Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

zemomak

#51 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by zemomak »

zemomak wrote:
dalinton wrote:Marka gore dole ali samo da se zna

RS - 779 KM
FBiH - 763KM

ja znam da bilo ko ko radi u rs-u, a nalazi se na budžetu tog entiteta nema pravo naknade za topli obrok, kao i na regrese za slučaj godišnjeg odmora, tako da to friziranje kojekakvo nema veza sa stvarnim standardom građana u oba entiteta, tako ti recimo jedan radnik u federaciji ima u prosjeku dodatnih 200 KM toplog obroka svaki mjesec, kao i 400 KM regresa svake godine...stoga to nije toliko mjerodavno, ne vjerujte plaho dodikovim trikovima, to je žešći šupljak, istina do prije godinu dana i u rs su postojale kategorije toplog obrokai regresa, ali ukino ih je i samo nadodo na dotadašnje plate narodu, pa tako danas imamo tako blago veće plate u rs-u, ali nemaju tamošnji radnici ni TO ni regresa... lafina iz dodikove kuhinje :lol: :lol: :lol:
Last edited by zemomak on 30/09/2008 22:06, edited 2 times in total.
Kralj Tvrtko XXVIII

#52 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Do nezavisnosti RS-a ce doci malo prije novog rata u BiH. :lol: :lol: :lol:
1gorstak

#53 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by 1gorstak »

bosanceros_loco wrote:Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?
Onog trenutka kada se velikosrpski vampir ponovo osjeti jacim od elemenata koji bi branili BiH.
bosanceros_loco wrote:Kako da se mi (svi mi koji osjecamo BiH nasom drzavom) za to pripremimo? Sta da se radi u trenucima neposredno poslje proglasenja, i u daljnjem vremenu nakon proglasenja?

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=44
Vec duze vrijeme na ovom forumu ponavljam da je potrebno uclaniti se u lovacka i planinarska drustva, zlu ne trebalo. Ja bih tu "deklaraciju nezavisnosti" docekao u Srebrenici ili u sumama oko Srebrenice. Naoruzan dakako. Nadam se da do tog ipak nece doci, jer u ratu obicno najvise stradaju oni najslabiji elementi drustva, djeca i stariji.
kockica_kockica

#54 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by kockica_kockica »

proglasenje nezavisnosti RS-a ce biti kad na vrbi zasvrbi... 8)
kap_u_moru

#55 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by kap_u_moru »

bosanceros_loco wrote:Sta mislite kace da dodje do proglasenja nezavisnosti RS:a?

Kako da se mi (svi mi koji osjecamo BiH nasom drzavom) za to pripremimo? Sta da se radi u trenucima neposredno poslje proglasenja, i u daljnjem vremenu nakon proglasenja?

Ja stvarno nisam mislio da odgovaram na ovakve stvari ali me interesuje jedna stvar. Može li se ovdje (mislim na cijeli balkan) desiti išta značajno a da to nije odobreno od velikih sila.
Konkretan odgovor na tvoje pitanje je onda kada to odobre USA i EU odnosno kada im bude to u interesu.
Tako da sve ove nebuloze tipa Dodik će odcjepit Republiku Srpsku su ustvari gluposti.
RS će biti nezavisna onda kada to svijet odobri te nemojte više trošiti vrijeme na stvari koje realno niko na ovim područjima nemože aktivno kreirati. :?
ljubav_aha

#56 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by ljubav_aha »

pici wrote:Mirno spavajte to je tek za dvije godine :D
Tvrdnje poznate vidovnjakinje
"Treći svjetski rat počinje 2010. godine"Image
pici,ljubavi,TO,tako je :lol:

koliko ce drzava biti obuhvaceno u tom ratu :?:
1gorstak

#57 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by 1gorstak »

kap_u_moru wrote:Konkretan odgovor na tvoje pitanje je onda kada to odobre USA i EU odnosno kada im bude to u interesu.
Tako da sve ove nebuloze tipa Dodik će odcjepit Republiku Srpsku su ustvari gluposti. RS će biti nezavisna onda kada to svijet odobri te nemojte više trošiti vrijeme na stvari koje realno niko na ovim područjima nemože aktivno kreirati. :?
Leba ti ? Zapadni svijet je nijemo gledao dvostruku agresiju na BiH, cekajuci slom otpora, a namecuci sramni embargo na uvoz oruzja, kojim se onemogucio svaki pokusaj pravljenja balansa izmedju bosanskhercegovackih patriota i neprijatelja BiH. Mi koji volimo BiH se nismo predali, trazili smo pomoc od onih koji su bili spremni pomoci, pa makar to bili i islamisti, Pakistan i Iran. Tek nakon sto se uvidjelo da Bosna nece saptom pasti, te da bi se u srcu Evrope mogla oformiti nova Palestina, Zapad pocinje reagovati, pa otud Vasingtonski a potom i Dejtonski sporazum.

