Kace kina pocet??

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Forsaken

#1 Kace kina pocet??

Post by Forsaken »

Evo prosao je SFF a kina i dalje ne rade(osim par). Mislim, toliko je dobrih filmova potencijalnih a mi smo osudjeni na cekanje(Tropic Thunder :D ). Zna li iko datum kada ce poceti kina ponovo da rade(Meeting Point)?
nebojeplavo

#2 Re: Kace kina pocet??

Post by nebojeplavo »

Pa vec su poceli s radom :D cini mi se da se u Meetingu prikazuje neki mjuzikl, a u apolu Mumija :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Kace kina pocet??

Post by Truba »

uzas zivi
uvjek dobar gost

#4 Re: Kace kina pocet??

Post by uvjek dobar gost »

... Šta će Vam kina gospodo i gospođe.. kad je kvota posjete kino proekcija što se Sarajeva tiče ispunjena u danima festivala.... ostatak godine .. nema kamera pred ulazom u kino dvorane... pa ovi neki neće da idu džaba.. kad ih niko ne vidi...
nebojeplavo

#5 Re: Kace kina pocet??

Post by nebojeplavo »

Cesto odem u kino, i uvijek bude poprilicno ljudi, tako da to bas i nije istina :roll:
Mozda bi i bilo vise ljudi, al vecini je puno izdvojiti 5 KM za ulaznicu, pogotovo ako je par ili drustvo, kad isti film mogu pogledati na dvd iznajmljenom za 2 KM :-?
tataratira

#6 Re: Kace kina pocet??

Post by tataratira »

idi malo u pozorište :) kino ti je kvazi kultura
svi se drogiraju i glume nekog drugog lika
a svoj ne mogu da podnesu
u pozorištu se bar legalno oduzimaju alkoholom
nebojeplavo

#7 Re: Kace kina pocet??

Post by nebojeplavo »

Jedno ne iskljucuje drugo :)
Last edited by nebojeplavo on 02/09/2008 11:06, edited 1 time in total.
Asana

#8 Re: Kace kina pocet??

Post by Asana »

kace kina .... :lol:
king kong

#9 Re: Kace kina pocet??

Post by king kong »

nebojeplavo wrote:Mozda bi i bilo vise ljudi, al vecini je puno izdvojiti 5 KM za ulaznicu, pogotovo ako je par ili drustvo, kad isti film mogu pogledati na dvd iznajmljenom za 2 KM :-?
istina, nažalost...

ali, ugođaj koje ti dobro kino pruža dok gledaš dobar film je stvarno fantazija...s tim što se kod nas definitivno ne isplati dati 5 (4 ili čak ni 3) KM za nešto što se prije 15-20 godina zvalo kino...imao sam sreću da odem u posjetu u Hannover gdje sam odgledao Zvjezdane staze (ne sjećam se koji dio), film koji je košta čitavih 6 eura, ali nezaboravan doživljaj, ozvučenje, ekran, udobnost...
shin

#10 Re: Kace kina pocet??

Post by shin »

nebojeplavo wrote: Mozda bi i bilo vise ljudi, al vecini je puno izdvojiti 5 KM za ulaznicu, pogotovo ako je par ili drustvo, kad isti film mogu pogledati na dvd iznajmljenom za 2 KM :-?

To je isto kao da gledas razglednicu umjesto da odes na more. Usporedba na mjestu.
nebojeplavo

#11 Re: Kace kina pocet??

Post by nebojeplavo »

shin wrote:
nebojeplavo wrote: Mozda bi i bilo vise ljudi, al vecini je puno izdvojiti 5 KM za ulaznicu, pogotovo ako je par ili drustvo, kad isti film mogu pogledati na dvd iznajmljenom za 2 KM :-?

To je isto kao da gledas razglednicu umjesto da odes na more. Usporedba na mjestu.
Pa naravno da nema usporedbe izmedju toga, samo kazem da je takva situacija :roll:
echinacea

#12 Re: Kace kina pocet??

Post by echinacea »

Jedva cekam onaj multiplex na mjestu bivseg Kina Dubrovnik, jer ne mogu vise da trpim teror meeting pointa, a ni ljude koji tamo rade. To je jedino kino na svijetu gdje sjedista nisu numerisana, a prodaje se kao da je nesto u Europe CInema nesto, neka suplja. To je jedino kino gdje dobijes besplatne ulaznice preko radija, kazu dodji pola sata prije projekcije da podignes, ti dodjes 40 minuta, kaze, momak zakasnio si, prodato. Fuj. Inace, jako volim otici u kino i uzivam u evropskim multiplexima kada god mogu. Preporucujem svim ljubiteljima kina koji putuju ili u Zagreb ili u Beograd (kao najblize destinacije sa dobrim multiplexima) da svrate u Cinestar u Branimirovom centru, odnosno Delta City u Novom Beogradu.
iceman ze

#13 Re: Kace kina pocet??

Post by iceman ze »

drago mi je da nas ima, koji bi konacno zeljeli prava kina u nasem gradu, sta je sa ovim kompanijama silnim po Bosni, nikom nije do multiplex-a, a jedan BL ga vec ima, ko je ovdje glavni grad.......nema ni web sajta tako da nemam pojma sta ce biti za mjesec dana, nikakve reklame, znas 7 dana ranije ko fol premijera, a u nekim vec pomenutim gradovima i bila i zavrsila se.....da ne govorim o losoj ponudi, pa toliko filmova je proslo kroz okolne nam susjede sve kontam blizu je pa ce i kod nas........moramo da imamo ove jake lobije kako bi drugacije videoteke radile...... 8-)
van Basten

#14 Re: Kace kina pocet??

