juga 1950.-1990.
- Hajvan
#501 Re: juga 1950.-1990.
Titovo Užice
-
radostan dan
#502 Re: juga 1950.-1990.
jeste...mada sam sliku nalijepio zbog- raketinog- autobusa. 
-
KENJAC
#503 Re: juga 1950.-1990.
Otvorim jutros ovaj forum a ono Radosni aktivan ko Alija Sirotanovic. Nema teme gdje iz tebe ne izbija nostalgija. Jbg. jarane isti sam ti taki (tu smo nedje i sa godistima) al, ne znam kako da ti kazem.... nema Juge. Dali su to stvarno bili bolji dani ili smo to bolji bili mi ???? Nikad mi nece bit jasno jel mi patimo za Jugom ili za godinama koje smo imali kad je Juga bila Juga.radostan dan wrote:jeste...mada sam sliku nalijepio zbog- raketinog- autobusa.
- Dr. Kuca
#504 Re: juga 1950.-1990.
Procitah prvu stranicu, i danas se kupuje auto na kredit, sad se kupuju, opeli, novi golfovi, neko i stare, neko ide preko sindikata na more, al vise raje ide za svoje pare. Ispadde da je danas bolje 
- stakasa
#505 Re: juga 1950.-1990.
Jedna stvar karakteristicna za Jugoslaviju i JRT - samo je Dnevnik pocinjao na vrjeme.
Kad se sjetim Sportskih pregleda nedeljom, jedva nekako izdrzim do 22:35, vec sam napravio vlastitu tabelu, gol razlika je tu, hajde da jos pogledam izvjestaje, sutra skola, Budilica - probudilica... Nema sanse da pocnu prije jedanest i petnest.
Sjeca li se iko filma Kartum (malo kvalitetniji filmovi utorkom u devet, citaj petnes do deset) - falilo pet zadnjih minuta, sav rasplet u njima bio
Kad se sjetim Sportskih pregleda nedeljom, jedva nekako izdrzim do 22:35, vec sam napravio vlastitu tabelu, gol razlika je tu, hajde da jos pogledam izvjestaje, sutra skola, Budilica - probudilica... Nema sanse da pocnu prije jedanest i petnest.
Sjeca li se iko filma Kartum (malo kvalitetniji filmovi utorkom u devet, citaj petnes do deset) - falilo pet zadnjih minuta, sav rasplet u njima bio
-
radostan dan
#506 Re: juga 1950.-1990.
@ kenjac
aj bar, prije nego što izvedeš zaključak, pitaj me za mišljenje...jedan forumaš, iz plejade ovih novokomponovanih mislioca i stratega, me je prozvao advokatom sfrj...što sam mu ja naravno priznao - jesam, bio sam i biću.
ne postoji argument kojim ćeš me ubijediti da su ova država i društvo (sve jedno pričamo li o bih,cg, srbija, makedonija i ostali purci-kalci) ono što se može nazvati životom, a ne pukim i prostim - životarenjem.
mđt, kako takvi u diskusiju stupaju sa predubjeđenjima (srećom, ti nisi takav), iz tog razloga ne mogu da shvate da jedina bitka u kojoj bi radosni bio sa njima u rovu i na istoj strani je - stvaranje neke nove jugoslavije.
kao što imam milion argumenata da tučem ove nadobudne -lokalce-, tako imam i milion argumenata protiv eventualnih - integralista-.

ps.

