Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

argyle

#51 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by argyle »

Chmoljo wrote:al najjače je ovo "obredna klanja"...

to ti je valjda nešto povezano sa Islamom, pa se napravi obred, neka molitva, pa se zakolje, u ime Islama, šta li :-) koji kretenluk... uvijek se igra na kartu musimanske egzotike :-)

jesu li i oni kalaši što ih onomad Kačavanda blagoslovi bili obredno oruđe :-)

cifra od 14.000 je blago rečeno, nevjerovatna... nije mi jasno kako ljudi koji su stvarno bili zarobljeni dozvoljavaju da se manipuliše ovim brojevi, pa kada budu prokazani onda se i njihov status dovede u pitanje :roll:

Nesto kao "halal zlocin".
hercegovac_pravi wrote: A za saradnju..mislim da mu je najbolje da pročita onaj intervju od Tvrtka Milovića od prije nekolike sedmice...ono kad baš ne želi da lista zvaničnu dokumentaciju..a Žepče i zajednički komandu tzv vrs-a i hvo--a, te zajedničke bolnice po Doboju i BL-ci ne treba ni pominjati.
:roll:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Harrre

#52 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by Harrre »

Mihaelj wrote:Evo još jednog primjera, ali ovaj put se radi o osuđenom ratnom zločincu koji se izjasnio da nije kriv:

http://www.superbosna.com/vijesti/polit ... nije_kriv/

Nakon toga ga je haaški sud osudio na 3 godine:

http://www.livno-online.com/bih/17284-r ... -zlocincem
The court, however, concluded that Delić was not guilty for crimes over Croatian soldiers in Maline for he had been appointed commander of the headquarters on the same day. He was also found not guilty of cruelty and murder in village Kesten and Kamenica Camp, where Mujahideen were alleged to have killed one old man and 52 Serbian soldiers as well as having tortured another 10. He was found guilty only for one charge for failure to prevent or punish the cruel treatment of twelve captured Serb soldiers in the village of Livade and in the Kamenica camp (three incidents between 1993 and 1995) and he was found not guilty for other accounts.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rasim_Deli%C4%87

Znaci "failed to prevent". Bas kao Republika Srbija, medjutim vi po vasim medijama to malo drugacije prevodite. Failed to prevent = oslobodjeni u slucaju Srbije
Failed to prevent = ratni zlocinas u slucaju Rasima Delica.
Vares City

#53 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by Vares City »

argyle wrote:
Chmoljo wrote:al najjače je ovo "obredna klanja"...

to ti je valjda nešto povezano sa Islamom, pa se napravi obred, neka molitva, pa se zakolje, u ime Islama, šta li :-) koji kretenluk... uvijek se igra na kartu musimanske egzotike :-)

jesu li i oni kalaši što ih onomad Kačavanda blagoslovi bili obredno oruđe :-)

cifra od 14.000 je blago rečeno, nevjerovatna... nije mi jasno kako ljudi koji su stvarno bili zarobljeni dozvoljavaju da se manipuliše ovim brojevi, pa kada budu prokazani onda se i njihov status dovede u pitanje :roll:

Nesto kao "halal zlocin".
hercegovac_pravi wrote: A za saradnju..mislim da mu je najbolje da pročita onaj intervju od Tvrtka Milovića od prije nekolike sedmice...ono kad baš ne želi da lista zvaničnu dokumentaciju..a Žepče i zajednički komandu tzv vrs-a i hvo--a, te zajedničke bolnice po Doboju i BL-ci ne treba ni pominjati.
:roll:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
:thumbup:
hajducka travica

#54 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by hajducka travica »

@Vares City,

Hvala za ove postirane dokumente,nadam se da ce sad ovi bojovnici koji dolaze ovdje imati bolji uvid u politiku koju su vodili njihovi miljenici u udruzenom zlocinackom poduhvatu na istrebljenju jednog naroda.
Boom71

#55 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by Boom71 »

hajducka travica wrote:@Vares City,

Hvala za ove postirane dokumente,nadam se da ce sad ovi bojovnici koji dolaze ovdje imati bolji uvid u politiku koju su vodili njihovi miljenici u udruzenom zlocinackom poduhvatu na istrebljenju jednog naroda.
Bolji uvid ce iskoristiti oni dobronamjerni,koji su samoobmanom kako tako pravdali ovu pricu,bar izjednacavali krivicu i tako se tjesili.

