Kablovska problem za Sony Braviu

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Ublehas
Posts: 309
Joined: 03/07/2008 14:08

Kablovska problem za Sony Braviu

Post by Ublehas » 31/03/2011 09:11

Od prije par dana pocinje mi se desavati problem na tek kupljenoj Sony Bravia tv, u pocetku je bilo sve ok ali desi se: uzeo daljinski u ruke da upalim...nece, pritisnem jos jednom kad nakon 10-ak sekundi cuje se "tup" iz zvucnika, ona crvena lampica se ugasi pa opet upali, ja ponovo na daljinski i upali bez problema. Ugasim i upalim ponovo...sve ok. medjutim kad je tv malo duze ugasen opet isti problem. Pozalim se ovlastenom servisu, covjek me odmah pita jel tv prikopcan na kablovsku, rekoh jes' te mi on rece da probam iskljuciti kablovsku i da probam sa obicnom antenom pa da vidim. Nisam mogao traziti obicnu sobnu antenu nego izstekam kablovsku iz tv, pricekam malo, kresnem na daljinskom i pali iz prve. Probam jos jednom isto s tim sto sam tv ostavio iskljucenim malo duzi period (da budem siguran) opet radi kako treba. Prikljucim kabl od kablovske....opet nevalja, ocito kablovski signal nesto smeta. Jednostavno tv se zaledi kao sto se racunar zna zalediti pa ninasta nereaguje, tako i ovo, cak i one tipke sa strane (direktne komande na tv-u) nereaguju dok se neodledi, a odledi se nakon sto upalis na daljinskom pa sacekas ono gore spomenuto "tup" i zmig crvene lampice ili na izstekavanje iz struje pa ponovno ukljucivanje. Inace kad upali tv odlicno radi i nema nikakvih problema. Savjetovao sam se sa prijateljem koji je elektroinzenjer i bavi se elektronikom, on tvrdi isto da nije do tv-a nego mogu biti "Ohmi" i problem sa kablovskim signalom. Kablovska je HS. Da li neko ima neku informaciju ili nesto jos zna posto se ja slabo razumijem u danasnju tv-audio-video.....tehniku? Pozdrav


User avatar
davorf
Posts: 11086
Joined: 15/02/2008 15:53
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by davorf » 31/03/2011 09:47

Ublehas wrote:Od prije par dana pocinje mi se desavati problem na tek kupljenoj Sony Bravia tv, u pocetku je bilo sve ok ali desi se: uzeo daljinski u ruke da upalim...nece, pritisnem jos jednom kad nakon 10-ak sekundi cuje se "tup" iz zvucnika, ona crvena lampica se ugasi pa opet upali, ja ponovo na daljinski i upali bez problema. Ugasim i upalim ponovo...sve ok. medjutim kad je tv malo duze ugasen opet isti problem. Pozalim se ovlastenom servisu, covjek me odmah pita jel tv prikopcan na kablovsku, rekoh jes' te mi on rece da probam iskljuciti kablovsku i da probam sa obicnom antenom pa da vidim. Nisam mogao traziti obicnu sobnu antenu nego izstekam kablovsku iz tv, pricekam malo, kresnem na daljinskom i pali iz prve. Probam jos jednom isto s tim sto sam tv ostavio iskljucenim malo duzi period (da budem siguran) opet radi kako treba. Prikljucim kabl od kablovske....opet nevalja, ocito kablovski signal nesto smeta. Jednostavno tv se zaledi kao sto se racunar zna zalediti pa ninasta nereaguje, tako i ovo, cak i one tipke sa strane (direktne komande na tv-u) nereaguju dok se neodledi, a odledi se nakon sto upalis na daljinskom pa sacekas ono gore spomenuto "tup" i zmig crvene lampice ili na izstekavanje iz struje pa ponovno ukljucivanje. Inace kad upali tv odlicno radi i nema nikakvih problema. Savjetovao sam se sa prijateljem koji je elektroinzenjer i bavi se elektronikom, on tvrdi isto da nije do tv-a nego mogu biti "Ohmi" i problem sa kablovskim signalom. Kablovska je HS. Da li neko ima neku informaciju ili nesto jos zna posto se ja slabo razumijem u danasnju tv-audio-video.....tehniku? Pozdrav


