Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Soc. Rev 18 na Otoci imala kablovsku '89. MTV, Eurosport, ne znam sta jos...
1990. na VP takodjer bila kablovka, gledao se uveliko Eurosport, a na MTV-u :
Taj što je startovao '91 je pretpostavljam bio MTV Europe, mi smo imali MTV London. I bio je zaista kad ga porediš sa kasnijim muzičkim kanalima genijalan.
Ja se sjećam jutarnjih američkih i evropskih top 20 lista, pa je popodne išao Yo Mtv Raps, svakih sat ili dva MTV news, pa naveče Rej Koks, 120 Minuta za alternativce, Hedbenges ball za metalce. Mogao si da ga pustiš 24h i uživaš.
kowalski1 wrote:Taj što je startovao '91 je pretpostavljam bio MTV Europe, mi smo imali MTV London. I bio je zaista kad ga porediš sa kasnijim muzičkim kanalima genijalan.
Ja se sjećam jutarnjih američkih i evropskih top 20 lista, pa je popodne išao Yo Mtv Raps, svakih sat ili dva MTV news, pa naveče Rej Koks, 120 Minuta za alternativce, Hedbenges ball za metalce. Mogao si da ga pustiš 24h i uživaš.
kowalski1 wrote:Taj što je startovao '91 je pretpostavljam bio MTV Europe, mi smo imali MTV London. I bio je zaista kad ga porediš sa kasnijim muzičkim kanalima genijalan.
Orginalni MTV se nije emitirao iz Londona, već Amsterdama i pored njega je bio MTV USA. I tad je MTV bio najkvalitetniji. MTV Europe mislim da je krenuo tek od 1995. godine i tada je rapidno počela da pada kvaliteta istog, jer se pretvorio u rijaliti šou. pored 120 minuta bila je Alternative Nation emisija posvećena alternativnoj glazbi i spotovima.
kowalski1 wrote:Upravo tako. mi smo je na Dobrini imali od Olimpijade, samo što smo je iz nekog razloga zvali kablovska
Evo čega se ja sjećam:
Sky: Fun Factory i DJ Cat show - jutarnje dječje emisije i crtani (nindža kornjače, inspektor gadget i slični) Puštali su i kečere, nekada i uživo.
Skreesport - jednom nedeljno nba i poslasticu nba action.
Super Channel - milslim britanski kanal koji je uglavnom puštao spotove
Neki italijanski kanal - sjećam se serije Familia bionica ili nešto slično.
MTV - Pol King - dolazio je i u sarajevo pred rat.
Eurosport
To su kanali kojih se sjećam, vjerovatno ih je bilo još, ali mi nisu bili dovoljno interesantni pa zaboravio.
Iskreno ne sjećam se koje godine nam je uvedena, '84 smo uselili u stan ali mislim da je nismo imali odmah već par godina poslije (možda 89-90). I ja se najviše sjećam Eurosporta, Screensporta i MTV-a. Joj sjećam se stara mi nije dala da gledam MTV kadgod vidi "smells like teen spirit" kaže prebaci to nije za djecu
Zimsku Olimpijadu '92 iz Albertvillea sam kompletnu gledao na Eurosportu, već se tad znalo solidno i engleskog jezika...
Koliko znam, BH Cabelnet (preteča Telemacha) je iskoristio tu prijeratnu infrastrukturu (kablovi su išli ispod asfalta pa su ostali očuvani, znam tačno koji šaht se otvarao ispred mog ulaza gdje sad žive sestra i mama) i znam da se išlo od ulaza do ulaza i popisivalo se ko bi htio da ponovo ima kablovsku...
A ja, pošto sam obožavao kečere, namjestio sam video da snimim noćni Royal Rumble na Sky koji je išao uživo.I sljedeći dan svi se poredali ipred tv-a, uključujući roditelje, pustili kasetu, kad ono neki erotski film Sad mi je smiješno, ali tada sam u zemlju propao.
kowalski1 wrote:A ja, pošto sam obožavao kečere, namjestio sam video da snimim noćni Royal Rumble na Sky koji je išao uživo.I sljedeći dan svi se poredali ipred tv-a, uključujući roditelje, pustili kasetu, kad ono neki erotski film Sad mi je smiješno, ali tada sam u zemlju propao.
Mora da je bio onaj neki s RTL kada brkate austrijske seljačine s onim šorcevima s tregerima bubaju rutave seljančice u narodnim nošnjama?!
kowalski1 wrote:A ja, pošto sam obožavao kečere, namjestio sam video da snimim noćni Royal Rumble na Sky koji je išao uživo.I sljedeći dan svi se poredali ipred tv-a, uključujući roditelje, pustili kasetu, kad ono neki erotski film Sad mi je smiješno, ali tada sam u zemlju propao.
Mora da je bio onaj neki s RTL kada brkate austrijske seljačine s onim šorcevima s tregerima bubaju rutave seljančice u narodnim nošnjama?!
Razgovarao sam nedavno sa prijeteljem koji je živio u drugom dijelu grada i imao antenu koja je, kao i naša, bila okrenuta prema Astri1 (mislim jedini satelit koji je postojao tada) ali je on imao duplo više kanala od mene. Mi na Dobrinji preko naše "kablovske" smo imali samo ograničen broj kanala i ovdje me bune dvije stvari:
1. Ako smo imali po jednu antenu po zgradi ili po cijeloj zoni, gdje je bio prijemnik?
2. Kako to da smo mogli uhvatiti samo ograničen broj kanala?
Ja sam, po sjećanju, imao sljedeće kanale (prva tri slota su mi bili rezervisana na prvi, drugi i Sa3):
4. RTL
5. Sky 1
6. Eurosport
7. Super Channel
8. MTV
9. ScreenSport
To je to, s tim da je moguće da su Sky i Eurosport zapravo bili na jednom kanalu jer se sjećam da je Eurosport počinjao u 12h i završavo oko 18 ili 19h, a da je neki drugi kanal upadao u njegov slot. Takođe mislim da je Super Channel počinjao popodne, a ujutru išli neki crtaći (možda Children's Channel).
na dolac malti smo imali
sky one
rtl
eurosport
mtv
merkur-miokovic prevaranti masno naplatili prikljucke,a cekali smo skoro godinu da puste program,jos obecali 8 kanala a na kraju dobili 4...
Black swan wrote: ↑10/10/2021 23:10
Ja sam gledao kornjace na sky 1
Cengic vila
A tamo su se zvali teenage mutant hero turtles. Izbili ono ninja iz naslova zbgo asociranja na nasilje.
Why was it called Teenage Mutant Hero Turtles in the UK?
Poor Michelangelo suffered the worst; in the UK, nunchucks are restricted, which meant his fight scenes were cut and replaced with him using a grappling hook instead. The name of the show was even changed to Teenage Mutant Hero Turtles, because the word “ninja” had a violent connotation.
Na Vojnickom smo imali kablovsku i koliko se sjecam 10ak kanala sa ovim domacim. Bilo besplatno, jedan ciko iz naselja jednom skupio pare od sviju i kupio antene i sve uvezao i održavao. Koliko se sjecam antene bile na Trgu gore na zgradi iznad mesare. Sad je tu neki kafić koliko znam.
ja moram uslikati našu antenu
mislim da još stoji
bio je neki uređaj u zidu koji je omogućavao prenos slike
međutim prethodni stanari su razvalili taj zid i spojili 2 sobe u jednu
kako smo mi napravili opet zid tog uređaja nije bilo
pa se moralo kablom razvoditi s krova i bušiti štokove kako bi do tva doveo kabl