Chmoljo wrote:dobro. čim završim fakultet, nalazim posao. onda ću kupiti auto.PalaSa Marsa wrote: Obavezno, zato ja kazem treba to pozurit', ako nista, eto onda zbog ove teme.
ostaje još da te namamim samu sa mnom u auto i da te omamim i odvezem na Ivan... šaša...
Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
PalaSa Marsa
#201 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#202 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
ne začatavaj temuPalaSa Marsa wrote:Chmoljo wrote:dobro. čim završim fakultet, nalazim posao. onda ću kupiti auto.PalaSa Marsa wrote: Obavezno, zato ja kazem treba to pozurit', ako nista, eto onda zbog ove teme.
ostaje još da te namamim samu sa mnom u auto i da te omamim i odvezem na Ivan... šaša...![]()
![]()
![]()
![]()
Dobro.
![]()
![]()
-
PalaSa Marsa
#203 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#204 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
dobroPalaSa Marsa wrote:Hocu kad prestanes da mi kvotas postove.
- Suti i trpi
#205 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Volim vidjeti da postoje zene koje ovako razmisljajuNeposlusna wrote:Veoma ozbiljno pitanje, steta sto se u startu odma upropasti.![]()
Ali da dadnem i svoje skromno misljenje.
Nadam se da nece, ali kad bi dosao taj dan da mi muz saopsti da me napusta, licno bi mu pomogla da spakuje kofere. Ne zato sto mi je drago da odlazi, nego ako on misli da ne moze svoj zivot vise da provodi sa mnom, ona nije ni vrijedan vise ni sekunde da bude sa mnom.
S tim sto nema ni sanse da se vrati vise, jer taj dan kad on zatvori vrata za sobom, ili ja sa sobom,povratka vise nema.
Ja sam sa svojom sadasnjom djevojkom dva puta prekido i uvijek su razlog bili neki moji hirovi... Oba puta je ostala bez teksta, suze su potekle, ali se dostojanstveno okrenula i sutke otisla. Nikada mi se nije javila i ponizno progutala ponos i ustuknula pred mojim hirovima. Kada bi se izmaltretiro desetak dana, cudeci se sta joj je pa se ne javlja, kako moze biti drugacija od svih,... Nazvo bih je i pito da 'prijateljski 'izadjemo'. Priznala mi je da je prozivila najgore dane u zivotu, da nije mogla spavat, ali da, bez obzira na sve, nema sanse da bi me nazvala... Mislila je da je gotovo i da nema sanse da otvorim vrata koja sam jednom zatvorio. Ipak, shvatio sam da sam apsolutni krivac tako da mi nije preostalo nista drugo nego da progutam knedlu i pozovem je na 'prijateljski' izlazak. Bila je presretna sto sam je nazvo... Oba puta je 'pobjedila', a ja dozivio dva jedina 'debakla' u zivotu
Da je kojim slucajem bila ponizna, da je popustila pred mojim zahtjevima i hirovima... Vjerujem da bi mi u tome trenutku ohladila i da bi moje postovanje istog trentuka dosta uvenulo. Dakle, nije imala sta izgubiti... A na kraju je (valjda) puno dobila
Kod ljudi nikako ne mogu podnjet poniznost i nedostatak samopostovanja. Takve osobe mi automatski ohlade, tako da to uglavnom biva pocetak kraja...
Osjecaje svako ne treba skrivati... Ako ti se place - placi, ako ti se vristi - vristi... Ali, NIKADA, ALI BAS NIKADA, nemojte se ponizavati pred vasim partnerom... To uglavnom izaziva odbojnost, tako da sa tom osobom mozete nastaviti vezu iskljucivo iz sazaljenja. Naravno, postoje razliciti karakteri, ali mislim da ponizavanje niko normalan ne vrjednuje i ne dozviljava kao nesto pozitivno.