Meni je HS skopcan na Sony Bravia KDL40-EX500, ali nemam nikakvih problema. Da li ti je TV povezan na mrezu i internet. Ako jeste, moguce je da radi update firmwarea u periodu kad nije ukljucen (kad je na standbyu), pa kad ga palis poslije toga, duze mu treba. :roll:

User avatar
emirsarajevo
Posts: 178
Joined: 27/09/2010 13:01

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by emirsarajevo » 31/03/2011 10:48

Ublehas wrote:Od prije par dana pocinje mi se desavati problem na tek kupljenoj Sony Bravia tv, u pocetku je bilo sve ok ali desi se: uzeo daljinski u ruke da upalim...nece, pritisnem jos jednom kad nakon 10-ak sekundi cuje se "tup" iz zvucnika, ona crvena lampica se ugasi pa opet upali, ja ponovo na daljinski i upali bez problema. Ugasim i upalim ponovo...sve ok. medjutim kad je tv malo duze ugasen opet isti problem. Pozalim se ovlastenom servisu, covjek me odmah pita jel tv prikopcan na kablovsku, rekoh jes' te mi on rece da probam iskljuciti kablovsku i da probam sa obicnom antenom pa da vidim. Nisam mogao traziti obicnu sobnu antenu nego izstekam kablovsku iz tv, pricekam malo, kresnem na daljinskom i pali iz prve. Probam jos jednom isto s tim sto sam tv ostavio iskljucenim malo duzi period (da budem siguran) opet radi kako treba. Prikljucim kabl od kablovske....opet nevalja, ocito kablovski signal nesto smeta. Jednostavno tv se zaledi kao sto se racunar zna zalediti pa ninasta nereaguje, tako i ovo, cak i one tipke sa strane (direktne komande na tv-u) nereaguju dok se neodledi, a odledi se nakon sto upalis na daljinskom pa sacekas ono gore spomenuto "tup" i zmig crvene lampice ili na izstekavanje iz struje pa ponovno ukljucivanje. Inace kad upali tv odlicno radi i nema nikakvih problema. Savjetovao sam se sa prijateljem koji je elektroinzenjer i bavi se elektronikom, on tvrdi isto da nije do tv-a nego mogu biti "Ohmi" i problem sa kablovskim signalom. Kablovska je HS. Da li neko ima neku informaciju ili nesto jos zna posto se ja slabo razumijem u danasnju tv-audio-video.....tehniku? Pozdrav


Imam isti problem od prije par dana na Sony kdl-40ex402 od prije dva dana i nisam skontao šta je!!? TV ne vrši update jer nema tu opciju (samo preko usb porta tj. manuelno). Još da napomenem da je tv star par mjeseci...
Ima li ko riješenje???

User avatar
Svemirco
Posts: 515
Joined: 06/10/2008 16:06
Location: U LOL bunkeru.

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by Svemirco » 31/03/2011 11:02

Jedino sto meni pada na pamet jeste "divlji" napon koji dolazi kroz kablovsku infrastrukturu zahvaljujući loše podešenim pojačalima na mreži, starim televizorima na mreži i generalno kablovskoj mreži koja nije "uzemljena" kako treba.

Kod moje mame je HS priključak i ako slučajno dodirneš kablovski priključak dobro te protrese.

Pretpostavljam da ovaj napon gdje ga ne bi trebalo biti smeta elektronici u televizoru i onemogućava normano funkcionisanje dok neka prenaponska zaštita u samom televizoru ne obavi svoj posao (otud taj tup zvuk).

My 5 cents, ne mora biti tačno ali mislim da jeste :D

User avatar
emirsarajevo
Posts: 178
Joined: 27/09/2010 13:01

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by emirsarajevo » 31/03/2011 11:14

Svemirco wrote:Jedino sto meni pada na pamet jeste "divlji" napon koji dolazi kroz kablovsku infrastrukturu zahvaljujući loše podešenim pojačalima na mreži, starim televizorima na mreži i generalno kablovskoj mreži koja nije "uzemljena" kako treba.

