Griješiš. Mercator mlijeko je proizvodio Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice, dakle domaće. Evo ide uskoro jedan video usporedba K mlijeko i bivše Mercator (domaće).homega wrote:lajkujMe wrote:...Citajte malo ono gdje pise proizvodjacalpsko, k-plus, zott, meggle, pa cak i to zbregov meni se cini sve se to proizvodi od nasih krava u nasim mljekarama po narudzbi ili licenci....
Pa nije bitan proizvođač, bitno je mjesto gdje se prodaje, bitno je je li "domaći" Bingo, ili strani Konzum. Prije je bio Mercator najomraženiji veletrgovac, izrabljivač BiH privrede, odnedavno suze lijemo za Mercatorom![]()
A svi prodaju isto mlijeko, čak i istu cijenu imaju, ili par feninga razlike
K-plus mlijeko
- Drvosjeca iz Dejcica
#26 Re: K-plus mlijeko
- homega
#27 Re: K-plus mlijeko
U čemu griješim? Možda nisi dobro shvatio moju rečenicu: Svi veletrgovci prodaju ista mlijeka....Drvosjeca iz Dejcica wrote:Griješiš. Mercator mlijeko je proizvodio Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice, dakle domaće. Evo ide uskoro jedan video usporedba K mlijeko i bivše Mercator (domaće).homega wrote:lajkujMe wrote:...Citajte malo ono gdje pise proizvodjacalpsko, k-plus, zott, meggle, pa cak i to zbregov meni se cini sve se to proizvodi od nasih krava u nasim mljekarama po narudzbi ili licenci....
Pa nije bitan proizvođač, bitno je mjesto gdje se prodaje, bitno je je li "domaći" Bingo, ili strani Konzum. Prije je bio Mercator najomraženiji veletrgovac, izrabljivač BiH privrede, odnedavno suze lijemo za Mercatorom![]()
- dalmatinka
#28 Re: K-plus mlijeko
Može jedno glupo pitanje? K+ mlijeko je smeće a Meggle je super, međutim ovo K+ mlijeko sa snimke puni Meggle, barem ovdje u Hrvatskoj.Nešto ste mi kontradiktorni. Evo ja ću reći da je meni osobno Meggle smeće, K+ nikad nisam probala, ali ´z bregov (svježe pogotovo) je zakon. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29 Re: K-plus mlijeko
Ja mislim da Mlijekoprodukt iz Dubice radi i K Plus mlijeko. To je isto kao i Mercator mlijeko, samo novi gazda novo pakovanje.
- salik79
#30 Re: K-plus mlijeko
Kozarska, ili Bosanska -pitanje je sad!?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Griješiš. Mercator mlijeko je proizvodio Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice, dakle domaće. Evo ide uskoro jedan video usporedba K mlijeko i bivše Mercator (domaće).homega wrote:lajkujMe wrote:...Citajte malo ono gdje pise proizvodjacalpsko, k-plus, zott, meggle, pa cak i to zbregov meni se cini sve se to proizvodi od nasih krava u nasim mljekarama po narudzbi ili licenci....
- karanana
#31 Re: K-plus mlijeko
ja sam postao skeptican sa z bregovim otkad im je litar 0,5% jeftiniji od svih drugih i ide za 1,10-1,20 KM. kontam da nije kakva radioaktivna posiljka. ili je samo dumping cijena?
-
detroit-mercy
#32 Re: K-plus mlijeko
Stvar je u tome da dosta raje ne razumije o cemu se radi sa ovim robnim markama. Dosta kompanija ima visak kapaciteta i gleda kako taj visak da iskoristi. Taj visak kapaciteta se obicno prodaje trgovackim lancima, dobro i za jedne i za druge, za proizvodjace, uposljavaju kapacitete koji bi im zvrjali neiskoristeni, nemoraju ulagati u marketing plus ostvaruju i tu profit.dalmatinka wrote:Može jedno glupo pitanje? K+ mlijeko je smeće a Meggle je super, međutim ovo K+ mlijeko sa snimke puni Meggle, barem ovdje u Hrvatskoj.Nešto ste mi kontradiktorni. Evo ja ću reći da je meni osobno Meggle smeće, K+ nikad nisam probala, ali ´z bregov (svježe pogotovo) je zakon.
Za trgovacke lance, dobijaju jeftiniji proizvod koji ce da zadovolji onu kategoriju potrosaca kojoj je cijena a ne brand najvaznija prilikom odabira proizvoda.
- Alhemicarkaa
#33 Re: K-plus mlijeko
Ne kontam od čega treba da se okrene želudac? Od izdvojenih masti i bjelančevina kojih ima u svakom mlijeku, ali u ovom nisu homogenizirani dobro pa se izdvojili? Možda čak i ima manje vještačkih emulgatora. Ja mislila našli neku crnu neidentificiranu masu.
Inače, meni je najbolje milkosovo mlijeko jer se uspije pokvariti, što mi je dokaz da ima najmanje "hemije". Meggle mlijeko otvoreno u frižideru stajalo mjesec dana, nepromjenjeno. Otad ga zaobilazim. A i milkosovo mi ima ukus onog pravog mlijeka - uz to viđam njihovu cisternu kako od okolnih farmera otkupljuju mlijeko, i od žena sa po par krava. K-plus nisam nikad probala i nemam pojma kakvo je.
