Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

nezavisni

#26 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by nezavisni »

Pa RS je i sada de facto nezavisna. Drzava u drzavi. Mislim da formalno proglasenje trenutno nije u interesu RS-a, tako da se to i nece dogoditi u nekoj bliskoj buducnosti (1-2 godine). Njima je cilj trenutno sto vise jacati institucije RS-a i ekonomiju. Formalnost ce pricekati povoljnu klimu na sjetskoj politickoj sceni. Nazalost, od politicara od kojih se ocekuje da brane BiH, moze se jedino cuti medjusobna optuzivanja i prepucavanja. U svakom slucaju, buducnost BiH nije nimalo svijetla...
dalinton

#27 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by dalinton »

Gate 7 wrote:I sve da sve zemlje UN-a priznaju tu nezavisnost šta imaju od toga ako će morati pušku nositi 24 sata i ako će u komšiluku imati 2 miliona muslimana "ljubaznih" komšija sa kojima danas sutra treba sarađivati,komunicirati,sarađivati....A ve to za rad stolice u UN-u?Jebo stolicu ,čuvaj zdravlje
Tako je. Meni nezavisnost ne treba. Sve što mi treba imam danas u RS i BiH.
Gurnuti RS u nezavisnost mogu samo Bošnjački političari ako budu neustavno djelovali kao 1991.

Tekst je blago rečeno - glupost.
bosanceros_loco

#28 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by bosanceros_loco »

Vlajko wrote:Citam vas duze vreme i primecujem da se na ovom generalno informativno kvalitetnom forumu stalno vrte tri stvari: da li ce se otcepiti RS , da li ce biti rata i da li ce se ukinuti RS? Toliko pisanje o ovim temama se pretvara u paranoju.

Otcepljenje RS od BiH je u ovom momentu nemoguce. Takodje ni jedna partija u RS nema u programu otcepljenje ili pripajanje Srbiji, sve oko otcepljenja su price na nivou kafane i rekla kazala i slicno. Srbiji u ovom momentu ne odgovara otcepljenje RS i takvih zahteva od srpskih vlasti nema. Zamislite i da se pojavi partija koja bi trazila otcepljenje to opet ne bi proslo bez 100% podrske Srbije. U ovom momentu i u bliskoj buducnosti takve podrske nece ni biti. Srbija ima ozbiljnih problema od RS u ovom momentu i znate i sami da bi otvaranje BIH pitanja samo bacilo klipove u tockove Srbiji.

Srpska energija je usmerena na Kosovo i jug Srbije jer to su ipak goreci problemi na Balkanu. Bilo kakva podrska Srbije otcepljenju RS bi stravicno pogorsala srpski stav oko Kosova i samo zakomplikovala stvari za samu Srbiju pre svega.
Doduse moguce je da ce biti pretnji o otcepljenju ili pretnji o ukidanju RS ,ali sve je to za lokalnu upotebu i nema neki znacaj. U ostalom ako bi se Rs otcepila samo bi se prikljucila listi Kosovo, juzna Osteija, Abhazija Severni Kipar itd itd
Kvalitet tih kvazi drzava i njihova ekonomska stabilnost i bezbednost su diskutabilne.

ja mislim da ce BIH ostati sigurno u ovim granicama sa slicnim uredjenjem jos najmanje 20 tak godina ako ne bude nekih vecih problema izmedju velikih igraca SAD i Rusije. Moguce je da ce doci do kozmetickih prepravki ustava BiH ,ali Dejtonska Bosna ce opstati ,samim tim opstace i RS jer iskreno ne vidim da bilo ko osim Silajdzica i pulena trazi ukidanje entiteta. I u ostalom samo ukidanje Rs bi izazvalo probleme te niko nece u svetu da se bakce sa Bosanskim loncem ponovo.

Hrvati? Hrvatskoj savrseno odgovara celovita BiH bez obzira sta Hrvati u Bih traze ( treci entitet) Hrvati su skapirali da je bolje imati jedinstvenu Bih koja je genaralno vise pro hrvatska nego pro srpska. Hrvatskoj drzavi odgovara jedinstvena BiH jer u suprotnom bi dobili malo hercegovacgog krsa ,ali i izgubili glas bosnjaka u drugim opcijama.

Sto se rata tice njega u Bosni nece biti skoro , zemlja je pod okupacijom stranih trupa , obavestajnih sluzbi i ni Srbi ni Hrvati ni Bosnjaci nemaju podrsku bilo koje drzave saveznika da pocnu bilo kakav sukob.

