom u parku haman u centru grada, i sa istim se vjenčala (drugarica nam napravila prstenje od kolaž papira nekako)
Kad sam bila mala stalno sam se igrala vjenčanja i od šlifera i čaršafa pravila vjenčanice, a kad sam bila BAŠ mala ukrala sam od rodice JASTUK ZA BARBIKE i godinama poslije toga me grizla savjest
Kad sam bila mala voljela sam raditi belaje, natrpat u kesu 2. kile rezdelija i gađati ljudima u prozore, sa drugaricama prepadala komšije u zgradi, pa su nam jednom prilikom specijalci došli; zapalila vatru sa drugom u parku haman u centru grada, i sa istim se vjenčala (drugarica nam napravila prstenje od kolaž papira nekako)
Kad sam bila mala stalno sam se igrala vjenčanja i od šlifera i čaršafa pravila vjenčanice, a kad sam bila BAŠ mala ukrala sam od rodice JASTUK ZA BARBIKE i godinama poslije toga me grizla savjest
- sheilak
#1814 Re: kad sam bio mali
ne, nego sam naprednija bila.zlo87 wrote:Ja sam govorio samo šestak, sedmak nisam, ti još gora od mene.
jos nesto, sa onim drvenim sankama (sto ih je imao citav dunjaluk
- Logovan
#1815 Re: kad sam bio mali
Naprednija u provalama.sheilak wrote:ne, nego sam naprednija bila.zlo87 wrote:Ja sam govorio samo šestak, sedmak nisam, ti još gora od mene.isla bih ja i do osmak, ali mi rekose da ima samo 7 dana.
![]()
jos nesto, sa onim drvenim sankama (sto ih je imao citav dunjaluk), sam se spustila niz asfaltiranu padinu pored zgrade te se tako znalacki zabila u ogradu, da su mi na celu i lijevom obrazu ostali otisci romboida (od ograde).
Koliko sam se ja samo puta spuštao niz te asfaltirane padine.
-
1 x 2
#1816 Re: kad sam bio mali
imao sam 8 godina
jednog dana sam se dosjetio da počnem kopati tunel do Amerike
našao sam pogodno mjesto, donio sam kramp, lopatu, kantu za vađenje zemlje i prionuo na posao
bio sam pun entuzijazma i duboko sam vjerovao da ću do jutra izbiti iz zemlje, negdje u Teksasu ili Južnoj Karolini
kako se dan bližio kraju, i kako me glad počela hvatati i entuzijazam je splašnjavao
nakon što sam iskopao rupu veličine otprilike šahta za vodu, odjednom sam prestao kopati, spakovao alat i vratio se doma.
danas, kad prođem pored te rupe, od koje su još uvijek ostali neki tragovi, uhvati me neka tragikomična nostalgija.
našao sam pogodno mjesto, donio sam kramp, lopatu, kantu za vađenje zemlje i prionuo na posao
bio sam pun entuzijazma i duboko sam vjerovao da ću do jutra izbiti iz zemlje, negdje u Teksasu ili Južnoj Karolini
kako se dan bližio kraju, i kako me glad počela hvatati i entuzijazam je splašnjavao
nakon što sam iskopao rupu veličine otprilike šahta za vodu, odjednom sam prestao kopati, spakovao alat i vratio se doma.
danas, kad prođem pored te rupe, od koje su još uvijek ostali neki tragovi, uhvati me neka tragikomična nostalgija.
- animals
#1817 Re: kad sam bio mali
A ja sam sa drustvom htio slaviti prvi maj,ali nismo imali sta okrenuti na razanj..pa smo odlucili po selu da nahvatamo kokosi..tako kad se smracilo krenemo od kuce do kuce, od kokosinjca do kokosinjca..i tako mi zadavili nekoliko koka..i posto je bio mrak, rijesimo da ih ujutro pripremimo za rostilj..ujutro dosli do koka, kad one se odrvenile, a mi nismo imali pojma sta sad da radimo..uzmemo ih i jednostavno bacimo u grmlje, ko ce da se muci sa njima..i tako ni prvog maja ni koka..ja doso kuci, kad ono moja komsinica dosla kod moje mame i proklinje onoga ko joj mazno koku,,dao Bog mu sve najgore..ja se samo isparim neprimjetno, bilo mi neugodno slusati kletve 
- Logovan
#1818 Re: kad sam bio mali
1 x 2 wrote:imao sam 8 godina
-
lajkujMe
#1819 Re: kad sam bio mali
Kad sam imao 5 godina, zivio sam u blizini nekog lagera za gradjevinski materijal i tu bila bruka cigli ono fino upakovanih i naslaganih, ja se volio medju njima kriti i pentrati se po njima, odmah pored tog lagera je valjda bila jedna gradjevinska firma s bruku masina i vozila za gradjevinu. I tako su imali ovo ali u manjoj velicini za trotuare:

Kad god sam mogao predvecer kad nikog nije bilo pentrao sam se na ovo cudo i pravio se da vozim to.
Trazio sam nacine da ukljucim to cudo ali nikada kljuca nije bilo sve do jednog dana kad sam skontao da kljuc mora biti u kuci pored, igrom slucaja prozor bio otvoren a uspio sam se kroz resetke provuci nasao bruku kljuceva i svaki sam isprobao na masini sve dok odjednom ne poce fkt da vergla, to cudo krenu naprijed kad sam ja skocio i pobjegao s lica mjesta ko munja.
Nisam se nikada vise vratio tu jer me bilo strah da ce me uhvatiti i kazniti

Kad god sam mogao predvecer kad nikog nije bilo pentrao sam se na ovo cudo i pravio se da vozim to.
Trazio sam nacine da ukljucim to cudo ali nikada kljuca nije bilo sve do jednog dana kad sam skontao da kljuc mora biti u kuci pored, igrom slucaja prozor bio otvoren a uspio sam se kroz resetke provuci nasao bruku kljuceva i svaki sam isprobao na masini sve dok odjednom ne poce fkt da vergla, to cudo krenu naprijed kad sam ja skocio i pobjegao s lica mjesta ko munja.
Nisam se nikada vise vratio tu jer me bilo strah da ce me uhvatiti i kazniti
- S4mpion
#1820 Re: kad sam bio mali
Dajdža mi napravio luk i strijelu da bih ga ja kroz 15 minuta istim gađ`o
Ufatio me i polomio i luk i strijele, sutradan ga prošlo i napravio nove 
- šatirana_ljubičica
#1821 Re: kad sam bio mali
kad sam bila mala nisam propuštala Euroviziju ni slučajno, a u rukama mi je pod obavezno bila lista sa iscrtanom tabelom gdje upisujem učesnike i onda ih ocjenjujem 
jako ozbiljno sam to shvatala i u to vrijeme sam razmišljala kako bi bilo dobro da nas predstavlja Hari Varešanović na Euroviziji.
To se ostvarilo 20 godina poslije
a ja po navici ocjenjujem kandidate ali doduše usmeno 
jako ozbiljno sam to shvatala i u to vrijeme sam razmišljala kako bi bilo dobro da nas predstavlja Hari Varešanović na Euroviziji.
To se ostvarilo 20 godina poslije
-
Graf_Spee
#1822 Re: kad sam bio mali
Cesto smo krali tresnje od jednog malo daljeg komsije , koji nas je zatim gadjao vazdusnom puskom AKA pticarkom 
pa smo mi smisljali kako da mu se osvetimo jer je jednog druga pogodio u guzicu ...
i tako mi smislimo da natrpamo kesu sa blatom i da mu bacimu u avliju... (koja je bila ogradjena zidom te se nije vidjelo sta se desava u istoj)
po belaju tog dana mu se udavala il kcerka il neko u familiji nisam siguran...uglavnom bila je svadba... i et odleti tako kesa puna blata medju slavljenike... pa smo tek po vriski skontali da se odrzava ista
Poslije toga smo se zabarikadirali po kucama i nikom ni rijeci

pa smo mi smisljali kako da mu se osvetimo jer je jednog druga pogodio u guzicu ...
i tako mi smislimo da natrpamo kesu sa blatom i da mu bacimu u avliju... (koja je bila ogradjena zidom te se nije vidjelo sta se desava u istoj)
po belaju tog dana mu se udavala il kcerka il neko u familiji nisam siguran...uglavnom bila je svadba... i et odleti tako kesa puna blata medju slavljenike... pa smo tek po vriski skontali da se odrzava ista
Poslije toga smo se zabarikadirali po kucama i nikom ni rijeci
- šatirana_ljubičica
#1823 Re: kad sam bio mali
-
Graf_Spee
#1824 Re: kad sam bio mali
Ma i vukove su na nas pustali kad bi se uvalili u kukuruz ... puska je jos pozeljna

- šatirana_ljubičica
#1825 Re: kad sam bio mali
trebali ste 5 kesa sa blatom zafrljacit
i to je što je taj dan bila neka svadba kod njeg, nije slučajno, Neko to odgore vidi sve
i to je što je taj dan bila neka svadba kod njeg, nije slučajno, Neko to odgore vidi sve