kad padne libido

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Smoki

Post by Smoki »

opasna_emancipovana wrote:tražila sam mišljenje, slična iskustva tj.ako je neko imao sličan problem da to podijeli sa mnom. naravno da nisam mislila da će mi neko od vas dati magičnu formulu i sve će biti ok.
ja i on imamo dobru komunikaciju, za ljubav znam da postoji, ali mislim da je najveći problem njegov posao! kako da sve probleme ostavi pred vratima spavaće sobe i jednostavno uživa! pa seks upravo liječi stres!
ma znam da je ovo složan problem, ali ja tražim misljenje, slično iskustvo kako bi što bolje sagledala i riješila svoj ( naš )problem
vjeruj mi da je to slucaj za sexualnog psihologa, a ne za forum, jer svi smo individue za sebe....

neko ce rjesiti taj problem na ovaj, a neko drugi, na onaj nacin....

tako da :)
Inn_es

Post by Inn_es »

opasna_emancipovana wrote:tražila sam mišljenje, slična iskustva tj.ako je neko imao sličan problem da to podijeli sa mnom. naravno da nisam mislila da će mi neko od vas dati magičnu formulu i sve će biti ok.
ja i on imamo dobru komunikaciju, za ljubav znam da postoji, ali mislim da je najveći problem njegov posao! kako da sve probleme ostavi pred vratima spavaće sobe i jednostavno uživa! pa seks upravo liječi stres!
ma znam da je ovo složan problem, ali ja tražim misljenje, slično iskustvo kako bi što bolje sagledala i riješila svoj ( naš )problem
Mozda da pokusate unjeti malo svjezine u krevet.Mozda neke promjene dobro dodju.
Ja sam u vezi jako dugoj,i bilo je dosta uspona i padova,sto se tice naseg seksualnog zivota.
Bilo je perioda kada je sex bio rutina.
Svakome se to desava.Kod mene je recimo,vec duze vrijeme problem,to sto,sam vise ja zainteresovana za sex nego on.Za mene je malo tri puta sedmicno,za njega taman :? Mozda tu ima ulogu i razlicitost karaktera,zelja i navika,ustvari potreba.
Smoki

Post by Smoki »

Inn_es wrote:
Mozda da pokusate unjeti malo svjezine u krevet.Mozda neke promjene dobro dodju.
Ja sam u vezi jako dugoj,i bilo je dosta uspona i padova,sto se tice naseg seksualnog zivota.
Bilo je perioda kada je sex bio rutina.
Svakome se to desava.Kod mene je recimo,vec duze vrijeme problem,to sto,sam vise ja zainteresovana za sex nego on.Za mene je malo tri puta sedmicno,za njega taman :? Mozda tu ima ulogu i razlicitost karaktera,zelja i navika,ustvari potreba.
zato joj i kazem, sve je individualno, recimo, meni je malo i tri puta sedmicno.... ono.... sve od osbe do osobe :)
Inn_es

Post by Inn_es »

Pa vidis,kod vecine parova sve ide nekako ,slicnim,barem slicnim,tokom.U pocetcima veze,sex je redovniji,vatreniji,i maximalno pun strasti,i onda s'vremenom to se lagano mijenja.Ne zato sto se ljudi prestaju voliti,ne zato sto jedno drugo ne privlace seksualno,nego to je kod vecine parova ,neki nepisani tok dogadjaja.Zato mislim,da je osvjezenje kreveta,neminovna stvar,kod osoba koje su duze vrijeme skupa.Na svemu se mora raditi,pa tako i na sexu,to je normalno i prirodno :)
ines.c

Post by ines.c »

ako nije tajna sa cim se bavi?
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

razlog ne mora obavezno da bude u glavi. znam da ce to mnogima tesko pasti, ali se treba pomiriti sa cinjenicom da ljudsko tijelo STARI, kod nekoga brze, kod nekoga sporije, no, cim prelomis trecu banku, sve je drugacije (fizicki). kod nekih cak i prije. nema veze, i za to ima lijeka, a to je pojacana fizicka aktivnost, oliti bavljenje sportom, sto je za nas balkanikuse pomalo blam kad zabrazdis u godine, nazalost. poslije cetrdesete se najzesci sport zove krkanje. a i medju mladima. sutnu loptu dva-tri puta sedmicno sa rajom i furaju se da su sportisti. to nije sport. gledanje fudbala na teveu nije sport. kladionica nije sport. sport je intenzivno znojenje i visesatni napor najmanje tri-cetiri puta sedmicno. cigare i ostale drogeraske fekalije ni pod razno. alkohol smanjiti, ako vec mora, onda samo pivo i vino (crveno), rakiju izbjegavati. onda ishrana, itd, itd. a da ne spominjem da sport rasterecuje i psihicki. odvojiti nekoliko sati, i to jos nekoliko puta sedmicno je tesko, znam, ali nije nemoguce. moze malo i da se uzme naustrb spavanja, gledanja tevea, i slicnih luzeranja... stvar je navike. u slucaju pridrzavanja, ocigledna i brza promjena nabolje zagarantovana, glede spoljnog izgleda, glede snage i izdrzljivosti, glede potencijala :)
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

ah...nadam se da ne moram spominjati da sve gore pomenuto glede sporta i krkanja vazi podjednako i za zene...
amrino

