kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zvrk

#1776 Re: kad sam bio mali

Post by zvrk »

Laki13 wrote:Tema je :lol:
-Kad sam imala 5 godina otisli smo kod moje tetke za Bajram.Ja sam napravila neki zijan valjda iz dosade(nesto sam prosula,isprljala).Za kaznu me je zakljucala u neku malu sobu tipa veseraja i rekla da cu tu ostati sama.Ti ces mene zakljucati jel?Tetka je zaboravila da su u toj sobi bili svi kolaci i slatkisi predvidjeni za taj bajramski dan.Ja sam za osvetu prstom umocila u svaku hurmasicu,baklavu,ruzicu i rolat.Kad sam polizala prste prekrivene agdom pojela sam dvije Milke sto sam nasla u ladici da se nagradim.Tetka kad je to vidjela zamalo nije fras dobila :-D Gosti se nisu osladili za taj Bajram :evil:
-U ratu smo bili na Bjelavama.Ja kad sam imala 3 godine naucila sam onu Vajtinu pjesmu '..vihor rata odnese sve,vraca mi zvuk harmonikeeee..'Ja bih sjedila,nogice stavila izmedju gelendera i pjevala citavom komsiluku:'..vihor rata odnese sve,vraca mi zvuk karmonikeeee' dok bih u isto vrijeme bacala igracke kroz prozor i tjerala drugu djecu da mi ih kupe i daju dok su okolo geleri sijevali.
Ima jos ihiii prica.Vazda sam bila spremna za sejtanluk :wink:
laki, to ti je Henda :D

aferim na sejtanluku :)
S4mpion

#1777 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

Ne znam zasto,ali me je iritiralo kada vidim citavu sofersajbu na napustenom autu.U dvoristu,ispred zgrade gdje smo stanovali,je stajalo jedno zuto auto,moze bit da je bio Pezejac :D ,nije bio u losem stanju uopste,ocuvano auto iznutra i izvana,samo su mu gume bile ispuhane,ali napusteno auto.A ona stakla na njemu :-) ,citava,sijaju na suncu jojjjjj,i skontamo se mi,ma dosta je vise mucenja,gdje ces igrat fudbal pored auta sa citavim staklima :lol: :lol: i prifatimo se kamenja(podjelimo zone djelovanja-meni je pripalo staklo na vozacevim vratima :D ) i udri,udri,udri,i dohakasmo mu :lol: :lol:
Jedini u razredu dobio 5 iz lektire koju cak nisam ni procitao nego slusao sta pita druge ucenike i skontao otprilike o cemu se radi :lol: :lol: ,kad tad batine nisam dobio,necu nikad :lol: :lol: :lol:
Platformas

#1778 Re: kad sam bio mali

Post by Platformas »

Kad sam bio mali guzio, sad ne mogu. :oops:
Ajant

#1779 Re: kad sam bio mali

Post by Ajant »

--------
Last edited by Ajant on 02/10/2018 20:59, edited 1 time in total.
Laki13

#1780 Re: kad sam bio mali

Post by Laki13 »

zvrk wrote:
Laki13 wrote:Tema je :lol:
-Kad sam imala 5 godina otisli smo kod moje tetke za Bajram.Ja sam napravila neki zijan valjda iz dosade(nesto sam prosula,isprljala).Za kaznu me je zakljucala u neku malu sobu tipa veseraja i rekla da cu tu ostati sama.Ti ces mene zakljucati jel?Tetka je zaboravila da su u toj sobi bili svi kolaci i slatkisi predvidjeni za taj bajramski dan.Ja sam za osvetu prstom umocila u svaku hurmasicu,baklavu,ruzicu i rolat.Kad sam polizala prste prekrivene agdom pojela sam dvije Milke sto sam nasla u ladici da se nagradim.Tetka kad je to vidjela zamalo nije fras dobila :-D Gosti se nisu osladili za taj Bajram :evil:
-U ratu smo bili na Bjelavama.Ja kad sam imala 3 godine naucila sam onu Vajtinu pjesmu '..vihor rata odnese sve,vraca mi zvuk harmonikeeee..'Ja bih sjedila,nogice stavila izmedju gelendera i pjevala citavom komsiluku:'..vihor rata odnese sve,vraca mi zvuk karmonikeeee' dok bih u isto vrijeme bacala igracke kroz prozor i tjerala drugu djecu da mi ih kupe i daju dok su okolo geleri sijevali.
Ima jos ihiii prica.Vazda sam bila spremna za sejtanluk :wink:
laki, to ti je Henda :D

aferim na sejtanluku :)
Joooj jeste u pravu si :oops:
Hendi se izvinjavam,a tebi zahvaljujem :)
malokalibar