Po mom misljenju dejtonska BiH je brana svakom buducem ratu. Rat upravo mogu izazvati otcepljenje ili ukidanje RS te niko na svetu nije lud da ponovo pocinje rat u BiH. A pre svega velika vecina stanovika BiH ne bi zelela rat. Ukidanje Rs bi mozda bila neka moralna satisfakcija za Bosnjake isto tako otcepljenje Rs bi bila neka moralna pobeda za Srbe,ali oba scenarija ce doneti krv i rat ,a to znaci bedu i siromastvo ima li zainteresovanih? :-)

Drugo pogledajte da polako dolazi do otopljavanja odnosa Muslimana i Srba u Srbiji u srpskoj vladi sede i Rasim Ljajic i Sulejman Ugljanin. Izgradjena je prva dzamija u Subotici prva u Vojvodini u ko zna koliko godina, gradice se najveca dzamija na balkanu na Cukarici u BGD. Neki drugi vetrovi duvaju , te paranojisati svaki dan o ratu , otcepljenju , ukidanju je smorno.

Sve Vojske na Balkanu ( ex SFRJ) su redukovane u snazi i opremi , podatke mozete uporediti na sajtovima ministarstava odbrane . Prema Dejtonu vrse se trostrane inspekcije vojnih objekata u Srbiji BH i Hrvatskoj te nema iznenadjenja. Situacija je generalno losa u sve tri armije i niko lud nece da ratuje u BH sada. ne iskljucujem mogucnost sukoba na severu Kosova ili na jugu Srbije ili u BJRM ,ali sto se tice BH mozete na cevape slobodno .

Ono sto ce narod u BH pribliziti nije ni ukidanje RS niti otcepljnje RS vec ekonomska saradnja i novac. Teme o ratu, zlocinima , ko je u pravu ko u krivu ce nas samo deliti i praviti probleme i nikada se oko toga necemo sloziti,ali ima i drugih polja gde se moze raditi i polako pomoci mladima da u nekoj buducnosti imaju vise razume nego sto su ga imali nasi roditelji ili mi.

:run:
Nadam se da si u pravu Vlajko. Ali kako onda objasnjavas poteze koje "RS" vuce, kao npr onaj naveden u clanku na pocetku ovog topica, ili cinjenicu da RS placa lobisticke organizacije u SADu?

Drugo pitanje, sta ti mislis o jednom scenariju i dali si protiv daljnje navedenog i zasto, da se napravi jedan prelazni plan za "reversiranje" ratnih zlocina koji bi se odvijao po sljedecem redosljedu:

1) "RS" mjenja ime u neko koje inkorporira i druge dvije konstitutivne nacije u "RS:u",
2) stvaraju se drzavni organi i institucije koje imaju za cilj da rade na tome da se osigura ne diskriminacija bilo koga u BiHa po nacionalnoj, religijsoj ili sexualnoj pripadnosti i oprijedjeljenju,
3) nestaje entiteta BiH i stvara se jedna decentralizovana drzava sa jednim modelom sa drzavnim organima koji garantuje da ne moze da dodje do diskriminizacije bilo kojeg naroda na podrucju BiH u drzavnim institucijama radnim mjestima, itd..

Problem je dok god postoji "RS", pod tim imenom, uvijek ce postojat strah "ne srba" od tog scenarija da ce "RS" da se otcijepi. Ta RS samim svojim imenom je simbol i produkt jedne politike koja je unistila na jedan ili drugi nacin zivote vecine ljudi u BiH, a da ne govorimo o etnickom ciscenju, masovnim ubistvima itd. Ta politika je imala za cilj da napravi veliku Srbiju koje bi RS bio dio. Dokle god ona postoji pod tim imenom nema stvarnog pomirenja, oprosta od strane bosnjaka, ili gradjenja nekog promirenja prema srbima.
sheilak

#29 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by sheilak »

Alfons Kauders wrote:
bosanceros_loco wrote:Sta mislite kace da dodje do proglasenja nezavisnosti RS:a?

Kako da se mi (svi mi koji osjecamo BiH nasom drzavom) za to pripremimo? Sta da se radi u trenucima neposredno poslje proglasenja, i u daljnjem vremenu nakon proglasenja?

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=44
sutra u 12, bajramski... :D

:lol: Da, a onda ce buducim generacijama biti govoreno, s koljena na koljeno : Otadzbina je postala nezavisna na Bajram, 30. 9. 2008, sucur dragom Allahu.

@ bosanceros_loco : konstrukcija recenice" Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti RS ? " me podsjeca previse na srpski jezik. Samo mala napomena. :-D

Inace, od koga je to RS trenutno zavisna? Nalazi se u uzajamnoj zavisnosti sa politicko - mafijaskim klanovima, cijelog regiona. To je i razlog zasto jos postoji.
bosanceros_loco

#30 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

bosanceros_loco wrote:
Vlajko wrote:Citam vas duze vreme i primecujem da se na ovom generalno informativno kvalitetnom forumu stalno vrte tri stvari: da li ce se otcepiti RS , da li ce biti rata i da li ce se ukinuti RS? Toliko pisanje o ovim temama se pretvara u paranoju.