aj bar, prije nego što izvedeš zaključak, pitaj me za mišljenje...jedan forumaš, iz plejade ovih novokomponovanih mislioca i stratega, me je prozvao advokatom sfrj...što sam mu ja naravno priznao - jesam, bio sam i biću.
ne postoji argument kojim ćeš me ubijediti da su ova država i društvo (sve jedno pričamo li o bih,cg, srbija, makedonija i ostali purci-kalci) ono što se može nazvati životom, a ne pukim i prostim - životarenjem.
mđt, kako takvi u diskusiju stupaju sa predubjeđenjima (srećom, ti nisi takav), iz tog razloga ne mogu da shvate da jedina bitka u kojoj bi radosni bio sa njima u rovu i na istoj strani je - stvaranje neke nove jugoslavije.
kao što imam milion argumenata da tučem ove nadobudne -lokalce-, tako imam i milion argumenata protiv eventualnih - integralista-.
ps.
trenutno patiš ne za jugom nego za sfrj državnim i društvenim sistemom, a za jedno 15 godina patnju ćeš dići na ovaj drugopomenuti nivo...Nikad mi nece bit jasno jel mi patimo za Jugom ili za godinama koje smo imali kad je Juga bila Juga.
Last edited by radostan dan on 14/10/2014 11:35, edited 4 times in total.
-
radostan dan
#507 Re: juga 1950.-1990.
@ kenjac
još jedan ps...a u pravu si druže, jutros pišem i čitam samo lijepe stvari...srećom, postoje ovakve teme...ne misliš valjda da ću da traćim život na temama na kojima se prebrojavaju glasovi martina raguža i razvija strategija za napad preko vlašićke visoravni i kontra udar lašvanskom dolinom.
pa majke ti, sa čim bi ti počeo dan, sa ovim -

ili sa ovim -

niiijee sveejeednooo!
još jedan ps...a u pravu si druže, jutros pišem i čitam samo lijepe stvari...srećom, postoje ovakve teme...ne misliš valjda da ću da traćim život na temama na kojima se prebrojavaju glasovi martina raguža i razvija strategija za napad preko vlašićke visoravni i kontra udar lašvanskom dolinom.
pa majke ti, sa čim bi ti počeo dan, sa ovim -

