Kace kina pocet??
-
Forsaken
#1 Kace kina pocet??
Evo prosao je SFF a kina i dalje ne rade(osim par). Mislim, toliko je dobrih filmova potencijalnih a mi smo osudjeni na cekanje(Tropic Thunder
). Zna li iko datum kada ce poceti kina ponovo da rade(Meeting Point)?
- nebojeplavo
#2 Re: Kace kina pocet??
Pa vec su poceli s radom
cini mi se da se u Meetingu prikazuje neki mjuzikl, a u apolu Mumija 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Kace kina pocet??
uzas zivi
- uvjek dobar gost
#4 Re: Kace kina pocet??
... Šta će Vam kina gospodo i gospođe.. kad je kvota posjete kino proekcija što se Sarajeva tiče ispunjena u danima festivala.... ostatak godine .. nema kamera pred ulazom u kino dvorane... pa ovi neki neće da idu džaba.. kad ih niko ne vidi...
- nebojeplavo
#5 Re: Kace kina pocet??
Cesto odem u kino, i uvijek bude poprilicno ljudi, tako da to bas i nije istina
Mozda bi i bilo vise ljudi, al vecini je puno izdvojiti 5 KM za ulaznicu, pogotovo ako je par ili drustvo, kad isti film mogu pogledati na dvd iznajmljenom za 2 KM
Mozda bi i bilo vise ljudi, al vecini je puno izdvojiti 5 KM za ulaznicu, pogotovo ako je par ili drustvo, kad isti film mogu pogledati na dvd iznajmljenom za 2 KM
-
tataratira
#6 Re: Kace kina pocet??
idi malo u pozorište
kino ti je kvazi kultura
svi se drogiraju i glume nekog drugog lika
a svoj ne mogu da podnesu
u pozorištu se bar legalno oduzimaju alkoholom
svi se drogiraju i glume nekog drugog lika
a svoj ne mogu da podnesu
u pozorištu se bar legalno oduzimaju alkoholom
- nebojeplavo
#7 Re: Kace kina pocet??
Jedno ne iskljucuje drugo 
Last edited by nebojeplavo on 02/09/2008 11:06, edited 1 time in total.
- Asana
#8 Re: Kace kina pocet??
kace kina .... 
-
king kong
#9 Re: Kace kina pocet??
istina, nažalost...nebojeplavo wrote:Mozda bi i bilo vise ljudi, al vecini je puno izdvojiti 5 KM za ulaznicu, pogotovo ako je par ili drustvo, kad isti film mogu pogledati na dvd iznajmljenom za 2 KM
ali, ugođaj koje ti dobro kino pruža dok gledaš dobar film je stvarno fantazija...s tim što se kod nas definitivno ne isplati dati 5 (4 ili čak ni 3) KM za nešto što se prije 15-20 godina zvalo kino...imao sam sreću da odem u posjetu u Hannover gdje sam odgledao Zvjezdane staze (ne sjećam se koji dio), film koji je košta čitavih 6 eura, ali nezaboravan doživljaj, ozvučenje, ekran, udobnost...
-
shin
#10 Re: Kace kina pocet??
nebojeplavo wrote: Mozda bi i bilo vise ljudi, al vecini je puno izdvojiti 5 KM za ulaznicu, pogotovo ako je par ili drustvo, kad isti film mogu pogledati na dvd iznajmljenom za 2 KM
To je isto kao da gledas razglednicu umjesto da odes na more. Usporedba na mjestu.
- nebojeplavo
#11 Re: Kace kina pocet??
Pa naravno da nema usporedbe izmedju toga, samo kazem da je takva situacijashin wrote:nebojeplavo wrote: Mozda bi i bilo vise ljudi, al vecini je puno izdvojiti 5 KM za ulaznicu, pogotovo ako je par ili drustvo, kad isti film mogu pogledati na dvd iznajmljenom za 2 KM
To je isto kao da gledas razglednicu umjesto da odes na more. Usporedba na mjestu.
-
echinacea
#12 Re: Kace kina pocet??
Jedva cekam onaj multiplex na mjestu bivseg Kina Dubrovnik, jer ne mogu vise da trpim teror meeting pointa, a ni ljude koji tamo rade. To je jedino kino na svijetu gdje sjedista nisu numerisana, a prodaje se kao da je nesto u Europe CInema nesto, neka suplja. To je jedino kino gdje dobijes besplatne ulaznice preko radija, kazu dodji pola sata prije projekcije da podignes, ti dodjes 40 minuta, kaze, momak zakasnio si, prodato. Fuj. Inace, jako volim otici u kino i uzivam u evropskim multiplexima kada god mogu. Preporucujem svim ljubiteljima kina koji putuju ili u Zagreb ili u Beograd (kao najblize destinacije sa dobrim multiplexima) da svrate u Cinestar u Branimirovom centru, odnosno Delta City u Novom Beogradu.
- iceman ze
#13 Re: Kace kina pocet??
drago mi je da nas ima, koji bi konacno zeljeli prava kina u nasem gradu, sta je sa ovim kompanijama silnim po Bosni, nikom nije do multiplex-a, a jedan BL ga vec ima, ko je ovdje glavni grad.......nema ni web sajta tako da nemam pojma sta ce biti za mjesec dana, nikakve reklame, znas 7 dana ranije ko fol premijera, a u nekim vec pomenutim gradovima i bila i zavrsila se.....da ne govorim o losoj ponudi, pa toliko filmova je proslo kroz okolne nam susjede sve kontam blizu je pa ce i kod nas........moramo da imamo ove jake lobije kako bi drugacije videoteke radile...... 
