Kojom metodom si ovo zakljucio? Istom onom kao ovaj sto kaze da je spominjanje sramne uloge SPC i zlikovca Kacavende, Velimirovica, Amfilohija usmjereno protiv svega sto je srpsko? Na vasu zalost, nije, a na srecu svih nas nisu svi Srbi Radovanloli wrote: pa ne mogu da vjerujem da ti nisi u stanju da prihvatiš da jedan BOŠNJAK može da izvrši krivično djelo. Ne to rade samo tamo neki drugi, ROMI, ako već nisu Srbi.
Kacavenda, vladika Zla i SPC
-
naoBlacen
-
loli
Ne postoji metoda koju sam koristio. ZNAM LJUDE I ZNAM KO JE TO URADIO.
Ja sam iz tog dijela grada, zove se Tombak. Ako ti ne želiš da prihvatiš istinu, to je tvoj problem.
I strašno je što ti jedan kriminalni akt jedne pomjerene ličnosti povezuješ sa milion drugih stvari.
Kao što sam već napisao. Veliki PROFA, veliki HUMANISTA nije zaslužio da se pominje na ovoj temi.
Ako ništa drugo, zaslužio je svoju, samo svoju, temu
Ja sam iz tog dijela grada, zove se Tombak. Ako ti ne želiš da prihvatiš istinu, to je tvoj problem.
I strašno je što ti jedan kriminalni akt jedne pomjerene ličnosti povezuješ sa milion drugih stvari.
Kao što sam već napisao. Veliki PROFA, veliki HUMANISTA nije zaslužio da se pominje na ovoj temi.
-
ThePoliglot
neoBlacen:
najbolje je da se iz svog revolta prema srpstvu ti i tebi slični samozapalite pred nekom medjunarodnom institucijom. Tako ćete dobiti pažnju medija i možda vaša istina bude kanonizirana
najbolje je da se iz svog revolta prema srpstvu ti i tebi slični samozapalite pred nekom medjunarodnom institucijom. Tako ćete dobiti pažnju medija i možda vaša istina bude kanonizirana
-
naoBlacen
Cuo sam od jednog bivseg protjeranog bjeljinca da je taj ubica Rom. Ako me laze, lazem i ja, a ako lazem izvinjavam se i zbog toga i zbog reakcije. Nisam povezivao samo ja, vec brojne i domace i medjunarone organizacije za zastitu ljudskih prava. Puno se oko tog slucaja poklopilo cudnih okolnosti koje izazivaju sumlju, ali necemo vise o tome. U pravu si, zaista prof. Kondor nije zasluzio da ga se spominje na ovakvoj temi.loli wrote:Ne postoji metoda koju sam koristio. ZNAM LJUDE I ZNAM KO JE TO URADIO.
-
loli
Neznam šta da napišem više. Hvala na razumijevanju. Jednostavno, valjda u BH postoji obrazac po kome se povezuju najnevjerovatnije stvari, evo kao što je ova tema.
I sam kažeš da si dobio informaciju. Nešto kontam, ako je taj tip iz Bijeljine, pa zašto onda izvrće činjenice (mislim taj koji ti je rekao da je Jasmin Rom). Ljudi moji, pa zločin je uvijek zločin, zar je bitno da li ga je izvršio Rom, Srbin, Hrvat, Bošnjak, Eskim, Finac, Nijemac, ...
I sam kažeš da si dobio informaciju. Nešto kontam, ako je taj tip iz Bijeljine, pa zašto onda izvrće činjenice (mislim taj koji ti je rekao da je Jasmin Rom). Ljudi moji, pa zločin je uvijek zločin, zar je bitno da li ga je izvršio Rom, Srbin, Hrvat, Bošnjak, Eskim, Finac, Nijemac, ...
-
Šandor
Ne znam šta se ovdje ima pričat. Svaki pravoslavni pop kojeg sam slušao na TV pričao je isto sranje. Kačavenda, Amfilohije, Pavle, Grigorije. Jedino mi je onaj sarajevski mutan.
:D:D:D:D
No ipak, najmonstruozniji je bio episkop Trebinjsko-Zahumski Grigorije. Mislim da je sad i on vladika. To mu ga dođe neki viši čin valjda? Čovjek je eksplicitno veličao genocid i predstavljao ga kao Bogu ugodno djelo. I to ne u ratu nego prije 3-4 godine možda. Hrabrio je Srbe govoreći da i slijedeći put trebaju isto učiniti.
I govorio je najgore stvari o bosanskim muslimanima.
Ja glupan konto reko sad će OHR kaznit PTPC. Ma hoće kurac.
No ipak, najmonstruozniji je bio episkop Trebinjsko-Zahumski Grigorije. Mislim da je sad i on vladika. To mu ga dođe neki viši čin valjda? Čovjek je eksplicitno veličao genocid i predstavljao ga kao Bogu ugodno djelo. I to ne u ratu nego prije 3-4 godine možda. Hrabrio je Srbe govoreći da i slijedeći put trebaju isto učiniti.