Otcepljenje RS od BiH je u ovom momentu nemoguce. Takodje ni jedna partija u RS nema u programu otcepljenje ili pripajanje Srbiji, sve oko otcepljenja su price na nivou kafane i rekla kazala i slicno. Srbiji u ovom momentu ne odgovara otcepljenje RS i takvih zahteva od srpskih vlasti nema. Zamislite i da se pojavi partija koja bi trazila otcepljenje to opet ne bi proslo bez 100% podrske Srbije. U ovom momentu i u bliskoj buducnosti takve podrske nece ni biti. Srbija ima ozbiljnih problema od RS u ovom momentu i znate i sami da bi otvaranje BIH pitanja samo bacilo klipove u tockove Srbiji.

Srpska energija je usmerena na Kosovo i jug Srbije jer to su ipak goreci problemi na Balkanu. Bilo kakva podrska Srbije otcepljenju RS bi stravicno pogorsala srpski stav oko Kosova i samo zakomplikovala stvari za samu Srbiju pre svega.
Doduse moguce je da ce biti pretnji o otcepljenju ili pretnji o ukidanju RS ,ali sve je to za lokalnu upotebu i nema neki znacaj. U ostalom ako bi se Rs otcepila samo bi se prikljucila listi Kosovo, juzna Osteija, Abhazija Severni Kipar itd itd
Kvalitet tih kvazi drzava i njihova ekonomska stabilnost i bezbednost su diskutabilne.

ja mislim da ce BIH ostati sigurno u ovim granicama sa slicnim uredjenjem jos najmanje 20 tak godina ako ne bude nekih vecih problema izmedju velikih igraca SAD i Rusije. Moguce je da ce doci do kozmetickih prepravki ustava BiH ,ali Dejtonska Bosna ce opstati ,samim tim opstace i RS jer iskreno ne vidim da bilo ko osim Silajdzica i pulena trazi ukidanje entiteta. I u ostalom samo ukidanje Rs bi izazvalo probleme te niko nece u svetu da se bakce sa Bosanskim loncem ponovo.

Hrvati? Hrvatskoj savrseno odgovara celovita BiH bez obzira sta Hrvati u Bih traze ( treci entitet) Hrvati su skapirali da je bolje imati jedinstvenu Bih koja je genaralno vise pro hrvatska nego pro srpska. Hrvatskoj drzavi odgovara jedinstvena BiH jer u suprotnom bi dobili malo hercegovacgog krsa ,ali i izgubili glas bosnjaka u drugim opcijama.

Sto se rata tice njega u Bosni nece biti skoro , zemlja je pod okupacijom stranih trupa , obavestajnih sluzbi i ni Srbi ni Hrvati ni Bosnjaci nemaju podrsku bilo koje drzave saveznika da pocnu bilo kakav sukob.

Po mom misljenju dejtonska BiH je brana svakom buducem ratu. Rat upravo mogu izazvati otcepljenje ili ukidanje RS te niko na svetu nije lud da ponovo pocinje rat u BiH. A pre svega velika vecina stanovika BiH ne bi zelela rat. Ukidanje Rs bi mozda bila neka moralna satisfakcija za Bosnjake isto tako otcepljenje Rs bi bila neka moralna pobeda za Srbe,ali oba scenarija ce doneti krv i rat ,a to znaci bedu i siromastvo ima li zainteresovanih? :-)

Drugo pogledajte da polako dolazi do otopljavanja odnosa Muslimana i Srba u Srbiji u srpskoj vladi sede i Rasim Ljajic i Sulejman Ugljanin. Izgradjena je prva dzamija u Subotici prva u Vojvodini u ko zna koliko godina, gradice se najveca dzamija na balkanu na Cukarici u BGD. Neki drugi vetrovi duvaju , te paranojisati svaki dan o ratu , otcepljenju , ukidanju je smorno.

Sve Vojske na Balkanu ( ex SFRJ) su redukovane u snazi i opremi , podatke mozete uporediti na sajtovima ministarstava odbrane . Prema Dejtonu vrse se trostrane inspekcije vojnih objekata u Srbiji BH i Hrvatskoj te nema iznenadjenja. Situacija je generalno losa u sve tri armije i niko lud nece da ratuje u BH sada. ne iskljucujem mogucnost sukoba na severu Kosova ili na jugu Srbije ili u BJRM ,ali sto se tice BH mozete na cevape slobodno .

Ono sto ce narod u BH pribliziti nije ni ukidanje RS niti otcepljnje RS vec ekonomska saradnja i novac. Teme o ratu, zlocinima , ko je u pravu ko u krivu ce nas samo deliti i praviti probleme i nikada se oko toga necemo sloziti,ali ima i drugih polja gde se moze raditi i polako pomoci mladima da u nekoj buducnosti imaju vise razume nego sto su ga imali nasi roditelji ili mi.

:run:
Nadam se da si u pravu Vlajko. Ali kako onda objasnjavas poteze koje "RS" vuce, kao npr onaj naveden u clanku na pocetku ovog topica, ili cinjenicu da RS placa lobisticke organizacije u SADu?

