Jug je naša sveta strana...
- Ricken
#226 Re: Jug je naša sveta strana...
@Opetja033:
Nesporim, sve tačno napisano. Moj odgovor je bio reakcija na post shbc-a o nekom rigidnom licemjerstvu fakturisanom manijacima.
Nesporim, sve tačno napisano. Moj odgovor je bio reakcija na post shbc-a o nekom rigidnom licemjerstvu fakturisanom manijacima.
-
Fudo387
#227 Re: Jug je naša sveta strana...
I zato me zaboli qrac sto se tebi jebe sta ja imam sta da kazem iz Amerike.shbc wrote:Zivo se i meni jebe sta ti imas da kazes iz Amerike.Fudo387 wrote:Zivo mi se jebe sto ti se povraca.shbc wrote:Ti si, ako se ne varam, dijasporac. Tako da bih te molio da preskocis moje postove kada su u pitanju unutrasnja politicka i socijalna pitanja Bosne i Hercegovine. Povraca mi se kada vi pocnete da vazite iz daljine.
Relevantan si za unutrasnja pitanja Bosne i Hercegovine k'o i ja.
Niti te oko istih neko nesta pita, niti te jebe za sta u stvarnom zivotu.
Sem ako nisi visoki predstavnik, a sumnjam da si ti Valentin.
- It_is_a_Leclerc
#228 Re: Jug je naša sveta strana...
Poslanica "Manijaka" Bošnjacima (a savjetovali su ovaj narod i daleko gluplji i nepismeniji od njih) se da protumačiti kao jedno slučajno, ali beskrajno iskreno priznanje te grupe ljudi da Sarajevo i, daleko manje bitno, FK Željezničar smatraju autoritativno bošnjačkom svojinom, te da smatraju svoje stavove univerzalnom istinom.
Ja sam protiv ovakvih transparenata na svim stadionima. Činjenica je da su mainstream bošnjačkih medija ovo popratili kao - hrabar, ponosit, mudar potez, a naprimjer podršku Šešelju u Banjaluci kao - politizaciju sporta, zloupotrebu javnog diskursa, samo potvrđuje ovo što sam gore napisao.
Ova parola je prilično ofucana i sastoji se iz nekoliko dijelova. Prvo je stih najveće bosanskohercegovačke muzičke zvijezde - Dine Merlina iz pjesme "Jednom kad sve ovo bude jučer" (..."Mi smo samo krvava mrlja, na bjelosvjetskom tv ekranu. Oni što treba u tišini da nestanu"...) . Ovo ostalo je klasično balkansko nacionalističko naprđivanje o svetom, hrabrom, poštenom narodu koji hrabro ustaje protiv nepravde i zla, koji je nepogriješiv, beskrajno dobar i snažan, i koji valja razbuditi iz letargije jer sa svih strana kidišu dušmani, krvi žedni i zlokobni, koji strada, žrtvuje se, pati, a svi ga ostali izdaju. Ta percepcija svog naroda kao nepogovorno dobrog, oslobađajućeg, patriotskog, a svačijeg drugog svjetonazora, stavova, prošlosti kao agresorske, zločinačke, nepopravljivo loše je konstanta - i Bošnjacima i Srbima i Hrvatima."Mi smo oni koji smo trebali u tišini da nestanemo. Još uvijek svima smeta što grmljavina našeg otpora odjekuje do kraja svijeta!Istina, hrabrost i pobjeda žive sa nama, a licemjerstvo, kukavičluk i laž sa Evropom i pristalicama Radovana! Bošnjaci, nemamo pravo spavati - 'I poslije rata je rat''
Ja sam protiv ovakvih transparenata na svim stadionima. Činjenica je da su mainstream bošnjačkih medija ovo popratili kao - hrabar, ponosit, mudar potez, a naprimjer podršku Šešelju u Banjaluci kao - politizaciju sporta, zloupotrebu javnog diskursa, samo potvrđuje ovo što sam gore napisao.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 03/04/2016 23:33, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#229 Re: Jug je naša sveta strana...