Ja glupan konto reko sad će OHR kaznit PTPC. Ma hoće kurac.
-
_BosanaC
#57 Re: Kacavenda, vladika Zla i SPC
Ti pocesto nemas mjere? Sljedece opomene nece biti.naoBlacen wrote:izvoli, pa dokazi suprotno i odgovori na pitanja koja sam postavio.ThePoliglot wrote:ajde dokaži ove svoje tvrdnje......tačno djelimično jeste da unutar SPC postoje nečasni kadrovi ali ovo o čemu ti pričaš je napumpana propaganda! Ajmo dokazi, video, audio, novine, dokumenti.....nemoj mi nekakvo mahalsko istraživačko novinarstvo jer ti ovim napadaš drugu najveću konfesiju u BiH!naoBlacen wrote:Ovo otjelovljenje Zla i dalje je istrajano u svom poslu, zapocetom jos prije rata . Lista onoga sto je Zlo pocinilo prema ljudima bi se otegla do ko zna gdje, u prvom cugu najmanje do Haga, a cini sa nesmanjenim zarom i dalje. Dovoljno je spomenuti samo najaktuelnije slucajeve, Fatu Orlovic i novo ciscenje Bosnjaka Bijeljine koje sprovodi u saradnji sa vlastima RS-a. I niko Zlo da zaustavi!
Imali ste ga priliku veceras vidjeti u Centralnom dnevniku na Hayatu, kada se izdire na novinarku, sipa mrznjom, vrijedja, ponizava i otvoreno prijeti povratniku, nekom Pasicu da se pripazi i drzi jezik za zubima (Znamo sta to znaci i kakva atmosfera vlada u Bijeljini i RS za povratnike ali i sve nepodobne. Prije dva dana u Bijeljini je ubijen Dusko Kondor) , ciju kucu zajedno sa kucama drugih Bosnjaka hoce da rusi da bi izgradio svoje dvore. Covjek se zaledi od mrznje koja izbija iz ove zvijeri.
SPC se nikada nije ogradila od Kacavende i kacavendi, svoje uloge u klanjima, od ratnih zlocinaca, Kacavenda je i dalje vladika, na sva zvona se prica i da je pedofil, pa se pitam imamo li pravo gledati SPC kao instituciju kroz njega, Anfilohija Radovica i njima slicne? Posebno bi volio da cujem komentare pravoslavaca koji nisu u zagrljaju sa kacavendama.
ne napadam pravoslavce, ali napadam instituciju zlocina - SPC.
hajde chetko, izvoli, daj mi razlog da ne gledam spc kroz demona kachavendu, amfilohija i slicne zlikovce.
-
naoBlacen
Sta je na ovoj temi povezano tim "obrascom" o kojem pricas? Koje su to najnevjerovatnije stvari? Kacis se za sitnicu koju sam naveo cisto kao ilustraciju stanja u Bijeljini, u kojoj Kacavenda i njegovi poslusnici nastavljaju ono sto je Arkan zapoceo, etnicko ciscenje, otimaju bosnjacke kuce i imovinu, sada samo umiveno, zastrasuju i prijete javno pred kamerama povratnicima i svima koji im se nadju na putu, kao i ponizavaju druge narode i kulture u Velimirovicevom duhu. SPC je i nakon II svjetskog rata i nakon ovog rata skrivala i skriva ratne zlocince, sto govori puno vise o kakvoj se vjerskoj instituciji radi, nego o samim ratnim zlocincima. Velimirovic je jedan od najuglednijih i najcjenjenijih ideologa u SPC (sto pokazuje i to da je postao svetac) i Kacavenda se vodi njime i njegovim idejama, tako da jedno s drugim ima itekako veze. Znam da ces reci da ti se ne da, da nemas snage, mozda ces naci neki deseti razlog ili preci preko svega kao Poliglota koji kaze na citate iz Velimirovicevih knjiga (navedeni naslovi, izdavaci, mjesto i godina izdanja, tako da je vrlo lako provjeriti) i govora, knjiga o Velimirovicu i SPC koje su napisali sami Srbi, vijesti RTS-a , da su sve to izmisljotine, gluposti i propaganda uperena "protiv svega sto je srpsko" (kako otrcana i smijesna fraza). Volio bi da SPC ne gledam kroz demona Kacavendu i slicne, ali za to nemam na zalost nikavih razloga, pa bi ti bio izuzetno zahvalan ako bi mi ih pruzio.loli wrote:Neznam šta da napišem više. Hvala na razumijevanju. Jednostavno, valjda u BH postoji obrazac po kome se povezuju najnevjerovatnije stvari, evo kao što je ova tema.