Kod moje mame je HS priključak i ako slučajno dodirneš kablovski priključak dobro te protrese.

Pretpostavljam da ovaj napon gdje ga ne bi trebalo biti smeta elektronici u televizoru i onemogućava normano funkcionisanje dok neka prenaponska zaštita u samom televizoru ne obavi svoj posao (otud taj tup zvuk).

My 5 cents, ne mora biti tačno ali mislim da jeste :D


Da, vrlo vjerovatno da je to problem. Naime, prije par dana je bio "veliki" kvar na KTV HS u Gradačačkoj ulici (http://hs-hkb.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=129%3Aproblemi-u-gradacackoj-ulici&catid=38&Itemid=100) i poslije toga počeli su problemi.

Ublehas
Posts: 309
Joined: 03/07/2008 14:08

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by Ublehas » 31/03/2011 12:01

Upravo se meni javlja problem od prije par dana, tacnije od ponedjeljka. Nije mi tv povezan na bilo sta, update firmware-a koliko vidim ide preko usb-a, tj. skines zadnji update na web stranici support.sony na usb onda na tv, ali koliko sam vidio trenutna verzija update-a na internetu je ona koja je vec na tv-u. Znaci nisam sam sa takvim problemom. Ovaj prijatelj inzenjer mi rece da postoji uredjaj neki "cistac signala" za kablovsku, mozda bi to rijesilo ovaj problem???

User avatar
emirsarajevo
Posts: 178
Joined: 27/09/2010 13:01

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by emirsarajevo » 31/03/2011 12:29

Ublehas wrote:Upravo se meni javlja problem od prije par dana, tacnije od ponedjeljka. Nije mi tv povezan na bilo sta, update firmware-a koliko vidim ide preko usb-a, tj. skines zadnji update na web stranici support.sony na usb onda na tv, ali koliko sam vidio trenutna verzija update-a na internetu je ona koja je vec na tv-u. Znaci nisam sam sa takvim problemom. Ovaj prijatelj inzenjer mi rece da postoji uredjaj neki "cistac signala" za kablovsku, mozda bi to rijesilo ovaj problem???


Upravo sam nazvao "podršku" HS-a (ako se to može uopšte tako nazvati) i lik mi reče da skinem uzemljenje sa utičnice?!? S obzirom da sam sada na poslu :lol: mogu i to probati ali ne vjerujem da je do mrežne instalacije...
Čistač signala sigurno neću kupovati, lakše i jeftinije mi je promjeniti operatera :thumbup:

Ublehas
Posts: 309
Joined: 03/07/2008 14:08

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by Ublehas » 31/03/2011 12:50

Kako se to skidanje uzemljenja izvodi, jel to na onom hepeku sto ide u tv skines onaj "sjajni, licnasti dio" a ostavis spojen samo onu centralnu zicu ili kako??? A zar je taj cistac signala tako skup, meni kako ovaj objasni to je neki mali hepek nesto kao ona skretnica pa sam mislio da je to neka jeftina dzidza. Samo se brinem da nenaskodi tv-u ova situacija, nadam se da nece imati nekih losih posljedica.

User avatar
emirsarajevo
Posts: 178
Joined: 27/09/2010 13:01

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by emirsarajevo » 31/03/2011 13:03

Ublehas wrote:Kako se to skidanje uzemljenja izvodi, jel to na onom hepeku sto ide u tv skines onaj "sjajni, licnasti dio" a ostavis spojen samo onu centralnu zicu ili kako??? A zar je taj cistac signala tako skup, meni kako ovaj objasni to je neki mali hepek nesto kao ona skretnica pa sam mislio da je to neka jeftina dzidza. Samo se brinem da nenaskodi tv-u ova situacija, nadam se da nece imati nekih losih posljedica.