Pa pitam tebe,sta je tvoja vizija bosnjastva,i opet izgjegavas odogovor. Zar ne znas sto vecina Bosanjaka zeli?Ricken wrote:@Connaisseur Karlin:
Pod jedan, ja nemam ovlasti govoriti u ime bilo kojeg naroda. Ja mogu govoriti o svome mišljenju šta bošnjaci žele, ali nisam siguran da je to bilo postavljeno pitanje. Ako već istinski želiš dobiti taj odgovor, onda ćeš poslušati moj savjet.
Pod dva, ako već nemaš neko pred znanje, i svoje mišljenje o tome, onda je potpuno pogrešno tražiti te odgovore na forumu, iako je Opetja033 dao prilično tačne crte onoga što i ja mislim.
Ili imaš već svoje mišljenje, a siguran sam u to na osnovu napisanog, ali me hoćeš uvući u neku glupu raspravu, za koju nemam živaca sa lokalnim saloncem.
P.S. pise se predznanje,a ne pred znanje
P.P.S. Nemam pojma kako i zasto si me postavio u salonce,ali sam zakljucila da takve izjave daju radikalno orijentirani Bosnjaci.
- General War
#230 Re: Jug je naša sveta strana...
Pa skim da pravim tu silu..da sam na Bakirovom mjestu ja bi sator napravio ispred bijele kuce.Fudo387 wrote:
Pa imas li silu da ih utjeras u suru?
- Connaisseur Karlin
#231 Re: Jug je naša sveta strana...
Kako ?AkHolic wrote:Bošnjaci zele vladati cjelom BiH i tu svoju nakanu otvoreno pokazuju.Connaisseur Karlin wrote:
Pa Srbi i Hrvati zele da vladaju na svojim podrucjima vecine u BiH,oni svoje nakaradne ideje otvoreno pokazuju,ali nema jos konkretnog Bosnjackog odogovora ( iako bosnjacka politika djeluje jednako kao i druge dvije grupe,jer postuje zakon vecine,na zalost).
A od tebe jos nisam dobila konkretan odgovor: Sta zele Bosnjaci?
- shbc
#232 Re: Jug je naša sveta strana...
Ne pita. To si upravu. Ali jedna je bitna razlika. Ja ovdje zivim i ta pitanja se mene direktno ticu. Ja sa tim pitanjima zivim svaki dan. Eh posto ja ne solim pamet tebi i ostalima sto ste u SAD o unutrasnjim pitanjima te drzave, tako bih molio vas da ne solite pamet nama o unutrasnjim pitanjima ove. Jer ruku na srce, pojma nemate kakvo je stanje na terenu.Fudo387 wrote:
I zato me zaboli qrac sto se tebi jebe sta ja imam sta da kazem iz Amerike.
-
Niemand
#233 Re: Jug je naša sveta strana...
A sta ti tacno zelis? Mislim, ovdje si bila registrovana pod jednim nikom, a sa istim nikom i na onom drugom forumu sto mu je ime ovde cenzurisano pa nakon sto si skontala da ono vise niko ni ne cita, kamoli tvoje identicno blebetanje na temama na kojima si znala dje ces naci upravo te koji su ti i ovde pored pilota glavna tema (vidim, napredovali smo od avionskih karti pofino do pilota, svaka cast, balkan stajl), vratila se ovdje u novom ruhu. Dakle, s kojim nijetom nam ovaj put blebeces u zviz stilu "nisam ja odavle, ja vas samo posmatram"?Connaisseur Karlin wrote: Pa pitam tebe,sta je tvoja vizija bosnjastva,i opet izgjegavas odogovor. Zar ne znas sto vecina Bosanjaka zeli?![]()
P.P.S. Nemam pojma kako i zasto si me postavio u salonce,ali sam zakljucila da takve izjave daju radikalno orijentirani Bosnjaci.