Drugo pitanje, sta ti mislis o jednom scenariju i dali si protiv daljnje navedenog i zasto, da se napravi jedan prelazni plan za "reversiranje" ratnih zlocina koji bi se odvijao po sljedecem redosljedu:

1) "RS" mjenja ime u neko koje inkorporira i druge dvije konstitutivne nacije u "RS:u",
2) stvaraju se drzavni organi i institucije koje imaju za cilj da rade na tome da se osigura ne diskriminacija bilo koga u BiHa po nacionalnoj, religijsoj ili sexualnoj pripadnosti i oprijedjeljenju,
3) nestaje entiteta BiH i stvara se jedna decentralizovana drzava sa jednim modelom sa drzavnim organima koji garantuje da ne moze da dodje do diskriminizacije bilo kojeg naroda na podrucju BiH u drzavnim institucijama radnim mjestima, itd..

Problem je dok god postoji "RS", pod tim imenom, uvijek ce postojat strah "ne srba" od tog scenarija da ce "RS" da se otcijepi. Ta RS samim svojim imenom je simbol i produkt jedne politike koja je unistila na jedan ili drugi nacin zivote vecine ljudi u BiH, a da ne govorimo o etnickom ciscenju, masovnim ubistvima itd. Ta politika je imala za cilj da napravi veliku Srbiju koje bi RS bio dio. Dokle god ona postoji pod tim imenom nema stvarnog pomirenja, oprosta od strane bosnjaka, ili gradjenja nekog promirenja prema srbima.
promirenja = povjerenja :-)
Vlajko

#31 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by Vlajko »

pici wrote:Sva prorocanstva vidovite Vange

2043. - Procvat svetske ekonomije. Evropom vladaju muslimani.Image

haj sta se sikirikate nek se odsjepe vladace muslimani za jedno cetres godina cijelom europom :D

religija onoga ko ce da vlada nije bitna ako je to sposoban vladar . Iskreno mi se hebe ako Muslimani budu vladali nit prvi nit poslednji put. Pa sada Evropom vladaju ameri i jevreji ,ako ti Muslimani mogu bolje od ovih seronja onda bring it on :skoljka:

Ponekad s'proljeca wrote:ovaj scenario na celu sa domacim izdajnicima je gori nego 92!!!!
taj scenario sa domacim izdajnicima je u sve tri republike Srbiji Hrvatskij i BH , udji na bilo koji srpski nacionalisticki forum ili novinu i tu su naslovi naslovi : Izdaja , prodaja drzave , peta kolona , stub srama, sluge novog svetskog poretka , ZOG placenici, nato spijuni, podela Srbije, druga Srbija.....U Hrvatskoj isto ,a vidim i u BH . To je u prevodu novi svetski poredak koji furaju ameri, samo nasle se budale i na balkanu da ih slusaju i lizu guzu. Izdaje je uvek bilo na svim stranama tu nacionalnost nije bitna. U prevodu :ameri i jevreji su odlucili da urade neke stvari ovde ,pod naslovom ulazak u EU, te nas sad guze, a nasi ih slusaju . Isto kao sto su Srbi podeljeni na EU i na veliko Srbe , tako su i Hrvati na ustase i Eu i Bosnjaci na sandzaklije i bosnjake itd itd. Zavadi pa vladaj , ako bi svi Srbi bili cetnici ,a Hrvati ustase , a Bosnjaci Mudzahedini to bi znatno otezalo i usporilo americke planove te nas podelise na EU Srbe i veliko Srbe itd . Lakse im je tako da se mi glodjemo izmedju sebe nego da glodjemo njih. Ipak ja sam optimista i verujem da ce razum prevladati u BH , za Kosovo i dole nisam siguran , to je drugacija prica

pa i FBH ima lobiste u SAD , da ti ne trazim linkove, ima i Kosovo imaju svi. Od tih lobista u USA nema nista , Srbija bre potrosi milone godisnje i nista se nije promenilo. To je povuci potegni , videli da komsija radi pa krenuse i oni . Da li stvarno mislis da ce RS i Srbija ikada izlobirati bolju poziciju u SAD u skorije vreme cisto sumljam . bacanje novca ako mene pitas. a ovo za policiju , naznam koliko su to verodostojen informacije,ali ne moze neko da uveze u FBH ili RS sad oruzje a da se za to ne sazna u NATO. Tesko ce uci bilo sta veliko od oruzja u BH bez odobrenja NATO. ne verujem u to. Dodik nece otcepljenje , jer da hoce vec bi to uradio , ovo sto on radi je sibicarenje

Druze ja ti ne mogu odgovoriti na ovo kao sto bi Srbin iz Rs jer ja nisam iz Rs i ne zivim ni u Srbiji vec preko , tako da moje misljenje osim privatnog nema neku tezinu. Mislim da bi ljudi koji zive u RS i FBH trebali da nadju njima najbolje resenje. Tu ne moze pomoci ni Srbija ni EU niko ,samo vi koji zivite tu. Sto se imena RS tice ja ne mogu tebi koji zivis tu da kazem kako ces nazvati svoju ulicu , vidi to sa komsijom , tako je najbolje. svako razuman ce podrzati odluku koju podrze sve strane.