A tebi ako gace same spadaju kad neko zagalami, to je ipak samo tvoj problem. Nemoj projicirati svoje sluganstvo na citavo drustvo, nismo svi isto odgojeni.
kap_u_moru

#58 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by kap_u_moru »

1gorstak wrote:
kap_u_moru wrote:Konkretan odgovor na tvoje pitanje je onda kada to odobre USA i EU odnosno kada im bude to u interesu.
Tako da sve ove nebuloze tipa Dodik će odcjepit Republiku Srpsku su ustvari gluposti. RS će biti nezavisna onda kada to svijet odobri te nemojte više trošiti vrijeme na stvari koje realno niko na ovim područjima nemože aktivno kreirati. :?
Leba ti ? Zapadni svijet je nijemo gledao dvostruku agresiju na BiH, cekajuci slom otpora, a namecuci sramni embargo na uvoz oruzja, kojim se onemogucio svaki pokusaj pravljenja balansa izmedju bosanskhercegovackih patriota i neprijatelja BiH. Mi koji volimo BiH se nismo predali, trazili smo pomoc od onih koji su bili spremni pomoci, pa makar to bili i islamisti, Pakistan i Iran. Tek nakon sto se uvidjelo da Bosna nece saptom pasti, te da bi se u srcu Evrope mogla oformiti nova Palestina, Zapad pocinje reagovati, pa otud Vasingtonski a potom i Dejtonski sporazum.

A tebi ako gace same spadaju kad neko zagalami, je ipak samo tvoj problem. Nemoj projicirati svoje sluganstvo na citavo drustvo, nismo svi isto odgojeni.
Jesi naivan. Moramt ti reci da ovako jadno razmišljanje nisam odavno čuo.
Ej zapadni svjet gledao agresiju i embargo i onda malo bombardovao i padobranima dostavljao humanitarnu pomoć (ma naravno) a zapad inace reaguje kad nekog voli (ovo je poznato iz drugog svjetskog rata) i nakraju mozes biti frustriran koliko god hoces ali ovakve stvari ne odlucuju ljudi sa toljagama!
Topla voda

#59 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by Topla voda »

sto prije to bolje
1gorstak

#60 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by 1gorstak »

kap_u_moru wrote:
1gorstak wrote:

A tebi ako gace same spadaju kad neko zagalami, je ipak samo tvoj problem. Nemoj projicirati svoje sluganstvo na citavo drustvo, nismo svi isto odgojeni.
Jesi naivan. Moramt ti reci da ovako jadno razmišljanje nisam odavno čuo.
Ej zapadni svjet gledao agresiju i embargo i onda malo bombardovao i padobranima dostavljao humanitarnu pomoć (ma naravno) a zapad inace reaguje kad nekog voli (ovo je poznato iz drugog svjetskog rata) i nakraju mozes biti frustriran koliko god hoces ali ovakve stvari ne odlucuju ljudi sa toljagama!
Zapadni svijet ne funkcionise na principima kapricioznosti, dobrocinstva ili mrznje. Jedino sto poznaju jeste vlastiti interes. Spremnoscu da BiH branimo i uz pomoc Lucifera ako treba, dokazali smo da razvaljivanje BiH ne vodi ka stabilnosti. Spremnost da se BiH brani po svaku cijenu jeste faktor koji ce svaki ozbiljan think tank uzeti u obzir prije podrske razvaljivanju, odnosno cjelovitoj BiH. Ako ti vec mislis da predstavljas nulu u svim kalkulacijama, u redu. Ja i oni koji bi opet branili BiH vise vrijedimo. Ili kao sto Pecanin rece;

"Koliko god Vam se bosanskohercegovački patrioti činili nijemim i neorganiziranim, nemojte misliti da će dozvoliti ono što nije uspjelo ni mnogo snažnijim agresorima iz susjedstva kojima je, žmirenjem pred njihovim zločinima i kršenjem međunarodnog prava, duže od tri i po godine, asistirao Zapad."
nokia6170

#61 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by nokia6170 »

za cognija:

vidis druze da na ovom forumu idemo ispred sviju sa izjavama i zakljuccima :)