Nije. Uzemljenje sa utičnice na zidu: kada skineš utičnicu, trebaš imati crnu žicu (faza), plavu žicu (nula) i žuto-zelenu (uzemljenje). Žuto-zelenu treba otkačiti, ali ti ne preporučujem da lično to radiš ako se ne razumiješ jer može biti ubistveno za tebe :lol:
Čak i da to uradiš, ne znači da je lik iz HS-a u pravu. Sjeti se da je do prije par dana sve bilo ok...

User avatar
emirsarajevo
Posts: 178
Joined: 27/09/2010 13:01

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by emirsarajevo » 31/03/2011 13:06

emirsarajevo wrote:
Ublehas wrote:Kako se to skidanje uzemljenja izvodi, jel to na onom hepeku sto ide u tv skines onaj "sjajni, licnasti dio" a ostavis spojen samo onu centralnu zicu ili kako??? A zar je taj cistac signala tako skup, meni kako ovaj objasni to je neki mali hepek nesto kao ona skretnica pa sam mislio da je to neka jeftina dzidza. Samo se brinem da nenaskodi tv-u ova situacija, nadam se da nece imati nekih losih posljedica.


Nije. Uzemljenje sa utičnice na zidu: kada skineš utičnicu, trebaš imati crnu žicu (faza), plavu žicu (nula) i žuto-zelenu (uzemljenje). Žuto-zelenu treba otkačiti, ali ti ne preporučujem da lično to radiš ako se ne razumiješ jer može biti ubistveno za tebe :lol:
Čak i da to uradiš, ne znači da je lik iz HS-a u pravu. Sjeti se da je do prije par dana sve bilo ok...

p.s Ako ovako nastavi, uskro ću imati opciju Telemacha ili Logosofta i onda doviđenja HS!!! TV-u je garancija 2 god. tako da se nešto ni ne sekiram :lol:

User avatar
Svemirco
Posts: 515
Joined: 06/10/2008 16:06
Location: U LOL bunkeru.

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by Svemirco » 31/03/2011 13:17

Uklanjati uzemljenje kao zaštitu od strujnog udara sa utičnice nije nimalo pametno i to samo najveći tokmak može preporučiti. Mogao ti je reći i da ukineš uzemljenje sa bojlera pa će ti brže grijati vodu.. nonsens. Pa nnije bez veze na televizoru utičnica sa uzemljenjem, da nije potrebna bila bi samo dva voda a ne sva tri, uključujući uzemljenje.

Očito je problem sa njihovom mrežom i vjerujem da su sasvim svjesni razloga ali pretpostavljam da njegovo rješavanje zahtjeva ili neku investiciju ili da mrdnu guzicom pa im je mrsko. Radije će čekati da ljudima počnu krepavati skupocjeni televizijski uređaji a oni će se po pravilu praviti ludi i govoriti da je do elektrodistribucije a ne do njih. :x :x :x :x

I mojoj je mami crkao Beko LCD prije par dana. Upali se normalno i onda slika nestane nakon 5-6 sekundi / ugasi se backlight a ton nastavi normalno. Nisam probavao bez ukopčanog kabla od kablovske ali me sad ne bi iznenadilo da televizor radi normalno sa drugim video izvorima (dvd ili pc priključak). Ovi HS stručnjaci baš hoće da nas pokopaju. Budem probao ovo Kod mame pa javim da li radi bez kablovskog priključka.

User avatar
emirsarajevo
Posts: 178
Joined: 27/09/2010 13:01

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by emirsarajevo » 31/03/2011 13:27

Svemirco wrote:Uklanjati uzemljenje kao zaštitu od strujnog udara sa utičnice nije nimalo pametno i to samo najveći tokmak može preporučiti. Mogao ti je reći i da ukineš uzemljenje sa bojlera pa će ti brže grijati vodu.. nonsens. Pa nnije bez veze na televizoru utičnica sa uzemljenjem, da nije potrebna bila bi samo dva voda a ne sva tri, uključujući uzemljenje.