Sto se tice ostavljanja, do sada nisam bio ostavljen, niti sam nekoga ostavio. Ne volim vidjeti bilo koga povrjedjenim, ne zelim nikome vrijedjati ponos i osjecaje... Ako osjetim da zena ne ispunjava moje kriterije za ozibljnu vezu, to cu joj odmah dati do znanja (i objasniti sta od mene moze dobiti
Cist racun, duga ljubav
- Pikaboo
#206 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
E sad mi je jasno ha ha ha...Nemoj to vise nikada raditikomi wrote:ne ide i ne ide
I Will Always Love You Whitney Houston Video The Bodyguard
![]()
![]()
![]()
![]()
-
(ne)forumas
#207 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Jarane, ti nju patis...Suti i trpi wrote:Ipak, shvatio sam da sam apsolutni krivac tako da mi nije preostalo nista drugo nego da progutam knedlu i pozovem je na 'prijateljski' izlazak. Bila je presretna sto sam je nazvo... Oba puta je 'pobjedila', a ja dozivio dva jedina 'debakla' u zivotu.
-
PalaSa Marsa
#208 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Ne pati on nju, prob'o je doduse, al' je skont'o da ne moze, pa je sad ispatio samog sebe tim sto se tako ponas'o pa mu nije upalilo.(ne)forumas wrote:Jarane, ti nju patis...Suti i trpi wrote:Ipak, shvatio sam da sam apsolutni krivac tako da mi nije preostalo nista drugo nego da progutam knedlu i pozovem je na 'prijateljski' izlazak. Bila je presretna sto sam je nazvo... Oba puta je 'pobjedila', a ja dozivio dva jedina 'debakla' u zivotu.
-
(ne)forumas
#209 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
ma dobro si... ne pati je... prvo je hirovima otjera od sebe a onda mu proradi jajni zivac pa je "vrati"... valjda tako sebi dize ego igrajuci se idimi dodjimi
PalaSa Marsa wrote:Ne pati on nju, prob'o je doduse, al' je skont'o da ne moze, pa je sad ispatio samog sebe tim sto se tako ponas'o pa mu nije upalilo.(ne)forumas wrote:Jarane, ti nju patis...Suti i trpi wrote:Ipak, shvatio sam da sam apsolutni krivac tako da mi nije preostalo nista drugo nego da progutam knedlu i pozovem je na 'prijateljski' izlazak. Bila je presretna sto sam je nazvo... Oba puta je 'pobjedila', a ja dozivio dva jedina 'debakla' u zivotu.
-
Gospoda Ministarka
#210 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Ne vjerujem u prekide i pomirenja, kad bi mi se desilo da me bez razloga iz svog hira ostavi nikad vise ne bi imao priliku ni da me vidi. Pogotovo ne na prijateljskoj kafi.Suti i trpi wrote:Volim vidjeti da postoje zene koje ovako razmisljaju.
Ja sam sa svojom sadasnjom djevojkom dva puta prekido i uvijek su razlog bili neki moji hirovi... Oba puta je ostala bez teksta, suze su potekle, ali se dostojanstveno okrenula i sutke otisla. Nikada mi se nije javila i ponizno progutala ponos i ustuknula pred mojim hirovima. Kada bi se izmaltretiro desetak dana, cudeci se sta joj je pa se ne javlja, kako moze biti drugacija od svih,... Nazvo bih je i pito da 'prijateljski 'izadjemo'. Priznala mi je da je prozivila najgore dane u zivotu, da nije mogla spavat, ali da, bez obzira na sve, nema sanse da bi me nazvala... Mislila je da je gotovo i da nema sanse da otvorim vrata koja sam jednom zatvorio. Ipak, shvatio sam da sam apsolutni krivac tako da mi nije preostalo nista drugo nego da progutam knedlu i pozovem je na 'prijateljski' izlazak. Bila je presretna sto sam je nazvo... Oba puta je 'pobjedila', a ja dozivio dva jedina 'debakla' u zivotu.
Svojih suza se ne sramim nit bi ih skrivala kao sto sam vec rekla vise bi se sramila sto jedva docekam da dotrcim nekom cim me zovne.