- van Basten
#14 Re: Kace kina pocet??
apolo radi, mislim da daje mumiju, kinoteka krenula sa ciklusom Kurosawinih filmova, meeting point starta 04.09. sa nekim mjuziklom, valjda bi se i u sali Unitic-a uskoror trebalo nešto početi prikazivatoi i - to je to. Imperijal, Tesla, Radnik, Bosna... kina koja su radila poslije rata pa su sada ugašena. Multiplex bi trebao startati u oktobru, ali to mu je 3 ili 4 termin otvorenja pa ću zadržati skepsu prema toj informaciji.
Sve u svemu - tanko
Sve u svemu - tanko
- Skyfox
#15 Re: Kace kina pocet??
sace saceAsana wrote:kace kina ....
- Lady Saray
#16 Re: Kace kina pocet??
ma ja sam se mogla zakleti da redovi pisu na stepenicama a na dnu stolice , na crnom postolju broj...echinacea wrote:Jedva cekam onaj multiplex na mjestu bivseg Kina Dubrovnik, jer ne mogu vise da trpim teror meeting pointa, a ni ljude koji tamo rade. To je jedino kino na svijetu gdje sjedista nisu numerisana, a prodaje se kao da je nesto u Europe CInema nesto, neka suplja.
p.s. i ja jedva cekam normalna kina, multiplex i dobre filmove
- faye
#17 Re: Kace kina pocet??
ma i ja sad mislim, pa jesu numerisana... ali mozda je mislila na to sto nisu na kartama? mada nisu ni svudgje u svijetu numerisane karte, to je sigurno. a ni mjesta.Lady Saray wrote:ma ja sam se mogla zakleti da redovi pisu na stepenicama a na dnu stolice , na crnom postolju broj...echinacea wrote:Jedva cekam onaj multiplex na mjestu bivseg Kina Dubrovnik, jer ne mogu vise da trpim teror meeting pointa, a ni ljude koji tamo rade. To je jedino kino na svijetu gdje sjedista nisu numerisana, a prodaje se kao da je nesto u Europe CInema nesto, neka suplja.
- Miki123
#18 Re: Kace kina pocet??
Imaju brojevi na stolicama, a i na početku svakog reda.
- Dori
#19 Re: Kace kina pocet??
Skyfox wrote:sace saceAsana wrote:kace kina ....
Bas me zanima da li se "kace" pise sa č ili ć
- Bullet Tooth Tony
#20 Re: Kace kina pocet??
KaČeDena wrote:Skyfox wrote:sace saceAsana wrote:kace kina ....
![]()
![]()
![]()
-
lynk
#21 Re: Kace kina pocet??
ka' ćeDena wrote:Skyfox wrote:sace saceAsana wrote:kace kina ....
![]()
![]()
![]()
- Meshtar
#22 Re: Kace kina pocet??
echinacea wrote:Jedva cekam onaj multiplex na mjestu bivseg Kina Dubrovnik, jer ne mogu vise da trpim teror meeting pointa, a ni ljude koji tamo rade. To je jedino kino na svijetu gdje sjedista nisu numerisana, a prodaje se kao da je nesto u Europe CInema nesto, neka suplja. To je jedino kino gdje dobijes besplatne ulaznice preko radija, kazu dodji pola sata prije projekcije da podignes, ti dodjes 40 minuta, kaze, momak zakasnio si, prodato. Fuj. Inace, jako volim otici u kino i uzivam u evropskim multiplexima kada god mogu. Preporucujem svim ljubiteljima kina koji putuju ili u Zagreb ili u Beograd (kao najblize destinacije sa dobrim multiplexima) da svrate u Cinestar u Branimirovom centru, odnosno Delta City u Novom Beogradu.
Jel' i tamo zoveš na radio za karte?
I sjedišta su numerisana od kad je kino otvoreno. Nekad se ne numerišu karte kada je film već pri kraju ciklusa prikazivanja jer nema gužve pa je svejedno gdje ko sjedi budući da sve karte isto koštaju. Pogledam skoro svaki film u Meetingu i nikad, ali nikad nisam imao neki problem.
- x0z0y0
#23 Re: Kace kina pocet??
Skyfox wrote:sace saceAsana wrote:kace kina ....
-
Lenjinova
#24 Re: Kace kina pocet??
Kace? Sir? SacE? Teletina?Compos_Sui wrote:Skyfox wrote:sace saceAsana wrote:kace kina ....![]()
"Sta to igra veceras jarane?"
- _tulumba_
#25 Re: Kace kina pocet??
kad vec spominjes BG i ZG, evo da i ja malo promovisem svoju ZEechinacea wrote:Jedva cekam onaj multiplex na mjestu bivseg Kina Dubrovnik, jer ne mogu vise da trpim teror meeting pointa, a ni ljude koji tamo rade. To je jedino kino na svijetu gdje sjedista nisu numerisana, a prodaje se kao da je nesto u Europe CInema nesto, neka suplja. To je jedino kino gdje dobijes besplatne ulaznice preko radija, kazu dodji pola sata prije projekcije da podignes, ti dodjes 40 minuta, kaze, momak zakasnio si, prodato. Fuj. Inace, jako volim otici u kino i uzivam u evropskim multiplexima kada god mogu. Preporucujem svim ljubiteljima kina koji putuju ili u Zagreb ili u Beograd (kao najblize destinacije sa dobrim multiplexima) da svrate u Cinestar u Branimirovom centru, odnosno Delta City u Novom Beogradu.
U Zenici se pravi multiplex, radovi su u zavrsnoj fazi...Pa eto, uskoro ce biti gotovo, BUJRUM
vise o ovome:
http://www.zenicaradioq.ba/?p=2&clid=1018&kadid=1