Očito je problem sa njihovom mrežom i vjerujem da su sasvim svjesni razloga ali pretpostavljam da njegovo rješavanje zahtjeva ili neku investiciju ili da mrdnu guzicom pa im je mrsko. Radije će čekati da ljudima počnu krepavati skupocjeni televizijski uređaji a oni će se po pravilu praviti ludi i govoriti da je do elektrodistribucije a ne do njih. :x :x :x :x

I mojoj je mami crkao Beko LCD prije par dana. Upali se normalno i onda slika nestane nakon 5-6 sekundi / ugasi se backlight a ton nastavi normalno. Nisam probavao bez ukopčanog kabla od kablovske ali me sad ne bi iznenadilo da televizor radi normalno sa drugim video izvorima (dvd ili pc priključak). Ovi HS stručnjaci baš hoće da nas pokopaju. Budem probao ovo Kod mame pa javim da li radi bez kablovskog priključka.


U potpunosti se slažem da uzemljenje nema veze sa trenutnim ponašanjem tv-a i da su popravkom "velikog" kvara HS-ovci nešto zeznuli. Večeras ću pogledati koliko je dB signal na modemu (192.168.100.1) jer se može desiti da on ne valja. Mislim da je idealan oko 37 db. Prepostavljam da će biti veće odstupanje i da imam argumente da ih zovem jer im ovi, trenutni dokazi, nisu dovoljni da dođu i vide šta se dešava. Imam dva LCD kupljena isti dan prije mjesec dana (KDL-40ex402 i KDL-32ex302 za 1898 KM) i oba imaju problema sa paljenjem unazad par dana??! Vjerovatno je problem što su to najjeftiniji Sony modeli na tržištu :x :x :x :x

Ublehas
Posts: 309
Joined: 03/07/2008 14:08

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by Ublehas » 31/03/2011 14:04

Cekaj malo, znaci govori se u uticnici za struju 220V i skidanju uzemljenja tamo?! Tu nisam laik, struju vrlo dobro poznajem i fakat neznam sta ima veze skidanje uzemljenja na uticnici kad kabl od tv uopste nema utikaca za uzemljenjem nego je obicni dvozilni kao u svakog drugog malog potrosaca, dakle kod mene NEMA uzemljenja na kablu od tv-a. Mislio sam da se radi o nekom uzemljenju na koaksijalcu mada ni tamo nema nista do ona centralna zica i plast. Rado bih ukinao HS jer mi ih je puna kapa vec odavno ali nesretnici drze monopol u dijelu Starog grada gdje su razvukli svoju mrezu i napravili cirkus od ulica jer nisu ukopavali nego kablove vukli po nekakvim stubovima. Problem kod garancije za tv moze se pojaviti ako tv crkne radi loseg (ubitnacnog) signala kablovske, ovlasteni ti vrlo lako moze reci da to nespada u garanciju jer je tv namjenjen za normalne uslove, normalan signal. I kod mene je kdl 32ex302.
HS-ovci, ako ko ovo cita nevezite nas u crno nego radite kako treba pa necete morati srati protiv drugih operatera.

User avatar
emirsarajevo
Posts: 178
Joined: 27/09/2010 13:01

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by emirsarajevo » 31/03/2011 14:11

Ublehas wrote:Cekaj malo, znaci govori se u uticnici za struju 220V i skidanju uzemljenja tamo?! Tu nisam laik, struju vrlo dobro poznajem i fakat neznam sta ima veze skidanje uzemljenja na uticnici kad kabl od tv uopste nema utikaca za uzemljenjem nego je obicni dvozilni kao u svakog drugog malog potrosaca, dakle kod mene NEMA uzemljenja na kablu od tv-a. Mislio sam da se radi o nekom uzemljenju na koaksijalcu mada ni tamo nema nista do ona centralna zica i plast. Rado bih ukinao HS jer mi ih je puna kapa vec odavno ali nesretnici drze monopol u dijelu Starog grada gdje su razvukli svoju mrezu i napravili cirkus od ulica jer nisu ukopavali nego kablove vukli po nekakvim stubovima. Problem kod garancije za tv moze se pojaviti ako tv crkne radi loseg (ubitnacnog) signala kablovske, ovlasteni ti vrlo lako moze reci da to nespada u garanciju jer je tv namjenjen za normalne uslove, normalan signal. I kod mene je kdl 32ex302.
HS-ovci, ako ko ovo cita nevezite nas u crno nego radite kako treba pa necete morati srati protiv drugih operatera.