Bojim se da vecina sve ovo zna i na zalost i dan danas jase na tim vjetrovima...
nihoniho

#56 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by nihoniho »

realnije je ocekivati da ce doticni ovo interpretirati kao primjer nesrece koja je, bespomocne i goloruke, srbe i hrvate, natjerala da ujedini protiv raspomamljene orijentalne napasti
kiky

#57 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by kiky »

.... vuk dlaku mijenja, ali čud nikad ...
hajducka travica

#58 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Bosno moja, od Une do Drine...

O ushićenoj pravnici na desnoj obali Dunava i zbunjenom policajcu na lijevoj obali Save, oproštajnom pozdravu s ustašama u Bučićima, druženju u mostarskoj Ruži, barikadama oko Sarajeva, putnom nalogu za dubrovačko ratište i jednoj gangi dvojice bez trećeg

Početkom februara sa jednog od putovanja po ratištima u istočnoj Slavoniji vratio sam se u Sarajevo ošamućen više nego inače. U to vrijeme Miloševićeva soldateska orgijala je po spaljenom Vukovaru, a Osijek se na sjeveru i jugu branio već kod prvih gradskih kuća.
Osamnaest kilometara od Osijeka – u Daljsku Planinu, selo na desnoj obali Dunava pritisnuto zastrašujućim brojem tenkova, topova i raketnih lansera, kao i neurednih, mahom pijanih vojnika i oficira sa svim mogućim oznakama na kapama, s kojih je četiri mjeseca ranije JNA zvanično skinula crvenu zvijezdu petokraku – vjetar je povremeno nanosio zagušljive tragove vukovarskih zgarišta. Tu sam upoznao Maju Gojković, mladu i ljepuškastu pravnicu iz Novog Sada. Međutim, više nego činjenicom da je izdanak jedne od najstarijih i najpoznatijih novosadskih pravničkih porodica, Maja se ponosila svojim radikalima i njihovom vojskom s kokardom na čelu. Nije htjela da govori za Nedjelju, sedmičnik Oslobođenja za koji sam tada radio, ali mi je otkrila povjerljivu informaciju: “Ovo što vidiš samo je predigra onog što se vama u Bosni sprema”, rekla je vatrena obožavateljka četničkog vojvode Vojislava Šešelja.
“Ovo što vidiš samo je predigra onog što se vama u Bosni sprema”,
hajducka travica

#59 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

PONOVO VIŠNJA I PONOVO HRT: Mudžahedin koji je došao ubijati je građanin koji je došao pomoći, a HVO je agresor u vlastitoj zemlji
Petak | 25.02.2011.

Novinarak Višnja Starešina i prof. Mladen Ančić u emisiji 'Hrvatska Uživo' ponovili su tezu kako bi bez HercegBosne pala i BIH ali i Hrvatska i kako bi danas svi mi živjeli u Trećoj Jugoslaviji.

višnja starešinaPitajući se je li hrvatska politička elita u RH svjesna što bi ova presuda mogla značiti za budućnost Hrvatske? Starešina je kritički govorila o pogubnosti hrvatskog stajanja po strani u ovom suđenju, insinuirajući da velike sile kroz ovo suđenje nastavljaju vući geostrateške konce posljedice kojih će se tek vidjeti u budućnosti.

Teza o fašizmu i zločinačkom pothvatu koja se stavlja protiv šestorke je ono što tužiteljstvo čini nakon što nisu uspjeli dokazati direktnu zapovjednu odgovornost optuženih za zločine, kazala je Starešina.