-
PalaSa Marsa
#211 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Ne moras trcat', fino dodjes i objasnis u cemu je finta.Gospoda Ministarka wrote:Ne vjerujem u prekide i pomirenja, kad bi mi se desilo da me bez razloga iz svog hira ostavi nikad vise ne bi imao priliku ni da me vidi. Pogotovo ne na prijateljskoj kafi.Suti i trpi wrote:Volim vidjeti da postoje zene koje ovako razmisljaju.
Ja sam sa svojom sadasnjom djevojkom dva puta prekido i uvijek su razlog bili neki moji hirovi... Oba puta je ostala bez teksta, suze su potekle, ali se dostojanstveno okrenula i sutke otisla. Nikada mi se nije javila i ponizno progutala ponos i ustuknula pred mojim hirovima. Kada bi se izmaltretiro desetak dana, cudeci se sta joj je pa se ne javlja, kako moze biti drugacija od svih,... Nazvo bih je i pito da 'prijateljski 'izadjemo'. Priznala mi je da je prozivila najgore dane u zivotu, da nije mogla spavat, ali da, bez obzira na sve, nema sanse da bi me nazvala... Mislila je da je gotovo i da nema sanse da otvorim vrata koja sam jednom zatvorio. Ipak, shvatio sam da sam apsolutni krivac tako da mi nije preostalo nista drugo nego da progutam knedlu i pozovem je na 'prijateljski' izlazak. Bila je presretna sto sam je nazvo... Oba puta je 'pobjedila', a ja dozivio dva jedina 'debakla' u zivotu.
Svojih suza se ne sramim nit bi ih skrivala kao sto sam vec rekla vise bi se sramila sto dotrcim nekom cim me zovne.
-
Gospoda Ministarka
#212 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Kod mene ti je "ili cemo fino ili necemo nikako" meni ne pada na pamet zlostavljat sama sebe 10 dana i cekat da on nazove a ja na njegov poziv da dotrcim isto istreniran cuko... znam i ja sta hocu a to je zdrav odnos u kojem me postuje i ne testira moje samopostovanje, inteligenciju i sabur.PalaSa Marsa wrote:Ne moras trcat', fino dodjes i objasnis u cemu je finta. Salu na stranu, kome je jos do igre corobaka, vidis kako je ova njegova djevojka saburli i mudra i kako zna sta hoce , pa sad fino lijepo je on taj koji mora bit' voda u svakom slucaju.
-
PalaSa Marsa
#213 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Postujem Ministarko, postujemGospoda Ministarka wrote:Kod mene ti je "ili cemo fino ili necemo nikako" meni ne pada na pamet zlostavljat sama sebe 10 dana i cekat da on nazove a ja na njegov poziv da dotrcim isto istreniran cuko... znam i ja sta hocu a to je zdrav odnos u kojem me postuje i ne testira moje samopostovanje, inteligenciju i sabur.PalaSa Marsa wrote:Ne moras trcat', fino dodjes i objasnis u cemu je finta. Salu na stranu, kome je jos do igre corobaka, vidis kako je ova njegova djevojka saburli i mudra i kako zna sta hoce , pa sad fino lijepo je on taj koji mora bit' voda u svakom slucaju.
-
Gospoda Ministarka
#214 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Mah, to je sve kako ga naucis... da je on bio taj koji je prvi put krv propise nego je ona pristala na "prijateljsku kafu" i da mu je na toj kafici ocitala bukvicu ne vjerujem da bi doslo do drugog puta... ali narod je takav ide dokle vidi da moze i dokle ce mu proci...PalaSa Marsa wrote:Postujem Ministarko, postujemGospoda Ministarka wrote:Kod mene ti je "ili cemo fino ili necemo nikako" meni ne pada na pamet zlostavljat sama sebe 10 dana i cekat da on nazove a ja na njegov poziv da dotrcim isto istreniran cuko... znam i ja sta hocu a to je zdrav odnos u kojem me postuje i ne testira moje samopostovanje, inteligenciju i sabur.PalaSa Marsa wrote:Ne moras trcat', fino dodjes i objasnis u cemu je finta. Salu na stranu, kome je jos do igre corobaka, vidis kako je ova njegova djevojka saburli i mudra i kako zna sta hoce , pa sad fino lijepo je on taj koji mora bit' voda u svakom slucaju., al' valjda s' druge strane znas s' kim/kakvim tipom covjeka/zene imas posla i kako trebas reagovat' il' ne reagovat'.