Ovo oko stvarnja institucija me plasi jer ni ove institucije koje su sada na nivou BH i RS ne funkcionisu kako trebaju. Ne bi im davao jos novca za administraciju dok ne prekroje ovu. glomazna je i ne radi posao. Reforma ustava je resenje.

Nestajanje entiteta? da podrzavam ,ako to podrzi vecina naroda sve tri nacionalne zajednice. Trebate sami da uredite svoju kucu , najbolje zna onaj u Banja Luci , Sarajevu i Mostaru ,a ne onaj u Beogradu , Zagrebu ili Ankari.

Uzmi za primer da RS promeni ime u RSHB ili RSBH , to nista ne bi promenilo ako bi ostalo sve isto sem imena . Problem je dublji od imena. Ali tesko ce sve to ici osteljive su to teme u RS i FBH mnogo osteljivije nego za nas preko. Bice tesko ,ali uzmi npr da kazemo da nikad nece doci do pomirenja , ok, opet i tu moramo traziti modalitete saradnje . Bice tesko ,ali moja tvrdnja je da ce NE DAJ BOZE otcepljnje ili ukidanje RS sigurno izazvati rat. Ali ipak razum ce prevladati nadam se
zavrzlama

#32 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by zavrzlama »

vec je pitanje sta ako oni proglase nezavisnost?
proglasit ce onda kad Srbiji zatreba jedno milion srba da popune Sandzak i Vojvodinu..zasad im ne trebaju ti srbi iz BIH...posto Srbiju i ideju velike srbije interesuje teritorija a ne drugi narodi ni vlastita sabraca,ako srbija skonta da nema nista od pripajanja rs-a srbiji oni u tom slucaju nemaju nista od srba iz BIH i jedino sto mogu da ih iskoriste je da protjeraju bosnjake sa Sandzaka i Madzare iz Vovjodine i nasele srbima iz BIH,s tim sto ce kao povod za takvo sto natjerati srbe iz BIH da izvrse desavanje naroda u BIH i pokusaju secesiju ....ako secesija uspije tim bolje, ako ne, znaju gdje im je odrediste...srbi iz BIH su taoci srbije a i BIH i ostali narodi koji zive u istoj...

Da.... srbi ce jednog dana pokusati secesiju od BIH jer oni su to radili od 1989-1995...a rade i ovih zadnjih 13 godina u pripremanju secesije...sve zavisi od srbije kad ce to pokusati da sprovedu u djelo....ceka se povoljan politicki momenat u svijetu...trenutno se drzi narod u stanju straha i homogenosti i produbljuje mrznja prema BIH i ubija alternatriva secesiji...
Vlajko

#33 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by Vlajko »

zavrzlama wrote: proglasit ce onda kad Srbiji zatreba jedno milion srba da popune Sandzak i Vojvodinu..zasad im ne trebaju ti srbi iz BIH...posto Srbiju i ideju velike srbije interesuje teritorija a ne drugi narodi ni vlastita sabraca,ako srbija skonta da nema nista od pripajanja rs-a srbiji oni u tom slucaju nemaju nista od srba iz BIH i jedino sto mogu da ih iskoriste je da protjeraju bosnjake sa Sandzaka i Madzare iz Vovjodine i nasele srbima iz BIH,s tim sto ce kao povod za takvo sto natjerati srbe iz BIH da izvrse desavanje naroda u BIH i pokusaju secesiju ....ako secesija uspije tim bolje, ako ne, znaju gdje im je odrediste...srbi iz BIH su taoci srbije a i BIH i ostali narodi koji zive u istoj...

Da.... srbi ce jednog dana pokusati secesiju od BIH jer oni su to radili od 1989-1995...a rade i ovih zadnjih 13 godina u pripremanju secesije...sve zavisi od srbije kad ce to pokusati da sprovedu u djelo....ceka se povoljan politicki momenat u svijetu...trenutno se drzi narod u stanju straha i homogenosti i produbljuje mrznja prema BIH i ubija alternatriva secesiji...

Ne verujem u proterivanje Madjara iz Vojvodine , pa Madjari su sada u najboljoj situaciji u Vojvodini u ko zna koliko godina. Madjari saradjuju sa Srbima i generalno situacija je bolja. U Vojvodini 75% populacije su Srbi. ne verujem u bilo kakvo proterivanje Madjara iz Vojvodine, i pogotovo u proterivanje Muslimana iz Sandzaka gde je 50-50 ili malo jace na stranu Muslimana. Da je Srbija htela da protera sve Muslimane ucinila bi to tokom 90 tih . I ko ce da proteruje onaj maneken Tadic , ne budite smesni, nema partije koja se bavi vise time , i SRS se pocepala. Veruj mi smesno mi je kada pokusam da zamislim Borisa Tadica manekana i Cedu praska kako proteruju narod ili debeli Dacic ma daj ..... nema nista od toga.