Država u obrani Šestorke nije učinila ništa. Ovom presudom nije kraj priče o ovim prostorima. Geostrategija neke države se vodi na dulji rok. Prostor HercegBosne je bio ključni prostor za očuvanje Jugoslavije. Da je pala HRHB opstala bi Treća Jugoslavija. Taj prostor je izuzetno bitan za sigurnost Europe. To je više osvješteno u stranim zemljama nego u RH. Rusija preko koridora VC ulazi u Srednju Europu. Mi ne znamo zašto katarski šeik želi luku Ploče dok Hrvatska za to vrijeme ne čini ništa.
Nesto su nemirni.
hercegovac_pravi

#60 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by hercegovac_pravi »

hajducka travica wrote:
PONOVO VIŠNJA I PONOVO HRT: Mudžahedin koji je došao ubijati je građanin koji je došao pomoći, a HVO je agresor u vlastitoj zemlji
Petak | 25.02.2011.

Novinarak Višnja Starešina i prof. Mladen Ančić u emisiji 'Hrvatska Uživo' ponovili su tezu kako bi bez HercegBosne pala i BIH ali i Hrvatska i kako bi danas svi mi živjeli u Trećoj Jugoslaviji.

višnja starešinaPitajući se je li hrvatska politička elita u RH svjesna što bi ova presuda mogla značiti za budućnost Hrvatske? Starešina je kritički govorila o pogubnosti hrvatskog stajanja po strani u ovom suđenju, insinuirajući da velike sile kroz ovo suđenje nastavljaju vući geostrateške konce posljedice kojih će se tek vidjeti u budućnosti.

Teza o fašizmu i zločinačkom pothvatu koja se stavlja protiv šestorke je ono što tužiteljstvo čini nakon što nisu uspjeli dokazati direktnu zapovjednu odgovornost optuženih za zločine, kazala je Starešina.

Država u obrani Šestorke nije učinila ništa. Ovom presudom nije kraj priče o ovim prostorima. Geostrategija neke države se vodi na dulji rok. Prostor HercegBosne je bio ključni prostor za očuvanje Jugoslavije. Da je pala HRHB opstala bi Treća Jugoslavija. Taj prostor je izuzetno bitan za sigurnost Europe. To je više osvješteno u stranim zemljama nego u RH. Rusija preko koridora VC ulazi u Srednju Europu. Mi ne znamo zašto katarski šeik želi luku Ploče dok Hrvatska za to vrijeme ne čini ništa.
Nesto su nemirni.
Zaveraaaa i uroooootaaa. Zli muĐahedini i ta "vatikanskoislamistiĆkimosnokossaksonski" Ćimbenici su se urotili protiv nedužnog Rvackog puka...
U svemu kopiraju Miloševićeve Srbe pa i u jadnoj kukanjciji.
jefferson

#61 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by jefferson »

Mihaelj wrote:
Chmoljo wrote:naravno da znam da je VRS bombardovala zapadni Mostar, kada su Mostarci skupljali zlato i šta sve ne u zamjenu za baraž... a ti se zapitaj što je tako bilo. i što su morali drugima plaćati da se granatira... ne znam šta su trebali poslije svega? gađati ih sirnicom?

ja svoje podatke crpim sa suđenja, a ne bubam napamet. a kao što vidiš, niko ih nije osporovao.

da ne govorim o tome kako postoje stenogrami koje sam ti već postavljao nekad prije, u kojima Bobetko govori o snadbijevanju HVO-a i HV-a granatama na terenu u G. Vakufu, koji je užasno nastradao u ratu. a o kojem se malo priča.