Da, nema logike što HS-ovac govori. Evo ti broj 061/488-350 glavnog i dežurog iz HS-a na terenu sa kojim sam pričao prije par sati. Žali se pa će ti isto reći kao i meni ili će možda skontati da nas ima više sa istim problemima.
Ako si kući, provjeri koliki ti je signal na modemu (adresa je: 192.168.100.1) u dB...
E sada razmišljam, ako je umjesto uzemljenja urađeno "nulovanje" mreže, stvarno može biti problem napona!

User avatar
Tsubasa
Posts: 215
Joined: 12/07/2005 23:52

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by Tsubasa » 31/03/2011 14:31

Slican problem se i meni desio također na HS-u.

viewtopic.php?f=21&t=85684

User avatar
emirsarajevo
Posts: 178
Joined: 27/09/2010 13:01

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by emirsarajevo » 31/03/2011 14:33

Tsubasa wrote:Slican problem se i meni desio također na HS-u.

viewtopic.php?f=21&t=85684


Šta si na kraju uradio: preskenirao kanale ili odnio tv na servis?

User avatar
Tsubasa
Posts: 215
Joined: 12/07/2005 23:52

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by Tsubasa » 31/03/2011 14:39

Odnio ga jutros ovlastenom serviseru gore na Carsiji i rekao je ispitat.

Ublehas
Posts: 309
Joined: 03/07/2008 14:08

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by Ublehas » 31/03/2011 14:40

emirsarajevo wrote:
Ublehas wrote:Cekaj malo, znaci govori se u uticnici za struju 220V i skidanju uzemljenja tamo?! Tu nisam laik, struju vrlo dobro poznajem i fakat neznam sta ima veze skidanje uzemljenja na uticnici kad kabl od tv uopste nema utikaca za uzemljenjem nego je obicni dvozilni kao u svakog drugog malog potrosaca, dakle kod mene NEMA uzemljenja na kablu od tv-a. Mislio sam da se radi o nekom uzemljenju na koaksijalcu mada ni tamo nema nista do ona centralna zica i plast. Rado bih ukinao HS jer mi ih je puna kapa vec odavno ali nesretnici drze monopol u dijelu Starog grada gdje su razvukli svoju mrezu i napravili cirkus od ulica jer nisu ukopavali nego kablove vukli po nekakvim stubovima. Problem kod garancije za tv moze se pojaviti ako tv crkne radi loseg (ubitnacnog) signala kablovske, ovlasteni ti vrlo lako moze reci da to nespada u garanciju jer je tv namjenjen za normalne uslove, normalan signal. I kod mene je kdl 32ex302.
HS-ovci, ako ko ovo cita nevezite nas u crno nego radite kako treba pa necete morati srati protiv drugih operatera.


Da, nema logike što HS-ovac govori. Evo ti broj 061/488-350 glavnog i dežurog iz HS-a na terenu sa kojim sam pričao prije par sati. Žali se pa će ti isto reći kao i meni ili će možda skontati da nas ima više sa istim problemima.
Ako si kući, provjeri koliki ti je signal na modemu (adresa je: 192.168.100.1) u dB...
E sada razmišljam, ako je umjesto uzemljenja urađeno "nulovanje" mreže, stvarno može biti problem napona!


Ma nemam ja modema nikakvog nego mi doslovno kabl sa bandere (na kojoj je razvodni ormaric) na ulici ispred vrata ide direkt u kucu tj. u tv. Inace u Starom gradu nema uzemljenja kako treba ili nikako u samo napojnoj mrezi, mislim da je to sve nulovano po kucama. Inace kako se provjerava signal na modemu, na koji nacin?

User avatar
Tsubasa
Posts: 215
Joined: 12/07/2005 23:52

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by Tsubasa » 31/03/2011 14:50

@Ublehas: http://192.168.100.1/ ukucaj ovo u browser

Receive Power Level -7.5 dBmV
Transmit Power Level 43.2 dBmV

Ovako je kod mene. Jel ovo ok?