Ok, ako sam pogrijesio izvinjavam se i u svoje i u ime covjeka od kojeg sam to cuo. Mozemo li sad s ovim zavrsiti i vratiti se temi?loli wrote:I sam kažeš da si dobio informaciju. Nešto kontam, ako je taj tip iz Bijeljine, pa zašto onda izvrće činjenice (mislim taj koji ti je rekao da je Jasmin Rom).
Naravno, za svakog zdravog covjeka to je tako, ali nisam ja potencirao njegovu nacionalnost, nego ti. Na zalost, za SPC i mnoge Srbe u RS-u i Srbiji to nije tako. Seseljevi Radikali su najajca politicka partija u Srbiji (iako se ni po cemu ne razlikuje ni Kostunica, kojeg nazvase Seselj s prigusivacem), a u skupstini Srbije stalno vidjamo vidjamo cirkus posvecen cosavom vojvodi.loli wrote:Ljudi moji, pa zločin je uvijek zločin, zar je bitno da li ga je izvršio Rom, Srbin, Hrvat, Bošnjak, Eskim, Finac, Nijemac, ...
Najveci izrodi ljudskog roda, zlocinci, koljaci, silovatelji 10-godisnjih djevojcica kod velikog dijela Srba su srpski heroji. Ta vecina se jos nije odmakla od poricanja zlocina, ta vecina jos uvijek krije i slavi ratne zlocine i zlocine, krije masovne grobnice na kojima je dignuta RS, a koje su na svakom koraku, toj vecini je omiljeni slogan "noz, zica, Srebrenica", toj vecini je drustveno prihvatljivo postojanje skupina kao sto su "Genocid" Zvornik, Ravnogorski cetnicki pokret, toj vecini su najveci autoriteti demon Kacavenda i SPC. Toj vecini je prihvatljiva Kacavendina crkva u avliji starice Fate Orlovic, porusena sve i jedna dzamija i katolicka crkvca na teritoriji koju su kontrolisali Karadzicevi Srbi, toj vecini je prihvatljivo oteto, a zna se da je oteto prokleto! Ako si vjernik pravoslavac i pripadnik SPC, da li te je sramota zbog toga? Da li bi mogao pogledati Fati u oci, onim tvojim sugradjanima kojima Kacavenda zeli oteti kuce u Bijeljini? Da li si digao glas protiv toga? Da li sutis i podrzavas?
-
Tko
ThePoliglot wrote:umoran sam više da drobim u krug istu priču. Pa takvima kao ti smeta sve što je srpsko, ama baš sve. Kako ti više ne dosadi, nemaš pametnija posla nego da otpetljavaš Gordijev čvor.....Vidim da je neko napadao Amfilohija Radovića! Taj čovjek je prilikom paljenja džamije u Beogradu pokušavao da zaustavi rulju koja je bila razjarena zbog paljenja crkava na Kosovu. Nikada nije pozivao na mržnju. Patrijarh Pavle je najveći autoritet u srpskom narodu. Čovjek koji je do skora išao na posao gradskim autobusom, čovjek koji kaže: "Da imam snage, prosio bih za svoj siromašni i gladni narod". Vrijedjanje i nazivanje SPC ovakvim pogrdnim imenima ne može izazvati ništa drugo nego ogorčenje prema tebi i sličnima a gle ironije, istu državu dijelimo.......naoBlacen wrote:ThePoliglot wrote:ma to su sve gluposti i laži.....
sta bolan, crni poligloto![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
je li to sve sto imas da kazes u odbranu spc?
Ovdje nije rijec o ljubavi SPC i patrijarha Pavla prema srpskom narodu nego prema bosanskom .Sta kaze patrijarh za hiljadu srusenih dzamija ? Sta ?
Arkan u ratu kaze : " Moj komndant je samo patrijarh Pavle "
Zbog javnog i otvorenog podrzavanja srpskog nacinalizma , zbog javne i otvorene podrske Karadjivcu , Mladicu , Milosevicu , Arkanu ......sa kojima se slokao bezbroj puta , zbog podrzavnja projekta " svi srbi u jednoj drzavi " i njegov i moj i tvoj i .......narod sada gladuje .On i treba da prosi za svoj narod jer ga je doveo do prosjackog stapa.Dobro sto je doveo svoj narod u tu sitauaciju ali sto je doveo mene i moj narod .
-
kupusar
pa nije bas hlada, pre ce biti da je coolmiro777 wrote:Jeste, Kačavenda je "hladan"!kupusar wrote:Kacavenda je cool
-
fukara_tz
Prijem za autora knjige ˝Pravednici Ruande između zaborava i pomirenja˝
Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, primio je danas antropologa i borca za ljudska prava iz Holandije, gospodina Klaas de Jonga.