te priče pro- ovo, pro- ono mačku o rep :wink: čuj sudije nisu prohrvatski nastrojeni :lol: uozbilji se mali :skoljka:
Pa nisu jer je svakome tko malo prati suđenje jasno o čemu se radi. Haški sud je intrument relativizacije krivnje. Svi smo mi podjednako krivi, bio je građanski rat. Ajmo se pomiriti, glupo je ratovati. Ajmo sve zaboraviti i svi se svima ispričajmo jer smo svi podjednako krivi.
Kad uočiš cilj suda onda su ti jasnije i optužnice jer meni je, ne znam da li i tebi, malo suludo da je kompletan hrvatski vojni i politički vrh (Hrvatske i BiH) optužen za zločinački projekt. S druge strane npr. Srbi koji su počinili agresiju na Bosnu i Hrvatsku dobivaju popuste. Pogledaj recimo Plavšičku. Žena je uz Mladića i Karadžića jedna od glavnih i odgovornih za stradanje Bošnjaka i Hrvata u BiH, a dobije 10 godina zatvora. Sramota
Ili želiš primjer iz Hrvatske gdje je Hrvatska optužena za prekomjerno granatiranje Knina u kojem nije poginuo nijedan civil, a za granatiranje i rušenje Vukovara nitko nije optužen.
Uglavnom taj je sud dokazano protuhrvatski ili bolje prosrpski nastrojen jer da nije takve tragične presude ne bi donosio.

Evo vidiš, znaš da su VRS i ABiH surađivali. To je vjerojatno ok. :thumbup:
hmmm, ja momak koliko znam, a znam, kada je Zepce palo, nije palo jer je HVO imao junacko srce pa se borili, nego zato kad je dogorilo do noktiju, zovnuli pajdase iz Teslica da malo pripomognu sa T-55!
Mihaelj

#62 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by Mihaelj »

jefferson wrote:hmmm, ja momak koliko znam, a znam, kada je Zepce palo, nije palo jer je HVO imao junacko srce pa se borili, nego zato kad je dogorilo do noktiju, zovnuli pajdase iz Teslica da malo pripomognu sa T-55!
Samo što vi suradnju HVO-a iz potrebe s VRS proglašavate fašizmom, a suradnju ABiH s VRS nužnim zlom. Zovnuli su oni na isti način ko i ovi u Mostaru, parama.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#63 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by Chmoljo »

Mihaelj wrote:
jefferson wrote:hmmm, ja momak koliko znam, a znam, kada je Zepce palo, nije palo jer je HVO imao junacko srce pa se borili, nego zato kad je dogorilo do noktiju, zovnuli pajdase iz Teslica da malo pripomognu sa T-55!
Samo što vi suradnju HVO-a iz potrebe s VRS proglašavate fašizmom, a suradnju ABiH s VRS nužnim zlom. Zovnuli su oni na isti način ko i ovi u Mostaru, parama.
:lol: :lol: :lol:

pa čovječe ti notorne činjenica omalovažavaš :-) ARBiH je bila legitimna vojska međunarodno priznate države... kontaš? VRS je bila transformisana JNA, iz ugla naivnog posmatrača, odmetnuti element, u stvarnosti vojska koja je radila po diktatu iz Beograda.

HVO je bio ispostava HV-a :-)
Mihaelj

#64 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by Mihaelj »

hercegovac_pravi wrote:Zaveraaaa i uroooootaaa. Zli muĐahedini i ta "vatikanskoislamistiĆkimosnokossaksonski" Ćimbenici su se urotili protiv nedužnog Rvackog puka...
Pravi se našao da priča o tome. Vama je zavjera protiv Bošnjaka u Karađorđevu ko dobar dan na ovom forumu. :D
Chmoljo

#65 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by Chmoljo »

Mihaelj wrote:
hercegovac_pravi wrote:Zaveraaaa i uroooootaaa. Zli muĐahedini i ta "vatikanskoislamistiĆkimosnokossaksonski" Ćimbenici su se urotili protiv nedužnog Rvackog puka...
Pravi se našao da priča o tome. Vama je zavjera protiv Bošnjaka u Karađorđevu ko dobar dan na ovom forumu. :D
šta je onda Mesić? :? predsjednik Hrvatske priča o ovome... i kome da vjerujemo, tebi ili njemu?
Mihaelj

#66 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by Mihaelj »

Chmoljo wrote: :lol: :lol: :lol:

pa čovječe ti notorne činjenica omalovažavaš :-) ARBiH je bila legitimna vojska međunarodno priznate države... kontaš? VRS je bila transformisana JNA, iz ugla naivnog posmatrača, odmetnuti element, u stvarnosti vojska koja je radila po diktatu iz Beograda.

