Josip Broz TITO

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
H2SO4

Post by H2SO4 »

moje misljenje je da su spomenk srusili prije svih FRUSTRIRANI DRUGOVI :D i drugarice,pa tek onda Ustase :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

H2SO4 wrote:moje misljenje je da su spomenk srusili prije svih FRUSTRIRANI DRUGOVI :D i drugarice,pa tek onda Ustase :D
ko je srusio nebitno je .....cisto sumnjam da niko nije primjetio da se to sprema...kao sto davno rekoh, Balkan je tebalo sprziti napalmom i posaditi vinovu lozu i kukuruz....

SFSN
H2SO4

Post by H2SO4 »

mIRCerka wrote:
H2SO4 wrote:moje misljenje je da su spomenk srusili prije svih FRUSTRIRANI DRUGOVI :D i drugarice,pa tek onda Ustase :D
ko je srusio nebitno je .....cisto sumnjam da niko nije primjetio da se to sprema...kao sto davno rekoh, Balkan je tebalo sprziti napalmom i posaditi vinovu lozu i kukuruz....

SFSN
bitno je drugarice,bitno :D

zamisli kako se osjecaju drugovi kada saznaju bolnu istinu?

Zamisli kako se osjecaju Hrvati katolici kada saznaju sta je uradio najveci u Hrvata?

:-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ma ko ce ti ga znat....mozda je DESNICA hrvatska to uradila obzirom da su uklonjeni spomenici ustaskim glavesinama, a mozda su to uradili nekadasnji partizani da zakuhaju :D kako god, branicemo ovu u Sarajevu :D
H2SO4

Post by H2SO4 »

mozda,drugarice,mada ja mislim da ce prije biti - isfrustrirani drugovi :D ....Prvo ih je zeznuo za komunizam,onda nasao rahmetli Dzemu da izmisli socijalisticko samoupravljanje,pa na kraju se okrenuo Islamu :D
H2SO4

Post by H2SO4 »

zamisli samo drugarice,koliko je mudzahida iz arapskih zemalja doveo nas Josip? :D

I danas dan se setkaju po Zagrebu sa domovnicama i perfektno govore hrvatski :D A dosli ko fol samo da studiraju? :lol:
Engram::X

Post by Engram::X »

slazem se sa konstatacijom o nepobitnoj i dugo akumuliranoj frustraciji drugova likom vlastitog idola :D

ipak uocavam da se radi o klasicnom tipu seksualnih fantazija sa elementom neostvarivosti koji ce kasnije kulminirati u akciji dekapitiranja druga tita :oops:

u kratko

hebat ih skupa sa kipom :lol:
zili

Post by zili »

:zzzz: ne znam ja ko je ovdje isfrustriran

i koga su navodno 50 godina držali u mraku :roll: :P
mIRCerka

Post by mIRCerka »

H2SO4 wrote:zamisli samo drugarice,koliko je mudzahida iz arapskih zemalja doveo nas Josip? :D

I danas dan se setkaju po Zagrebu sa domovnicama i perfektno govore hrvatski :D A dosli ko fol samo da studiraju? :lol:

kiselice,
nikad Broza nisam gledala na taj nacin..i ne svidja mi se kako ga pokusavas predstaviti.... mislim da je JBTito zasluzio postovanje, jer je od prkna napravio trecu silu u Evropi....naravno, imao je svojih gresaka, dozvolio svakome da sa sela dodje u grad, ali to nije razlog sto su mu u rodnom selu srusili spomenik....
sramota....i tuga...
H2SO4

Post by H2SO4 »

mIRCerka wrote:
H2SO4 wrote:zamisli samo drugarice,koliko je mudzahida iz arapskih zemalja doveo nas Josip? :D

kiselice,
nikad Broza nisam gledala na taj nacin..i ne svidja mi se kako ga pokusavas predstaviti.... mislim da je JBTito zasluzio postovanje, jer je od prkna napravio trecu silu u Evropi....naravno, imao je svojih gresaka, dozvolio svakome da sa sela dodje u grad, ali to nije razlog sto su mu u rodnom selu srusili spomenik....
sramota....i tuga...
draga drugarice :D

vidim da i ti jos nisi svjesna bolne istine :shock:

:D

Islam, :D ,drugarice :D
H2SO4

Post by H2SO4 »

zili wrote::zzzz: ne znam ja ko je ovdje isfrustriran

i koga su navodno 50 godina držali u mraku :roll: :P
nikada nije kasno,da ti se lampica upali,pa taman da je to i pred sam kraj zivota....mada neki zive u mraku cak i kada im se upali svjetlo.zar ne drugarice? :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

H2SO4 wrote: draga drugarice :D

vidim da i ti jos nisi svjesna bolne istine :shock:

:D

Islam, :D ,drugarice :D

Ok, ako zelis da prihvatim tu tvrdnju (cinjenica nije jer nisam vidjela dokaze) onda cu reci Sellam Stari!

SFSN
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Ko integriše BiH (49%+51%) k'o što je Tito Hrvatskoj vratio Istru i veći dio Dalmacije (umalo i Trst&Korušku-Slo.) slavio bih ga više nego Maršala.
H2SO4

Post by H2SO4 »

PipiDugaDevetka wrote:Ko integriše BiH (49%+51%) k'o što je Tito Hrvatskoj vratio Istru i veći dio Dalmacije (umalo i Trst&Korušku-Slo.) volio bih ga više nego Maršala.

Istru nije vratio,vec poklonio jer to je dio Italije,a zajedno smo je okupirali sto znaci da bi BiH trebala imati pravo na 1/6 Istre.

I ko bi od Hrvata srusio spomenik Josipu osim ako nije u pitanju ovo sto ja tvrdim a to je da ponovim-drugovi su srusili(frustracija zbog bolne istine) :D .Zadnja alternativa su Ustase
winetou

Post by winetou »

k'o što je Tito Hrvatskoj vratio Istru i veći dio Dalmacije (umalo i Trst&Korušku-Slo.) slavio bih ga više nego Maršala.

:?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Engram::X wrote:slazem se sa konstatacijom o nepobitnoj i dugo akumuliranoj frustraciji drugova likom vlastitog idola :D
ipak uocavam da se radi o klasicnom tipu seksualnih fantazija sa elementom neostvarivosti koji ce kasnije kulminirati u akciji dekapitiranja druga tita :oops:
u kratko
hebat ih skupa sa kipom :lol:
Image
:D Jekano, ... opet se ponasas. :D
manijak1

Post by manijak1 »

Uh :( :( klempav neki :D :D hadžo :D
H2SO4

Post by H2SO4 »

Drugovi i drugarice,

vrijedno je napomenuti da je Gadafi,tada mlad revolucionar i lider prijateljske Libije,po dolasku u Beograd odmah razapeo sator na travnjaku ispred luksuznog hotela.Josip Broz,jos uvjek neopredjeljen, je zapitao Gadafija zasto to cini,jer mu je pripremljen luksuzni apartman sa svim mogucim i nemogucim luksuzima i obezbjedjenjima.Mladi Gadafi mu je rekao,da postoji samo Bog i ljudi,a svi ljudi su isti pred Bogom bez obzira na rasu a on kao covjek ne zeli da uziva u luksuzima,Mercedesima i ostalim blagodetima neravnopravnog klasnog drustva,vec zeli da bude kao i ostali...To je bio presudni momenat koji je naveo Josipa Broza da na kraju ipak prihvati islam i odbaci komunizam kao totalno pogresnu ideologiju koja ga je navela da izgubi svoje mladalacke ideale i padne pod uticaj strasti,luksuza i ostalih blagodati koje nudi klasno drustvo i ovaj materijalni svijet u kojem zivimo....
manijak1

Post by manijak1 »

