sastojci
secer 15%
masti 5%
nacionalizam 45%
demagogija 35%
Hipoteticki, da. A mozda bi ga pretvorio u mucenika, pa bi tek onda najebali... Uostalom da je bio ko pametan na vlasti, a ne bagra koja je s Radovanom koalirala, mozda bi se sta i napravilo...Nex wrote:Prenjce, vidis tebi je to nacionalizam a meni je istina. Ja nisam uvrijedio gosp Divjaka samo sam realan. Ovo nisu izmisljotine. Nemam razloga da lazem. Samo kazem sto okivate covjeka u zvijezde kad nije savrsen i nepogrijesiv.
Druga stvar, da ti kaze tvoj Nex. 1992 kad se moglo predosijetit kakvi ce nam politicari biti i kakve ce se igre igrati sto prvi gosp Divjak nije skrenuo paznju vise da se ljudi animiraju i da traze promjenu vlasti i odlucivanja u vojsci bez obzira sto je rat. Svi ste sutili i trpili, sto niste pravili revoluciju da se maknu sa vlasti oni koji nisu valjali. Nije bilo ni armije da njih brani jer smo armija bili mi, obicni ljudi.
Lako ti je sad filozofirat. Glupane ti si nacionalista. Jel ovo nacionalizam.
Da si rokno Radovana prije nego je sve pocelo spasio bi 200000 ljudi.
Misli glupane kad su svi ovi bili spremni da nas zrtvuju ja bih zrtvovavo njih trojicu ili petoricu da spasim 200000 zivota. Ovo se zove pravedna stvar a za tebe je nacionalizam!! Nije ti dobro od te silne demokratije.![]()
Rat u Bosni nije poceo zbog Radovana, Krajisnika ili Mladica (sto naravno nimalo ne umanjuje njihov zlocinacki udjel).Nex wrote:Prenjce, vidis tebi je to nacionalizam a meni je istina. Ja nisam uvrijedio gosp Divjaka samo sam realan. Ovo nisu izmisljotine. Nemam razloga da lazem. Samo kazem sto okivate covjeka u zvijezde kad nije savrsen i nepogrijesiv.
Druga stvar, da ti kaze tvoj Nex. 1992 kad se moglo predosijetit kakvi ce nam politicari biti i kakve ce se igre igrati sto prvi gosp Divjak nije skrenuo paznju vise da se ljudi animiraju i da traze promjenu vlasti i odlucivanja u vojsci bez obzira sto je rat. Svi ste sutili i trpili, sto niste pravili revoluciju da se maknu sa vlasti oni koji nisu valjali. Nije bilo ni armije da njih brani jer smo armija bili mi, obicni ljudi.
Misli glupane kad su svi ovi bili spremni da nas zrtvuju ja bih zrtvovavo njih trojicu ili petoricu da spasim 200000 zivota. Ovo se zove pravedna stvar a za tebe je nacionalizam!! Nije ti dobro od te silne demokratije.![]()
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=14508Prenj wrote:Jovan Divjak je covjek koji je odbio sudjelovati u zlocinu nacionalista iz svoje nacije, a koji je onda penzionisan kada su Bosnjacki nacionalisti preuzeli Armiju BiH.
Jednostavan zakljucak je da istinski ljudi nisu dobri nacionalistima, neovisno od nacije.
Nex wrote:Prenjce, vidis tebi je to nacionalizam a meni je istina. Ja nisam uvrijedio gosp Divjaka samo sam realan. Ovo nisu izmisljotine. Nemam razloga da lazem. Samo kazem sto okivate covjeka u zvijezde kad nije savrsen i nepogrijesiv.
Jel mislis za onoga sto kaze ,,od.ebaus, Poganic i Izmetbegovic,,Zadig wrote:Ima, ali je popio ban!beharrr wrote:Imali ovdje neko normalan.??????
ako si ti normalanvelez wrote:Malo je normalnih i zato nas ceka ponovo novi rat!!!!
samo se vi zajebajite, ali ja kupujem oruzje i spremam zalihe!!!!
ima smisla sto kazes. inece ce velez igrati ne u vrapcicima, nego u jablanici ili konjicu.velez wrote:Malo je normalnih i zato nas ceka ponovo novi rat!!!!
samo se vi zajebajite, ali ja kupujem oruzje i spremam zalihe!!!!
http://www.danas.org/forum/74.htmlJovan wrote:Ake / [email protected] wrote:Kako je izdati svoj narod i staviti se u sluzbu neprijatelja ?
Ake, molim te, kaži mi koji je tvoj narod i u čijoj si se ti službi nalazio? Ja sam bio na strani građana Sarajeva i BiH čija je sloboda bila ugrožena, bez obzira na pripadnost naciji i religiji. Služio sam onima koji su branili svoj integritet, kućni prag, dete u kolevci, i viziju BiH kao zemlje jednakosti u različitostima.
Vrijedi jos jednom ponoviti:Toozla wrote:http://www.danas.org/forum/74.html