ili sa ovim -

niiijee sveejeednooo!
-
Keiko
#508 Re: juga 1950.-1990.
radostan dan wrote:@ kenjac
![]()
aj bar, prije nego što izvedeš zaključak, pitaj me zamišljenje...jedan forumaš, iz plejade ovih novokomponovanih mislioca i stratega, me je prozvao advokatom sfrj...što sam mu ja naravno priznao - jesam, bio sam i biću.
ne postoji argument kojim ćeš me ubijediti da je ovo država i društvo (sve jedno pričamo li o bih,cg, srbija, makedonija i ostali purci-kalci) ono što se može nazvati životom, a ne pukim i prostim - životarenjem.
mđt, kako takvi u diskusiju stupaju sa predubjeđenjima (srećom, ti nisi takav), iz tog razloga ne mogu da shvate da je jedina bitka u kojoj bi radosni bio sa njima u rovu i na istoj strani je - stvaranje neke nove jugoslavije.
ps.
trenutno patiš ne za jugom nego za sfrj državnim i društvenim sistemom, a za jedno 15 godina patnju ćeš dići na ovaj drugopomenuti nivo...Nikad mi nece bit jasno jel mi patimo za Jugom ili za godinama koje smo imali kad je Juga bila Juga.
Bas je zanimljiva ova diskusija. Ja sam generacija 70 i neke tako da su moja sjecanja na SFRJ poprilicno ogranicena na djetinjstvo. Rat mi je uzeo onaj prelazni period iz djetinjstva u 'odraslost' al' haj' nema sad veze.
Slazem se sa radosnim. Mislim da su ljudi vise nostalgicni za postojanjem sistema, sigurnoscu, neopterecenoscu dnevnom politikom, itd.
Kad covjek cita kako se zivjelo - fico na kredit, more u radnicko odmaraliste, zimnica preko sindikata, ... covjek bi rekao da je to bila prava patnja i da niko nije nista imao. Medjutim, radnici su redovno primali plate, svako je imao pristup radnickim odmaralistima i zimnicama,... Ne sjecam se da se ikad za ikoga reklo da 'nema sta da jede'. Nije bilo beskucnika, samo su Romi bili prosjaci, ne sjecam se da se skupljalo za nekoga da ide u inostranstvo na lijecenje. Ja na pocetku rata nisam znala ko je koje vjere (ono samo po imenu) i sigurna sam da nisam jedina. Mislim da upravo to ljudima fali.
Licno nemam nista protiv ovih novonastalih banana drzavica ali bih voljela da bolje funkcionisu, da su umjesto rata napravile vlastitu ex-Yu ekonomsku zonu i gajile dobre komsijske odnose.
- Sezam
#509 Re: juga 1950.-1990.
Dobra vijest za @radosnog...neces opet ici u rovove.
-
LovelyTom
#511 Re: juga 1950.-1990.
Zanemarite ovog Sezama, ne obazirite se na njega. U pitanju je izbjeglica koja jos zivi u 1992 i mrzi sve srpsko. Sezame, kako u getu, preptpostavljam negdje u blizini Malmea? Jel se potrosila socijala? Sta kazu komsije Turci, jel ima problema kod njih sa Kurdima?
Socijalisti opet na vlasti, mirna Bosna, jel te jedino malo brine sto demokrate uzese dosta mjesta, bice jebeno sad za vas sa socijale?
Rijesice to Jimme 
I onda mi moja baba kaze pa nije se trebala ferhadija rusiti nije u redu nismo ih trebali dirati. Kad procitam kakve sve bljuvotine pise, zao mi je sto ih nismo komplet sve istjerali, a ne da mi danas vonjaju po gradu u vidu Sejfe Tokica i drugih banjaluckih muslimana. Sreca pa vam je starosna struktura nepovoljna, za par decenija lupom cemo vas morati traziti.
Socijalisti opet na vlasti, mirna Bosna, jel te jedino malo brine sto demokrate uzese dosta mjesta, bice jebeno sad za vas sa socijale?
I onda mi moja baba kaze pa nije se trebala ferhadija rusiti nije u redu nismo ih trebali dirati. Kad procitam kakve sve bljuvotine pise, zao mi je sto ih nismo komplet sve istjerali, a ne da mi danas vonjaju po gradu u vidu Sejfe Tokica i drugih banjaluckih muslimana. Sreca pa vam je starosna struktura nepovoljna, za par decenija lupom cemo vas morati traziti.
- uglavnomja
#513 Re: juga 1950.-1990.
je li ovo vw hippy kombi 
- insomnia78
#514 Re: juga 1950.-1990.
Dok ti sav u JugoslovenstvuLovelyTom wrote:Zanemarite ovog Sezama, ne obazirite se na njega. U pitanju je izbjeglica koja jos zivi u 1992 i mrzi sve srpsko. Sezame, kako u getu, preptpostavljam negdje u blizini Malmea? Jel se potrosila socijala? Sta kazu komsije Turci, jel ima problema kod njih sa Kurdima?
Socijalisti opet na vlasti, mirna Bosna, jel te jedino malo brine sto demokrate uzese dosta mjesta, bice jebeno sad za vas sa socijale?Rijesice to Jimme
- uglavnomja
#515 Re: juga 1950.-1990.
sta replicirate ovom padobrancu? em provocira em veze sa temom nema. samo 
- Radio Sarajevo
#516 Re: juga 1950.-1990.
Ako je kombi isto što i kombinacija, onda jesteuglavnomja wrote:je li ovo vw hippy kombi
- uglavnomja
#517 Re: juga 1950.-1990.
Radio Sarajevo wrote:Ako je kombi isto što i kombinacija, onda jesteuglavnomja wrote:je li ovo vw hippy kombi
kombinacija crvene i bijele
da bibio pravi trebalo ga je obojiti u cvjetice, oblacice, indijance, gitare, pisove (peac-ove)
-
radostan dan
#518 Re: juga 1950.-1990.
evo vidiš keiko na primjer ovog sezama...
5 godina on mene juri po temama, špijunira, analizira moje postove, čita između redova, elaborira izjave i slično...