To je bio presudni momenat koji je naveo Josipa Broza da na kraju ipak prihvati truhli kapitalizam i odbaci komunizam kao totalno pogresnu ideologiju koja ga je navela da izgubi svoje mladalacke ideale i padne pod uticaj strasti,luksuza i ostalih blagodati koje nudi klasno drustvo i ovaj materijalni svijet u kojem zivimo
:? :? Ja se malo poigrao :D :D sa dubinom tuđe misli :D
Mocart kuglica

Post by Mocart kuglica »

Fašizam se budi ljudi! Zar vam to nije jasno? Na ovaj ili onaj nacin. Odvratno mi je sve ovo. Zašto je spomenik srušen baš u vrijeme previranja u vezi sa "jednakopravnošću" partizana i ustaša/četnika?
Toozla

Post by Toozla »

H2SO4 wrote:Drugovi i drugarice,

vrijedno je napomenuti da je Gadafi,tada mlad revolucionar i lider prijateljske Libije,po dolasku u Beograd odmah razapeo sator na travnjaku ispred luksuznog hotela.Josip Broz,jos uvjek neopredjeljen, je zapitao Gadafija zasto to cini,jer mu je pripremljen luksuzni apartman sa svim mogucim i nemogucim luksuzima i obezbjedjenjima.Mladi Gadafi mu je rekao,da postoji samo Bog i ljudi,a svi ljudi su isti pred Bogom bez obzira na rasu a on kao covjek ne zeli da uziva u luksuzima,Mercedesima i ostalim blagodetima neravnopravnog klasnog drustva,vec zeli da bude kao i ostali...To je bio presudni momenat koji je naveo Josipa Broza da na kraju ipak prihvati islam i odbaci komunizam kao totalno pogresnu ideologiju koja ga je navela da izgubi svoje mladalacke ideale i padne pod uticaj strasti,luksuza i ostalih blagodati koje nudi klasno drustvo i ovaj materijalni svijet u kojem zivimo....
Mislim da ova teorija ima smisla.....od momenta kad je Tito odustao od svojih prvobitnih ideala situacija krece nizbrdo...sta ili ko je kriv, prosudite sami...mozda Gadafi....mozda???
Fair Life

Post by Fair Life »

mIRCerka wrote:...kao sto davno rekoh, Balkan je tebalo sprziti napalmom i posaditi vinovu lozu i kukuruz...
Asfaltirati ga, s jednog do drugog kraja... ni travku ostaviti da raste.
JBT

Post by JBT »

"moje misljenje je da su spomenk srusili prije svih FRUSTRIRANI DRUGOVI i drugarice,pa tek onda Ustase "

-Zasto me ovo asocira na tvrdnju da su Sarajlije sami sebe na Markalama pobili?
I zasto imam osjecaj da balija ustasu ili cetnika brani (i obratno u svih sest kombinacija) kad god zatreba, kad zaprijeti nenacionalisticki, krvni neprijatelj?
Prince

Post by Prince »

JBT wrote:"Trebalo mu je samo 27 godina vladavine, pa da Bošnjacima omogući kakvo - takvo izjašnjavanje."

-Poslusaj tatu. Prihvati se knjige.
A šta sam ja to pogrešno napisao. Muslimanima tek '72. godine odobreno izjašnjavanje. Šta je dotad radio? Jel sve što imaš reći "prihvati se knjige"? Jesam li kakvu laž napisao?
bassamlud

Post by bassamlud »

istina je istina da je to tek tad uradio, ali bolje ikad nego nikad. Uostalom i danas ima likova u ovoj našoj "divnoj" zemlji koji bi to pravo muslimanima željeli uskratiti, ili ih u najmanju ruku optužiti da su teroristi samo zato što se bogu mole na arapskom jeziku.
Najgori od takvih pokušaja upravo je aktuelan. Optuživanje Sarajevskih muslimana da su pobili 5000 Srba tokom opsade recimo!!!!!!!!
Ja ih znam podosta koji su bili u Sarajevu čitav rat i dlaka im s glave nikad nije spala, a kamoli da su ubijani.
Post Reply