#1781 Re: kad sam bio mali

Post by malokalibar »

Platformas wrote:Kad sam bio mali guzio, sad ne mogu. :oops:
pa kako ćeš i guziti kad ti je mali.. :lol: :dance:
S4mpion

#1782 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

Kad sam bio mali uvijek sam volio slusati onu ratnu reklamu,ili je u pitanju bio neki spot,gdje vojnik(silueta vojnika) zvizdi u izrazito dobrom tonu i melodiji,pjesma "vojnik srece"mi je bila vrh,a takodje sam volio i pjesme ratne teske industrije,narocito ovu(:

:D :D
zvrk

#1783 Re: kad sam bio mali

Post by zvrk »

S4mpion wrote:Kad sam bio mali uvijek sam volio slusati onu ratnu reklamu,ili je u pitanju bio neki spot,gdje vojnik(silueta vojnika) zvizdi u izrazito dobrom tonu i melodiji,pjesma "vojnik srece"mi je bila vrh,a takodje sam volio i pjesme ratne teske industrije,narocito ovu(:

i sad poslusam te ratne.,..

a voljela sam ih i onda slusat...
kad je bilo struje

a ti sad stisni pa reci da si vazda imo struju :p
S4mpion

#1784 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

zvrk wrote:
S4mpion wrote:Kad sam bio mali uvijek sam volio slusati onu ratnu reklamu,ili je u pitanju bio neki spot,gdje vojnik(silueta vojnika) zvizdi u izrazito dobrom tonu i melodiji,pjesma "vojnik srece"mi je bila vrh,a takodje sam volio i pjesme ratne teske industrije,narocito ovu(:

i sad poslusam te ratne.,..

a voljela sam ih i onda slusat...
kad je bilo struje

a ti sad stisni pa reci da si vazda imo struju :p
Ma gdje cu to reci,pa da osjetim gnjev forumasa :lol: :lol: ,ali sam sa 18 mjeseci sve ukucane rijecima "dota tuja"obavijestio da je dosla struja,jer sam vidio da gori lampica na TV-u :lol: :lol: :lol:
Jednom povukao akumulator sa stola,pao je na cilim,kiselina je progorila cilim,a pidzamu su mi skinuli u rekordnom roku,jer je i na njoj bilo kiseline :lol: :lol:
gerberica

#1785 Re: kad sam bio mali

Post by gerberica »

Koji si ti sejtan :lol:
S4mpion

#1786 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

gerberica wrote:Koji si ti sejtan :lol:
:lol: Ko me ne zna,skupo bi me platio :lol: :lol:
gerberica

#1787 Re: kad sam bio mali

Post by gerberica »

S4mpion wrote:

Mislis ko te zna dobro bi te mlatio :lol:
S4mpion

#1788 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

Isto tako povukao televiziju sa komode i izvrnuo je na pod.Bilo je tu i dosta misterija,kao npr:mama je usla u sobu(u kojoj sam bio sam :D ) i vidjela jastuke koji su misteriozno dospjeli na ormar(na 3 metra visine) :-) ,a ja puzem po podu,jer nisam jos znao hodat :-) :lol:
S4mpion

#1789 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

gerberica wrote:
S4mpion wrote:

:lol: Upravo :lol:
Mrtvac Krvnik

#1790 Re: kad sam bio mali

Post by Mrtvac Krvnik »

gerberica wrote:
S4mpion wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol:
nOrMaLaC

#1791 Re: kad sam bio mali

Post by nOrMaLaC »

Sječam se jedne prilike kada sam išao u šetnju sa nenom i djedom, a bilo mi je nekih 3 ili 4 godine... :D
Ne znam kako sam uspio ali sam se istrgo iz nenine ruke i pobjegao ispod autobusa koji je bio u pogonu
i koji je čekao da krene sa autobusnog stajališta.
Sakrio sam se iza zadnjeg točka i to u mrtvom uglu pa me vozač nije vidio... :-D
Ne znam kako me je vozač na kraju primjetio ali znam da je nena vrisnula koliko ju je glas mogao
i također se sjećam da je djed kad sam došao na kraju kući problijed bio i pio šećer s vodom... :-)