STRAZBURG - Parlamentarna skupština Vijeća Evrope usvojila je jučer Rezoluciju kojom se od vlasti BiH traži da, između ostalog, reformiraju entitetsko glasanje u bh. parlamentu i ukinu diskriminatorske odredbe Ustava o izboru članova Predsjedništva BiH i Doma naroda parlamenta BiH.
Ukinuti odredbe Ustava koje su diskriminatorske

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope usvojila Rezoluciju o BiH"Sistem entitetskog glasanja u Predstavničkom domu parlamenta BiH i široko postavljena definicija vitalnog nacionalnog interesa povezani sa mehanizmom veta u Domu naroda parlamenta BiH moraju biti reformisani kako bi BiH postala istinski demokratska država svih građana koji u njoj žive", piše u Rezoluciji Monitoring tima Vijeća Evrope, koja je sastavni dio izvještaja o stanju u BiH....

http://nezavisne.com/dogadjaji/vijesti/ ... orske.html

e sad uporedi sve to sa nasom pricom o entitetskom glasanju i mini raspravom koju smo vodili prije par dana u vezi sa entitetskim glasanjem i najvecim preprekama medj. obaveza bosne i hercegovine na koje skrecem paznju zadnje dvije godine u svojim komentarima na ovom forumu.

p.s. i naravno da ponovim... sa-x forum je najedukativniji oblik medijskog informisanja bh internet zajednice po pitanju politicko-pravne rasprave, gdje slobodno mogu doci ljudi sa najvecim titulama i zvanjima nabijeni emocijama, a dobiti po usima argumentima i cinjenicama :bih:
zgembo_sa

#62 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by zgembo_sa »

Ma mogu je oni proglasit, ali ce sami sebi skocit u stomak, jer ce samo izgubit i ovo sto sad imaju. Ovaj put bi ih samo pregazili, a Srbija, vec onako isprepadana ne bi smjela ni da pisne, Hrvatska, ako nam ne bi pomogla, ne bi nam ni odmagala, vjerovatno bi nam omogucila prolaz vojsci kroz njenu teritoriju. Helem nek je proglase sto prije, da je konacno izbrisemo sa karte, samo nam treba povod... Dok bi se medjunarodna zajednica snasla, vec bi bila uspostavljena RBiH i pregovarali bismo o amnestiji za pripadnike vojske i policije bivse RS...

Jel vi stvarno mislite da ne postoji plan i za takve situacije???
Maraschino

#63 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by Maraschino »

nokia6170 wrote:za cognija:

vidis druze da na ovom forumu idemo ispred sviju sa izjavama i zakljuccima :)

STRAZBURG - Parlamentarna skupština Vijeća Evrope usvojila je jučer Rezoluciju kojom se od vlasti BiH traži da, između ostalog, reformiraju entitetsko glasanje u bh. parlamentu i ukinu diskriminatorske odredbe Ustava o izboru članova Predsjedništva BiH i Doma naroda parlamenta BiH.
Ukinuti odredbe Ustava koje su diskriminatorske

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope usvojila Rezoluciju o BiH"Sistem entitetskog glasanja u Predstavničkom domu parlamenta BiH i široko postavljena definicija vitalnog nacionalnog interesa povezani sa mehanizmom veta u Domu naroda parlamenta BiH moraju biti reformisani kako bi BiH postala istinski demokratska država svih građana koji u njoj žive", piše u Rezoluciji Monitoring tima Vijeća Evrope, koja je sastavni dio izvještaja o stanju u BiH....

http://nezavisne.com/dogadjaji/vijesti/ ... orske.html

e sad uporedi sve to sa nasom pricom o entitetskom glasanju i mini raspravom koju smo vodili prije par dana u vezi sa entitetskim glasanjem i najvecim preprekama medj. obaveza bosne i hercegovine na koje skrecem paznju zadnje dvije godine u svojim komentarima na ovom forumu.

p.s. i naravno da ponovim... sa-x forum je najedukativniji oblik medijskog informisanja bh internet zajednice po pitanju politicko-pravne rasprave, gdje slobodno mogu doci ljudi sa najvecim titulama i zvanjima nabijeni emocijama, a dobiti po usima argumentima i cinjenicama :bih:
Sve ovo mi lici na narucene i tendeciozne rasprave s'ciljem prisiljavanja Parlamentarne skupstine Savjeta Evrope.... :-)
a ne zdrave logike , jer Parlamentarna skupstina SE redovno prati ovaj forum :dance: ipreko svojih turso-finskih ili finih-turskih delegata donosi ovako strasne, diskriminatorske i pogubne rezolucije za vas srpski narod. :(
iguman

#64 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by iguman »

Mene, vezano za temu, interesuje odakle nekom ko od BiH posjeduje stan i dvije saksije zemlje, pravo da nekome ko ima 5, 10 ili 150 dunuma te iste zemlje kaze OVO JE MOJA ZEMLJA, ima da bude kako ja hocu a tebi ako se ne svidja put pod noge.

