Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
- It_is_a_Leclerc
#76 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Bošnjaci - narod koji gleda u tuđe tanjure.
- AlfaKentaur
#77 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
I jedna i druga zivotinja je strvinar.Pjanic15 wrote: Čovječe, pitaj bilo kojeg seljaka, pa i onog koji drži svinje, šta je prljavije/uhljupnije, svinja ili kokoš.
Svinja ce pojesti svoje mrtvo mladunce.
Varenje hrane kod svinje traje 4 sata a kod biljojeda 24 sata. To ti najbolje govori koliko je meso svinje prljavo i zatrovano raznim toksinima. Nema razlike izmedju svinje i pacova. U svakom slucaju to meso nije nesto sto je pametno stavljati u ljudski organizam.
-
radostan dan
#78 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
ima...amiliana wrote:Imali sta odvratnije od svinjetine![]()
svinja koja trčkara okolo i još nije prerađena u razne šunke, kremenadle, pršutu, slaninicu (onu -adidas-, red cvveno, rad bijelo, pa red crveno).
- amiliana
#79 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Probala jednom i nikad vise premasno grozno, inace ne jedem crveno meso nikakoBlek Stena wrote:kako znas da je odvratna, jes' probala?amiliana wrote:Imali sta odvratnije od svinjetine![]()
Ljudi u Kini jedu zohare,pacove, pse,golubove i sl. tako da to nije nista pretjerano neobicnoali ja ne bih to jela prije svega svinjetinu jer je masno i nezdravo izbjegavam tu vrstu mesa.
ja probo i meni super. ukusi su razliciti
Last edited by amiliana on 16/12/2014 21:48, edited 1 time in total.
- cyprus
#80 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Da odgovorim iako pitanja nisu meni upućena, čisto da trol više nema manevarskog prostora za silovanje moždanih ćelija:
1. Naravno da je sasvim uredu i normalno da neko ne želi jesti svinjetinu, bilo iz vjerskih, bilo iz nekih drugih razloga... To je svačije pravo i nikome ne smije biti osporeno...
2. Činjenica je i da svinjsko meso nije baš najzdravije, ali i mnogo toga što ljudi konzumiraju nije zdravo, pa svejedno to čine...
3. Također je sasvim uredu ako neko želi jesti svinjetinu, bez obzira na upozorenja iz vjerskih i zdravstvenih krugova... To je svačije pravo i nikome ne smije biti osporeno...
4. Naravno da svinjetinu ne jede širi krug ljudi, ne samo vjerski fanatici... ali samo vjerski fanatici, beskrajno bezobrazni i oholi ljudi te moralna đubrad osporavaju drugim ljudima njihovo pravo da jedu šta žele...
1. Naravno da je sasvim uredu i normalno da neko ne želi jesti svinjetinu, bilo iz vjerskih, bilo iz nekih drugih razloga... To je svačije pravo i nikome ne smije biti osporeno...
2. Činjenica je i da svinjsko meso nije baš najzdravije, ali i mnogo toga što ljudi konzumiraju nije zdravo, pa svejedno to čine...
3. Također je sasvim uredu ako neko želi jesti svinjetinu, bez obzira na upozorenja iz vjerskih i zdravstvenih krugova... To je svačije pravo i nikome ne smije biti osporeno...
4. Naravno da svinjetinu ne jede širi krug ljudi, ne samo vjerski fanatici... ali samo vjerski fanatici, beskrajno bezobrazni i oholi ljudi te moralna đubrad osporavaju drugim ljudima njihovo pravo da jedu šta žele...
-
Mohamad Sissoko
#81 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Generalizacije su debilne kao i ova od strane court jester-a.It_is_a_Leclerc wrote:Bošnjaci - narod koji gleda u tuđe tanjure.