Ova konferencija za novinare, na kojoj je trebalo da se govori više o knjizi gospodina Klaas de Jonga, neplanirano je promijenila temu. Naime, Svetlana Broz je obavijestila predstavnike medija da se Lazaru Manojloviću, nezavisnom novinaru iz Bijeljine, javno i otvoreno prijeti smrću od strane Vladike Kačavende.S obzirom na okolnosti u kojima je život izgubio Duško Kondor, hodajući simbol borbe za građanska prava, ova nova prijetnja je shvaćena vrlo ozbiljno.
Izjava Svetlane Broz:
- Ja poslednjih 14 godina radim na temi građanske hrabrosti, borim se za ljudska prava u ovoj zemlji u kojoj su sva prava izgubljena pa čak i pravo na život, kao što nam govori ubistvo Duško Kodora, kao što nam potvrđuju pretnje Vladike Kačavende upućene čoveku koji je jedan od najvećih boraca u RS i BiH za ljudska prava, legendi građankog otpora zločinima i zverstvima koja su se dogodila u njegovom gradu u Bijeljini. Bojim se da nisam mnogo učinila za ovih 14 godina ako je izgubljen i jedan život, jednog našeg člana i ako se tako otvoreno preti drugom članu, od strane čoveka, čije su fotografije na kojima sedi rame uz rame sa najvećim ratnim zločincima, Biljanom Plavšić, Ratkom Mladićem i Radovanom Karađićem, obišle celi svet.
Želim da pozovem medije, ne želim da ih okrivljujem ali hoću da ih probudim, da apelujem na sve medije u Bosni i Hercegovini da daju prostora ljudima koji su progonjeni. Ne možemo računati ni na pravosudne ni na policijske organe. U mnogim gradovima, kao recimo u Bijeljini, isti čovek je načelnik MUP-a koji je bio i 1992. i 1993.godine. Ako se ne može računati na organe vlasti onda moramo računati na medije koji će učiniti sve da kažu istinu
Upućujem apel građanima, da shvate da to što se danas preti Lazaru Manojloviću ne mora značiti da se sutra neće nama. Ne smemo gledati samo svoj lični interes.
Načelnik Imamović:
Prije svega, mi znamo šta je Vasilije Kačavenda radio u ratu, bezbroj je snimaka na kojima se rukuje i neprekidno je pored dvojice demona, najvećih ratnih zločinaca u novijoj istoriji Evrope, Ratka Mladića i Radovana Karadžića. Kada vam takav čovjek zaprijeti onda je to vrlo opasna prijetnja i mi ćemo obavijestiti sve nadležne organe. Mi nećemo dopustiti da se tako otvoreno prijeti jednom od najuglednijih prosvjetnih radnika Tuzle, Lazaru Manojloviću. Nećemo dopustiti da se prijeti novinaru jer je to udar i na slobodu štampe. Ja ću obavijestiti sve relavantne međunarodne i domaće faktore oko toga i oko toga što je Kačavenda iskoristio Uskrs i strašno optužio nas Tuzlake za jedan varvarizam i duhovni genocid, na bazi neistine, rekavši da su ovdje izbačene sve čirilične knjige, i na bazi neistine da se pored crkve kopa podzemna garaža. Ja neću prestati pozivati nadlažne organe, ja neću dopustiti da on ostvari svoju opasnu prijetnju. Mi ćemo omogućiti azil Lazaru Manojloviću u Tuzli, da stanuje ovdje, da ne bi bio ubijen kao Duško Kondor. Da li je moguće da neko obuče mantiju i tako prijeti? Mi ne možemo više podnijti taj verbalni teror, time se sije mržnja. Pozivam Vasilija Kačavendu da Tuzlu i Tuzlake ostavi na miru i da ne ostvari svoju prijetnju koju je uputio uglednom Tuzlaku Lazaru Manojloviću.
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=16065
Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, primio je danas antropologa i borca za ljudska prava iz Holandije, gospodina Klaas de Jonga.
Ova konferencija za novinare, na kojoj je trebalo da se govori više o knjizi gospodina Klaas de Jonga, neplanirano je promijenila temu. Naime, Svetlana Broz je obavijestila predstavnike medija da se Lazaru Manojloviću, nezavisnom novinaru iz Bijeljine, javno i otvoreno prijeti smrću od strane Vladike Kačavende.S obzirom na okolnosti u kojima je život izgubio Duško Kondor, hodajući simbol borbe za građanska prava, ova nova prijetnja je shvaćena vrlo ozbiljno.