Da li znaci da onaj koji gruntovno POSJEDUJE zemlju treba da je dijeli sa onim u stanu jer je stan mali a mnogo gladnih usta?

Da li neko misli da se ta zemlja moze na silu oteti i podijeliti medju stanarima?

Da li stanari i ako ih je vise treba da nametnu nacin na koji ce vlasnik tapije ekonomisati zemljom?

Kada ljudi na ovim prostorima shvate da JA I ON ne moramo misliti, niti iste stvari voljeti, kao TI a da ti,on i ja moramo postovati razlicita misljenja i politicka uvjerenja a narocito PRIVATNO VLASNISTVO i REALNOST na terenu, ovakva pitanja biti ce izlisna.

A do tada ostaje da pitate vidovitu Dzemilu i pratite CNN.
max_power

#65 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by max_power »

Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?
Kad ce reprezentacija San Marina postati svjetski prvak u fudbalu?

Dva skroz razlicita pitanja ali odgovor je isti :)
iguman

#66 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by iguman »

kap_u_moru wrote:
bosanceros_loco wrote:Sta mislite kace da dodje do proglasenja nezavisnosti RS:a?

Kako da se mi (svi mi koji osjecamo BiH nasom drzavom) za to pripremimo? Sta da se radi u trenucima neposredno poslje proglasenja, i u daljnjem vremenu nakon proglasenja?

Ja stvarno nisam mislio da odgovaram na ovakve stvari ali me interesuje jedna stvar. Može li se ovdje (mislim na cijeli balkan) desiti išta značajno a da to nije odobreno od velikih sila.
Konkretan odgovor na tvoje pitanje je onda kada to odobre USA i EU odnosno kada im bude to u interesu.
Tako da sve ove nebuloze tipa Dodik će odcjepit Republiku Srpsku su ustvari gluposti.
RS će biti nezavisna onda kada to svijet odobri te nemojte više trošiti vrijeme na stvari koje realno niko na ovim područjima nemože aktivno kreirati. :?

Sta ce se desiti ako se odnos sila u svijetu promijeni?

Sta ako *garanti mira u BiH* postanu objekti kriza, kako ekonomskih tako i inih?

Ne postoji DOBAR GOSPODAR, osim Onog...znas odozgo.

Nadji zajednicki jezik sa komsijom. Popricaj. Posvadjaj se. Prije ili kasnije ce te naci zajednicki jezik. Ne trazi gospodara.
1gorstak

#67 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by 1gorstak »

iguman wrote:Nadji zajednicki jezik sa komsijom. Popricaj. Posvadjaj se. Prije ili kasnije ce te naci zajednicki jezik. Ne trazi gospodara.
Ne trazi se gospodara nego pomoc u ocuvanju drzave. A razgovarati se pokusava, pitaj Fatu Orlovic.
iguman

#68 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by iguman »

1gorstak wrote:
iguman wrote:Nadji zajednicki jezik sa komsijom. Popricaj. Posvadjaj se. Prije ili kasnije ce te naci zajednicki jezik. Ne trazi gospodara.
Ne trazi se gospodara nego pomoc u ocuvanju drzave. A razgovarati se pokusava, pitaj Fatu Orlovic.

Sta ja imam pitati tu zenu bilo sta?

Crkvu skloniti sa njene zemlje i ende. Nema rasprave uopste.

Kada ti neko uslovljava pomoc onda to nije prijatelj nego gospodara, bilo da je to US of A, majcica Russland ili Grenland.
bosanceros_loco

#69 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by bosanceros_loco »

zgembo_sa wrote:Ma mogu je oni proglasit, ali ce sami sebi skocit u stomak, jer ce samo izgubit i ovo sto sad imaju. Ovaj put bi ih samo pregazili, a Srbija, vec onako isprepadana ne bi smjela ni da pisne, Hrvatska, ako nam ne bi pomogla, ne bi nam ni odmagala, vjerovatno bi nam omogucila prolaz vojsci kroz njenu teritoriju. Helem nek je proglase sto prije, da je konacno izbrisemo sa karte, samo nam treba povod... Dok bi se medjunarodna zajednica snasla, vec bi bila uspostavljena RBiH i pregovarali bismo o amnestiji za pripadnike vojske i policije bivse RS...