Secesija RS bi stvorila vise problema Srbiji nego koristi , Tadic nece nikada podrzati secesiju ili pripajanje Rs Srbiji.

Ja vise mislim da odredjeni politicki krugovi bliski mafiji u RS i FBH guraju ove teme da zaplase narod , da se ne bi ljudi digli protiv njih zbog kriminala.
sodom

#34 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by sodom »

Alfons Kauders wrote: ti stvarno mislis da ce eu dozvoliti da se na sred balkana stovri drzava od 10-15 hiljada kvadratnih kilometara u kojoj bi zivjela 2 miliona nadrkanih muslimana koji glasaju klerikalnu desnicu i gotive vehabije?

ne radi se ovdje o rs i onome sto oni hoce...
Palim pozar u ime onoga sto si rekao :)
Nikad se bosna nece ni rastavit ni sastavit, ja bi je dao nekim njemcima na upravljanje, svaki kanton za po jednu drzavu, fra-it-ger-spa-uk i tako dalje...pa neka se igraju malo, a mi cemo da budemo pokusni kunici, mislim da bi to bilo bolje od ovoga.Naravno morali bi stvarati neke pare za narod i tako to. :bih:
zavrzlama

#35 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by zavrzlama »

Vlajko wrote:
zavrzlama wrote: proglasit ce onda kad Srbiji zatreba jedno milion srba da popune Sandzak i Vojvodinu..zasad im ne trebaju ti srbi iz BIH...posto Srbiju i ideju velike srbije interesuje teritorija a ne drugi narodi ni vlastita sabraca,ako srbija skonta da nema nista od pripajanja rs-a srbiji oni u tom slucaju nemaju nista od srba iz BIH i jedino sto mogu da ih iskoriste je da protjeraju bosnjake sa Sandzaka i Madzare iz Vovjodine i nasele srbima iz BIH,s tim sto ce kao povod za takvo sto natjerati srbe iz BIH da izvrse desavanje naroda u BIH i pokusaju secesiju ....ako secesija uspije tim bolje, ako ne, znaju gdje im je odrediste...srbi iz BIH su taoci srbije a i BIH i ostali narodi koji zive u istoj...

Ne verujem u proterivanje Madjara iz Vojvodine , pa Madjari su sada u najboljoj situaciji u Vojvodini u ko zna koliko godina. Madjari saradjuju sa Srbima i generalno situacija je bolja. U Vojvodini 75% populacije su Srbi. ne verujem u bilo kakvo proterivanje Madjara iz Vojvodine, i pogotovo u proterivanje Muslimana iz Sandzaka gde je 50-50 ili malo jace na stranu Muslimana. Da je Srbija htela da protera sve Muslimane ucinila bi to tokom 90 tih . I ko ce da proteruje onaj maneken Tadic , ne budite smesni, nema partije koja se bavi vise time , i SRS se pocepala. Veruj mi smesno mi je kada pokusam da zamislim Borisa Tadica manekana i Cedu praska kako proteruju narod ili debeli Dacic ma daj ..... nema nista od toga.

Secesija RS bi stvorila vise problema Srbiji nego koristi , Tadic nece nikada podrzati secesiju ili pripajanje Rs Srbiji.

Ja vise mislim da odredjeni politicki krugovi bliski mafiji u RS i FBH guraju ove teme da zaplase narod , da se ne bi ljudi digli protiv njih zbog kriminala.
Bosnjaci iz Sandzaka nisu protjerani iz strateskih razloga..cuvalo ih su u rezervatu,jer protjerivanjem istih ARBIH bi dobila potencijalne vojnike u svojim redovima jer bi bosnjaci iz Sandzaka vecinom zavrsili u BIH...a drugo nisu bili prijetnja srbiji, a njihovim protjerivanjem bi srbija dobila politicki minus u svijetu..
Za Tadica....Tadic je maneken jer nema silu i potporu MZ..sutra nek MZ da mig Tadicu da dokusuri BIH ili povrati Kosovo...tek bi vidio transformaciju manekena u cudoviste...

Cedu Jovanocvica ne mozes porediti sa Tadicem ili Dacicem..cinjenica da srbija nema vojnu i politicku moc da nastavi gdje su Milosevic i Seselj stali, ne znaci da se srbija distancirala od velikosrpske ideje i ciljeva..
Bosanac_21

#36 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by Bosanac_21 »

Her Flick wrote: koju drzavu

ona za koju sam se ja borio nestala je ngdje u zimu 92/93

ovo vec odavno nije moja drzava i trebalo mi je 15 godina da to skontam, sve se nesta tjesio, medjutim, bio sam u zabludi

i da osjecat cu se kao musko u blagodetima zapada dok moju "BIVSU" drzavu komadaju dzelati (sto iz mog naroda, sto iz drugih naroda)
Zalosno i bijedno :( Sva sreca sto je malo takvih kao sto si ti. Cetama je lagano napadati, klati djecu i ubijati - dok i danas dani zive po rs zeljni mnogo cega.
Ova je izjava dno dna :roll:
zavrzlama