Na glavu da se nasadis, taj seljacki balkanski mentalit "vidi vam glOve" sebi izbiti ne mozes a mozes ti sebi umisljati kolko hoces da ti nisi nista od ovog i da nemas veze s ovim kolko god hoces, sama cinjenica da si ovdje i teme na kojima pises govore ipak drugacije.
A o ljubavi nisu. Aha, ljubav, ljubav_aha.
- shbc
#234 Re: Jug je naša sveta strana...
I opet da te pitam da mi ukazes na to licemjerstvo i gdje sam ja to Horde iskljucio iz ovih stvari. Gdje sam napisao da su Horde "progresivna ljevica"?Ricken wrote:@Opetja033:
Mislim kad vec hoces da me prozivas za licemjerstvo bio bi red da ga i pokazes.
- House
#235 Re: Jug je naša sveta strana...
joj kmečanja
parola je za 10!

BOG,BOSNA,BOŠNJACI!!!
BOG,BOSNA,BOŠNJACI!!!
Last edited by House on 03/04/2016 23:42, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#236 Re: Jug je naša sveta strana...
Ne solim ja tebi pamet, nego si ti pokusao ispasti pametan koristeci se tupavom metodom omalovazavanja sagovornika...taaa'sss ti dijasporac.shbc wrote:Ne pita. To si upravu. Ali jedna je bitna razlika. Ja ovdje zivim i ta pitanja se mene direktno ticu. Ja sa tim pitanjima zivim svaki dan. Eh posto ja ne solim pamet tebi i ostalima sto ste u SAD o unutrasnjim pitanjima te drzave, tako bih molio vas da ne solite pamet nama o unutrasnjim pitanjima ove. Jer ruku na srce, pojma nemate kakvo je stanje na terenu.Fudo387 wrote:
Ovo je jedna neobavezna prica u kojoj svojom voljom biras da ucestvujes. Ako ti se ne svidja replika, bujrum, ubijedi me na fin i kulturan
nacin da nisam u pravu, a ne seljackim upiranjem prsta.
To sto ti zivis tamo i sto se ta pitanja tebe direktno ticu ne mora znaciti da ista znas o njima, a ruku na srce, nakon par postova cak sam i
ubijedjen da si pupa hava..al' eto, ne moram ti ja to saopstiti. Eto te tamo.
- Connaisseur Karlin
#237 Re: Jug je naša sveta strana...
Odgovor!Hvala Mozes i ti napisati u svoje ime o ciljevima bosnjastva.Niemand wrote:A sta ti tacno zelis? Mislim, ovdje si bila registrovana pod jednim nikom, a sa istim nikom i na onom drugom forumu sto mu je ime ovde cenzurisano pa nakon sto si skontala da ono vise niko ni ne cita, kamoli tvoje identicno blebetanje na temama na kojima si znala dje ces naci upravo te koji su ti i ovde pored pilota glavna tema (vidim, napredovali smo od avionskih karti pofino do pilota, svaka cast, balkan stajl), vratila se ovdje u novom ruhu. Dakle, s kojim nijetom nam ovaj put blebeces u zviz stilu "nisam ja odavle, ja vas samo posmatram"?Connaisseur Karlin wrote:
Pa pitam tebe,sta je tvoja vizija bosnjastva,i opet izgjegavas odogovor. Zar ne znas sto vecina Bosanjaka zeli?![]()
Na glavu da se nasadis, taj seljacki balkanski mentalit "vidi vam glOve" sebi izbiti ne mozes a mozes ti sebi umisljati kolko hoces da ti nisi nista od ovog i da nemas veze s ovim kolko god hoces, sama cinjenica da si ovdje i teme na kojima pises govore ipak drugacije.
A o ljubavi nisu. Aha, ljubav, ljubav_aha.
- House
#238 Re: Jug je naša sveta strana...
SkyLimit wrote:Bosanci u nacionalnom smislu i Jugosloveni na aparatima
dajgle ih kako plaču
- Opetja033
#239 Re: Jug je naša sveta strana...