Post by amrino »

Kurt_Kombajn wrote:razlog ne mora obavezno da bude u glavi. znam da ce to mnogima tesko pasti, ali se treba pomiriti sa cinjenicom da ljudsko tijelo STARI, kod nekoga brze, kod nekoga sporije, no, cim prelomis trecu banku, sve je drugacije (fizicki). kod nekih cak i prije. nema veze, i za to ima lijeka, a to je pojacana fizicka aktivnost, oliti bavljenje sportom, sto je za nas balkanikuse pomalo blam kad zabrazdis u godine, nazalost. poslije cetrdesete se najzesci sport zove krkanje. a i medju mladima. sutnu loptu dva-tri puta sedmicno sa rajom i furaju se da su sportisti. to nije sport. gledanje fudbala na teveu nije sport. kladionica nije sport. sport je intenzivno znojenje i visesatni napor najmanje tri-cetiri puta sedmicno. cigare i ostale drogeraske fekalije ni pod razno. alkohol smanjiti, ako vec mora, onda samo pivo i vino (crveno), rakiju izbjegavati. onda ishrana, itd, itd. a da ne spominjem da sport rasterecuje i psihicki. odvojiti nekoliko sati, i to jos nekoliko puta sedmicno je tesko, znam, ali nije nemoguce. moze malo i da se uzme naustrb spavanja, gledanja tevea, i slicnih luzeranja... stvar je navike. u slucaju pridrzavanja, ocigledna i brza promjena nabolje zagarantovana, glede spoljnog izgleda, glede snage i izdrzljivosti, glede potencijala :)
Potpuno se slazem s tobom...
Zelim jos da dodam da se za kvalitetan i zdrav sexualni zivot treba potruditi...najgore sto mozete da uradite u ovakvoj situaciji je to da prestanete pokusavati...neka se reda razocarenje za razocarenjem, ne obaziri se na to- cak i takve stvari mogu produbiti vezu i odnos izmedju ljudi...samo ni pod raznom ne dizite ruke od svega.
Preporucujem da jedno vrijeme radite stvari koje asociraju na sex i sexualnog su karaktera...kao sto je ljubljenje, mazenje, spavajte ili hodajte po kuci sasvim goli... neko vrijeme nemojte ni da pokusavate da idete do kraja- pustite da se sexualna enegrija nakupi u vama, dajte si vremena...
R2D2_SA

Post by R2D2_SA »

Najbolje ti je da nadjes nekog sa Biroa za nezaposlene...covjek bez stresa; a zaradices savapa :D :D
Neelix

Post by Neelix »

jel ko gledao one Sex Inspektore na novoj, ponedjeljkom navece? Bile su vec dvije epizode. TO JE UPRAVO ONO STO VAM TREBA :-) pomazu ljudima u situacijama poput vase :-D pogledajte malo, mozda dodjete na kakvu ideju :-)
adisio

Post by adisio »

Ljudi ja cu vam reci sta kod mene radi ali nisam siguran dali je to mentalno ili fizicki.
Naime ja sam vrlo aktivan, u teretani sam gotov svaki dan, a kad nisam u teretani onda sam na fudbalskom terenu. Uglavnom poslije teretane ja sam uvjek spreman za ono, neznam dali zbog povisene cirkulacije pa, porasta testostrona, ili je zbog ono nekako povisenog samopouzdanja.

Znam samo kad ono sam bolestan ili lijen pa neidem u teretanu, da sam sav nekakav nikakav, da nisam ni za onih stvari itd...
mrki62

#37 Re: kad padne libido

Post by mrki62 »

opasna_emancipovana wrote:ne znam jel bila ova tema,
zanima me sljedeće : koji su glavni razlozi pada seksualne želje kod muškarca, tj. ne može da mu se digne i to ga tišti i muči? posao, bolest, osjećaj da nije poželjan, ona ga više ne pali...
da li vam se to dešavalo i koliko je trajalo?
šta tada poduzeti?kako vratiti želju?
e sad sigurno će se neki za*ebavati, ali mene stvarno zanimaju ozbiljni odgovori, misljenje
:)
Probaj ga izbjegavati , na taj nači će se u njemu probuditi želja - glad .
Jer ako ima sve na tanjuru , pa i nije neka želja, želja se rađa kad si u isčekivanju , kad ne znaš hoćeš li dobiti ili ne.
Svakako smo mi muškarci po prirodi lovci i lovimo dok ne ulovimo a ako nema uzbuđenja tj. ako nam je uvijek pri "ruci " onda to i nije interesantno .
Dakle , probaj ga izbjegavati , ono kao da te " boli " glava .
Svako dobro - ma gdje bila Image
opasna_emancipovana

Post by opasna_emancipovana »

