kad kcerka naredi da ne smije...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

žulijan asanž

#26 Re: kad kcerka naredi da ne smije...

Post by žulijan asanž »

zelenashica wrote:Slažem se, ali se ne slažem da ima pravo biti ni tamo ni ovamo.
Ja kako vidjeh on njoj tvrdi da je voli ostaje samo jedno:Laže!
a gdje si ti to vidjela da on nju voli? po tome što je to napisala - pazi sad - jaranica od njegove djevojke, i to na forumu :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
oridjidji

#27 Re: kad kcerka naredi da ne smije...

Post by oridjidji »

zelenashica wrote:
žulijan asanž wrote:
da bi rekao da nekog voliš, mora proći određeni period, kod nekog duži, kod nekog kraći....možda on još uvijek nije siguran da voli tu ženu.
Slažem se, ali se ne slažem da ima pravo biti ni tamo ni ovamo.
Ja kako vidjeh on njoj tvrdi da je voli :-) ostaje samo jedno:Laže!
ma gistro banco... tljape ... konta zemo je za nos civu :D
zelenashica

#28 Re: kad kcerka naredi da ne smije...

Post by zelenashica »

žulijan asanž wrote:
zelenashica wrote:Slažem se, ali se ne slažem da ima pravo biti ni tamo ni ovamo.
Ja kako vidjeh on njoj tvrdi da je voli ostaje samo jedno:Laže!
a gdje si ti to vidjela da on nju voli? po tome što je to napisala - pazi sad - jaranica od njegove djevojke, i to na forumu :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Ovdje vidjeh kolega. :-)
oridjidji wrote:Ma on fin zgodan, ona fina mlada, a kcerka pubertelijka koja ocu skace za vrat govoreci "vrati se mami, vrati se mami"... Al posto se on davno razveo nepada mu napamet... medjutim to mu razara vezu koju trenutno ima sa mojom drugaricom... pa vam je to ko u sapunici...

covjek ide protiv sebe, slucajuci malu, kaze da voli moju drugaricu, ali eto opet kao nemoze radi djeteta da bude s njom, a meni sve to ko muskarcu lici na carlamu neku....

zato pitam kako pomoci...
žulijan asanž

#29 Re: kad kcerka naredi da ne smije...

Post by žulijan asanž »

zelenashica wrote:Ovdje vidjeh kolega. :-)
aha, onda izvini. pitao sam, pošto sam mislio da nemaš pouzdan izvor informacija. e ovo mijenja stvari....
amrica

#30 Re: kad kcerka naredi da ne smije...

Post by amrica »

Cholina_Lokica wrote:A covjek haman pa ne zna kako razgovarati sa djetetom kao i vecina ljudi

razvedeni ocevi, sa kojim djeca ne zive, nego ih vidjaju vikendom, praznikom..., su strahovito slabi, da ne kazem nesposobni za bilo kakvu zabranu, disciplinsku mjeru, kaznu, dizanje glasa..., valjda neki osjecaj krivice ili zelje da se nadoknadi izgubljeno, ili da dokazu da su bolji roditelji od majke... a i nece oni snositi posljedice popustanja hirovima i budalastinama, nego mama.
cava

#31 Re: kad kcerka naredi da ne smije...

Post by cava »

oridjidji wrote:On ima brak iza sebe, 5 godina je proslo od razvoda, ima djecu. Kcerka ne prihvata da je odavno razveden sa majkom i konstantno je pod uticajem kcerke koja zeli da se otac vrati zeni s kojom se razveo, a time vašu prijateljicu vuće za nos jer su u vezi. Mala mu tako mrsi veze... a vasa drugarica trpi... a bogme trpi i on...

Kako joj/im pomoci?
Pomoći im možeš samo ako im ponudiš rame za plakanje, ako budeš neko ko će ih (ili jedno od njih) saslušati. To je problem koji se rješava među svoja četiri zida.

Priča je jedino što pomaže u njegovoj situaciji, ali ako on do sada nije uspostavio komunikaciju sa svojim djetetom i ako je sve vrijeme dozvoljavao da mu ona komanduje i određuje način njegovog života, onda je zakasnio i na posljednji voz.
Djeca su po prirodi sebična i gledaju samo svoj interes, a roditelj je taj koji treba da ih nauči da u životu postoje i drugi ljudi o kojima treba voditi računa, koji takođe imaju svoje želje, potrebe i osjećanja koje treba poštovati.
Hoću reći, ako dozvoliš, tvoje vlastito djete će napraviti krpu od tebe, bićeš neko ko je tu da bi ispunjavao njegove želje i hirove.
Djeca, na jedan vrlo perfidan način, koji mi česti i ne kontamo, ispipavaju granicu naše popustljivost.
malaplavooka

#32 Re: kad kcerka naredi da ne smije...