Ne da mislim, znam da ne postoji plan, u tome je problem..
zgembo_sa

#70 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by zgembo_sa »

bosanceros_loco wrote:
zgembo_sa wrote:Ma mogu je oni proglasit, ali ce sami sebi skocit u stomak, jer ce samo izgubit i ovo sto sad imaju. Ovaj put bi ih samo pregazili, a Srbija, vec onako isprepadana ne bi smjela ni da pisne, Hrvatska, ako nam ne bi pomogla, ne bi nam ni odmagala, vjerovatno bi nam omogucila prolaz vojsci kroz njenu teritoriju. Helem nek je proglase sto prije, da je konacno izbrisemo sa karte, samo nam treba povod... Dok bi se medjunarodna zajednica snasla, vec bi bila uspostavljena RBiH i pregovarali bismo o amnestiji za pripadnike vojske i policije bivse RS...

Takve stvari definitivno nisu za foruma, neces puno ovdje o tome saznati... A vjeruj da ima... Nismo vise ovce... :wink:
bosanceros_loco

#71 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by bosanceros_loco »

zgembo_sa wrote:
bosanceros_loco wrote:

Takve stvari definitivno nisu za foruma, neces puno ovdje o tome saznati... A vjeruj da ima... Nismo vise ovce... :wink:
Samo se ti nadaj burazeru. Volio bi i ja isto kao ti da ima, ali upravo tako takve stvari nisu za foruma i ja znam iz vrlo pouzdanih izvora da takvog plana jos nema.. I da na zalost jos uvijek smo ovce.. :-(
zgembo_sa

#72 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by zgembo_sa »

Ma dobro, bolje je da misle da nema, pa eto i ti mozes tako mislit, efekat iznanadjenja ce biti veci :)
bssnsd

#73 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by bssnsd »

Stvarno nisam vjerovao da još ima budala koji žele nekakve ratove i koji žive u snovima.Realno mi iz RS ćemo se otcijepiti onda kada za to budemo imali podršku međunarodne bez ikakvog rata.Ako bi se našle budale koji bi to pokušale spriječiti silom ne bi dobro prošli.Nismo ni mi baš tako jadni,nenaoružani i bez podrške kao što se misli.I sigurno nas ne biste baš tako lako zgazili.Iznenaditi nas ne biste mogli a i zaboravljate da vam je npr Sarajevo ili Goražde u totalnom okruženju srpskom teritorijom!Ovakve priče o ratu samo podstiču moju i težnju Srba za nezavisnom Republikom Srpskom!
zavrzlama

#74 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by zavrzlama »

Stvarno nisam vjerovao da još ima budala koji žele nekakve ratove i koji žive u snovima.
Realno mi iz RS ćemo se otcijepiti onda kada za to budemo imali podršku međunarodne bez ikakvog rata.]
pa ovi plavo boldirani se i pripremaju jer ovi crveni boldirani najvljuju secesiju..i ti se ko cudis da neko zeli rat..niko rat ne zeli...ali ti sam kazes da cete "vi" se odcijepiti od BIH kad se stvori medjunarodna podrska...vidis znaju "mi" da "vi" cekate taj trenutak secesije i da ne zelite zivot u BIH...zato"mi" motrimo na "vi"..stoga ne cudi se bbssnd :)
Maraschino

#75 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by Maraschino »

bssnsd wrote:

Stvarno nisam vjerovao da još ima budala koji žele nekakve ratove i koji žive u snovima.Realno mi iz RS ćemo se otcijepiti onda kada za to budemo imali podršku međunarodne bez ikakvog rata.Ako bi se našle budale koji bi to pokušale spriječiti silom ne bi dobro prošli.Nismo ni mi baš tako jadni,nenaoružani i bez podrške kao što se misli.I sigurno nas ne biste baš tako lako zgazili.Iznenaditi nas ne biste mogli a i zaboravljate da vam je npr Sarajevo ili Goražde u totalnom okruženju srpskom teritorijom!Ovakve priče o ratu samo podstiču moju i težnju Srba za nezavisnom Republikom Srpskom!
nisi se trebao ni registrovati da bi nas zastrasivao :zjev:

volja za povratkom na svoje je jaca od volje da branite nesto sto vam ne pripada :wink:

koliku god imali naklonost MZ pa makar i same Rusije :-) secesija vam nece proci mirno :skoljka:

koja to mjesta nisu u okruzenju (manjem ili vecem) a i to nije problem , naviklo se

pamet u glavu i pazite sta radite
Locked