- animals
#82 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Boze kakvi bolida nema ovdje..ali , prvo mjesto dijele kentaur i asmilana..
zivjela zelena trava
zivjela zelena trava
- cyprus
#83 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Znači problem je što su se takmičili sa Srbima? I to još u srpskoj discipliniDrvosjeca iz Dejcica wrote:To šta ljudi jedu je privatna stvar svakog ponaosob i to je pravo svakoga da jede i pečene pacove ako mu to odgovara. Ja ovu dvojicu ne osuđujem zato što jedu čvarke ili pileću salamu ili piju pivo marke koja meni ne odgovaraa, da li paru ili ne peru zube ujutro i navečer, već ih osuđujem zato što su na jednom takvom mjestu i atmosferi učestvovali u jedom bizarnom takmičenju kojim ponižavaju sami sebe a ujedno i narod kome pripadaju.Ripicipi wrote: Ja sam nekada imao utisak da si ti liberalniji, normalniji, ali ti si poprilicno zadrt.
Poredjenje ti je vise nego maloumno
-
serpico35
#84 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
ja nisam vidio krscanina i svinjojedca da je zivio vise od 50 godina. uzas koliko je nezdrava ta krmetina
- Drvosjeca iz Dejcica
#85 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Slažem se sa svim što si napisao pogotovo sa vjerskim fanaticima koji agresivnim metodama žele ljudima zabraniti ovo ili ono. Pažljivo sam pročitao članak i pogledao video uredak i ono što je meni zasmetalo nije to što Emir i ovaj drugi jedu čvarke, jeo sam ih i ja, problem je što učestvuju na jednoj takvoj bizarnoj "manifestaciji" i atmosferi koja mene podsjeća neodoljivo na nešto fanatično i to u gradu u kojem su počinjena zvjerstva nad Bošnjacima.cyprus wrote:Da odgovorim iako pitanja nisu meni upućena, čisto da trol više nema manevarskog prostora za silovanje moždanih ćelija:
-
Umalo popisivac
#86 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
haha, ova ti je dobra.AlfaKentaur wrote:Ovdje govorimo o muslimanima. Neki tvrde da ako musliman pije alkohol onda moze slobodno jesti krmetinu. A ja sam ti napisao zasto ta tvrdnja nema logike.L u c i f e r wrote:A ako nisi musliman, onda ni jedno od to dvoje nije nikakav tabu, već sasvim normalna i prirodna stvar u civilizovanom svijetu...AlfaKentaur wrote: Upravo tako. Samo zato sto neko pije alkohol to nije opravdanje da jede krmetinu. Jedno lose djelo ne opravdava drugo lose djelo. Haram je haram. Dva harama su gora od jednog harama. Ubiti dva covjeka je gore od ubiti jednog covjeka.
Medjutim, svinjsko meso nije nezdravo samo za muslimane nego za sve ljude bez obzira na vjeru. A razlozi zasto je to meso zabranjeno muslimanima su mnogobrojni.
Da je svinjetina nezdrava je glupost. Naravno, je nezdravo ako samo jedes cvarke, slaninu, krvavice i ostale masne stvari. Medjutim kvalitetna svinjaska sunka ima masti kao i pileca ili pureca prsa, a okus je jednostavno nezamjenjiv. Prsut, kulen itd. itd. A zdravije je eto jesti one pilece parizere i hrenovke gdje ima vise samljevene kosti, kljuna, noktiju i cega sve ne nego pileceg mesa.
Ko hoce da jeden nek jede, ko nece - nece i to je to.
- Drvosjeca iz Dejcica
#87 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Možda po tvom viđenju to je problem no prema meni nimalo. Već sam ti odgovorio gore tako da nema smisla da se ponavljam.cyprus wrote:Znači problem je što su se takmičili sa Srbima? I to još u srpskoj discipliniDrvosjeca iz Dejcica wrote:To šta ljudi jedu je privatna stvar svakog ponaosob i to je pravo svakoga da jede i pečene pacove ako mu to odgovara. Ja ovu dvojicu ne osuđujem zato što jedu čvarke ili pileću salamu ili piju pivo marke koja meni ne odgovaraa, da li paru ili ne peru zube ujutro i navečer, već ih osuđujem zato što su na jednom takvom mjestu i atmosferi učestvovali u jedom bizarnom takmičenju kojim ponižavaju sami sebe a ujedno i narod kome pripadaju.Ripicipi wrote: Ja sam nekada imao utisak da si ti liberalniji, normalniji, ali ti si poprilicno zadrt.