Izjava Svetlane Broz:
- Ja poslednjih 14 godina radim na temi građanske hrabrosti, borim se za ljudska prava u ovoj zemlji u kojoj su sva prava izgubljena pa čak i pravo na život, kao što nam govori ubistvo Duško Kodora, kao što nam potvrđuju pretnje Vladike Kačavende upućene čoveku koji je jedan od najvećih boraca u RS i BiH za ljudska prava, legendi građankog otpora zločinima i zverstvima koja su se dogodila u njegovom gradu u Bijeljini. Bojim se da nisam mnogo učinila za ovih 14 godina ako je izgubljen i jedan život, jednog našeg člana i ako se tako otvoreno preti drugom članu, od strane čoveka, čije su fotografije na kojima sedi rame uz rame sa najvećim ratnim zločincima, Biljanom Plavšić, Ratkom Mladićem i Radovanom Karađićem, obišle celi svet.
Želim da pozovem medije, ne želim da ih okrivljujem ali hoću da ih probudim, da apelujem na sve medije u Bosni i Hercegovini da daju prostora ljudima koji su progonjeni. Ne možemo računati ni na pravosudne ni na policijske organe. U mnogim gradovima, kao recimo u Bijeljini, isti čovek je načelnik MUP-a koji je bio i 1992. i 1993.godine. Ako se ne može računati na organe vlasti onda moramo računati na medije koji će učiniti sve da kažu istinu
Upućujem apel građanima, da shvate da to što se danas preti Lazaru Manojloviću ne mora značiti da se sutra neće nama. Ne smemo gledati samo svoj lični interes.
Načelnik Imamović:
Prije svega, mi znamo šta je Vasilije Kačavenda radio u ratu, bezbroj je snimaka na kojima se rukuje i neprekidno je pored dvojice demona, najvećih ratnih zločinaca u novijoj istoriji Evrope, Ratka Mladića i Radovana Karadžića. Kada vam takav čovjek zaprijeti onda je to vrlo opasna prijetnja i mi ćemo obavijestiti sve nadležne organe. Mi nećemo dopustiti da se tako otvoreno prijeti jednom od najuglednijih prosvjetnih radnika Tuzle, Lazaru Manojloviću. Nećemo dopustiti da se prijeti novinaru jer je to udar i na slobodu štampe. Ja ću obavijestiti sve relavantne međunarodne i domaće faktore oko toga i oko toga što je Kačavenda iskoristio Uskrs i strašno optužio nas Tuzlake za jedan varvarizam i duhovni genocid, na bazi neistine, rekavši da su ovdje izbačene sve čirilične knjige, i na bazi neistine da se pored crkve kopa podzemna garaža. Ja neću prestati pozivati nadlažne organe, ja neću dopustiti da on ostvari svoju opasnu prijetnju. Mi ćemo omogućiti azil Lazaru Manojloviću u Tuzli, da stanuje ovdje, da ne bi bio ubijen kao Duško Kondor. Da li je moguće da neko obuče mantiju i tako prijeti? Mi ne možemo više podnijti taj verbalni teror, time se sije mržnja. Pozivam Vasilija Kačavendu da Tuzlu i Tuzlake ostavi na miru i da ne ostvari svoju prijetnju koju je uputio uglednom Tuzlaku Lazaru Manojloviću.
-
fukara_tz
Načelnik Imamović: Kačavendine prijetnje Manojloviću treba shvatiti ozbiljno
Podrška i zaštita za nezavisnog novinara Lazara Manojlovića
Načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, izjavio je danas da pruža podršku i zaštitu nezavisnom novinaru i članu Halsinškog komiteta, Tuzlaku Lazaru Manojloviću koji danas živi i radi u Bijeljini. Istaknutom prosvjetnom radniku, borcu za ljudska prava i građansku hrabrost, javno, pred više od 200 ljudi prijetio je Vasilije Kačavenda, vladika zvorničko - tuzlanski, na sahrani Đurice Đurkovića, bivšeg tuzlanskog gimnazijskog profesora. Između ostalog Kačavenda mu je rekao da ako ne prestane da piše i govori o njemu da će izgubiti život.
Načelnik Imamović smatra da prijetnju od strane čovjeka čije su slike sa haškim optuženicima za ratni zločin, Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem, obišle svijet, treba shvatiti ozbiljno i da zato Lazaru Manojloviću treba pružiti i podršku i zaštitu.
U nastavku donosimo par tekstova Lazara Manojlovića koji jasno pokazuju zašto ga vladika mrzi i svjedoče o Manojlovićevoj građanskoj hrabrosti.
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=16060
Podrška i zaštita za nezavisnog novinara Lazara Manojlovića
Načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, izjavio je danas da pruža podršku i zaštitu nezavisnom novinaru i članu Halsinškog komiteta, Tuzlaku Lazaru Manojloviću koji danas živi i radi u Bijeljini. Istaknutom prosvjetnom radniku, borcu za ljudska prava i građansku hrabrost, javno, pred više od 200 ljudi prijetio je Vasilije Kačavenda, vladika zvorničko - tuzlanski, na sahrani Đurice Đurkovića, bivšeg tuzlanskog gimnazijskog profesora. Između ostalog Kačavenda mu je rekao da ako ne prestane da piše i govori o njemu da će izgubiti život.