-
PalaSa Marsa
#215 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Ko ce ti mu znat', ko ce ti mu znat'. 
-
PalaSa Marsa
-
Gospoda Ministarka
-
*mima*
#219 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Jesam....sve sam mu spakovala......i klijesta...i sarafcigere......on je inace vodoinstalater.....
-
Gospoda Ministarka
#220 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Ahhhaaa, pa on je samo tu cistio i odrzavao cijevi*mima* wrote:Jesam....sve sam mu spakovala......i klijesta...i sarafcigere......on je inace vodoinstalater.....
-
*mima*
#221 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Jeste........ali ode.....sta cu sad......
Tamo u kone dibidus zacepljeno.....kaze odo mali kod nje...... 
- Suti i trpi
#222 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Nije bas tako... Ta dva puta su se desila u prvoj godini zabavljanja, a sada smo vec usli u trecu (vec dvi godine nema nikakvih problema)(ne)forumas wrote:ma dobro si... ne pati je... prvo je hirovima otjera od sebe a onda mu proradi jajni zivac pa je "vrati"... valjda tako sebi dize ego igrajuci se idimi dodjimi![]()
Gospoda Ministarka
Prvi 'prekid' se desio nakon 3 mjeseca zabavljanja... Posto mi se cura neobicno svidjela, prema njoj sam se odnosio krajnje 'pitomo' (Ne vjerujem u prekide i pomirenja, kad bi mi se desilo da me bez razloga iz svog hira ostavi nikad vise ne bi imao priliku ni da me vidi. Pogotovo ne na prijateljskoj kafi.
Svojih suza se ne sramim nit bi ih skrivala kao sto sam vec rekla vise bi se sramila sto dotrcim nekom cim me zovne.
Dakle, ne vidim sta je ovdje bilo ponizavajuce... Mozda bi ispala veca faca da je tada prekinula, ali nije to bas lako, emocije su bile velike (a vjerovatno je skontala da bas nebi bilo pametno)... Ona je bila i ostala do kraja dostojanstvena, a ja sam na kraju proguto knedlu i nazvo je uz snazno opiranje kontraskog dijela moga mozga. Vjerovatno smo u ovom slucaju oboje bili porazeni na neki nacin, ali svakako da je moj poraz puno ubjedljiviji, jer je ona na kraju istjerala svoje. 5 - 1 za nju
-
Gospoda Ministarka
#223 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Prvi put si je ostavio nakon sto ti nije htjela "dati" grubo receno...
i ona je preko toga presla?
Neko ne moze podnijeti da cuje ne i da nije "glavni" u vezi.
Okay, a drugi put?
P.S sad znamo ko je taj sto "suti i trpi"
Okay, a drugi put?
P.S sad znamo ko je taj sto "suti i trpi"
- Suti i trpi
#224 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Gospoda Ministarka wrote:Prvi put si je ostavio nakon sto ti nije htjela "dati" grubo receno...i ona je preko toga presla?
Okay, a drugi put?
Da. Ja se nisam mogo nacudit sto se ne javlja, jer su se druge cure pokazale potpuno drugacije. Svaka druga je popustila.
Au contraire, au contraire
Drugi put mi je nekako izlapio iz sjecanja... Naprezem se da bih se sjetio sta je bio povod. Bili smo mozda 7-8 mjeseci zajedno, a ja sam bio u posjeti kod rodbine... Ona je kao obicno sumnjala da tamo nesto mutim, tako da su tenzije bile uzavrele. Meni su ta ispitivanja vadila zivce, tako da sam u sali odgovaro na njene poruke (cesto nekoliko sati nakon sto su dolazile)... Sjecam se da je izjvaila da je 'omalovazavam' i da joj indirektno govorim da je glupa
- Suti i trpi
#225 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D
Sta ovo treba da znacitGospoda Ministarka wrote:P.S sad znamo ko je taj sto "suti i trpi"