Poredjenje ti je vise nego maloumno
- IcedMFEarth
#88 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
A da se svako počne malo više sobom baviti ?
- It_is_a_Leclerc
#89 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Svaku bolest koju može prenijeti svinja može prenijeti i krava. Primjerice, svinja se veže za svinjsku pantljičaru (Taenia colli), a drugi rod istog parazita - Taenia saginata je - goveđa pantljičara, i čak je i opasnija od svinjske. Trichinella spiralis, uzročnik trihineloze, je dominantna bolest svinja, ali i prionska bolest krava je bolest koja se može dobiti konzumacijom govedine. O tzv. crnom prištu ili antrakozi da i ne govorim, ili o brucelozi, itd. Hoćeš da pričamo o piletini ?! Može ! Kokošija kuga, virus ptičije gripe, visoko patogeni virus ptičije influenze. Hoćeš o konjima ?! Može ! Istočni konjski encefalitis, zapadni konjski encefalitis, japanska bolest, bolest ruskog proljeća ?!.. Prema tome, ni ja ne jedem svinjetinu, ali nemojte izmišljati i gaditi ljudima koji jedu.AlfaKentaur wrote:I jedna i druga zivotinja je strvinar.Pjanic15 wrote: Čovječe, pitaj bilo kojeg seljaka, pa i onog koji drži svinje, šta je prljavije/uhljupnije, svinja ili kokoš.
Varenje hrane kod svinje traje 4 sata a kod biljojeda 24 sata. To ti najbolje govori koliko je meso svinje prljavo i zatrovano raznim toksinima. Nema razlike izmedju svinje i pacova. U svakom slucaju to meso nije nesto sto je pametno stavljati u ljudski organizam.
Dakle, meso svinjetine nema nikakve toksine.
Prijatno
-
Mohamad Sissoko
#90 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Tek sad viđoh da se ovo takmičenje zove "čvarčijada". 
I to kod Neđe Debelog u kafani
turbo folk.
Hahhaha sunce ti jbem
https://www.youtube.com/watch?v=JW3fUk2lrn4
I to kod Neđe Debelog u kafani
Hahhaha sunce ti jbem
https://www.youtube.com/watch?v=JW3fUk2lrn4
Last edited by Mohamad Sissoko on 16/12/2014 21:59, edited 2 times in total.
- Hajvan
#91 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
treba organizvati revanš u Maoči u jedenju kaurme, hurmi i ispijanju šerbeta…
-
Umalo popisivac
#92 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Svaki je mesozder strvinar. Na kraju krajeva, cisto tehnicki i covjek je strvinar. Sta je smrznuto meso i mesu u frizideru nego strvina.AlfaKentaur wrote:I jedna i druga zivotinja je strvinar.Pjanic15 wrote: Čovječe, pitaj bilo kojeg seljaka, pa i onog koji drži svinje, šta je prljavije/uhljupnije, svinja ili kokoš.
To za varenje ne znam, ali ne vidim kakve to veze uopce ima. Opet kazem, kako se zivotinja pazi i hrani, tako ces i ti jesti za stolom.
- animals
#93 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Pravo svakog covjeka je da jede sta hoce..
ali odredjivati drugome sta ce jesti je bolesno..
ali odredjivati drugome sta ce jesti je bolesno..
- amiliana
#94 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Po cemu ?animals wrote:Boze kakvi bolida nema ovdje..ali , prvo mjesto dijele kentaur i asmilana..
zivjela zelena trava
Kazem ne volim ne jedem to, i sta sad trebamo uzdizati ove sto su osvojili prvo mjesto u jedenju cvaraka jer ima i onih sto jedu pacove i zohare i nisu nista bolji od ovih daj ba.
Zaboli me sta ko jede svako sebi bira ono sto mu najbolje odgovara ja to ne jedem niti namjeravam.