HVO je bio ispostava HV-a :-)
Koje to notorne činjenice? I HVO je bio legitimna vojska BiH tako da jedini tko omalovažava činjenice si hm...TI. :D
Mihaelj

#67 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by Mihaelj »

Chmoljo wrote:
Mihaelj wrote:
šta je onda Mesić? :? predsjednik Hrvatske priča o ovome... i kome da vjerujemo, tebi ili njemu?
Naravno Mesiću. Evo što on kaže: http://www.youtube.com/watch?v=g9pn-Rsr ... re=related
Chmoljo

#68 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by Chmoljo »

Mihaelj wrote:
Koje to notorne činjenice? I HVO je bio legitimna vojska BiH tako da jedini tko omalovažava činjenice si hm...TI. :D
:shock:

a Mate Boban legitimni predsjednik, jel? :-)
Chmoljo

#69 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by Chmoljo »

Mihaelj wrote:
Naravno Mesiću. Evo što on kaže: http://www.youtube.com/watch?v=g9pn-Rsr ... re=related
pogledaj datum ovog njegovog govora.

poslije mnogo vremena, drugačije je govorio u Haagu, a ti se upitaj što sinak :wink:
Mihaelj

#70 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by Mihaelj »

Chmoljo wrote:
Mihaelj wrote:
pogledaj datum ovog njegovog govora.

poslije mnogo vremena, drugačije je govorio u Haagu, a ti se upitaj što sinak :wink:
Znači tebi je vjerodostojniji iskaz koji je nastao 10 godina nakon samog događaja nego onaj koji je nastao par mjeseci nakon događaja? :-D Mesić je s davanjem kontradiktornih iskaza postao nevjerodostojan svjedok u svakom slučaju, a to što se ovdje uzima zdravo za gotovo da su oni nešto dogovorili u K-u to je zbog onih stvari o kojima je Hercegovac pričao. Zavere i tako to.
Mihaelj

#71 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by Mihaelj »

Chmoljo wrote:
Mihaelj wrote:
:shock:

a Mate Boban legitimni predsjednik, jel? :-)
Ne znam. Pričam ti za HVO.
Chmoljo

#72 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by Chmoljo »

:-)

naravno da ne znaš... ne znam ni ja što trošim vrijeme na tebe :roll: uživaj, ti si u pravu, ja pojma nemam.
Mihaelj

#73 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by Mihaelj »

Chmoljo wrote::-)

naravno da ne znaš... ne znam ni ja što trošim vrijeme na tebe :roll: uživaj, ti si u pravu, ja pojma nemam.
Ja se slažem s tobom. :D
pemanapemani

#74 Re: Kad ratni zlocinac kaze da mu je savjest cista

Post by pemanapemani »

Da je bilo kako Starešina veli, Tuđmanovi mediji bi to verglali svaki dan na svim medijima. Mislim da ni u vrijeme najžešće medijske hajke (1993/94) nikad nisu spominjana "obredna klanja". Nešto sumnjam da bi najveći među svim Hrvatima to zaboravio. Da je bilo kako eminentna novinarka zbori, Franjo bi se potrudio da svaki dan bar tri puta pokaže vaskolikom pučanstvu kako im se braća "obredno kolju" po mrskoj džamahiriji.
S druge strane, usprkos nevjerovatnoj ljubavi prema BiH, MZ bi sigurno jedva dočekala da svjetskoj javnosti predoči kako se tamane kršćani po BiH i to ni manje, ni više nego obredno.
Vesna je u rangu Naibu-reisa Spahića "nekad 1996. na frankfurtskom aerodromu priđe meni čovjek..."(Dnevni Avaz 2009) i Avde Avdića "volio bih da ovo ne moram napisati, ali šta ću kad sam istinoljubiv... Emir Spahić žari i pali u NS BiH uz pomoć svojih prijatelja Keljmendija i Orića..."(zurnal.info)
Vesnu, Avdu i Ismeta povezuje grižnja savjesti. Jebi ga, valjda takvi ljudi.
Još samo da akademik zavapi Bobišaaaaaaaa i eto oslobađajuće presude.
Post Reply