Inače, meni je najbolje milkosovo mlijeko jer se uspije pokvariti, što mi je dokaz da ima najmanje "hemije". Meggle mlijeko otvoreno u frižideru stajalo mjesec dana, nepromjenjeno. Otad ga zaobilazim. A i milkosovo mi ima ukus onog pravog mlijeka - uz to viđam njihovu cisternu kako od okolnih farmera otkupljuju mlijeko, i od žena sa po par krava. K-plus nisam nikad probala i nemam pojma kakvo je.
- homega
#34 Re: K-plus mlijeko
Bravo @Alhemičarko, tebi vjerujem. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35 Re: K-plus mlijeko
Alhemicarkaa wrote:Ne kontam od čega treba da se okrene želudac? Od izdvojenih masti i bjelančevina kojih ima u svakom mlijeku, ali u ovom nisu homogenizirani dobro pa se izdvojili? Možda čak i ima manje vještačkih emulgatora. Ja mislila našli neku crnu neidentificiranu masu.
Objasnila
- Drvosjeca iz Dejcica
#36 Re: K-plus mlijeko
Evo ga Mercator mlijeko (Mlijekoprodukt Kozarska Dubica) po istoj proceduru.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#37 Re: K-plus mlijeko
Izmučko ga prvoDrvosjeca iz Dejcica wrote:Evo ga Mercator mlijeko (Mlijekoprodukt Kozarska Dubica) po istoj proceduru.
- Drvosjeca iz Dejcica
#38 Re: K-plus mlijeko
Ubacio ga na centrifugu na brzaka kroz hadronski akcelerator.Bobi wrote:Izmučko ga prvoDrvosjeca iz Dejcica wrote:Evo ga Mercator mlijeko (Mlijekoprodukt Kozarska Dubica) po istoj proceduru.
...što si mučko mliko
-
Gray
#39 Re: K-plus mlijeko
detroit-mercy wrote:Stvar je u tome da dosta raje ne razumije o cemu se radi sa ovim robnim markama. Dosta kompanija ima visak kapaciteta i gleda kako taj visak da iskoristi. Taj visak kapaciteta se obicno prodaje trgovackim lancima, dobro i za jedne i za druge, za proizvodjace, uposljavaju kapacitete koji bi im zvrjali neiskoristeni, nemoraju ulagati u marketing plus ostvaruju i tu profit.dalmatinka wrote:Može jedno glupo pitanje? K+ mlijeko je smeće a Meggle je super, međutim ovo K+ mlijeko sa snimke puni Meggle, barem ovdje u Hrvatskoj.Nešto ste mi kontradiktorni. Evo ja ću reći da je meni osobno Meggle smeće, K+ nikad nisam probala, ali ´z bregov (svježe pogotovo) je zakon.
Za trgovacke lance, dobijaju jeftiniji proizvod koji ce da zadovolji onu kategoriju potrosaca kojoj je cijena a ne brand najvaznija prilikom odabira proizvoda.
Upravo tako, ne pravi konzum sam mlijeko. Isto za sve ostale proizvode, kplus hrenovke su ustvari perutnina ptuj čini mi se.
A mlijekoprodukt btw pripada Imleku.
- zlo zlo
#40 Re: K-plus mlijeko
čuj slovensko ccccc
A kaj nam pak moreju
nisam slovenka 
-
limenka2014
#41 Re: K-plus mlijeko
razonoda wrote:Ima li mrtvih nakon konzumiranja?
hahah ne znam jos za takav slucaj ali sve je moguce
uglavnom ja ovo smece ne kupujem niti sa kad kupovao ali je red upozoriti i pokazati, a pored toliko nasih prodavnica i nasih domacih proizvoda raja opet prava Tudjmanov K
- saiks
#42 Re: K-plus mlijeko
U kojoj trgovini je cijena zbregov 1,20km?karanana wrote:ja sam postao skeptican sa z bregovim otkad im je litar 0,5% jeftiniji od svih drugih i ide za 1,10-1,20 KM. kontam da nije kakva radioaktivna posiljka. ili je samo dumping cijena?
Zbregov je bio preko 2km po litri,sad je pao na 1,7km
Nepijem ni jedno,al kad pijem,sve mi svejedno
-
tap3ah75
#43 Re: K-plus mlijeko
Zar nije KPLUS mlijeko proizvedeno u Gradašcu???
- dalmatinka
#44 Re: K-plus mlijeko
Baš sam to htjela pitati dežurne pljuvače, tj. da li su sigurni da k+ nije bosansko mlijeko. Obično se takve stvari proizvode u zemlji u kojoj se i plasiraju.tap3ah75 wrote:Zar nije KPLUS mlijeko proizvedeno u Gradašcu???
- bleee_sa
#45 Re: K-plus mlijeko
Mlijeko se proizvodi u Gradačcu i Kozarskoj Dubici, oba u BiH.
-
l33t
#46 Re: K-plus mlijeko
K plus sir proizveden u Njemackojdalmatinka wrote:Baš sam to htjela pitati dežurne pljuvače, tj. da li su sigurni da k+ nije bosansko mlijeko. Obično se takve stvari proizvode u zemlji u kojoj se i plasiraju.tap3ah75 wrote:Zar nije KPLUS mlijeko proizvedeno u Gradašcu???
-
zrakomlat
#47 Re: K-plus mlijeko
Izgleda da ti mene nisi baš skontao.rizibizi wrote:Maajstore idi tu pricu pricaj po turskim kafanam u SCC koje prodaju u sred Sarajeva tursku kiselu/mineralnu vodu a nas ostavi da svoje posteno zaradjene pare trosimo na ono sta nama odgovara.zrakomlat wrote:Razumijem kad ljudi jedu tuđu čokoladu, namaze tipa nutele, i tako još neke baš kvalitetne stvari, ali da neko pije uvozno mlijeko (ili vodu, i slične stvari), to ne kontam. Pa makar kvalitetnog i ukusnog mlijeka imamo u BiH ccc.
EDIT:
Jeo bi ja domacu cokoladu da patriote ne unistise Sarabon. Osim toga ko mi danas objasni sta je tacno domace a sta stranjsko i od mrskog neprijatelja evo mu orden za logiku.
- Ringhio
#48 Re: K-plus mlijeko
Odkako znam za sebe

