Blago tebi, garant je rat bio "produktivan" u tvom slucajuVozdra raja wrote:Onakvu Jugoslaviju kakva je bila ne zele svi oni koji vole i hoce da misle svojim mozgom, koji cijene demokratske vrijednosti, i koji ne zele da budu odvodjeni na robije zato sto im se razmisljanje nije poklapalo sa onim CK-ovskim
Onakvu Jugoslaviju hoce ljudi poput Branimira Dukica i njemu slicnih (ne)ljudi, zato sto im je to bila drzava gdje su oni bili glavni! Srboslavija!
Zapitali se iko zasto se danasnji cetnici grcevito bore da nam dokazu kako nam je "svima" bilo lijepo onomad?!
Ne hvala!
Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
-
jefferson
#451 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
- Vozdra raja :-)
#452 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Pita li se iko zasto je srbima Jugoslavija tako dobro odgovarala?
- jeza u ledja
#453 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
1) Svi Srbi u jednoj drzaviVozdra raja wrote:Pita li se iko zasto je srbima Jugoslavija tako dobro odgovarala?
2) Koristi od bogatijih republika na zapadu (ali tu korist smo imali i mi)
#454 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Mozda smo imali mrvice sa poda, ali smo im morali biti sluge!jeza u ledja wrote:1) Svi Srbi u jednoj drzaviVozdra raja wrote:Pita li se iko zasto je srbima Jugoslavija tako dobro odgovarala?
2) Koristi od bogatijih republika na zapadu (ali tu korist smo imali i mi)
Nije dzaba skoro Branimir Dukic(cetnik) rekao "zasto ste izasli, sta vam je falilo u Yu". Kada jedan (ne)covijek kaze nesto takvo, onda mozes zamisliti o kakvoj se drzavi radilo!
Jugoslavija nikada nije bila prava drzava. To je bio neprirodni skup republika stvoren kao rezultat historiskih desavanja. Trajala je po inerciji i po pravilu sile. Kada je inecrija oslabila, oslabila je i sila. Onda se raspala!
-
zonbirile
#455 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
vozdra raja
vidim da si autoritet u tumačenju statusa država,a bogati šta je ovo sada.
vidim da si autoritet u tumačenju statusa država,a bogati šta je ovo sada.
- Vodenjak
#456 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Imam jednu molbu a sastoji se u tome da ostali forumashi ne prekidaju tok misli nase @raje...
Zanima me samo dokle ce ici i kad ce uvidjeti koliko se provaljuje.
Hvala!

Hvala!
- seln
#457 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Nece nikad...znam ga i sa drugih foruma. Kad taj pocne samo malj u celo ga moze zaustaviti.Vodenjak wrote:Imam jednu molbu a sastoji se u tome da ostali forumashi ne prekidaju tok misli nase @raje...
Hvala!![]()
Nista istina, argumenti, istorijske cinjenice... on ima svoj mali svijet.
- saibaba
#458 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
E zašto ..... Pa to bi valjda trebalo biti jasno svima .. Zato što su imali najviše koristi od nje..Vozdra raja wrote:Pita li se iko zasto je srbima Jugoslavija tako dobro odgovarala?
-
paratrooper
#459 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
JNA je pobila mnogo stanovnika BIH jer su ovi mislili da im je to prijateljska vojska. Koliko znam isti koji su nekad izjavljivali kako je JNA garant sigurnosti i da stiti stanovnike danas prosipaju demagogiju o krivcima za njen raspad.Vozdra raja wrote:Jugoslavija nikada nije bila prava drzava. To je bio neprirodni skup republika stvoren kao rezultat historiskih desavanja. Trajala je po inerciji i po pravilu sile. Kada je inecrija oslabila, oslabila je i sila. Onda se raspala!