I nisam dobio batine od mame i tate.... :D
zvrk

#1792 Re: kad sam bio mali

Post by zvrk »

S4mpion wrote:

Ma gdje cu to reci,pa da osjetim gnjev forumasa :lol: :lol: ,ali sam sa 18 mjeseci sve ukucane rijecima "dota tuja"obavijestio da je dosla struja,jer sam vidio da gori lampica na TV-u :lol: :lol: :lol:
Jednom povukao akumulator sa stola,pao je na cilim,kiselina je progorila cilim,a pidzamu su mi skinuli u rekordnom roku,jer je i na njoj bilo kiseline :lol: :lol:
vidis ti tog vokabulara kod nase djece ahahahahaha
sa koliko li sad godina znaju reci: struja :p

joj kako me jednom vrnula ta struja... odem ja podaleko od naselja da berem kupine oko pruge... a taman se uvukla, uvalila u siblje, nasla logu...koju jos (za divno cudo) nije niko obrao
i cujem iz ulice muzika svira... sinu mi: dosla struja

i trk kuci...ja ulazim u ulicu... struje nesta...

ostala bez kupina, izgrebala se ziva... i ostala bez struje :S
smrc :(

a tv...
kad sam imala 12 - 13 godina, pokvari mi se moj crnobijeli tv... ima tona, nema slike...nema se para za majstora...
i zaključam se ja u sobu i skinem poklopac... vidim, neka se zica odletovala, al ne kontam otkud...
i odlucim ja da je pritiscem na kojekakva mjesta i da vidim hocel doci slika...
pokusavala, pokusavala - ne ide.

i vidim neku plocu - reko: probam ja tu prislonit zicu pa sta bude...
i prislonim ja... kad je to puklo
kunem vam se da sam mislila da sam mrtva. mrak nastade (nestalo struje na sekund u cijeloj kuci)...

upali se svjetlo - ja jos kontam jesam li mrtva ili ziva...

stara kuca na vrata, kaze:jel to kod tebe puklo.
reko: Jok :thumbup:

otad ne barcem oko struje :D
altgr

#1793 Re: kad sam bio mali

Post by altgr »

Kad sam bila mala:
- mislila sam da sam princeza pa me rat osvijestio;
- nije mi mama dala da uzimam slatkise od UN-ovih vojnika koji su bacali iz svojih vozila te sam krisom kada mama ne vidi uzimala i krila se iza kuce da pojedem te zakopavala omot;
- kada neko dodje u cipelama ili papucama koje mi se svidjaju ja ih obucem pa po avliji hodam u njima i redovno fasivala za to
- gurnula seku u WC solju i zatvorila vrata te mami pojacala TV da ne cuje seku kako je zove
- kad mi se ne svidja sta mi nana (nana me cuvala) da da obucem onda stanem ispod cesme vani i otvorim hladnu vodu da se skvasim od vrha glave, a imala dugu kosu pa nani bio belaj jer nisam dala mi suse kosu, a i nije bilo struje.
-najvise sam volila da se igram rudara jer mi je komsija koji je bio momak rekao da sam kao rudar, a ja mislila da je to nesto lijepo (ne treba opis rudara)
-kad me neko pita gdje ti je neko (mama, babo, deno, nana...) odgovarala sam: "U Njemackoj", valjda dijete bilo zeljno da ima nekog vani;
S4mpion

#1794 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

Cesto se sa rajom igrao u pijesku,pravili kuce,dvorce,ceste...To je teklo dobro sve dok neko ne napravi dvorac bolji od tvog :x ,onda laganim pokretom zahvatimo malo pijeska u rucicu i isprasimo "arhitektu" :lol: :lol: :lol:
dert

#1795 Re: kad sam bio mali

Post by dert »

Ovo je kad je malac od buraza bio mali .....
Sjeo meni u krilo i pita....amidza kako je Ivanka muslimanka :razz:
Ja....fino , ima zelene oci i stanuje kod dzamije :-D ....aha ....mi se zakocenili a on :-)
i poslije godina kad ga sada ja upitam on :lol: :lol: :lol:
Clover