-
Fact
#95 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
kila svinjetine skraćuje život za deset danaserpico35 wrote:ja nisam vidio krscanina i svinjojedca da je zivio vise od 50 godina. uzas koliko je nezdrava ta krmetina
svinjetina ubija
svinjetina ubija
свињетина убија
- AlfaKentaur
#96 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Nisi morao jarane, nisi morao.Drvosjeca iz Dejcica wrote:jeo sam ih i ja
Ima u tome nesto toliko samoponizavajuce i samodegradirajuce da je rijecima neopisivo.
Ima li sta jadnije i bijednije nego kad se balija zamasti krmetinom...
Treba drzati do sebe i svog dostojastva. Ima toliko raznog mesa da jednostavno nema nikakve nužde da se jede krmetina. Nije se valjda toliko guzica rasirila da se mora potegnuti za cvarcima...
- cyprus
#97 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Dobro, a kako ti zamišljaš da bi trebala izgledati interakcija Bošnjaka i Srba u gradovima kao što je Prijedor? A ova manifestacija koju ti stavljaš pod navodnike, ne bih rekao da je po karakteru išta bizarnija od bilo koje druge manifestacije ruralnijeg tipa u Bosni i Hercegovini...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Slažem se sa svim što si napisao pogotovo sa vjerskim fanaticima koji agresivnim metodama žele ljudima zabraniti ovo ili ono. Pažljivo sam pročitao članak i pogledao video uredak i ono što je meni zasmetalo nije to što Emir i ovaj drugi jedu čvarke, jeo sam ih i ja, problem je što učestvuju na jednoj takvoj bizarnoj "manifestaciji" i atmosferi koja mene podsjeća neodoljivo na nešto fanatično i to u gradu u kojem su počinjena zvjerstva nad Bošnjacima.cyprus wrote:Da odgovorim iako pitanja nisu meni upućena, čisto da trol više nema manevarskog prostora za silovanje moždanih ćelija:
- animals
#98 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Ja sam vec mrtav covjekFact wrote:kila svinjetine skraćuje život za deset danaserpico35 wrote:ja nisam vidio krscanina i svinjojedca da je zivio vise od 50 godina. uzas koliko je nezdrava ta krmetina
svinjetina ubija
svinjetina ubija
свињетина убија
-
Umalo popisivac
#99 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Fino.amiliana wrote:Po cemu ?animals wrote:Boze kakvi bolida nema ovdje..ali , prvo mjesto dijele kentaur i asmilana..
zivjela zelena trava
Kazem ne volim ne jedem to, i sta sad trebamo uzdizati ove sto su osvojili prvo mjesto u jedenju cvaraka jer ima i onih sto jedu pacove i zohare i nisu nista bolji od ovih daj ba.![]()
Zaboli me sta ko jede svako sebi bira ono sto mu najbolje odgovara ja to ne jedem niti namjeravam.
Last edited by Umalo popisivac on 16/12/2014 22:02, edited 1 time in total.
- AlfaKentaur
#100 Re: Kad "Bošnjaci" pobjede u brzom jedenju cvaraka
Ako uradis jedno lose djelo to ti nije opravdanje da uradis i drugo. To kao odrasla i zrela osoba bi trebao znati.Umalo popisivac wrote:
haha, ova ti je dobra.Znaci u tebe vjera je nesto kao pijaca, bez alkohola ne mogu, bez svinjetine mogu, pa je onda u redu da se opijam, al pojesti par cvaraka je no - no.
Mene je bas to bunilo, jer ako cemo s nekog vjerskog, a i cisto logicnog aspekta valjda je veci grijeh opijanje i alkohol nego jedenje svinjetine.
Da je svinjetina nezdrava je glupost. Naravno, je nezdravo ako samo jedes cvarke, slaninu, krvavice i ostale masne stvari. Medjutim kvalitetna svinjaska sunka ima masti kao i pileca ili pureca prsa, a okus je jednostavno nezamjenjiv. Prsut, kulen itd. itd. A zdravije je eto jesti one pilece parizere i hrenovke gdje ima vise samljevene kosti, kljuna, noktiju i cega sve ne nego pileceg mesa.![]()
Ko hoce da jeden nek jede, ko nece - nece i to je to.
Svinja je strvinar. A metabolizam i varenje hrane kod strvinara su potpuno drugaciji nego kod biljojeda.