Nikada takvi ne bi napisali da je JNA oteo milijarde maraka sa stednih pologa NARODNE BANKE jugoslavije za finansiranje otimanja i ubijanja.
rezime: umrla zajednica i umrla za sva vremena
-
zonbirile
#460 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
izgleda da je otišao,možda na drugu temu
#461 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Svi su govorili -rata nece biti! Zato to nemoj svaljivati na jednu osobu! Svi su se nadali boljemu, ali agresor je imao drugacije planove...paratrooper wrote:JNA je pobila mnogo stanovnika BIH jer su ovi mislili da im je to prijateljska vojska. Koliko znam isti koji su nekad izjavljivali kako je JNA garant sigurnosti i da stiti stanovnike danas prosipaju demagogiju o krivcima za njen raspad.Vozdra raja wrote:Jugoslavija nikada nije bila prava drzava. To je bio neprirodni skup republika stvoren kao rezultat historiskih desavanja. Trajala je po inerciji i po pravilu sile. Kada je inecrija oslabila, oslabila je i sila. Onda se raspala!
Nikada takvi ne bi napisali da je JNA oteo milijarde maraka sa stednih pologa NARODNE BANKE jugoslavije za finansiranje otimanja i ubijanja.
rezime: umrla zajednica i umrla za sva vremena
A sto se tice JNA, pa znaci koji generali su nas zasuli granatama!
I zato, nikad vise tako naivni i blesavi! 100,000 mrtvih je previse velika opomena! Pih sa kime smo zivjeli...
-
zonbirile
#462 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
jeste,umrla na porodu,okotila malog frankeštajna,i matere ti ko ti je raja.
-
Hauptgefrajter-u Ba
#463 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
za narod - sve za partiju sve za tita sve sve sve
- vee-jay
#464 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Hauptgefrajter-u Ba wrote:za narod - sve za partiju sve za tita sve sve sve
ma ne mora bas sve, ako imas pravo glasanja u BiH barem izadji na izbore i glasaj za bolje (ne za ovu gamad na vlasti)...
-
Hauptgefrajter-u Ba
#465 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
nemam prava nikakva a i da imam nebih dao svoj glas jer imam izbor samo izmedju manjih ili vecih govana - nista ne vrijedi pojest cemo ih svakako
- vee-jay
#466 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
brzo si pao u pesimisteHauptgefrajter-u Ba wrote:nemam prava nikakva a i da imam nebih dao svoj glas jer imam izbor samo izmedju manjih ili vecih govana - nista ne vrijedi pojest cemo ih svakako
-
Hauptgefrajter-u Ba
#467 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
zar nisu to vise realiste ?
-
mostarac
#468 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
ako moram jest govna a na izbor imam dvije gomile, ja cu taj izbor svakako iskoristiti i odluciti se za manju. Ako je tebi svejedno kolika ti je gomila onda svaka castHauptgefrajter-u Ba wrote:zar nisu to vise realiste ?
-
Hauptgefrajter-u Ba
#469 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
meni nije svejedno izabrati cu manju porciju a ako nema potraziti cu malu kasku
-
mostarac
#470 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Hauptgefrajter-u Ba wrote:nemam prava nikakva a i da imam nebih dao svoj glas jer imam izbor samo izmedju manjih ili vecih govana - nista ne vrijedi pojest cemo ih svakako
Hauptgefrajter-u Ba wrote:meni nije svejedno izabrati cu manju porciju a ako nema potraziti cu malu kasku
ova dva posta su ti onda meni se cini u kontradikciji jedan sa drugim
-
Hauptgefrajter-u Ba
#471 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
mogu se lako pogresno razumjeti - evo vako cu reci , nebi glasovo , jer su svakako ista govna a kad bi me natjerao da izaberem , potrudio bi se da uhvatim onu manju porciju govana.
ako nemam izbor sto se tice porcije ili kolicine govana koje moram pojesti onda cu gledati da sebi nadjem malu kasku
ako nemam izbor sto se tice porcije ili kolicine govana koje moram pojesti onda cu gledati da sebi nadjem malu kasku
-
mostarac
#472 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
a ti kao nisi vec natjeran situacijom u zemlji da izaberes?
-
Hauptgefrajter-u Ba
#473 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
ne kontam ti pitanje
-
mostarac
#474 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
ako tebe ova situacija ne prisiljava da biras, onda ne znam sta te moze prisiliti da napravis izbor
-
Hauptgefrajter-u Ba
#475 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
prisiljava me vec davno da ucinim nesto da bude bolje a u ovoj drzavi u kojoj se nalazim nemogu nista promjeniti sto se tice glasanja i politike u BiH - da imam neke velke pare pomogo bi