Djaba, pojedincima se ocigledno tesko navici da Bosnjake gledaju u bilo kakvoj drugoj ulozi osim kao ovce za klanje.House wrote:joj kmečanja![]()
parola je za 10!
![]()
Neka se navikavaju....
-
Niemand
#240 Re: Jug je naša sveta strana...
Cuj-odgovor!
Dodji sebi iz amerike malo.
-
Fudo387
#241 Re: Jug je naša sveta strana...
Ima Bakir 12 razapetih satora ispred Bijele Kuce.General War wrote:Pa skim da pravim tu silu..da sam na Bakirovom mjestu ja bi sator napravio ispred bijele kuce.Fudo387 wrote:
- General War
#242 Re: Jug je naša sveta strana...
Fudo387 wrote:Ima Bakir 12 razapetih satora ispred Bijele Kuce.General War wrote:Pa skim da pravim tu silu..da sam na Bakirovom mjestu ja bi sator napravio ispred bijele kuce.Fudo387 wrote:
...Ok, dobro onda.
- Connaisseur Karlin
#243 Re: Jug je naša sveta strana...
Bila sam prosle godine u BiH , jedan cijeli dan, vrijeme kao da je stalo kod vas !!!Niemand wrote:![]()
Cuj-odgovor!
Dodji sebi iz amerike malo.
Izbjegavanje pisanja jedostavnog i konkretnog odogovora je dovoljan indikator da Bosanjci ne znaju sto konkretno zele.
- shbc
#244 Re: Jug je naša sveta strana...
Eh zbog ovoga ja sa vama ne pricam o ovim stvarima. Otkud ti znas je li ja znam ista o ovome? Rek'o ti rodjak drugacije? Procitao u novinama? Na portalima? Ti vidio u onih par dana prije nego si se ispalio za Makarsku?Fudo387 wrote:Ne solim ja tebi pamet, nego si ti pokusao ispasti pametan koristeci se tupavom metodom omalovazavanja sagovornika...taaa'sss ti dijasporac.shbc wrote:Ne pita. To si upravu. Ali jedna je bitna razlika. Ja ovdje zivim i ta pitanja se mene direktno ticu. Ja sa tim pitanjima zivim svaki dan. Eh posto ja ne solim pamet tebi i ostalima sto ste u SAD o unutrasnjim pitanjima te drzave, tako bih molio vas da ne solite pamet nama o unutrasnjim pitanjima ove. Jer ruku na srce, pojma nemate kakvo je stanje na terenu.Fudo387 wrote:
Ovo je jedna neobavezna prica u kojoj svojom voljom biras da ucestvujes. Ako ti se ne svidja replika, bujrum, ubijedi me na fin i kulturan
nacin da nisam u pravu, a ne seljackim upiranjem prsta.
To sto ti zivis tamo i sto se ta pitanja tebe direktno ticu ne mora znaciti da ista znas o njima, a ruku na srce, nakon par postova cak sam i
ubijedjen da si pupa hava..al' eto, ne moram ti ja to saopstiti. Eto te tamo.
Na osnovu cega vi iz dijaspore mislite da imate bilo kakvo znanje o situaciji u Bosni i Hercegovini?
- It_is_a_Leclerc
#245 Re: Jug je naša sveta strana...
Bošnjaci od svog stradanja stvaraju Kosovsku trilogiju.
Evo, pogledajte - "gromovi otpora", "hrabrost i patriotizam", "sloboda ili smrt", "stradamo, patimo se, svi su nas izdali, ali Bog je na našoj stranici" i, naravno, "svi će da nas napadnu, ako ne budemo imali četvero očiju"
Evo, pogledajte - "gromovi otpora", "hrabrost i patriotizam", "sloboda ili smrt", "stradamo, patimo se, svi su nas izdali, ali Bog je na našoj stranici" i, naravno, "svi će da nas napadnu, ako ne budemo imali četvero očiju"
-
Niemand
#246 Re: Jug je naša sveta strana...
Pa ja se ne bih slozila sa tim, bar sto se mene tice.Connaisseur Karlin wrote: Bila sam prosle godine u BiH , jedan cijeli dan, vrijeme kao da je stalo kod vas !!!