Post by malaplavooka »

Ma šta tu ima da se zna ili ne zna. Pomoći možeš njoj i to ako nastojiš da joj ukažeš na neke stvari iz svoje (muške) perspektive. Da joj kažeš kako vi muški gledate na njenu situaciju.A što se tiče tog njenog hairlije, tu nešto ne štima. 5 godina razveden, ako je dijete sad tin u vrijeme razvoda to nije bila, znači bilo je dovoljno vremena da se navikne i shvati da mama i tata više nisu skupa, jedino ako je jedno od njih podgrijavalo ideju da je razvod privremen i da će opet nekad biti zajedno , a drugo prećutno odobravalo ...a koliko mi se čini, baš to je u pitanju.No, staviti svoje dijete ispred sebe i reći kako stvari stoje, najmanje je što on može učiniti za tvoju prijateljicu...ako je voli, naravno.Ukoliko on nema snage, volje, želje da razjasni suituaciju sa svojim djetetom, onda se postavlja pitanje: za šta će joj muškarac bez karaktera?
pustopoljina

#33 Re: kad kcerka naredi da ne smije...

Post by pustopoljina »

oridjidji wrote:Ma on fin zgodan, ona fina mlada, a kcerka pubertelijka koja ocu skace za vrat govoreci "vrati se mami, vrati se mami"... Al posto se on davno razveo nepada mu napamet... medjutim to mu razara vezu koju trenutno ima sa mojom drugaricom... pa vam je to ko u sapunici...

covjek ide protiv sebe, slucajuci malu, kaze da voli moju drugaricu, ali eto opet kao nemoze radi djeteta da bude s njom, a meni sve to ko muskarcu lici na carlamu neku....

zato pitam kako pomoci...
nisam gledala sta je jos pisano...
ljudi ostave trudnu zenu, zenu sa bebom, zenu i dvoje djece i odu ili odu sa nekom drugom...a on ne moze biti sa tom zenskom, iako je vec razveden...taj lik je fin i zgodan i nije zainteresovan za neku novu (ozakonjenu) monogamiju. tvoja prijateljica se ne usudjuje biti ostra, jer zna da bi ostala sama...tj.on ne bi poletio za njom...ostala bi mu kcerka kao izgovor u koji se ne dira.
bolje joj je (tvoj prijateljici) da sebi negdje drugo trazi hajra, on ce se vec znati utjesiti sa nekom nagodnijom.
gdje mu je briga o djetetu bila kad se razvodio? tad ga njena bol nije smetala, a sad mu smeta? izgovor.
lik je komotan i moze mu se.
a ti joj nemas sta reci...mora sama skontati, jos moze pomisliti da tebi smeta njena veza sa tim "tatom".
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#34 Re: kad kcerka naredi da ne smije...

Post by anthraxQ »

Zar je cilj imati nekoga pored sebe koga si natjerao/prisilio/izmanipulirao da bude kraj tebe?

Kakav je to život... Ako on neće, pa i da se vrati toj, opet se ništa ne mijenja. :roll:
pustopoljina

#35 Re: kad kcerka naredi da ne smije...

Post by pustopoljina »

anthraxQ wrote:Zar je cilj imati nekoga pored sebe koga si natjerao/prisilio/izmanipulirao da bude kraj tebe?

Kakav je to život... Ako on neće, pa i da se vrati toj, opet se ništa ne mijenja. :roll:
ovo mislis na njegovu bivsu zenu?
pa neki ubiju prvo nju, a sebe mozda (jer ih je ostavila), a zene slicnog sklopa manipulisu djecom citav zivot.
nekima/mnogima nije bitno sta partner hoce, nego sta oni hoce...da se vrati, da sve bude kako je ona zamislila, pa taman se onaj drugi sasusio i to sve jer oni "vole".

ali i ovaj lik je "finog" sklopa...i nece novu obavezu, a hoce "finu" zensku, paznju, postovanje, domaci osjecaj, sex kad pozeli...zato je "drzi" verbalnim- volim te, a djelima...to se odavde ne vidi.
a oridjidjijeva prijateljica...iz nekog razloga (mi zene ga vecinom uvijek imamo) misli da joj je to zadnji voz (njenu pricu ne poznajemo).
sve u svemu- nista neobicno...
ogroman broj veza je ispunjeno vise udobnoscu, nego ljubavlju...precutni dogovor svih strana.
zelenashica

#36 Re: kad kcerka naredi da ne smije...

Post by zelenashica »

anthraxQ wrote:Zar je cilj imati nekoga pored sebe koga si natjerao/prisilio/izmanipulirao da bude kraj tebe?

Meni ovo lični na veliku većinu brakova.
Po principu:Neka imam udobrnost i imanje, a ljubav, eh kome to još treba :roll:
oridjidji

#37 Re: kad kcerka naredi da ne smije...

Post by oridjidji »

Doduše mene je uvijek privlačila sambo zajednica, više nego brak ...
Ali eto ne razmisljaju svi tako...

Meni su iskreno njih dvoje malo cudni, onako za sibe su oboje sazrili :lol:
ali sta ces ...

Cudne su ove situacije do zla oca :D
zelenashica

#38 Re: kad kcerka naredi da ne smije...

Post by zelenashica »

oridjidji wrote:Doduše mene je uvijek privlačila sambo zajednica, više nego brak ...
Ali eto ne razmisljaju svi tako...

Meni su iskreno njih dvoje malo cudni, onako za sibe su oboje sazrili :lol:
ali sta ces ...

Cudne su ove situacije do zla oca :D
i gore matere :D
Post Reply