Jogurta sto se tice tu ne nenadyebivi nocko, pogotov ovaj u kesi

Od komsija znam nekad uzeti dukatovo cokoladno mlijeko, ali urijetko, a i to sto jos uvjek nisam nasao nase da proizvode isto.
Smatram nenormalnim kupovati mlijeko koje se truckalo i prebacivalo iz kamiona u kamion 20 dana do izlaganja u marketu, pride jos skuplje. Mlijeko napucano kalcijumima i pi.dama materinama me nikad nije interesovalo.
No svako za svoje pare uzima ono sto hoce....neke je sramota odnjet kuci jogurt u kesi, kazu kontat ce komsije da sam fukara pa kupujem najjeftiniji jogurt.
I to je izgovor.

Jogurta sto se tice tu ne nenadyebivi nocko, pogotov ovaj u kesi

Od komsija znam nekad uzeti dukatovo cokoladno mlijeko, ali urijetko, a i to sto jos uvjek nisam nasao nase da proizvode isto.
Smatram nenormalnim kupovati mlijeko koje se truckalo i prebacivalo iz kamiona u kamion 20 dana do izlaganja u marketu, pride jos skuplje. Mlijeko napucano kalcijumima i pi.dama materinama me nikad nije interesovalo.
No svako za svoje pare uzima ono sto hoce....neke je sramota odnjet kuci jogurt u kesi, kazu kontat ce komsije da sam fukara pa kupujem najjeftiniji jogurt.
I to je izgovor.
- karanana
#49 Re: K-plus mlijeko
recimo u konzumu. kod njih sam jedino i pogledo jer imaju online shop.saiks wrote:U kojoj trgovini je cijena zbregov 1,20km?karanana wrote:ja sam postao skeptican sa z bregovim otkad im je litar 0,5% jeftiniji od svih drugih i ide za 1,10-1,20 KM. kontam da nije kakva radioaktivna posiljka. ili je samo dumping cijena?
Zbregov je bio preko 2km po litri,sad je pao na 1,7km
Nepijem ni jedno,al kad pijem,sve mi svejedno

a bilo je i jeftinijih cijena. cini mi se u onim vindija prodavnicama da je oko marke litra bila. zato mi je bilo i sumnjivo sto je tako jeftino, reko da nije kakav otrov.
- dobar osjecaj
#50 Re: K-plus mlijeko
Pa ovo prvo na slici Vindija s 1% mm je obicna prozirna tekucina, skoro kao voda. To se moze dijeliti i dzabe, to nije nikakva povoljna cijena mlijeka jer i ne lici na mlijeko ni po cemu.
U sustini, meni koja sam se sad navikla kupovati i konzumirati domace punomasno mlijeko, nista sto se pakuje i prodaje kao mlijeko, zapravo ne lici na mlijeko. Ne smijem piti puno jer mlijeko nije bas lagano za probavu odraslih osoba ali sve u sta stavim to domace mlijeko ima drugaciji, bogatiji okus npr. palacinke se ne mogu porediti pravljene s tom kupovnom bijelom vodurinom i mlijekom koje kupim od nekoga sa sela.
U sustini, meni koja sam se sad navikla kupovati i konzumirati domace punomasno mlijeko, nista sto se pakuje i prodaje kao mlijeko, zapravo ne lici na mlijeko. Ne smijem piti puno jer mlijeko nije bas lagano za probavu odraslih osoba ali sve u sta stavim to domace mlijeko ima drugaciji, bogatiji okus npr. palacinke se ne mogu porediti pravljene s tom kupovnom bijelom vodurinom i mlijekom koje kupim od nekoga sa sela.