Izbjegavanje pisanja jedostavnog i konkretnog odogovora je dovoljan indikator da Bosanjci ne znaju sto konkretno zele.
Kod mene ti je vise ono, ne odgovaram svakome, pogotovo nekakvim profasisticki orijentisanim kvaziljubavima. Imas onaj drugi forum i teme dje mores agresivno vikati i zahtjevati jos sa uzvicnikom odgovore na sta god hoces, pa ako iko bude voljan da ti uopce odgovori, razgovaraj s njim.
Al not maj stajl.
A i, bez uvrede, nisu ti bas pitanja logicki uvezana pa je i besmisleno ulaziti u razgovor s tobom. No hard filings.
P.S. al cuj ono zahtjeva odgovor.. oj dzamijo.
-
Fudo387
#247 Re: Jug je naša sveta strana...
Momak, idemo debelo u off topic, pa da ja to zavrsim prije nego sto neko digne nos i bezveze mi spuca ban.shbc wrote:Eh zbog ovoga ja sa vama ne pricam o ovim stvarima. Otkud ti znas je li ja znam ista o ovome? Rek'o ti rodjak drugacije? Procitao u novinama? Na portalima? Ti vidio u onih par dana prije nego si se ispalio za Makarsku?Na osnovu cega vi iz dijaspore mislite da imate bilo kakvo znanje o situaciji u Bosni i Hercegovini?
Niti si ti duzan, niti ja trazim od tebe da pricas sa mnom o situaciji u Bosni. Isto tako, ja imam pravo da ti kazem da nemas pojma sta ti
se desava u drzavi, a sve na osnovu onog sto pises. Sto se mene tice ova prepiska je zavrsena, ako imas sta na temu, bujrum, ako nemas
i zelis voditi rasprave o meni, zaboravi.
Eto, sretno.
- Connaisseur Karlin
#248 Re: Jug je naša sveta strana...
Ne zahtjevam odgovor,ali pitam tri osobe ( ukljucujui i tebe) i nemam odgovora. :)Ne morate dati odgovor.Niemand wrote:Pa ja se ne bih slozila sa tim, bar sto se mene tice.Connaisseur Karlin wrote: Bila sam prosle godine u BiH , jedan cijeli dan, vrijeme kao da je stalo kod vas !!!
Kod mene ti je vise ono, ne odgovaram svakome, pogotovo nekakvim profasisticki orijentisanim kvaziljubavima. Imas onaj drugi forum i teme dje mores agresivno vikati i zahtjevati jos sa uzvicnikom odgovore na sta god hoces, pa ako iko bude voljan da ti uopce odgovori, razgovaraj s njim.
Al not maj stajl.
A i, bez uvrede, nisu ti bas pitanja logicki uvezana pa je i besmisleno ulaziti u razgovor s tobom. No hard filings.
P.S. al cuj ono zahtjeva odgovor.. oj dzamijo.
Na cijeloj temi niko nije dao konkretan odgovor o ozbiljnim ciljevima Bosanjaka.To je prilicno alarmantno stanje.Sta je smisao psotavljanja transparenata na utkamicama!
-
Niemand
#249 Re: Jug je naša sveta strana...
Kloniraj se opet pa me opet priupitaj. Razmislicu hocul odgovoriti.Connaisseur Karlin wrote:
Ne zahtjevam odgovor,ali pitam tri osobe ( ukljucujui i tebe) i nemam odgovora. :)Ne morate dati odgovor.
Na cijeloj temi niko nije dao konkretan odgovor o ozbiljnim ciljevima Bosanjaka.To je prilicno alarmantno stanje.
- hornet
#250 Re: Jug je naša sveta strana...