Načelnik Imamović smatra da prijetnju od strane čovjeka čije su slike sa haškim optuženicima za ratni zločin, Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem, obišle svijet, treba shvatiti ozbiljno i da zato Lazaru Manojloviću treba pružiti i podršku i zaštitu.
U nastavku donosimo par tekstova Lazara Manojlovića koji jasno pokazuju zašto ga vladika mrzi i svjedoče o Manojlovićevoj građanskoj hrabrosti.
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=16060
-
gavrilo
ma kacavenda je kreten i nista drugo, a svi srbi koje ja poznajem isto tako misle. pored toga je picka zbris'o iz tuzle ... toliko o njegovom srpskom junastvu.
... i tu se zavrsava cijela prica.
a to sto poneki satanizuju cijelu instituciju, srpsku pravoslavnu crkvu, je tema za sebe. informisite se o hijerarhiji, o sinodu, o nacinu biranja patrijarha, pa onda serite po forumu. postoje dva bloka u samom sinodu, a oni radikalni su uvjek bili i najglasniji.
to vam isto dodje kada nemusliman gradi sebi misljenje o islamskoj zajednici na osnovu izjava cerica (a postoji tu i jedan karic). nema veze...
nemam sad volje da pojasnjavam laicima bilo sta... zivite u svojoj mrznji i nacionalizmu....
ah boze, sto mi nisi dao da budem glup... sve bi bilo lakse
... i tu se zavrsava cijela prica.
a to sto poneki satanizuju cijelu instituciju, srpsku pravoslavnu crkvu, je tema za sebe. informisite se o hijerarhiji, o sinodu, o nacinu biranja patrijarha, pa onda serite po forumu. postoje dva bloka u samom sinodu, a oni radikalni su uvjek bili i najglasniji.
to vam isto dodje kada nemusliman gradi sebi misljenje o islamskoj zajednici na osnovu izjava cerica (a postoji tu i jedan karic). nema veze...
nemam sad volje da pojasnjavam laicima bilo sta... zivite u svojoj mrznji i nacionalizmu....
ah boze, sto mi nisi dao da budem glup... sve bi bilo lakse
-
brdo
pa sta tog supka nemoze niko smiriti ili unistiti veoma interesantno .mozda su dva zlocinca bas kod njega i nalaze??fukara_tz wrote:Prijem za autora knjige ˝Pravednici Ruande između zaborava i pomirenja˝
Izjava Svetlane Broz:
Načelnik Imamović:
- jeza u ledja
Citam vas, 'teiste', citam i ibretim se.
Kad se stavi na vagu koliko zla i koliko dobra su vjerski poglavari u BiH uradili, mescini da prevagne ova zla strana. A svi se satrase braneci svoje, pogotovo kad bivaju napadnuti od onih anamo, kao da ste vi tu radi njih, a ne obratno.
Kad se stavi na vagu koliko zla i koliko dobra su vjerski poglavari u BiH uradili, mescini da prevagne ova zla strana. A svi se satrase braneci svoje, pogotovo kad bivaju napadnuti od onih anamo, kao da ste vi tu radi njih, a ne obratno.
- danas
nisi ti to dobro shvatiojeza u ledja wrote:Citam vas, 'teiste', citam i ibretim se.
-
_BosanaC
danas wrote:nisi ti to dobro shvatiojeza u ledja wrote:Citam vas, 'teiste', citam i ibretim se.
Kad se stavi na vagu koliko zla i koliko dobra su vjerski poglavari u BiH uradili, mescini da prevagne ova zla strana. A svi se satrase braneci svoje, pogotovo kad bivaju napadnuti od onih anamo, kao da ste vi tu radi njih, a ne obratno.prevagnula je bolan radikalna strana
![]()
![]()
-
fukara_tz
Sociologija i psihologija ovoga vremena
Mač u ruci vladike Kačavende
Piše: Lazar MANOJLOVIĆ
Puno se poštovalaca pokojnika slilo tog dana na Gradskom groblju u Pučilama. Došli su prijatelji, kolege, bivš i i sadašnji učenici. Stigli čak iz Sarajeva, Tuzle, Beograda, Novog Sada i drugih mjesta. Stotine njih. I dok čekamo da se opijelo u kapeli završi, najednom se masa poče da pomjera. Pogledam prema grobljanskoj kapiji. Dolazi preskupi reno sa tamnim staklima. Pomislih da je to jedan od bivših predsjednika vlade. U tom auto stiže do mene i kroz tamna stakla ugledah vladiku.