#37 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by zavrzlama »

sta to radi Tadic na sprecavanju secesinizma kod BIH srba ako nebi podrzao secesiju rs-a..ne radi nista a po pravilu se javlja i reaguje ako slucajno se pokusa ukinuti neka diskrinimacija u tom entitetu ili taj entitet pribliziti BIH...

podrzao bi on i podrzava ..ali nema gole sile i medjunarodne podrske za secesiju...
Vlajko

#38 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by Vlajko »

Bosnjaci iz Sandzaka nisu protjerani iz strateskih razloga..cuvalo ih su u rezervatu,jer protjerivanjem istih ARBIH bi dobila potencijalne vojnike u svojim redovima jer bi bosnjaci iz Sandzaka vecinom zavrsili u BIH...a drugo nisu bili prijetnja srbiji, a njihovim protjerivanjem bi srbija dobila politicki minus u svijetu..
Moguce , dobra opaska ,ali bio sam dole u Sijenici, Pazaru , Prijepolju skoro i ljudi zive kucu do kuce nema nekih problema vecih na relaciji Srbi Muslimani. Najvece podele su tu medju muslimanima zbog postojanja dve islamske zajednice.
Za Tadica....Tadic je maneken jer nema silu i potporu MZ..sutra nek MZ da mig Tadicu da dokusuri BIH ili povrati Kosovo...tek bi vidio transformaciju manekena u cudoviste...
Ne verujem da ce mu bilo ko dati mig za BH ,ali sever Kosova moze lako da bude

Cedu Jovanocvica ne mozes porediti sa Tadicem ili Dacicem..cinjenica da srbija nema vojnu i politicku moc da nastavi gdje su Milosevic i Seselj stali, ne znaci da se srbija distancirala od velikosrpske ideje i ciljeva..
Trenutna vlast cini sve da se distancira od politike velike Srbije. velika Srbija je jedino u programu SRS koja je pukla zbog izlaska Nikolica. Nema vise volje u vecini naroda da se ratuje, gotovo je . Samo propalice i poslednji ljudski sljam i olos zele i prizivaju rat, ali to su marginalci.

Pa da nam je neko rekao 90tih da ce 2008 Ljajic i Ugljanin sedeti u vladi Srbije mislili bi smo da je na drogama. Doslo je do promene u Srbiji i to velike , bice tesko ,ali smo na putu , radi se.
bosanceros_loco

#39 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Vlajko wrote:
Moguce , dobra opaska ,ali bio sam dole u Sijenici, Pazaru , Prijepolju skoro i ljudi zive kucu do kuce nema nekih problema vecih na relaciji Srbi Muslimani. Najvece podele su tu medju muslimanima zbog postojanja dve islamske zajednice.
Ne verujem da ce mu bilo ko dati mig za BH ,ali sever Kosova moze lako da bude

Trenutna vlast cini sve da se distancira od politike velike Srbije. velika Srbija je jedino u programu SRS koja je pukla zbog izlaska Nikolica. Nema vise volje u vecini naroda da se ratuje, gotovo je . Samo propalice i poslednji ljudski sljam i olos zele i prizivaju rat, ali to su marginalci.

Pa da nam je neko rekao 90tih da ce 2008 Ljajic i Ugljanin sedeti u vladi Srbije mislili bi smo da je na drogama. Doslo je do promene u Srbiji i to velike , bice tesko ,ali smo na putu , radi se.
Respect, cinjenicno, otvoreno, jasno izrazavanje misljenja. Nadam se samo da si u pravu.
Abacija

#40 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by Abacija »

Poslije tvoja cetiri posta sam zakljucio da se tvoja primjedba treba malo prosiriti... Na ovom forumu se ne vrti tri nego pet stvari. Uz gornje tri tacke dodajem jos dvije: da li ce biti rata u Srbiji i dali ce se Srbija raspasti? ;-)
Last edited by Abacija on 29/09/2008 19:53, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#41 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by jeza u ledja »

bosanceros_loco wrote:Sta mislite kace da dodje do proglasenja nezavisnosti RS:a?

Kako da se mi (svi mi koji osjecamo BiH nasom drzavom) za to pripremimo? Sta da se radi u trenucima neposredno poslje proglasenja, i u daljnjem vremenu nakon proglasenja?

Za koju stranku radis?
Vision 2020

#42 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by Vision 2020 »

Treba razvijati ekonomiju u FBiH, tako ce se rs sama od sebe raspasti. Nije dovoljan danasnji odnos 3:1, treba taj odnos povecati.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#43 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by Dado dijasporitus »

Vlajko wrote:Ja vise mislim da odredjeni politicki krugovi bliski mafiji u RS i FBH guraju ove teme da zaplase narod , da se ne bi ljudi digli protiv njih zbog kriminala.