User avatar
emirsarajevo
Posts: 178
Joined: 27/09/2010 13:01

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by emirsarajevo » 31/03/2011 15:09

Tsubasa wrote:@Ublehas: http://192.168.100.1/ ukucaj ovo u browser

Receive Power Level -7.5 dBmV
Transmit Power Level 43.2 dBmV

Ovako je kod mene. Jel ovo ok?


Čitajući po forumu, skontao sam da je signal ne valja ako je ispod 37 decibela, a ne valja ni ako je puno iznad kao kod tebe. Na ovom forumu ima mnogo informatički "osvještenijih" :-D ljudi od mene i iskreno se nadam da će se javiti i objasniti nam ovu tematiku.

Mislim da je idealno:

Receive Power Level što približnije 0 dBmV
Transmit Power Level što približnije 37 dBmV

Znam da mi problem ostaje poslije popravke "velikog kvara" tj. unazad par dana (još jednom):
http://hs-hkb.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=129%3Aproblemi-u-gradacackoj-ulici&catid=38&Itemid=100

Ublehas
Posts: 309
Joined: 03/07/2008 14:08

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by Ublehas » 31/03/2011 15:38

Zvao sam HS i onaj tamo me ubjedjuje da nemoze biti do njih i da nema pojma, kaze zovi centralu sto je samo gubljenje vremena, jer poznavajuci njihovu azurnost i agilnost...zali Boze vremena i zivaca.

User avatar
emirsarajevo
Posts: 178
Joined: 27/09/2010 13:01

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by emirsarajevo » 31/03/2011 15:46

Ublehas wrote:Zvao sam HS i onaj tamo me ubjedjuje da nemoze biti do njih i da nema pojma, kaze zovi centralu sto je samo gubljenje vremena, jer poznavajuci njihovu azurnost i agilnost...zali Boze vremena i zivaca.

U ponedjeljak sam u sandučiću zatekao Telemach reklamu, znači spremaju teren za preuzimanje korisnika (Gradačačka ulica). Logosoft je u oktobru 2010. zakopao cijevi, ostaje još da polože kablove i postave kutije u ulazu. Vjerovatno će tek tada doći i popravljati kvarove i postavljati kamere ispred ulaza (kao na Grbavici kada je Telemach uzeo maha), ali će tada biti kasno za HS. :x
Hvala svima za učešće u temi, nismo ništa riješili :lol: odjavljujem se ;-)

User avatar
Tsubasa
Posts: 215
Joined: 12/07/2005 23:52

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by Tsubasa » 03/04/2011 14:13

Meni je majstor nesto oko software-a sredio i sad pici bez problema. Kaze i on da je nesto do kablovske.

adoking
Posts: 136
Joined: 05/03/2009 00:12

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by adoking » 04/04/2011 14:12

meni se ovo isto desilo prije mjesec dana i odnio sam tv (Sony Bravia) na servis jer je pod garancijom i bio sam pravo ljut na njih jer sam mislio da su mi prodali njesra od tv-a...sredili su mi software i radilo je sve super do prosle srijede...opet sam zvao servis i oni su mi rekli da im se dosta ljudi javilo da imaju iste problem sa Sony-jem i da su svi na HS kablovskoj :x

srecom za par dana se prikljucujem na Telemach pa vam javim je li problem rijesen mijenjanjem kablovskog operatera :-D

User avatar
Maystor
Posts: 5598
Joined: 16/07/2007 22:59
Location: Unknown

Re: Kablovska problem za Sony Braviu

Post by Maystor » 04/04/2011 23:37

Imam isti problem kao sto je opisano u uvodnom postu. Mislim da je problem vise do Sonya nego do signala HS-a, jer u kuci imam i LG LCD TV koji radi savrseno.
@Tsubasa, koji majstor ti je to napravio?

A ovi sto se raduju prelasku na Telemach, eh da znate ko sto ne znate ne biste tako pricali. HS je zakon za njih.

Post Reply