Čudno je svima da je on došao, jer profesori su sitna raja za božijeg izaslanika u liku vladike. Auto dođe do samog ulaza kapele. Primitivno je i za osudu natjerati auto u masu ožalošćenih i prijatelja pokojnika. Uz to vozač nema osnovne saobraćajne kulture, a krši i saobraćajne propise. Ali, vozaču je naredio vladika. Da zlo bude veće, tužnije i primitivnije od parkinga do kapele je nekih pedeset metara. Da li je božiji izaslanik mogao da prepješači to malo puta ili je želio da svi vide najskuplji reno koji mu je bog poklonio. I bi što bi. Poštovaoci pokojnika nisu to odobrili i taj čin je većina osudila.
Održa vladika Kačavenda kratko opijelo. Sjede u auto i krenu. Nakon tri metra, kad je kroz tamna stakla ugledao potpisnika ovih redova, dade znak vozaču da stane. Automatski se otvori prozorsko staklo i pojavi se vladika sa svojim poznatim likom. Bez ikakvog povoda poče da urliče i viče. Toliko glasno da većina čuje kako me ruži, vrijeđa, ponižava, prijeti i pljuje.
Pokušavam, tiho, da ga upozorim da nije ovdje ni mjesto ni vrijeme za takav izliv bijesa, jer tako što ne bi učinila ni najprimitivnija osoba, ali vladika nastavlja svoju tiradu. Reče mi sasvim jasno i glasno da ja njemu neću određivati gdje će i šta govoriti, već da to on određuje. Tim gore.
Dok taj bijes i prostakluk vladike traje, prisutni se uskomešaše, a auto, sa pokojnikom, čeka. Zaustavljen na putu bez povratka. A od koga, od božijeg izaslanika. Za to vrijeme vladika viče da je mene bog već odavno kaznio (misli vladika na 1994. godinu kada je u ime boga Marsa naredio SDS da me izbaci sa mjesta direktora Osnovne škole Narodni heroj Radojka Lakić naprasno preimenovane, po volji vladike, u Sv. Savu. Izbacivanje izvršiše dvojica čuvara logora za Muslimane u Batković u sa dva pištolja. Kačavenda se već tada poistovjećivao sa bogom). I da će me tek da kazni (valjda kao profesora Duška Kondora). I ponovo zaprijeti da ga više ne napadam, jer ću loše proći. I tako redom i tome slično. Hoće vladika da pokaže ko vlada Semberijom, a lažno se predstavlja za zvorničko-tuzlanskog vladiku, jer Bijeljina nije ni Zvornik ni Tuzla.
Nije samo vladika mene vrijeđao i pljuvao već i pokojnika nad kojim je samo desetak minuta prije vršio opijelo. Retorika je već poznata. Vladika zaboravlja da je rat odavno završen u kome je on, na ovim prostorima, bio gospodar života i smrti. Očito da on ima problem sam sa sobom i sa strahom od istine, jer mu je to noćna mora.
Tačno je da se potpisnik ovih redova, duže od decenije, bavi istupima i (ne)djelima vladike. Puno je tu katastrofalnih i neljudskih poteza koji su suprotni i Bibliji, i Jevan- đelju i božijim zapovijestima. Jer vladika i dalje sije mržnju, strah, a sada i otvorene prijetnje (vidjeti moj prilog u Oslobođenju od 10. marta 2007. - Mantijaši i mafijaši).
Nastupam kao slobodni novinar, etičar, ateista i dijalektičar. Biću presretan, i ne samo ja, kada se vladika vrati izvornim principima vjere i Biblije. Jer ovakav prostakluk, osionost i drskost teško može zdrav razum da dozvoli. Istina, slično i još gore, učinio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Imanovani je došao nepozvan i van protokola nad odrom premijera Zorana Đinđića napravio neviđen i nečuven skandal izgovarajući riječi: “Ko se mača lati, mač mu glave dođe.”
Naučili su na ratne pokliče. Ali su zastupnici nove inkvizicije.
U pisanju i javnim nastupima nastojim da govorim istinu. To što se ista nekome ne sviđa, to nije moj problem. Volio bih da pišem pjesme nego što se bavim prljavštinama drugih. Bavim se sociologijom i psihologijom ovog vremena. Ako moje tvrdnje nisu uvijek istinite, svako može, pa i vladika Kačavenda, da me demantuje. To mu garantuje Kodeks o štampi, pa i zakon. Prijetnje, uvrede i izliv sile govore više o njemu, nego o meni.
(Oslobođenje)
Mač u ruci vladike Kačavende
Piše: Lazar MANOJLOVIĆ
Puno se poštovalaca pokojnika slilo tog dana na Gradskom groblju u Pučilama. Došli su prijatelji, kolege, bivš i i sadašnji učenici. Stigli čak iz Sarajeva, Tuzle, Beograda, Novog Sada i drugih mjesta. Stotine njih. I dok čekamo da se opijelo u kapeli završi, najednom se masa poče da pomjera. Pogledam prema grobljanskoj kapiji. Dolazi preskupi reno sa tamnim staklima. Pomislih da je to jedan od bivših predsjednika vlade. U tom auto stiže do mene i kroz tamna stakla ugledah vladiku.