Zadnji put grad je rušila i ljevica i desnica, ujedinjena oko velikosrpskog nacionalno-šovinističkog projekta. Prve granate su ispaljivali u uniformama sa petokrakom, a čovjek koji je bio alfa i omega projekta je dolazio iz socijalističke partije, direktne nasljedice SK Srbije. Te priče oko popisa su dosad trebale biti prevaziđene, al eto neki ljudi precjenjuju svoju veličinu i značaj. Kakav kompleksaš moraš biti da imaš potrebu sebe i sebi slične nazivati urbanim, kao potvrda nekog statusa ili šta, a uglavnom se radi o bezveznjacima direktno seljačkog porijekla i to u prvoj generaciji. Od takvih ljudi možeš samo očekivati sindrom pokondirene tikve, ništa drugo. Ne volim uopšte raspravljati na taj način, al ako glumiš neku urbanu elitu (ne ti lično, govorim uopšteno) onda to dokaži, porijeklom i mnogim drugim. Drugo, nijedna ozbiljna osoba sa integritetom ne bi sebi dopustila da ga određene kampanje od bilo kakvih bezveznjakovića, turkofila, islamista odvrate od toga da se izjasni svojim nacionalno/etničkim imenom, kao i većina naroda kojem pripada. Rodiš se, gdje se rodiš i tu ne možeš ništa uraditi. Možeš se samo truditi da ti kao individua pokažeš i drugačije lice tog naroda, bolje lice. Taj inat tipa, ako ovi shvataju bošnjaštvo ovako ja se onda neću nikako izjasniti, nije uopšte svojstven pravoj urbanoj raji, već upravo suprotno. Inat je za mene jedan od prvih znakova primitivizma itd. I kako je to bošnjaštvo izjednačeno sa Islamom ZVANIČNO? Ko je ovjerio?shbc wrote:Manijaci vec odavno pokusavaju da guraju neku desnicu (koja se u ovom slucaju veze za Bosnjake i Islam). Primjera ima na bacanje: zastava sa bacanjem petokrake u kantu za smece, paljenje hrvatskih i srpskih zastava, skandiranje caci, "jug je nasa sveta strana po Islamu odabrana", zvanje navijaca Sarajeva udbasima kao pokusaj uvrede, prijateljstvo sa Ferencvarosevim navijacima, mislim da je bilo cak i slika odredjenih grupica sa juga sa podignutom desnicom, sad i ovo sa Bosnjacima i novim ratovima.
Problem je sto je ovaj grad dva puta bio rusen zbog te desnice da je jednostavno, barem jos uvijek, neprirodno biti desnicar u njemu. Nazalost i ta neprirodnost kao i sve ostalo sto je kulturno i sociolosko naslijedje ovog grada blijedi. Prije 10-15 godina bi me ovo iznenadilo. Danas ne.
Zato imamo situaciju da ovo urbana raja pokusava relativizirati i traziti skrivene poruke ljubavi, mira i zajednistva. Jebiga, po mom rezonovanju ne moze. Imali smo agresivnu kampanju pred popis gdje je Bosnjastvo i zvanicno izjednaceno sa Islamom. Zbog toga ne mozete ocekivati da ce se bilo ko od nas ikada nazvati Bosnjakom. Sami su sada izolovali sve navijace Zeljeznicara koji nisu muslimani.
Dio "poslije rata opet rat" da i ne spominjem. Da se nesto slicno pojavilo u Banja Luci ili Mostaru opet bi pricali o povampirenim Cetnicima i Ustasama. Ovako je sve ok.
Licemjerstvo je gadna stvar. Pogotovo zato sto ne kontas da si licemjeran i neces da prihvatis kada ti neko drugi kaze da jesi.
p.s. Da se ne lazemo, slicnih ekscesa je bilo i na drugoj strani ali se zadrzalo u nekoj proslosti i vise je bilo djelo pojedinaca. Sto ne znaci da ce tako i ostati. Sta vise, siguran sam da ce se politika progurati i na sjever Koseva. Ostaje aamo pitanje hoce li se otici u kontru komsijama i odgovoriti sa ekstremnom ljevicom ili ce i oni u desnicu.
Last edited by hornet on 04/04/2016 02:01, edited 1 time in total.