Jao pa vi ste sjajni! fenomenalni savjeti... ;-)
#ines.c ne, nije tajna njegov posao. u pitanju je trgovina, veleprodaja, maloprodaja..predpostavljam da je to stresno!?
:razz: :-?
#Kurt_Kombajn ahh ti si tako toga rekao istinitog! u jednom dijelu kao da opisuhes mog decka
:lol: on ima 24 god.,no sumnjam da su godine razlog,ali fizička aktivnost - to svakako! :-) posljednju godinu dana je nabešao kilaaa, uh...veliki je gurman, ali nije debel već krupan...kondicija? hmm... :sad: jednom sedmicno ima fudbal i on sad misli on aktivan :lol: apsolutno si sve u pravu..ali sto se tice tih stvari ( sport, teretana..) moj dragi je od toga operisan :-) :sad:
#amrino hvala na savjetima! mmm dobri su pravo! slazem se da ne treba dizati ruke. seks je bitna stvar, jako bitna...treba mnogo truda i rada...
:-D
#Neelix ona posljednja epizoda je slicna mojoj prici! :lol: ma dovraga moram si kupiti taj bič da ga po guzi izmlatim! heheh
#adisio ah vjerujem ti...kondicija čini čuda,a meni je dovoljno da pojedem čokoladu...i.... :lol:
#mrki62 hvala na savjetu! to uvijek upali! :)
poooz svima i hvala na savjetima :)
shin

#39 Re: kad padne libido

Post by shin »

zanima me sljedeće : koji su glavni razlozi pada seksualne želje kod muškarca, tj. ne može da mu se digne i to ga tišti i muči? posao, bolest, osjećaj da nije poželjan, ona ga više ne pali...
e sad sigurno će se neki za*ebavati, ali mene stvarno zanimaju ozbiljni odgovori, misljenje
Imas li MSN ovako nekad kad zapnem na krizaljci da mi pomognes?
Zenith

Post by Zenith »

Malo osame sa jedne i druge strane je lijek.Kad kazem osame,nemislim bukvalno da izgubis svaki kontakt sa personom s kojim si u vezi.Najbolja taktika je van veze(ne prevarom) kupit apetit a kod djevojke,zene se hranit.
Samo ko ima kontrole da neode kroz apetit direktno na rucak drugoj/drugome .Jedan amerikanac po imenu koji mu je vazda pravio problem jer se preziva Abraham Linkoln mi je rekao jednu zanimljivu stvar.Ona glasi..
Kad si u braku ili vezi,svaki sex koji imas sa tom bom osobom stavljaj po jedno zrno(npr graha) u teglu prvu godinu dana,posle te godine svaki put sex kad imas vadi za svaki sex po zrno iz tegle.Odgovor je da ces za prvu godinu,toliko stavit zrna ( imati sexa) da ces ostatak veze ili braka vadit iz tegle.Kratko i jasno prva godina je udarna ostalo je samo potreba i nista vise...
JokYouAre

Post by JokYouAre »

zeznuta situacija donekle, ali vjerovatno je prolazno. Kazes da ostavi posao na vratima spavace.. zasto ne odes na njegov posao i puknete se (vodite ljubav, kako vec). Ni jedan normalan nece reci ne.. Samo nesto novo fali. I ako ne izlazi sa rajom i zivot presao u monotoniju, to moze biti problem. A ti ne krivi sebe ni zasta, nego i ti malo kuliraj i ne trudi se, pa ce on navaliti kad se prepadne.. Ha ja

Pozdrav i sa srecom
opasna_emancipovana

#42 Re: kad padne libido

Post by opasna_emancipovana »

shin wrote:
Imas li MSN ovako nekad kad zapnem na krizaljci da mi pomognes?
Nisam pametna.. :-) pa ti ne kontam šta ti ga ovo znači :-) :zoka:
maccarona

Post by maccarona »

ej kad libido padne :-) auuuua :-) :oops: :D
Cary Grant

Post by Cary Grant »

ines.c wrote:ako nije tajna sa cim se bavi?
Majke mi, ja htio napisat nešto pametno, savjetodavne naravi, pomoći insanu u problemu, ali vidi rečenice. Eto vidi rečenice. Eto. Uhhh...
ines.c

Post by ines.c »

:shock: KAKO SE ZOVE TVOJ MOMAK?
Neelix

Post by Neelix »

ma nabavi mu :D onaj vibrator za jezik :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

pokretačici topika

s komdomon ili bez :D:D:D

veoma je bitno da odgovoriš iskreno

onda idemo dalje
Michun

Post by Michun »

Cary Grant wrote:
ines.c wrote:ako nije tajna sa cim se bavi?
Majke mi, ja htio napisat nešto pametno, savjetodavne naravi, pomoći insanu u problemu, ali vidi rečenice. Eto vidi rečenice. Eto. Uhhh...
Jesi se ti sad iznerviro' :? :D
dark side of the moon

Post by dark side of the moon »

Ma samo meda i oraha....i malo muske vode iz kladnja...ima da radi po citavu noc... :D
iva24

Post by iva24 »

Neelix wrote:zasto temu ne prosiriti i na zenski spol? :)
zato dragi neelix sto se to zenama ne-me-re desiti!!! :D :D :D :zzzz:
Post Reply