Čudno je svima da je on došao, jer profesori su sitna raja za božijeg izaslanika u liku vladike. Auto dođe do samog ulaza kapele. Primitivno je i za osudu natjerati auto u masu ožalošćenih i prijatelja pokojnika. Uz to vozač nema osnovne saobraćajne kulture, a krši i saobraćajne propise. Ali, vozaču je naredio vladika. Da zlo bude veće, tužnije i primitivnije od parkinga do kapele je nekih pedeset metara. Da li je božiji izaslanik mogao da prepješači to malo puta ili je želio da svi vide najskuplji reno koji mu je bog poklonio. I bi što bi. Poštovaoci pokojnika nisu to odobrili i taj čin je većina osudila.
Održa vladika Kačavenda kratko opijelo. Sjede u auto i krenu. Nakon tri metra, kad je kroz tamna stakla ugledao potpisnika ovih redova, dade znak vozaču da stane. Automatski se otvori prozorsko staklo i pojavi se vladika sa svojim poznatim likom. Bez ikakvog povoda poče da urliče i viče. Toliko glasno da većina čuje kako me ruži, vrijeđa, ponižava, prijeti i pljuje.
Pokušavam, tiho, da ga upozorim da nije ovdje ni mjesto ni vrijeme za takav izliv bijesa, jer tako što ne bi učinila ni najprimitivnija osoba, ali vladika nastavlja svoju tiradu. Reče mi sasvim jasno i glasno da ja njemu neću određivati gdje će i šta govoriti, već da to on određuje. Tim gore.
Dok taj bijes i prostakluk vladike traje, prisutni se uskomešaše, a auto, sa pokojnikom, čeka. Zaustavljen na putu bez povratka. A od koga, od božijeg izaslanika. Za to vrijeme vladika viče da je mene bog već odavno kaznio (misli vladika na 1994. godinu kada je u ime boga Marsa naredio SDS da me izbaci sa mjesta direktora Osnovne škole Narodni heroj Radojka Lakić naprasno preimenovane, po volji vladike, u Sv. Savu. Izbacivanje izvršiše dvojica čuvara logora za Muslimane u Batković u sa dva pištolja. Kačavenda se već tada poistovjećivao sa bogom). I da će me tek da kazni (valjda kao profesora Duška Kondora). I ponovo zaprijeti da ga više ne napadam, jer ću loše proći. I tako redom i tome slično. Hoće vladika da pokaže ko vlada Semberijom, a lažno se predstavlja za zvorničko-tuzlanskog vladiku, jer Bijeljina nije ni Zvornik ni Tuzla.
Nije samo vladika mene vrijeđao i pljuvao već i pokojnika nad kojim je samo desetak minuta prije vršio opijelo. Retorika je već poznata. Vladika zaboravlja da je rat odavno završen u kome je on, na ovim prostorima, bio gospodar života i smrti. Očito da on ima problem sam sa sobom i sa strahom od istine, jer mu je to noćna mora.
Tačno je da se potpisnik ovih redova, duže od decenije, bavi istupima i (ne)djelima vladike. Puno je tu katastrofalnih i neljudskih poteza koji su suprotni i Bibliji, i Jevan- đelju i božijim zapovijestima. Jer vladika i dalje sije mržnju, strah, a sada i otvorene prijetnje (vidjeti moj prilog u Oslobođenju od 10. marta 2007. - Mantijaši i mafijaši).
Nastupam kao slobodni novinar, etičar, ateista i dijalektičar. Biću presretan, i ne samo ja, kada se vladika vrati izvornim principima vjere i Biblije. Jer ovakav prostakluk, osionost i drskost teško može zdrav razum da dozvoli. Istina, slično i još gore, učinio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Imanovani je došao nepozvan i van protokola nad odrom premijera Zorana Đinđića napravio neviđen i nečuven skandal izgovarajući riječi: “Ko se mača lati, mač mu glave dođe.”
Naučili su na ratne pokliče. Ali su zastupnici nove inkvizicije.
U pisanju i javnim nastupima nastojim da govorim istinu. To što se ista nekome ne sviđa, to nije moj problem. Volio bih da pišem pjesme nego što se bavim prljavštinama drugih. Bavim se sociologijom i psihologijom ovog vremena. Ako moje tvrdnje nisu uvijek istinite, svako može, pa i vladika Kačavenda, da me demantuje. To mu garantuje Kodeks o štampi, pa i zakon. Prijetnje, uvrede i izliv sile govore više o njemu, nego o meni.
(Oslobođenje)
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
Mustafa Ceric!!_BosanaC wrote:Imam ja, sa svog cafirskog gledista, par pitanja:
Ko postavlja Vladiku?Jel' taj Vladika nesto ko i Papa, pa se ne moze smjeniti dok ne umre?
.