#1796 Re: kad sam bio mali

Post by Clover »

Nisam baš bila neki šejtan, ali imala sam svojih trenutaka :D

Kad sam imala neke 3-4 godine, otišla s roditeljima nani i dedi na selo, i dedo negdje izašao, a ja za njim, dok me ostatak porodice nije držao na oku. Kad ono, mene nema - u avliji, oko kuće, nigdje. I mami kaže komšija 'vidio sam ja nju, sad je prošla gore' (a malo iza kuće bila neko brdo), i mama uz brdo, i dan danas kad priča kaže kako ne zna kako je uspjela se popeti uopšte, i kad se popela, nađe mene s nekim čovjekom i ženom kako sjedim (oni tu nešto sijali valjda) :lol: Kad su me pitali gdje ću, ja rekla 'odoh za dedom' :lol:

Kad je mama otišla u bolnicu da rodi brata, na samom početku rata, ja je nazvala dok je bila u bolnici i pjevala joj 'odoh ti ja majko, bosnu braniti' :lol:
S4mpion

#1797 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

Kad sam bio mali,a i kasnije,svako veliko prijateljstvo sam zapocinjao zestokom marisanom :lol:
PrkyyySa

#1798 Re: kad sam bio mali

Post by PrkyyySa »

Iiiih ima tu svasta.
- Za vrijeme rata sakrivali smo se po zgradama i iskakali pred ljude iz mraka.
- Jednom zapalili cijevi u podrumu, onu vunu na cijevima ( svalili sve na mene :( )
- Imali smo jednog zutog ficu bez guma, samo felge, gurali ga uz ulicu, niz ulicu, tutnjalo na sve strane :D
- Spustali se niz gelendare sa 10 - tog sprata. do prizemlja.
- Pravili zmajeve, padobrane, pracke, skate od drveta, i tockova od kolica, satore od deka ( ne mogu se sad svega sjetiti )
- Izvlacili traku iz kasete, i vezali drvo za nju, ubacivali u kanalizaciju lafo pecamo :-?
- Djevojcice plesale uz Spice Gice ( Spice klix ) kad djecaci igraju lopte, poluvrijeme.
- Mazale ruke sa temperama, sarale po vratima od sobe, igrale se skole.
- Roditelji mi zakucali ljuljacku onu drvenu na stokove od vrata, sva djeca dolazila kod mene da se ljuljaju.
- Sjedili na dekicama u ulazu na svakom spratu, pa dolazili jedno drugom kofa u goste :-D

Lijepo se sjetiti nekih stvari, odlicna tema, mozda su ove stvari nekima cudne, ali sta cu bila sam ratno dijete :sad:
PrkyyySa

#1799 Re: kad sam bio mali

Post by PrkyyySa »

Clover wrote:Nisam baš bila neki šejtan, ali imala sam svojih trenutaka :D

Kad sam imala neke 3-4 godine, otišla s roditeljima nani i dedi na selo, i dedo negdje izašao, a ja za njim, dok me ostatak porodice nije držao na oku. Kad ono, mene nema - u avliji, oko kuće, nigdje. I mami kaže komšija 'vidio sam ja nju, sad je prošla gore' (a malo iza kuće bila neko brdo), i mama uz brdo, i dan danas kad priča kaže kako ne zna kako je uspjela se popeti uopšte, i kad se popela, nađe mene s nekim čovjekom i ženom kako sjedim (oni tu nešto sijali valjda) :lol: Kad su me pitali gdje ću, ja rekla 'odoh za dedom' :lol:

Kad je mama otišla u bolnicu da rodi brata, na samom početku rata, ja je nazvala dok je bila u bolnici i pjevala joj 'odoh ti ja majko, bosnu braniti' :lol:
Hhahahha :lol: mogu zamisliti zene, svi kukaju, a tvoja mama prahnula u smijeha hehehe :lol: :lol: :lol:
PrkyyySa

#1800 Re: kad sam bio mali

Post by PrkyyySa »

S4mpion wrote:A kuglice od blata nabacene na fleksibilnu sipku,napravljene namjenski da komsiji ukrase fasadu :D
Hhahaha i mi smo ovo radili, ne mogu da vjerujem da se nisam ovog sjetila, ali mi smo ljudima po kisobranima bacali, hehe ludost :-)
Post Reply