Post by van Basten »

apolo radi, mislim da daje mumiju, kinoteka krenula sa ciklusom Kurosawinih filmova, meeting point starta 04.09. sa nekim mjuziklom, valjda bi se i u sali Unitic-a uskoror trebalo nešto početi prikazivatoi i - to je to. Imperijal, Tesla, Radnik, Bosna... kina koja su radila poslije rata pa su sada ugašena. Multiplex bi trebao startati u oktobru, ali to mu je 3 ili 4 termin otvorenja pa ću zadržati skepsu prema toj informaciji.
Sve u svemu - tanko
Skyfox

#15 Re: Kace kina pocet??

Post by Skyfox »

Asana wrote:kace kina .... :lol:
sace sace :D
Lady Saray

#16 Re: Kace kina pocet??

Post by Lady Saray »

echinacea wrote:Jedva cekam onaj multiplex na mjestu bivseg Kina Dubrovnik, jer ne mogu vise da trpim teror meeting pointa, a ni ljude koji tamo rade. To je jedino kino na svijetu gdje sjedista nisu numerisana, a prodaje se kao da je nesto u Europe CInema nesto, neka suplja.
ma ja sam se mogla zakleti da redovi pisu na stepenicama a na dnu stolice , na crnom postolju broj...

p.s. i ja jedva cekam normalna kina, multiplex i dobre filmove
faye

#17 Re: Kace kina pocet??

Post by faye »

Lady Saray wrote:
echinacea wrote:Jedva cekam onaj multiplex na mjestu bivseg Kina Dubrovnik, jer ne mogu vise da trpim teror meeting pointa, a ni ljude koji tamo rade. To je jedino kino na svijetu gdje sjedista nisu numerisana, a prodaje se kao da je nesto u Europe CInema nesto, neka suplja.
ma ja sam se mogla zakleti da redovi pisu na stepenicama a na dnu stolice , na crnom postolju broj...
ma i ja sad mislim, pa jesu numerisana... ali mozda je mislila na to sto nisu na kartama? mada nisu ni svudgje u svijetu numerisane karte, to je sigurno. a ni mjesta.
Miki123

#18 Re: Kace kina pocet??

Post by Miki123 »

Imaju brojevi na stolicama, a i na početku svakog reda.
Dori

#19 Re: Kace kina pocet??

Post by Dori »

Skyfox wrote:

:lol: :lol: :lol:

Bas me zanima da li se "kace" pise sa č ili ć :D
Bullet Tooth Tony

#20 Re: Kace kina pocet??

Post by Bullet Tooth Tony »

Dena wrote:
Skyfox wrote:

KaČe :lol: :lol:
lynk

#21 Re: Kace kina pocet??

Post by lynk »

Dena wrote:
Skyfox wrote:

ka' će :run:
Meshtar

#22 Re: Kace kina pocet??

Post by Meshtar »

echinacea wrote:Jedva cekam onaj multiplex na mjestu bivseg Kina Dubrovnik, jer ne mogu vise da trpim teror meeting pointa, a ni ljude koji tamo rade. To je jedino kino na svijetu gdje sjedista nisu numerisana, a prodaje se kao da je nesto u Europe CInema nesto, neka suplja. To je jedino kino gdje dobijes besplatne ulaznice preko radija, kazu dodji pola sata prije projekcije da podignes, ti dodjes 40 minuta, kaze, momak zakasnio si, prodato. Fuj. Inace, jako volim otici u kino i uzivam u evropskim multiplexima kada god mogu. Preporucujem svim ljubiteljima kina koji putuju ili u Zagreb ili u Beograd (kao najblize destinacije sa dobrim multiplexima) da svrate u Cinestar u Branimirovom centru, odnosno Delta City u Novom Beogradu.

Jel' i tamo zoveš na radio za karte?

I sjedišta su numerisana od kad je kino otvoreno. Nekad se ne numerišu karte kada je film već pri kraju ciklusa prikazivanja jer nema gužve pa je svejedno gdje ko sjedi budući da sve karte isto koštaju. Pogledam skoro svaki film u Meetingu i nikad, ali nikad nisam imao neki problem.
x0z0y0

#23 Re: Kace kina pocet??

Post by x0z0y0 »

Skyfox wrote:
:lol: :lol:
Lenjinova

#24 Re: Kace kina pocet??

Post by Lenjinova »

Compos_Sui wrote:
Skyfox wrote:
:lol: :lol:
Kace? Sir? SacE? Teletina?

"Sta to igra veceras jarane?"
_tulumba_

#25 Re: Kace kina pocet??

Post by _tulumba_ »

echinacea wrote:Jedva cekam onaj multiplex na mjestu bivseg Kina Dubrovnik, jer ne mogu vise da trpim teror meeting pointa, a ni ljude koji tamo rade. To je jedino kino na svijetu gdje sjedista nisu numerisana, a prodaje se kao da je nesto u Europe CInema nesto, neka suplja. To je jedino kino gdje dobijes besplatne ulaznice preko radija, kazu dodji pola sata prije projekcije da podignes, ti dodjes 40 minuta, kaze, momak zakasnio si, prodato. Fuj. Inace, jako volim otici u kino i uzivam u evropskim multiplexima kada god mogu. Preporucujem svim ljubiteljima kina koji putuju ili u Zagreb ili u Beograd (kao najblize destinacije sa dobrim multiplexima) da svrate u Cinestar u Branimirovom centru, odnosno Delta City u Novom Beogradu.
kad vec spominjes BG i ZG, evo da i ja malo promovisem svoju ZE :D
U Zenici se pravi multiplex, radovi su u zavrsnoj fazi...Pa eto, uskoro ce biti gotovo, BUJRUM :-D

vise o ovome:
http://www.zenicaradioq.ba/?p=2&clid=1018&kadid=1
Post Reply