Cini mi se da je u ovome sustina. Dovoljno je samo pratiti nedavne malverzacije Vlade RS-a prema SIPA-i i pokusavanje zataskavanja dokumenata o privatizaciji te "inside deal"-ovima sa odredjenim gradjevinskim firmama u RS-u, i sasvim je jasno sta je svrha postojanja tog entiteta. U Federaciji jos nisu pocele privatizacije na ovoj razini ali vjerujem da kad bi se to desilo da bi i politicari u FBiH dobili svoj komad kolaca i usutali. Onda bi im i RS bila prihvatljiva, dok ovako ih trese ljubomora. RS je bolji dio BiH samo za one koji su se nakrali para od kriminalnih privatizacija.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#44 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by Dado dijasporitus »

Vision 2020 wrote:Treba razvijati ekonomiju u FBiH, tako ce se rs sama od sebe raspasti. Nije dovoljan danasnji odnos 3:1, treba taj odnos povecati.

Po cemu zakljucujes da je odnos 3:1? Plate su tek nesto vece u FBiH.
zavrzlama

#45 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by zavrzlama »

Nadamo se da je tako...jer bez normalne Srbije nema ni normalne BIH..
bosanceros_loco

#46 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

jeza u ledja wrote:

Za koju stranku radis?
Za savez komunista.
dalinton

#47 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by dalinton »

Dado dijasporitus wrote: Plate su tek nesto vece u FBiH.
Veće su plate u RS.
sodom

#48 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by sodom »

dalinton wrote:
Dado dijasporitus wrote: Plate su tek nesto vece u FBiH.
Veće su plate u RS.
marka gore, marka dolje, jaka stvar...

stranica 3, vidi BDP za Republiku Srpsku5 koji iznosi 7.357 u 2007
a FBIH 13.735 miliona kermona
izvor: AGENCIJA ZA STATISTIKU BOSNE I HERCEGOVINE
http://www.bhas.ba/ARHIVA/2008/SAO/Naci ... /gdp-1.pdf

živio
a, plate, a to... pa da vidimo i to
http://www.bhas.ba/Arhiva/2007/brcko/PODACI%201-08.pdf
stranica 16, da se ne patis
2003.godine
Brĉko Distrikt BiH 695,05 100,00
Re publika Srpska 379,00 54,50
Federacija BiH 524,18 75,40
2004.godine
Brĉko Distrikt BiH 706,83 100,00
Re publika Srpska 423,00 65,12
Federacija BiH 534,00 77,56
Ø 2005.godine
Brĉko Distrikt BiH 675,93 100
Re publika Srpska 465,00 68,80
Federacija BiH 558,00 82,50
Ø 2006.godine
Brĉko Distrikt BiH 673,83 100,00
Re publika Srpska 521,00 77,30
Federacija BiH 603,21 89,50

Novembar 2007..godine
Brĉko Distrikt BiH 693,92 100,00
Republika Srpska 607,00 87,47
Federacija BiH: 694,77 100,12
Od toga:
Unsko Sanski kanton 642,01 92,52
Kanton posavski 604,35 87,09
Tuzlanski kanton 656,70 94,64
Zeniĉko Dobojski kanton 569,10 82,01
Bosansko podrinjski kanton 666,88 96,10
Srednje bosanski kanton 551,28 79,44
Hercegovaĉko Neretvljanski kanton 755,91 108,93
Zapadno Hercegovaĉki kanton 576,93 83,14
Kanton Sarajevo 877,71 126,49
Kanton 10 612,77 88,31

pogledaj pravo i potrosacku korpu
na strani 25...
ma smjesno, umjesto da se brinemo zbog onih jadnih 144 doktora nauka u zemlji i 500 magistara, i 100 maraka koji nam primaju penzioneri kao i onih 300.000 vozila starijih od 15 godina... mi gledamo u cijeg su vola muda veca, ma znas sta, dalintone.prno si u šišu. :dance:
Last edited by sodom on 30/09/2008 12:51, edited 1 time in total.
dalinton

#49 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by dalinton »

Marka gore dole ali samo da se zna

RS - 779 KM
FBiH - 763KM
zemomak

#50 Re: Kad ce da dodje do proglasenja nezavisnosti "RS":a?

Post by zemomak »

dalinton wrote:Marka gore dole ali samo da se zna

RS - 779 KM
FBiH - 763KM

ja znam da bilo ko ko radi u rs-u, a nalazi se na budžetu tog entiteta nema pravo naknade za topli obrok, kao i na regrese za slučaj godišnjeg odmora, tako da to friziranje kojekakvo nema veza sa stvarnim standardom građana u oba entiteta, tako ti recimo jedan radnik u federaciji ima u prosjeku dodatnih 200 KM toplog obroka svaki mjesec, kao i 400 KM regresa svake godine...stoga to nije toliko mjerodavno, ne vjerujte plaho dodikovim trikovima, to je žešći šupljak, istina do prije godinu dana i u rs su postojale kategorije toplog obrokai regresa, ali ukino ih je i povećo "lafo" plate narodu... :lol: :lol: :lol:
Locked