da sam ja vlasnik neke nevladine otadžbinsko-domovinske udruge, ja bih njemu dodjelio neki virtualni zlatni orden sa lovorovim vijencem trećeg reda, i čudi me sljepoća vlasnika kliks foruma ili portala na ovakva naprezanja pomenutog.

u svoj toj revnosti očuvanja čistote misli i djela, on ne stiže da pojmi da sam mu ja najodaniji suborac, da ne kažem pristaša -
5 godina on mene juri po temama, špijunira, analizira moje postove, čita između redova, elaborira izjave i slično...

da sam ja vlasnik neke nevladine otadžbinsko-domovinske udruge, ja bih njemu dodjelio neki virtualni zlatni orden sa lovorovim vijencem trećeg reda, i čudi me sljepoća vlasnika kliks foruma ili portala na ovakva naprezanja pomenutog.

u svoj toj revnosti očuvanja čistote misli i djela, on ne stiže da pojmi da sam mu ja najodaniji suborac, da ne kažem pristaša -
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#519 Re: juga 1950.-1990.
Imam ga u garazi... Od jednog surfera svabe ga kupio za budi postouglavnomja wrote:Radio Sarajevo wrote:Ako je kombi isto što i kombinacija, onda jesteuglavnomja wrote:je li ovo vw hippy kombi
kombinacija crvene i bijele![]()
![]()
da bibio pravi trebalo ga je obojiti u cvjetice, oblacice, indijance, gitare, pisove (peac-ove)
- uglavnomja
#520 Re: juga 1950.-1990.
Zviz wrote:Imam ga u garazi... Od jednog surfera svabe ga kupio za budi postouglavnomja wrote:Radio Sarajevo wrote:
Ako je kombi isto što i kombinacija, onda jeste
kombinacija crvene i bijele![]()
![]()
da bibio pravi trebalo ga je obojiti u cvjetice, oblacice, indijance, gitare, pisove (peac-ove)skuplja pita od tepsije ali eto neko zadovoljstvo... I ako u njemu nije originalni motor zbog slabijeg hladjena moras svako malo pauzirati .. Valjda onaj originalni vw motor se manje grio
a na autocesti te i kamioni prestizu
i noge da ti otpadnu od komforta kojeg vozac ima
hebi ga zviz
koji kamioni ga preticu? oni proizvedeni 2010 i mladji ili oni proizvedeni 1970-ih
o kojem komforu pricas? fico, buba, nsu, fiat, moskvic, trabant, dijane, ami 8
i to pregrijavanje, ko se vozio ficom uz ivan, a nije prokuhao
-
KENJAC
#521 Re: juga 1950.-1990.
Ih ... bilo je lijeka i za to ! Stavis neko drvo da ti drzi otvoren poklopac od motora a onda ga zavezes nekom spagom. Ihaj , pici Fico uz Ivan......
- uglavnomja
#522 Re: juga 1950.-1990.
KENJAC wrote:Ih ... bilo je lijeka i za to ! Stavis neko drvo da ti drzi otvoren poklopac od motora a onda ga zavezes nekom spagom. Ihaj , pici Fico uz Ivan......
moglo se, motor pozadi bio.
-
radostan dan
#524 Re: juga 1950.-1990.
zna li se gdje je ovo?
Last edited by radostan dan on 22/10/2014 22:56, edited 1 time in total.
- homega
#525 Re: juga 1950.-1990.
I ti se pronašaoinsomnia78 wrote:Dok ti sav u JugoslovenstvuLovelyTom wrote:Zanemarite ovog Sezama, ne obazirite se na njega. U pitanju je izbjeglica koja jos zivi u 1992 i mrzi sve srpsko. Sezame, kako u getu, preptpostavljam negdje u blizini Malmea? Jel se potrosila socijala? Sta kazu komsije Turci, jel ima problema kod njih sa Kurdima?
Socijalisti opet na vlasti, mirna Bosna, jel te jedino malo brine sto demokrate uzese dosta mjesta, bice jebeno sad za vas sa socijale?Rijesice to Jimme